Koulutusta rahalla vai kyvyillä? – mielenilmaus 21.4.

Suomalaisen koulutuksen kulmakiviä ovat maksuttomuus ja koulutusjärjestelmän kattavuus taustasta riippumatta. Näin todettuaan opetusministeriö on väläytellyt lukukausimaksuja korkeakouluopiskelijoille. Pettääkö logiikka?

Maksuton koulutus on tasa-arvoisen koulutusjärjestelmän perusedellytys. Jotta motivoituneimmat opiskelijat päätyisivät taustoistaan huolimatta korkeakouluihin jatkossakin, on korkeakoulutuksen oltava sekä tulevaisuuden tuotoltaan (jälkeenpäin perittävä lukukausimaksu syö pois korkeakoulutuksen tuomat lisäpalkat) että välittömiltä kustannuksiltaan (suora lukukausimaksu ohjaa yhä useamman töihin jo opiskeluaikana) kilpailukykyinen. Ei myöskään tule unohtaa, että maksuton koulutus houkuttelee ylivoimaisesti eniten ulkomaalaisia opiskelijoita Suomeen.

Opiskelijat koko Suomen laajuisesti kokoontuvat Senaatintorille 21.4. klo 12. Senaatintorilta jatketaan karnevaalihenkisenä kulkueena eduskuntatalolle, jossa näytetään Suomen päättäjille mitä ylioppilasliike on mieltä.

Laita sinäkin ylioppilas- tai teekkarilakkisi päähän ja saavu ystävinesi paikalle. Jatkot löydät heti mielenilmauksen päätyttyä Bottalta.
lisätietoja: www.maksutonkoulutus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *