AYY hakee omaisuuslahjoituspäätöksen uudelleenarviointia

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) jätti 31.12.2010 hakemuksen korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan (KY-ylioppilaskunta) omaisuuslahjoituksia koskevan päätöksen purkamiseksi.

AYY hakee päätöksen purkamista, sillä selvitystyön perusteella KHO:n 31.12.2009 tekemä päätös on perustunut puutteellisille ja virheellisille tiedoille. Tämä näkemys perustuu puolueettoman tilintarkastusyhteisö Grant Thorntonin tekemään erityistarkastukseen KY-ylioppilaskunnan toimista vuosilta 2007–2009 ja Suomen johtavien asiantuntijoiden lausuntoihin. AYY on kertonut purkuhakemuksen taustalla olevista syistä tiedotteessaan 17.12.2010.

AYY:n hallituksen puheenjohtajana aloittanut Saara Hyrkkö toivoo, että asia saadaan vihdoin selvitettyä ilman tilanteen kärjistämistä. ”Omaisuuslahjoituksia koskeva kiista on hiertänyt ylioppilaskunnan alkutaivalta raskaasti. Toivon, että kiistan osapuolten välisiä sekä AYY:n sisäisiä ymmärrystä etsiviä keskusteluja jatketaan, ja että näiden keskustelujen sekä viranomaisten ratkaisun pohjalta asia saadaan selkeään päätökseen mahdollisimman pian.”, Hyrkkö tiivistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *