Viikkotiedote 1/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 1/2011

Tässä tulee vuoden ensimmäinen viikkotiedote. Hyvää vuotta 2011 kaikille!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n vuoden 2011 hallitus aloitti toimintansa
  3. Etsitään vuoden opettajia!
  4. YTHS:n Otaniemen suunterveyspalvelut muuttivat Töölöön
  5. YTHS siirtyi sähköpostilaskutukseen vuoden 2011 alussa
  6. UniSport liikuttaa Aalto-yliopistoa ja Helsingin yliopistoa
  7. Aaltolaisena halvalla laskettelemaan tammikuun ajan
  8. Aalto kestävä kampus ja World Design Capital
  9. Tutkimus oppimisympäristöstä
  10. Sodexo tarjoaa mahdollisuuden osallistua kotiruoan mukaanmyyntipilottiin

1.  Tällä viikolla tapahtuu

– 17.1. klo 19.30 Opiskelijoiden karateseura Honbun karaten peruskurssin alkaa. /blog/events/karaten-peruskurssi/

– 18.1. klo 9-11 Kesätyönhakukoulutus Kauppakorkeakoulun opiskelijoille (ei mursut). Lisätiedot ja ilmoittautuminen UraWebissä.

– 18.1. klo 12-14 CV-klinikka Otaniemen kampuksen päärakennuksella /blog/events/cv-klinikkapaiva/

– 19.1. klo 14-15 Korkeakouluharjoitteluinfo 2011 Kauppakorkeakoulun opiskelijoilla. Lisätiedot ja ilmoittautuminen UraWebissä.

– 20.1. klo 9-11 Kesätyönhakukoulutus mursuille. Lisätiedot ja ilmoittautuminen UraWebissä.

– 20.1. klo 10-15 Taitavasti kesätöihin –tapahtuma Otaniemen kampuksen päärakennuksella /blog/events/taitavasti-kesatoihin/

– 23.1. klo 12-14 Polyteekkarimuseon kevään ensimmäinen sunnuntaipäivystys Pop-up tiloissa Otaniemen ostoskeskuksen alatasolla /blog/events/polyteekkarimuseon-kevaan-ensimmainen-sunnuntaipaivystys/

2.  AYY:n vuoden 2011 hallitus aloitti toimintansa

AYY:n vuoden 2011 hallitus järjestäytyi. Hallitus jakoi vastuualueet seuraavasti:

Saara Hyrkkö puheenjohtaja
Voitto Kangas Aalto-yhteisö, kulttuuri
Antti Karkola koulutuspolitiikka, opintoasiat ja kansallinen edunvalvonta
Kalle-Heikki Koskinen asuminen ja palvelut
Arjo Laukia koulutuspolitiikka, Aalto-yliopisto
Henna Mattila viestintä ja järjestöasiat
Teemu Peltokallio kansainväliset asiat ja liikunta
Ville Poikolainen varapuheenjohtaja
Mikko Saastamoinen yrityssuhteet ja sidosryhmät
Salla Seppälä sosiaalipolitiikka

3. Etsitään vuoden opettajia!

Aalto-yliopistossa kiinnitetään vuonna 2011 erityisesti huomiota opetukseen. AYY haluaa tukea tätä luomalla perinteen, jossa opiskelijat antavat tunnustusta ansioituneille opettajille eri puolilla Aaltoa. Vuoden opettaja -palkinnot jaetaan kunkin korkeakoulun parhaimmille opettajille Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan ensimmäisissä vuosijuhlissa 5.2.2011.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta valitsee vuoden opettajat opiskelijoiden ehdotuksista. Ehdotukset palkinnon saajiksi kerätään osoitteessa vuodenopettaja.ayy.fi. Valintaa tehdessä otetaan huomioon seuraavat kriteerit:

– opetuksen sisältö

– opiskelijoiden huomioon ottaminen

– opetuksessa käytettävien menetelmien ja materiaalien mielekkyys

– opiskelijan ohjaus, myös opetustapahtuman ulkopuolella

– opetuksesta tiedottaminen

– innovatiivisuus opetuksessa

Näiden lisäksi valinnassa voidaan huomioida esityksissä ilmenneitä muita syitä palkinnon tarkoituksen hengen mukaisesti. Mene siis osoitteeseen vuodenopettaja.ayy.fi ja kanna kortesi kekoon Aallon opetuksen kehityksessä!

4. YTHS:n Otaniemen suunterveyspalvelut muuttivat Töölöön

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön Otaniemen toimipisteen suunterveyspalvelut muuttivat Töölön toimipisteeseen 3.1.2011 alkaen. Uusi osoite on Töölönkatu 37 A.

5. YTHS siirtyi sähköpostilaskutukseen vuoden 2011 alussa

Potilastietojärjestelmän uudistuksen yhteydessä hoitomaksujen käteismaksamisesta luovuttiin vuodenvaihteessa.  YTHS:n asiakkaita laskutetaan vuoden 2011 alusta alkaen sähköpostitse.

Asiakkaille lähetettävä lasku on pdf-muotoinen, ja se lähetetään YTHS:n potilastietojärjestelmässä olevaan sähköpostiosoitteeseen. Laskun maksuaika on 14 vuorokautta. Maksamattomasta laskusta lähetetään maksumuistutus postiosoitteeseen. Maksumuistutusmaksu on 5 euroa. Myös peruuttamaton poisjäänti laskutetaan, kuten tähänkin asti on ollut käytäntönä. Lasku toimitetaan kirjepostina jos sähköpostiosoitetta ei ole tai se palautuu virheellisenä.

Lisätietoja: www.yths.fi

6. UniSport liikuttaa Aalto-yliopistoa ja Helsingin yliopistoa

Vuodesta 2010 alkaen Helsingin Yliopistoliikunnan palvelut tulivat Aalto-yliopiston opiskelijoiden Aalto-yliopiston oman liikuntatarjonnan lisäksi. Syksyllä 2010 Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto päättivät perustaa yhteisen erillislaitoksen, joka tarjoaa vuoden 2011 syyskuusta alkaen monipuoliset perusliikuntapalvelut samoin periaattein molempien yliopistojen opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Laitoksen nimeksi tulee UniSport. Toimipisteinä ovat Helsingin yliopiston keskustakampuksen, Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampusten sekä Aalto-yliopiston Töölön ja Otaniemen liikuntakeskukset. Kotiyliopistona ja henkilöstön työnantajayliopistona on Helsingin yliopisto.

Siirtymäkauden aikana keväällä 2010 Aallon oma tarjonta (http://liikuntavuorot.ayy.fi) ja Yliopistoliikunnan tarjonta neljällä kampuksella ovat edelleen aaltolaisten käytössä vanhoilla ehdoilla (http://yliopistoliikunta.helsinki.fi; esim. kausikortti vuodeksi  85 euroa).

7. Aaltolaisena halvalla laskettelemaan tammikuun ajan

Päivälippu Aallon opiskelijoille 9 euroa  ja varusteiden vuokraus 9 euroa Tornikeskus-laskettelukeskuksessa (www.tornikeskus.fi). Tornikeskus on korkein ja pisin mäki 30 km sisällä Helsingistä sisältäen pari haastavaa ja kovavauhtista rinnettä, laaja street, pitkää ja loivaa sekä aloittelijoille kokonaan uusi mattohissi. Etu on voimassa tammikuun loppuun 2011 asti näyttämällä opiskelijakorttia. Edun tarjoaa Tornikeskuksen yhteistyökumppani RunToShop (www.runtoshop.fi).

8. Aalto kestävä kampus ja World Design Capital

Luodaan kampuksestamme kestävä, saavutettava ja miellyttävä kaikille!

Osana Aallon kestävän kehityksen toimeenpanosuunnitelmaa ja Aalto World Design Capital 2012 -vuotta haetaan ekokampus+design -aiheisia hanke-ehdotuksia. Kaikkia kampuksen parantamiseen liittyviä projekteja sekä koulutuksia kannustetaan ilmoittautumaan mukaan. Projektisi toteuttaisi globaalia vastuuta ja sen aihe voi olla mobiliteetin, ekotehokkuuden, kierrätyksen, hankintojen, ruoan, rakennusten tai hyväksi katsomasi teeman parista. Ehdotuksen voi esittää yksittäinen aaltolainen tai yhtälailla yksikkö Aallon piiristä.

Seuraa ohjeita ja muotoa sivulla http://www.wdc2012helsinki.fi/ohjelmaehdotus/ohjelmaehdotus-ohjeet ja lähetä se lisäksi Aalto WDC -projektipäällikkö Kaisa.Kivela@aalto.fi sekä Meri.Loyttyniemi@aalto.fi 18.1.2011 mennessä. Ehdotukset kootaan Aalto WDC -hakemukseksi tammikuun 2011 aikana.

9. Tutkimus oppimisympäristöstä

Mitkä tekijät vaikuttavat opiskelumotivaatioosi? Kuinka tyytyväinen olet tämänhetkisiin opiskeluolosuhteisiisi ja opiskeluympäristöösi?

AYY on mukana tutkimuksessa, jossa selvitetään yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoiden käsityksiä asiasta. Kyselyyn pääset alla olevan linkin kautta. Vastaaminen vie noin kymmenen minuuttia. Tutkimuksen tulokset tuodaan yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen päätöksentekijöiden tietoon.

Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa omaan opiskeluympäristöösi. Kiitos jo etukäteen arvokkaasta panoksestasi. Tutkimuksen käytännön toteutuksesta vastaa TNS Gallup Oy. Lisätietoja antaa yksikönjohtaja Sakari Nurmela, sakari.nurmela@tns-gallup.fi, puh. 09-613 50 587.

Linkki tutkimukseen: www.gallupnet.fi/opiskeluolosuhteet

10. Sodexo tarjoaa mahdollisuuden osallistua kotiruoan mukaanmyyntipilottiin

Helpota arkeasi ja osallistu Sodexon s-posti/mobiilipilottiin, jossa voit tilata etukäteen kerran viikossa valmiin kotiruoan itsellesi ja perheellesi. Halutessasi saat tekstiviestillä tai sähköpostilla tiedon mukaan noudettavasta, viikoittain vaihtuvasta kotiruoasta. Tarjousviesti lähetetään sinulle kaksi arkipäivää ennen ruoan noutopäivää.

Ruoan tilaus tapahtuu ohjeiden mukaisesti tekstiviestillä tai sähköpostilla. Viestin tilaaminen on maksutonta. Tilatun ruoan noudat kätevästi omasta Sodexo -ravintolastasi ja ruoka maksetaan noudettaessa.

Lisätiedot ja pilottiin rekisteröitymisen ohjeet löydät osoitteesta http://www.sodexo.fi/fi-FI/kotiruoka/

Viikon linkki:

AYY:n 1.-vuotisjuhlat ovat tulossa! Lue lisää kemuista ja ilmoittaudu mukaan: http://aava.ayy.fi/



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *