Teekkari tai kylteri: tahtoisitko lopputyösi näytille MoAan?

Dippatöitä ja graduja mukaan MoAan – infotilaisuus opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle 1.3.

Miksi MoA?

Perinteisesti Masters of Arts on toiminut TAIKin lopputyönäyttelynä, mutta nyt Aallon myötä pyrkimyksenä on tuoda esille myös muiden korkeakoulujen osaamista. Masters of Aalto, MoA, on valmistuvien maistereiden ja insinöörien voimannäyte, lopputyönäyttely, jossa tehdään näkyväksi koulutuksen tuloksia ja tuotoksia. Vuoden 2011 näyttelyssä luodaan pohjaa vuoden 2012 Masters of Aalto -näyttelylle, joka tulee olemaan koko Aallon esiintuova, maailmanluokassakin mittava panostus yliopistolta.

Lopputyönäyttelyn tavoitteena on tuoda yliopiston toimintaa näkyväksi muuallakin kuin kampuksilla, keskellä yleisöä, vuorovaikutuksessa. Yliopiston tarkoituksena on kannustaa valmistuvia maistereita, arkkitehtejä ja insinöörejä ja antaa heille mahdollisimman hyvät eväät tuleviin työelämän koitoksiin.

Näyttely ja sen ympärille rakennetut tapahtumat luovat näyttävät mahdollisuudet valmistuville opiskelijoille tuoda esiin omaa osaamistaan ja tutkimustaan, tavata opiskelijoita yli kampusrajojen, luoda suhteita yrityksiin, yhteistyötahoihin sekä potentiaalisiin työnantajiin. Mittava tapahtuma on poikinut uusia yrityksiä, kun mukana olevat opiskelijat huomaavat ajatustensa ja pyrkimystensä kohtaavan.

Masters of Arts -näyttelyä on järjestetty jo vuosikymmenen ajan ympäri Helsinkiä ja kävijöitä tapahtuma on kerännyt vuosittain keskimäärin 12.000.

Miksi tekniikkaa MoAssa?

MoA-tapahtuma luo näyttävät puitteet Aalto-yliopiston opiskelijoille esitellä diplomitöitään yleisölle ja yhteistyökumppaneille, tätä kautta on jo aiempina vuosina syntynyt yhteistyökuvioita sekä opiskelijoiden välille että tulevien työnantajien kanssa. Koska Suomessa ei ole aiemmin ollut näin näkyvää foorumia diplomitöille, toivomme, että mahdollisimman usealta alalta olisi valmistuvia opiskelijoita mukana. Oli kyse sitten tutkimuksesta tai tuotteesta, Masters of Aalto on mitä otollisin tilaisuus tuoda korkeakoulujen tutkimusta ja tuloksia esille, ja osoittaa ympäristölle Aalto-yliopiston sisällä olevaa valtavaa voimamäärää: tietoa, taitoa ja luovuutta. Vuosien ponnistelu maineikkaan yliopiston tutkintoon kaipaa arvoisensa päätöksen: viimeisen treenin ennen harppausta toivotulle työuralle.

Joka vuosi tapahtuma ja näyttely ovat muokkautuneet sen sisällön kautta. Tuetaan yhdessä opiskelijoiden valmistumista ja työelämään siirtymistä, tämän ainutlaatuisen tilaisuuden kautta!

Toivomme, että Aalto-yliopiston korkeakoulujen laitokset levittävät tietoa lopputyönäyttelystä valmistuville opiskelijoille, että saisimme mahdollisimman kattavan kirjon Aalto-yliopiston tuotoksista esille MoA 2011 -näyttelyyn.

Järjestämme 1.3. klo 14.00 infotilaisuuden Design Factorylla, Betonimiehenkuja 5, lukuvuonna 2010/2011 valmistuville opiskelijoille ja opetushenkilökunnalle. Toivomme mahdollisimman monen osallistuvan. Tervetuloa!

Lisätietoa, ilmoittautumiset ja ehdotuksia näyttelytuottaja Katrille, katri.winqvist@aalto.fi, 050 591 4314

Lisätietoja: www.moa.fi

2 vastausta artikkeliin ”Teekkari tai kylteri: tahtoisitko lopputyösi näytille MoAan?”

  1. Hei,

    minun mielestäni on älytöntä viedä Taideteolliselta korkeakoululta yksi tärkeimpiä valmistuvien maistereiden tapahtumia eli Master of Arts-näyttely. En vastusta Masters of Aalto – näyttelyä, mutta vastustan lopputyönäyttelyn suoranaista varastamista Taikilta (ja näyttelyn brändin! Vaikka juuri brändin varastaminen taitaa muutenkin olla se, mitä Aalto Taikilta kaipaa). Näyttelyyn eivät muutenkaan meinaa mahtua kaikki halukkaat – minkälainen mammuttiteos olisikaan siis se, jossa halutaan edustetuiksi myös muiden koulujen opiskelijoita? Vai vähentääkö tämä taikkilaisten mahdollisuuksia saada työnsä näytille?
    Masters of Aalto kenties Masters of Artsin rinnalle, muttei missään nimessä tilalle.

    1. Tosiaan kuulostaa siltä, että taikkilaisten rakentama MoA brändi on suuressa vaarassa vesittyä.

      Kyllä poikkitieteellisessä Aalto yliopistossakin täytyy löytyä sen eri korkeakoulujen eri painotuksiin profiloituvia tapahtumia, jotka keskittyvät omien alojensa kirkkaaseen huippuosaamiseen. Koulun uusille yhteisille saavutuksille olisi varmasti mahdollista löytää hyviä julkaisukanavia vanhojen lisäksi.

      -teekkari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *