Viikkotiedote 12/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 12/2011

Muista osallistua AYY:n suureen vaalipaneeliin keskiviikkona 6.4.!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n suuri vaalipaneeli!
  3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat Aalto-yliopiston kampuksilla
  4. AYY:n nauha myynnissä Otaniemen ja kauppakorkeakoulun palvelupisteillä
  5. AYY ja SPR järjestävät lipaskeräyksen torstaina 7.4.
  6. Kahden viikon loma AEGEE:n kesäyliopistossa – hakuaika alkanut!
  7. Suggest a Teaching Act of the spring 2011
  8. Vastaa Yliopistoliikunnan asiakaskyselyyn

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n suuri vaalipaneeli!

Miten työuria tulisi pidentää? Kuinka monta ydinvoimalalupaa ensi vaalikaudella annetaan? Onko koulutus tulevaisuudessa maksutonta? Liitetäänkö Espoo, Vantaa ja Kauniainen Helsinkiin? Entä liittyykö Suomi Natoon? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) suuressa vaalipaneelissa!

Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 6.4 kello 16-18 osoitteessa Otakaari 1 (TKK:n vanha päärakennus), A-Sali, 2.kerros). Vastaukset tarjoavat seuraavat kansanedustajaehdokkaat: Raija Vahasalo (kok), Antti Kaikkonen (kesk), Mikael Jungner (SDP), Jussi Saramo (vas), Jyrki Kasvi (vihr), Christina Gestrin (RKP), Arto Lahti (KD) ja Simon Elo (ps).

Paneelin juontavat AYY:n puheenjohtaja Saara Hyrkkö ja sekä hauska ylioppilas Henri Lönn. Kysymyksiä voit lähettää jo etukäteen osoitteeseen laura.keski-hakuni@ayy.fi.

3. Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat Aalto-yliopiston kampuksilla

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 6.-12.4.2011. Mukaasi äänestämään tarvitset henkilöllisyystodistuksen ja postitse saamasi ilmoituksen äänioikeudesta. Aalto-yliopiston kampuksilla voit äänestää ennakkoon seuraavissa paikoissa:

Aralis-kirjastokeskuksen Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135 A, Helsinki) voi äänestää arkisin kello 10-18 sekä lauantaina 9.4. ja sunnuntaina 10.4. kello 10-15.

Otaniemen kampuskirjastossa (Otaniementie 9, Espoo) voi äänestää arkisin kello 9-20 sekä lauantaina 9.4. ja sunnuntaina 10.4. kello 12-16. Äänestys on kirjaston luentosalissa. Sunnuntaina kirjastossa ovat auki vain ala-aula, luentosali ja yleisövessat.

Kauppakorkeakoulua lähin ennakkoäänestyspaikka on Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2 F, Helsinki), jossa voi äänestää arkisin klo 8-20 ja viikonloppuna klo 10-16.

Lisätietoja vaalien virallisilta kotisivuilta.

4. AYY:n nauha myynnissä Otaniemen ja kauppakorkeakoulun palvelupisteillä

AYY:n jäsenet voivat nyt ostaa ylioppilaskunnan nauhaa Otaniemen ja Kauppakorkeakoulun palvelupisteiltä. AYY:n nauhan värit ovat ylhäältä alas purppura (PMS 248U) ja hopea. Värien suhteet ovat 5-2. Nauhan leveys on 3 senttimetriä. Koko pitkän nauhan (2 metriä) hinta on 4 euroa. Nauhaa voidaan kantaa myös ruusukkeena, jolloin sitä käytetään puvun oikeassa miehustassa. Ruusukkeeseen nauhaa tarvitsee 1.50 metriä, hinta on tällöin 3 euroa.

Nauhan käyttöoikeus on kaikilla ylioppilaskunnan nykyisillä ja entisillä jäsenillä sekä ylioppilaskunnan työntekijöillä. Ylioppilaskunnan nauhaa kannetaan oikealta olalta alas vasemmalle lantiolle. Nauhan kantotapa on sama naisilla ja miehillä. Nauhaa kannetaan ylimpänä eikä se saa koskettaa paljasta ihoa.

5. AYY ja SPR järjestävät lipaskeräyksen torstaina 7.4.

Japanin järistys on jälleen kerran muistuttanut meitä siitä, että katastrofi voi tapahtua milloin tahansa ja missä päin tahansa. Nyt voit toimia katastrofin uhrien auttamisessa: kootkaa kaveriporukka, fuksiporukka tai lähtekää vaikka koko yhdistyksen voimin lipaskerääjiksi torstaina 7.4. Keräyksessä voitte auttaa erilaisten mullistusten uhreja nykyisissä ja tulevissa katastrofeissa ympäri maailmaa. Varat menevät SPR:n katastrofirahastoon. Hyvän omantunnon lisäksi suurimman lippaan kerännyt joukko saa haluamansa ilmaisen tilavuokran AYY:ltä.

Ilmoittautua voi osoitteeseen rasmus.rantanen@ayy.fi maanantaihin 4.4 klo 18 mennessä. Kertokaa ilmoittautuessanne ryhmän nimi ja koko, yhteyshenkilö ja hänen mailiosoitteensa sekä puhelinnumeronsa.

Lisätietoa katastrofirahastosta saat Punaisen  Ristin sivuilta ja keräyksestä rasmus.rantanen@ayy.fi.

6. Kahden viikon loma AEGEE:n kesäyliopistossa – hakuaika alkanut!

Kiinnostaako sinua tutustua toisen maan kulttuuriin paikallisten opiskelijoiden opastamana tai viettää hurmoksellista aikaa jonkun eurooppalaisen kaupungin vilskeessä? Jos tämä sinusta kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin huoli pois! Kyseessä ei ole voittoa tekevä matkatoimisto tai opiskelijoille suuntaama vedätys vaan kansainvälisen opiskelijajärjestön AEGEE:n tarjoama super-duper-hyper mahdollisuus viettää posketon kesäloma! Hakuaika päättyy 24.4. Hakuohjeet kesäyliopistoihin löydät AEGEE-Helsingin kotisivuilta osoitteesta www.aegee-helsinki.org.

Kyseessä on noin kaksi viikkoa kestävä kesäkurssi, johon ei liity akateemista opiskelua tai opintopisteiden kalastusta. Sen sijaan kesäyliopisto tarjoaa eri teemojen mukaisia kursseja lukuisissa eurooppalaisissa matkakohteissa. Kursseille osallistuu 20-30 eurooppalaista opiskelijaa, joiden kanssa juhlit, opit ja ystävystyt kahden viikon aikana. Kurssien teemat voivat vaihdella tanssimisesta journalismiin tai politiikasta taiteeseen! Osallistumismaksu on maksimissaan vain 90€ per viikko. Hintaan sisältyy ainakin majoitus, aamiainen ja yksi lämmin ateria päivittäin sekä ohjelma ja siihen kuuluvat matkat.

Kaikesta tästä saat kuulla lisää, kun saavut Kesäyliopiston infoiltaan maanantaina 11.4.2010 klo 18.00, KY ry:n tiloissa, isolla puolella (os. Pohjoinen Rautatiekatu 21B, 3krs).

7. Suggest a Teaching Act of the spring 2011

Is teaching valued enough in Aalto University? Have you experienced great teaching in Aalto this spring?

ADF Opefoorumi has launched the Teaching Act of the Spring 2011 –challenge among all the pedagogical actors in Aalto. The winning act – either large or small, done by either a student, teacher or other Aalto member(s) – must have somehow contributed to enhancing a new, student-oriented, problem-based, fun, innovative, motivating, multidisciplinary or otherwise better learning culture in Aalto University.

Suggestions for outstanding teaching acts can be sent to Maria Clavert via email (maria.clavert@aalto.fi) by 8.4.2011. In your suggestion, describe the teaching act and reveal the name(s) behind the action. The winning act will be voted in Opefoorumi on April 18th. Join the action and suggest your favorite Teaching Act of the spring!

8. Vastaa Yliopistoliikunnan asiakaskyselyyn

Millaisia liikuntapalveluja haluat? Oletko tyytyväinen Yliopistoliikunnan nykyisiin palveluihin? Kerro toiveistasi ja kokemuksistasi vastaamalla Yliopistoliikunnan asiakaskyselyyn. Autat yliopistoliikuntaa kehittämään palveluja ja voit voittaa lahjakortin hierontaan tai tuotepalkintoja.

Vastaamiseen kuluu aikaa noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 30.3.-15.4.2011 välisenä aikana. Arvonta suoritetaan tämän jälkeen. Siirry kyselyyn.

Viikon linkki

Teekkarien autokerho ja OUBS ajoivat Kolarista Espooseen Suomen halki TA-yhtiöiden sponsoroimilla sähköautoilla. Katso lopputulos – OUBSin ”Ilman bensaa” -dokumentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *