AYY ja KY osoittavat wappumieltä ja lakittavat Havis Amanda –patsaan juhlallisin menoin

Toista vuottaan toimiva Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) ja satavuotisjuhlavuottaan viettävä Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) saavat tänä vuonna kunnian lakittaa Havis Amandan patsaan vappuaattona. Patsaan pesu aloitetaan noin klo 17.00 ja lakki painetaan Mantan päähän klo 18.00. ”Sen verran voin paljastaa, että mukana on yli viisimetrinen vaahtoava skumppapullo, pauketta ja silppua” lupailee AYY:n tapahtumatuottaja Mika Tarhala pilke silmäkulmassa.

Wappumielen osoitus

Ennen Mantan lakitusta AYY ja KY järjestävät Wappumielen osoituksen, joka johtaa opiskelijat Havis Amanda -patsaalle. Kulkue lähtee liikkeelle klo 16.00 KY-talon edestä ja Hietalahdentorilta, josta kulkuetta kohtaa AYY:n Teekkarijaoston karnevaaliasuun pukeman lavettiauto. Kulkueet yhdistyvät Mannerheimintien ja Etelä-Esplanadin risteyksessä yhdeksi isoksi karnevaalikulkueeksi.

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat lakittavat Havis Amanda-patsaan vuorovuosina. Tänä vuonna vastuu on ensimmäistä kertaa AYY:llä, ylioppilaskunnassa yhdistysmuotoisena toimivan, satavuotisjuhlavuottaan viettävän KY:n kanssa. ”Vappuviikko on helmikuussa vietetyn vuosijuhlaviikon ohella toinen juhlavuoden huipentumista. Tänä vuonna kaikki tehdään myös Mantalla tavallista isommin ja näyttävämmin.”, kertoo KY:n kulttuurisihteeri Katri Kaijalainen.

Vapunpäivä sunnuntaina 1.5.2011

Ylioppilaiden vappujuhla alkaa Ullanlinnanmäellä vapunpäivänä klo 9.00. Juhlassa kuullaan pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnista Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY), AYY:n ja Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan (SAY) tervehdykset sekä musiikkia, josta vastaa Ylioppilaskunnan Laulajat (YL). Ruotsinkieliset ylioppilaat kokoontuvat klo 9 alkaen Kaisaniemen puistoon.

HYY:n ja YL:n delegaatio tervehtii vapunpäivänä perinteiseen tapaan tasavallan presidentti Tarja Halosta, Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajusta, Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluotoa ja Helsingin yliopiston rehtori Thomas Wilhelmssonia. Yleisö ja tiedotusvälineet ovat tervetulleita presidentinlinnan edustalle klo 11.00 kuuntelemaan YL:n laulua ja HYY:n puheenjohtaja Maija Jäppisen vapputervehdystä.

LISÄTIETOJA:
AYY: Mika Tarhala, tuottaja, kulttuuri & tapahtumat, 050 520 9436, mika.tarhala(at)ayy.fi
KY: Katri Kaijalainen, kulttuurisihteeri, 040 353 8276, katri.kaijalainen(at)kyweb.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *