Hae mukaan Baltechin vaihtoon ennen 13.5!

Aaltolaisille avautuu mahdollisuus hakea Baltechin kautta muutaman päivän vaihtoon todennäköisesti viimeistä kertaa. Aalto-yliopisto on näillä näkymin vetäytymässä verkostosta pois vuoden loppuun mennessä, ja tämän vuoksi syksyllä tapahtuvat vaihdot ovat viimeiset johon Aallon opiskelijat pääsevät mukaan. Kaikki siis nyt kokeilemaan! 🙂

Baltech on 8 yliopiston verkosto Itämeren ympärillä, jonka tarkoituksena on edistää tämän alueen yliopistojen yhteistyötä, ja sitä kautta parantaa tutkimusta ja opetusta.

Baltechin opiskelijajärjestö (BSU) puolestaan tarjoaa tukea opiskelijoille lähteä pienimuotoiseen vaihtoon osaan näistä yliopistoista (Liettua (Kaunas ja Vilna), Latvia (Riika), Viro (Tallinna) ja Ruotsi (Lund)). Porukassa voi olla 4-8 tyyppiä ja ideana on se, että vierailun jälkeen hostit tekevät vastavierailun. Vaihto suoritetaan samaa pääainetta opiskelevien luokse. Ideana siis oppia miten samaa ainetta opiskellaan esim. Latviassa sekä luoda kontakteja samaa alaa opiskeleviin. Ja totta kai pitää mielettömästi hauskaa 🙂 Tukea yksi porukka voi saada maksimissaan 700 euroa.

Hakuaika päättyy 13.5, ja vaihdot on tarkoitus järjestää alkusyksystä! Lisätietoja sekä tarvittavat hakukaavakkeet löytyvät osoitteesta http://www.baltech.info/area-for-student/student-mobility/baltech-student-exchange/.

Nettisivulta löytyy myös tietoa, että mitkä yliopistot tässä verkostossa ovat mukana, ja mitä niissä opiskellaan. Sieltä löytyy myös yhteyshenkilöiden tiedot. Salasanan yhteystietoihin saa minulta. Koska ne sisältävät jonkin verran tietoja niin BSU ei halua jakaa salasanaa julkisesti.

Koska kyseessä on lähinnä teknillisiä yliopistoja niin suurin osa vaihtomahdollisuuksista avautuu Otaniemen suunnalla opiskeleville. Kuitenkin sekä kauppiksessa että TaiK:ssa opiskeleville löytyy mahdollisuuksia. Nostan tähän esimerkiksi muutaman: Kaunasin teknillisestä yliopistosta Liettuasta löytyy sekä kansantalouden että johtamisen pääaine. Riikassa voi opiskella vaikkapa henkilöstöjohtamista. Vilnasta puolestaan löytyy Department of Art sekä department of urban design. Tsekatkaa itse tarkemmin!

Ottakaa siis yhteys kiltanne tai ainejärjestönne edustajiin ja tiedustelkaa ovatko he hakemassa tähän vaihtoon. Jos eivät niin pyytäkää heiltä lupa järjestää sellainen itse 🙂

Kansainvälisin terveisin,

Teemu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *