Opiskelijoiden tulevaisuus huolestuttaa Helsingin merkkihenkilöitä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Sibelius-Akatemian ylioppilaskunta, Svenska Handelshögskolans Studentkår

Kannanotto
30.4.2011
Julkaisuvapaa heti

Opiskelijoiden tulevaisuus huolestuttaa Helsingin merkkihenkilöitä

Pääkaupunkiseudun ylioppilaskunnat kääntyivät vapun alla arvovaltaisten henkilöiden ja hahmojen puoleen, ja kysyivät, mitä he ovat mieltä opiskelijoita koskevista asioista.

Ståhlberg ja kaupunkilaisten arvostama hevospatsas Äidinrakkaus ovat huolissaan opiskelijoiden toimeentulosta. ”Minä vaadin: opintotuki indeksiin!” jyrähtää pitkän linjan valtiomies Ståhlberg ja luo merkitsevän katseen hallitusohjelmaa Eduskuntatalolla haudutteleviin kansanedustajiin. ”Huoltajakorotuksella äidilläkin olisi varaa opiskella” säestää Äidinrakkauden pikkuinen varsa.

Keskustelu maailman tasa-arvoisimman koulutusjärjestelmän uhraamisesta lukukausimaksujen riepoteltavaksi vaikuttaa jälleen viriävän. Kivikaverit ovat erityisen huolissaan perheen varallisuuden vaikutuksista nuorten koulutusmahdollisuuksiin. ”Ei olisi Seitsemää veljestä, jos koulutuspaikat määräytyisivät varallisuuden perusteella”, rakastettu kansalliskirjailija Aleksis Kivi huomauttaa.

Nykyelämän ja opintojen hektisyys kirvoittaa patsailta kommentteja. ”Miksi tutkinto pitäisi suorittaa putkessa juosten?”, pohtii Paavo Nurmi. Erityisesti nuorten jaksaminen työmarkkinoilla huolestuttaa. Kolme seppää ovat havainneet kantapään kautta lähes 80-vuotisen työuransa aikana, että ”Ei se raudan määrä lisäänny vaikka kuinka takoo!”

Näiden viisaiden sanojen siivittämänä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Sibelius-Akatemian ja Svenska Handelshögskolanin ylioppilaskunnat toivottavat kiireetöntä ja riemukasta vappua!

Allekirjoittajat:

  • Saara Hyrkkö, hallituksen puheenjohtaja
    Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
  • Leena Pihlajamäki, hallituksen puheenjohtaja
    Helsingin yliopiston ylioppilaskunta
  • Tuomas Saloniemi, hallituksen puheenjohtaja
    Sibelius-Akatemian ylioppilaskunta
  • Cecilia Gundersby, styrelseordförande
    Svenska Handelshögskolans Studentkår

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *