Viikkotiedote 18/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 18/2011

  1. Ruokailu Servin mökissä loppuu 27.5.2011
  2. Teekkarikylässä otetaan käyttöön yksityinen pysäköinninvalvonta
  3. Montaasin 16 mm filmikurssi 10.-12.6.2011
  4. Hallitusneuvottelut potkaistaan käyntiin nuoruustangolla säätytalolla 20.5 (HUOM! Muuttunut aika)
  5. Hae BESTin syyskursseille 22.5. mennessä

1. Ruokailu Servin mökissä loppuu 27.5.2011

Otaniemessä, Servin mökissä sijaitseva Sodexo-lounasravintola lopettaa toimintansa 27.5.2011. Tällä hetkellä tilalle ei ole tulossa toista lounasravintolaa, toisin sanoen ruokailumahdollisuus Smökissä poistuu. Syy ravintolan poistumiseen ovat kustannukset; ravintolatoiminnasta ylioppilaskunnalle aiheutuneet kulut ovat ylittäneet selvästi saatavat vuokratuotot.

Otaniemessä on edelleen mahdollista ruokailla lauantaisin Dipolin lounasravintolassa.

Lisätietoa: AYY:n hallituksen jäsen Kalle-Heikki Koskinen, kalle-heikki.koskinen@ayy.fi, +358 50 520 9416

2. Teekkarikylässä otetaan käyttöön yksityinen pysäköinninvalvonta

Q-Park Services Oy aloittaa AYY:n opiskelija-asuntoloiden ulko- ja pysäköintialueiden pysäköinninvalvonnan Otaniemen Teekkarikylässä 1.6.2011. Pysäköinti on sallittua vain merkityillä pysäköintipaikoilla, pysäköintikylteissä olevien ehtojen ja ohjeiden mukaisesti. Pysäköintiehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa valvontamaksuun. Valvonnasta ei aiheudu AYY:lle kuluja, eikä AYY kerää toiminnasta tuottoa.

Servin Maijan tien päädyn (Servin Maijan tie 12) pysäköintikentälle tulee käyttöön pysäköintiluvat, jotka pysäköintipaikan lunastaneet saavat käyttöönsä AYY:n asuntotoimistosta osoitteesta Otakaari 11. Servin Maijan tien vinopaikat (Servinkuja 1 – Servin Maijan tie 12 välillä) säilyvät asukkaiden ja alueella asioivien maksuttomassa käytössä, mutta pysäköintiaika rajoitetaan 24 h:n, jolloin pysäköintiaika osoitetaan pysäköintikiekolla.

Syy yksityiseen pysäköinninvalvontaan ryhtymiselle: Teekkarikylässä risteilee paljon pelastusteitä, joiden esteettömyydestä ylioppilaskunnan on huolehdittava. Pelastusteille ja pysäköintialueille väärin pysäköidyt ajoneuvot ovat olleet jo vuosia ongelma, johon ylioppilaskunnan ei ole ollut mahdollista puuttua ennaltaehkäisevästi. Pelastustielle pysäköity ajoneuvo vaikeuttaa ja pahimmillaan estää pelastusajoneuvojen pääsyn paikalle esimerkiksi tulipalotilanteessa, mikä aiheuttaa todellisen turvallisuusriskin asukkaille. Lisäksi erityisesti Servin Maijan tien päättävällä pysäköintialueella on ollut jo vuosia ongelmana asukkaiden vuokratuille paikoille väärin pysäköivät ajoneuvot.

Lisätietoa: Rakennusmestari Hannes Helminen, hannes.helminen@ayy.fi, +358 50 589 7519

3. Montaasin 16 mm filmikurssi 10.-12.6.2011

Elokuvakerho Montaasi järjestää kesäkuussa 16 mm filmikurssin, jolla käsitellään filmikuvauksen tekniikkaa. Kurssi sisältää teorialuennon ja käytännön osuuden, jolla tehdään viikonlopun aikana kaksi lyhytelokuvaa 16 mm filmille. Kurssilla käydään läpi sekä digitaaliset jälkityöt että perinteinen leikkauspöytätyöskentely.

Tarkempia tietoja

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: montaasi(at)list.ayy.fi
Montaasi Facebookissa: www.facebook.com/montaasi

4. Hallitusneuvottelut potkaistaan käyntiin nuoruustangolla säätytalolla 20.5

Hallitusneuvottelut alkavat Jyrki Kataisen johdolla ensi viikon perjantaina 20.5. Säätytalolla. Samaan aikaan opiskelijat kokoontuvat Säätytalon ulkopuolelle laulamaan Nuoruustangoa ja käynnistävät hallitusohjelmavalvojaiset. Opintotuki indeksiin -kampanja-auto päivystää Säätytalon edustalla koko hallitusneuvottelujen ajan.

Opiskelijoiden yhteislaulua perjantaina säestää Retuperän WBK ja solistina toimii muusikko, näyttelijä ja juontaja Kalle Lindroth.

Ohjelma perjantaina 20.5.2011

8.15 tarjolla kahvia ja pientä aamupalaa
8.30 äänenavaus
n. klo 8.45 Nuoruustango yhteislauluna. Solistina Kalle Lindroth. Musiikin tahdista vastaa maailman paras uudempaa ranskalaista torvimusiikkia tarjoileva Retuperän WBK.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto – SAMOK.

Nuoruustango @ Säätytalo Facebookissa

5. Hae BESTin syyskursseille 22.5. mennessä

BESTin kurssit ovat 1-2 viikon akateemisia, teknologiaan liittyviä, kursseja ympäri Eurooppaa. Kurssit ovat paikallisten opiskelijoiden järjestämiä, jotka sisältävät vähän luentoja, mutta paljon toimintaa esim. yritysvierailuja ja workshopeja. Aalto-yliopisto maksaa opiskelijoidensa osallistumismaksut, sisältäen majoituksen, ruoan, ohjelman ja liikkumisen paikan päällä. Pääset siis viettämään 1-2 unohtumatonta viikkoa jossain päin Eurooppaa pelkkien lentolippujen hinnalla. Viimeinen hakupäivä on sunnuntai 22.5.2011.

Haku BESTin syyskursseille on käynnissä nyt. Listalta löytyy 10 eri vaihtoehtoa nähdä Eurooppaa uusin silmin. Haluatko tehdä 3D-mallin unelmiesi talosta Espanjan lämmössä? Miltä kuulostaisi pohtia kestävää liikenneratkaisua Roomassa? Jos sinulla on loistava idea, mutta et tiedä miten siitä saisi tehtyä kannattavaa liiketoimintaa suuntaa Turiniin kuulemaan lisää start-upeista. Jos puolestaan haluat vain nauttia syksystä, suuntaa viikoksi vaeltamaan 3 eri vuorelle Romaniaan 25 muun eurooppalaisen opiskelijan kanssa.

Suuntaa siis osoitteeseen, valitse itsellesi mieleisimmät kurssit ja hae ennen 22.5. kello 23:59! Hakemukseen pitää kirjoittaa myös motivaatiokirje (pidä mielessä että hakemuksen lukevat paikalliset opiskelijat, älä kirjoita työhakemusta).

Jos haluat lisätietoa kursseista, motivaatiokirjeen kirjoittamisesta tai BESTistä, ota yhteyttä Helsingin paikallisryhmään: best-h@list.ayy.fi.

Viikon linkki

Aallossa on tällä hetkellä vieraita Tongjin yliopistosta. Katso video heidän saapumisestaan Helsingin rautatieasemalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *