Viikkotiedote 38/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 38/2011

Aalto University Shop avataan tiistaina 20.9 vanhan TKK:n päärakennuksen ala-aulaan (Otakaari 1, Alvarin aukion puoli).  Kaupassa myydään Aalto-yliopiston brändituotteita. Ylioppilaskunnan omistama myymälä avaa ovensa tiistaina 20.9 ja on auki arkipäivisin klo 11-13. Tervetuloa ostoksille!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n Edustajistovaalit 25.10-2.11.2011
  3. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon
  4. Lähde järjestämään CUMULUS –opiskelijaseminaaria
  5. Perinteiset SELL –kisat taas Otaniemeen
  6. Ulkoilmaelokuva – it’s just so cool
  7. Syyskiima 2011 – torstaina 22.9. klo 17.00
  8. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  9. Helsinki Region Welcome Weeks 19.9.-2.10.2011 around the capital area
  10. Tulevaisuuden rakentajat -muistomerkkikilpailu
  11. Opiskelijaretriitti  14.-16.10. Hila, Kirkkonummi
  12. Riparin kertausharjoitukset 7.-9.10. Mustasaaressa – riparimeininkiä opiskelijoille
  13. Opiskelijoiden SM-kisoja tulossa sulkapallossa, suunnistuksessa sekä tenniksessä

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n Edustajistovaalit 25.10-2.11.2011

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta valitsee loka-marraskuussa edustajistonsa seuraavalle kaksivuotiskaudelle. 45-henkinen edustajisto käyttää ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa. Vaaleissa saavat asettua ehdolle ja äänestää kaikki ylioppilaskunnan läsnä olevat jäsenet.

Tärkeitä päivämääriä:
5.10 klo 12 Ehdokasilmoittautuminen päättyy
24.10 Vaalipaneeli (alustava)
24.10-1.11 Sähköinen äänestys
2.11. Uurnavaali

ayy.fi/vaalit

Älä Arvaa, Äänestä!

Hae vaalivirkailijaksi AYY:n edustajistovaaleihin

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) hakee vaalivirkailijoita toimitsemaan edustajistovaalien uurnavaalia ke 2.11. kello 10–16 kuudella äänestyspaikalla (Arabia, Otaniemi, Töölö, Lahti, Mikkeli ja Pori). Vaalilautakuntien tehtäviin kuuluu mm. vaalien toimittaminen sekä äänten laskeminen vaalitoimituksen päätyttyä.

Hakijoista otetaan ensisijaisesti huomioon aiemmin vaalitoimitsijoina toimineet, mutta myös muilla hakijoilla on erinomaiset mahdollisuudet tulla valituiksi. Vaalilautakunnan jäsenille maksetaan kertapalkkiona 100€ (puheenjohtajille 150€).

Hae viimeistään pe 7.10! Katso hakuohjeet: /vaalit/.
Lisätiedot: sonja.virta@ayy.fi.

3. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto on suomalaisten ylioppilaskuntien yhdistys, joka edustaa suomalaisia yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n edunvalvontatyötä ohjaavia linjapaperia ja toimintasuunnitelmaa toteuttaa vuosittain valittava hallitus. Linjapaperi ja toimintasuunnitelma hyväksytään liittokokouksessa, jossa myös valitaan hallitus. Vuoden 2011 liittokokous järjestetään 18.-19.11. Hyvinkäällä.

Liittokokouksessa AYY:tä edustaa delegaatio, johon kuuluu 14 varsinaista ja 14 varajäsentä. Delegaatio valitaan avoimen haun perusteella siten, että hallitus valitsee 5+5  ja edustajistoryhmät 9+9 delegaattia. Lisäinfoa liittokokouksesta sekä hakulomake löytyy osoitteesta /blog/2011/09/16/hae-syln-liittokokousdelegaatioon-2/. Hakuaika delegaatioon on 17.-23.9.2011.

4. Lähde järjestämään CUMULUS –opiskelijaseminaaria

Cumulus on vuonna 1990 Taideteollisen korkeakoulun ja Royal College of Art Londonin perustama järjestö. Cumulus järjestää konferenssin Helsingissä keväällä 24-26.5.2012. Tähän yhteyteen järjestetään kaksipäiväinen opiskelijaseminaari ajalle 22 -23.5.2012. AYY hakee opiskelijaseminaarille työryhmää toteuttamaan seminaari ja vastamaan sen sisällöstä, sekä ohjelmasta.  Opiskelijaseminaari järjestetään yhteistyössä Cumuluksen pääsihteeristön kanssa ja haku on avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Cumuluksen maailmanlaajuisiin konferensseihin ei ole ennen ollut opiskelijoilla mahdollista osallistua.  Opiskelijakonferenssin myötä tarjoutuu mahdollisuus päästää mukaan konferenssiin ja samalla rakentaa opiskelijoille omaosuus opiskelijatapaamisen merkeissä ja sitten osana Cumulus-konferenssia.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa AYY:n hallituksen jäsenelle Voitto Kankaalle (voitto.kangas@ayy.fi) sunnuntaina 5.10.2011 mennessä! Lisätietoa projektista ja Cumuluksesta (Voitto.kangas@ayy.fi ja teemu.peltokallio@ayy.fi).

/blog/2011/09/06/lahde-jarjestamaan-cumulus-opiskelijaseminaaria/
http://www.cumulusassociation.org/

5. Perinteiset SELL –kisat taas Otaniemeen

Aalto-yliopiston urheiluseura ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta saavat kunnian taas järjestää ensi vuoden yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä opiskelijaliikuntatapahtumista Espoon Otaniemessä 17.-20.2012. Perinteinen SELL Student Games –kisat on monilajinen liikuntatapahtuma joka on avoinna kaikille korkeakouluopiskelijoille ympäri maailman. Kisoissa ei ole ikä- eikä tasovaatimuksia ja urheilulajeja ja vastustajia löytyy kaikentasoisille liikunnan harrastajille. Se on opiskelijaliikuntaa, yhteistä hauskanpitoa ja verkostoitumista parhaimmillaan! Ilmoittautuminen kisoihin alkaa 15.11.2011. Lisätietoja tapahtumasta löydät kisojen Facebook tai www -sivuilta osoitteesta www.sell2012.fi. Diggaa kisoja Facessa ja voita SELL 2012 kauluspaita!

HAE SELL2012 –työryhmään

SELL 2012 –työryhmä tulee olemaan se porukka, joka pääsee ideoimaan sekä toteuttamaan koko SELL2012-kisat. Työryhmä haetaan ja haastatellaan lokakuun puoleen väliin mennessä. Työryhmä aloittaisi toimintansa välittömästi valinnan jälkeen ja työ päättyisi isoihin juhliin kisojen päättymisen jälkeen toukokuussa 2012.

Työryhmään haetaan 8 henkeä, joista jokainen tulee vastaamaan oma vastuualueensa toteutuksesta (/blog/2011/09/12/hae-sell2012-%E2%80%93tyoryhmaan/). Työ on vastuullista mutta samalla rentoa ja omatoimista. Työryhmä tulee toimimaan kisojen pääsihteerin johdon alla. Heille tullaan myöhemmin syksyllä ja ensi keväänä rekryämään paljon auttavia käsiä tiimeihinsä. Yhteensä kisoissa tulee olemaan noin 250 vapaaehtoista erilaisiin tehtäviin.

Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa SELL 2012 –kisojen pääsihteeri Anna Leelle viimeistään sunnuntaina 2.10.2011! Mainitsethan hakemuksessasi kolme (3) vastuualuetta, joita olisit valmis hoitamaan. Parhaat ja motivoituneimmat opiskelijat kutsumme haastatteluun! Lisätietoja ja kysymyksiä saa Annalta sähköpostitse anna.lee@ayy.fi, netistä http://sell2012.fi tai soittamalla numeroon 050 5209420!

6. Ulkoilmaelokuva – it’s just so cool

Keskiviikkona 21.9. kello 19.30 alkaen Alvarin aukio Otaniemessä muuttuu ulkoilmaelokuvateatteriksi! Yleisön tehtäväksi jää ainoastaan saapua paikalle, sillä illan päätähtenä työskentelee projektori. Parhaan tunnelman luomiseksi paikalta löytyy myös popcornia ja limonadia. Syksyiseen säähän kannattaa varautua lämpimillä vaatteilla ja omilla istuinalusilla. Jos päivä näyttää kovin myrskyiseltä, siirtyy leffateatteri popcorneineen Design Factorylle.

Yleisöäänestyksen tuloksena illan elokuvaksi valikoitui katu/graffititaiteilijana tunnetuksi tulleesta Banksysta kertova Exit Through The Gift Shop.

Seuraa tapahtumaa ja säävaroitusta facebookissa.

7. Syyskiima 2011 – torstaina 22.9. klo 17.00

Jymymenestyksekäs Kevätkiima tekee paluun Syyskiimana. Viimeksi juhlimme yli 500 ihmisen voimin Jenny Woossa – nyt on aika paeta viileneviä päiviä Cubaan 22. syyskuuta klo 17.00 alkaen. Arkkitehtiopiskelijat kutsuvat sinut ja ystäväsi juhliin, joissa tunnelma on kuin poroaitauksessa. Luvassa tampattua tanssilattiaa, samanhenkistä juoksuseuraa ja auringon paahtamia kesäturkkeja.

Nähdään Erottajalla. Kippis, Arkkitehtiopiskelijat 2010

Liput:
Ennakkoon 5€. (Myyntiajat löytyvät Facebookista)
Ovelta 17.00-20.00 6€ & 20.00-01.00 8€.

Facebook-event

8. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Ehdotuksia PTK:n arwoisiksi voi tehdä 10.10. klo 10:11 saakka osoitteeseen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi. Ehdotuksessa pitää olla ehdotettavan nimi, kuva ja perustelut mahdolliselle valitsemiselle sekä ehdotuksen tekijä(t).

Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita, ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä jatkuvaa harrastusta ja mielenkiintoa opiskelija- ja teekkaritoimintaa kohtaan osoittaneita henkilöitä.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta, yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja www.ptk.ayy.fi.

9. Helsinki Region Welcome Weeks 19.9.-2.10.2011 around the capital area

During the Welcome Weeks expats of all nationalities and their families are given information on living in Finland and are offered a chance to build their social networks through various activities offered alongside the more informational events. The purpose is to make new friends, get the knowhow – and have fun doing it.

Check the event calendar of the welcome weeks at http://www.welcomeweeks.fi/
or on Facebook: https://www.facebook.com/welcomeweeks?sk=events

The event is organised by Uusimaa Regional Council, the cities of Helsinki and Espoo, Helsinki Education and Research Area (HERA) and Opiskelijametropoli Student City -project in co-operation with Mundus Nicole Saari Ky, BBG.fi and Jolly Dragon. AYY has contributed to organizing the Seven Wonders campus walks and the Helsinki Hidden City Race.

Welcome!

10. Tulevaisuuden rakentajat -muistomerkkikilpailu

Aalto-yliopisto järjestää suunnittelukilpailun yliopiston säätiöpääomaan lahjoittaneille omistetusta muistomerkistä. Kilpailuun voi osallistua yksilö- ja/tai ryhmätyönä. Kilpailu on avoin Aalto-yliopiston opiskelijoille, henkilöstölle ja alumneille.

Oletko kiinnostunut tekemään kilpailuehdotuksen monialaisessa ryhmässä? Kaipaatko muiden alojen tekijöitä, opiskelijoita tai alumneja tiimiisi? Haluatko ajatella muistomerkin uusiksi muuten vaan yhdessä muiden kanssa?

Tule Design Factorylle aamiaiselle (Betonimiehenkuja 5 C, Espoo) 20.9. klo 8.30-10 kuulemaan kilpailusta ja  tapaamaan muita kilpailusta kiinnostuneita – sinulla on mahdollisuus etsiä tilaisuudessa ympärillesi monialaista tiimiä tai verkottua muuten vaan muiden Aalto-yliopiston opiskelijoiden, alumnien ja henkilökunnan kanssa.

Lisätietoa kilpailusta: www.aalto.fi/tulevaisuudenrakentajat
Tulevaisuuden rakentajat -aamiainen Facebookissa

11. Opiskelijaretriitti 14.-16.10. Hila, Kirkkonummi

Retriitin hinta on 30€ sisältäen kuljetukset ja täysihoidon leirikeskuksessa. Kuljetus järjestetään Leppävaaran asemalta. Tiedustelut ja ilmoittautuminen viimeistään 30.9.2011
otatoimisto.espoo@evl.fi, oppilaitostyön toimisto p. 050 529 0881 (ma-to 9-12).

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot:  nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, allergiat tai ruokavaliorajoitukset, kuljetuksen tarve sekä se, onko aikaisempaa retriittikokemusta.

Opiskelijaretriitin järjestää Espoon seurakuntien oppilaitostyö ja ohjaajina toimivat Jyri Hakala ja Katja Kangas.

12. Riparin kertausharjoitukset 7.-9.10. Mustasaaressa – riparimeininkiä opiskelijoille

Kutsumme sinut kertausharjoituksiin Helsingin Mustasaareen 7.-9.10. Käsittelemme kysymyksiä uskosta, epäilystä, Jumalasta, rukouksesta, yksinäisyydestä, parisuhteesta ja muusta ihmiselämään liittyvästä. Emme tietenkään unohda lauluja, leikkejä, sketsejä ja muita perusriparikuvioita.

Täysihoito lauttamatkoineen maksaa 40 €. 18 ensimmäistä mahtuu mukaan. Sitovat ilmoittautumiset 22.9. mennessä ysk.kasvatus@evl.fi. Muista ilmoittaa yhteystietosi (puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite), mahdolliset allergiasi ja erityisruokavaliosi. Tiedustelut kertausharjoitusten ohjaajilta:

oppilaitospapit Laura Mäntylä, laura.mantyla@evl.fi, 050 5919874 Kaisa Heininen, kaisa.heininen@evl.fi, 050 596 5417 Linkki facebook-tapahtumaan

13. Opiskelijoiden SM-kisoja tulossa sulkapallossa, suunnistuksessa sekä tenniksessä

  • Opiskelijoiden sulkapallon SM-kisat Helsingissä 8.-9.10.2011
  • Opiskelijoiden suunnistuksen SM-kisat 13.-14.10.2011 Lappeenrannassa
  • Opiskelijoiden tenniksen SM-kisat tulevat Helsinkiin 15.-16.10.2011

Lisätietoja kisoista ilmoittautumisohjeineen löytyy osoitteesta: /blog/2011/09/12/opiskelijoiden-sm-kisoja-tulossa-sulkapallossa-suunnistuksessa-seka-tenniksessa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *