AYY: Jarno Lappalainen SYL:n puheenjohtajaksi 2012

Tiedote
21.9.2011

Julkaisuvapaa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) esittää Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi vuodelle 2012 tekniikan ylioppilas Jarno Lappalaista.

Jarno on 24-vuotias tuotantotalouden opiskelija, joka on sivuaineenaan lukenut viestintätekniikkaa. Tämänhetkisessä toimessaan SYL:n varapuheenjohtajana hän on ollut päävastuussa Opintotuki indeksiin -kampanjan koordinoinnista. Lisäksi Jarno on määrätietoisesti kehittänyt SYL:n viestintää lähestyttävämpään ja avoimempaan suuntaan. Aiemmin hän on taistellut muun muassa maksuttoman koulutuksen ja kolmikielisyyden puolesta AYY:n hallituksessa.

”Kuluneen vuoden yhteisten haasteiden tiimellyksessä opiskelijaliikkeeseen on ollut helppo rakastua entistäkin palavammin! Voimakasta opiskelijaliikettä ei kuitenkaan pidä ottaa itsestäänselvyytenä. Ensi vuoden kuntavaaleihin mennessä meidän on löydettävä uusi suunta ja fokus sille, miten suomalaista yliopisto-opiskelijaa edustetaan tulevina vuosina”, Lappalainen maalailee.

Nyt, laajalti kokemusta kerättyään, Jarno on valmis astumaan ylioppilasliikkeen ruorin taakse. Vuosi 2012 vaatii avoimuutta, yhteistyötä ja keskustelevaa johtajuutta, jotta ylioppilasliikkeen haastava päätavoite – yliopistokaupungeista Suomen nuorisoystävällisimmät kaupungit – voidaan yhdessä saavuttaa.

”Nollavuotiaassa AYY:ssä uuden luominen oli luonnollinen toimintatapa. On ollut riemastuttavaa nähdä, että 90-vuotiaassa SYL:ssä Jarno on toiminut samalla innostuksella ja ennakkoluulottomuudella tarttuessaan uusiin haasteisiin ja kyseenalaistamalla keskusjärjestötason harmauden”, intoilee AYY:n hallituksen puheenjohtaja Saara Hyrkkö.

SYL valitsee hallituksen vuodeksi 2012 liittokokouksessaan Hyvinkäällä 18.-19. marraskuuta. SYL edustaa Suomen yliopisto-opiskelijoita valtakunnan tasolla ja ottaa kantaa koulutuspoliittisiin, sosiaalipoliittisiin ja kansainvälisiin  kysymyksiin.

Lisätietoja:
Saara Hyrkkö, 040 719 7604, saara.hyrkko@ayy.fi
Teemu Halme, 050 520 9415, teemu.halme@ayy.fi
Jarno Lappalainen, 040 053 6973, jarno.lappalainen@ayy.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *