Viikkotiedote 45/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 45/2011

AYY:n edustajistovaalit on käyty ja äänestysprosentiksi muodostui 31. Tiedotteen vaaleista voit lukea täältä ja tulokset täältä. AYY onnittelee kaikkia uusia edaattoreita!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYYDVENTURES-viikon päättäribileiden lipunmyynti alkaa maanantaina
  3. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat haettavissa nyt
  4. Fyysikkospeksi 2011: Kekkonen
  5. Prodekon poikakalenteri on täällä
  6. MoAn ilmoittautumisaika 1.12.2011 asti
  7. Kallion louhintatyöt jatkuvat Otaniemessä
  8. Diplomityön tekeminen yritykselle – työsuhteessa vai stipendillä?
  9. Mide demo day 15.11.2011
  10. Aalto-yliopiston WDC2012-ohjelma julkistetaan
  11. Tervetuloa ARENA 2011-messuille keskiviikkona 9.11.2011 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle!

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYYDVENTURES-viikon päättäribileiden lipunmyynti alkaa maanantaina

AYYDVENTURES nimeä kantavan AYY:n kv-viikon päätösbileet järjestetään 12.11. klo 18 alkaen Design Factoryllä. Tarjolla on valtavasti mielenkiintoista ohjelmaa ja eksoottisia esiintyjiä. Liput maksavat ennakkoon 6 euroa ja ovelta 8 euroa. Ohjelman lisäksi lipun hintaan sisältyy myös mm. afrikkalaista ruokaa ja sisäänpääsy jatkoille Fredan Tivoliin, joten saat taatusti rahoillesi vastinetta. Tuu messiin! Kannattaa myös tsekata muut kv-viikon tapahtumat.

Lippuja myydään seuraavasti:

7.-11.11. Otaniemen Päälafkalla klo 11-13 7.11. Taikissa 11-13 11.11. Kauppiksella 12-14:15

Katso illan alustava aikataulu täältä.

3. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston apurahat haettavissa nyt

Polyteknikkojen Kuoron Rahasto julistaa haettavaksi apurahat laulukaudelle 2011-2012. Polyteknikkojen Kuoron Rahaston tarkoituksena on stipendein ja apurahoin tukea ja edistää AYY:n ja sen piirissä toimivien yhdistysten jäsenten lauluharrastusta.

Hakijoita pyydetään selvittämään lauluharrastuksensa sekä perustelemaan apurahan tarve. Hakemukseen on liitettävä hakijan henkilötunnus, verotuskunta, yhteystiedot ja tilinumero, kopio AYY:n jäsenmaksukuitista tai opiskelijakortista sekä selvitys lauluharrastuksen laulukauden syyskuu 2011 – elokuu 2012 kuluista tositteineen.

Hakemukset on toimitettava torstaihin 17.11.2011 mennessä osoitteeseen Polyteknikkojen Kuoron Rahasto, Eero Hämäläinen, PL 69, 02151 Espoo. Hakemuksen voi myös jättää näillä yhteystiedoilla varustetussa kirjekuoressa AYY:n Otaniemen palvelupisteeseen.

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Lisätietoja antaa tarvittaessa Polyteknikkojen Kuoron Rahaston sihteeri Eero Hämäläinen, 0400 629208, eero.hamalainen@polyteknikkojenkuoro.fi

4. Fyysikkospeksi 2011: Kekkonen

”Kekkonen. Kekkonen. Kekkonen.” kaikuu kaikkialla marraskuussa 2011. Luvassa on huikea tarina siitä, mitä lähihistoriassamme saattoi tietämättämme tapahtua. Salaisuudet toistensa jälkeen paljastuvat, naamiot tippuvat ja sydämet särkyvät, kun presidentti Kekkonen läheisineen ja vastustajineen astelee lavalle. Säilyykö maailmanrauha? Auttaako vodka? Ja kuka kumma on mies kaapissa?

Fyysikkospeksi esittää vuonna 2011 hienon ja täyteläisen kolmannen produktionsa Kekkonen. Kannusalissa (Kannusillankatu 4, Espoon keskus). Näytöksiä on kolme, pe 11.11. klo 18, la 12.11. klo 17 ja ke 16.11. klo 18. Lisäksi speksitunnelmasta pääsee nauttimaan vallattoman veikeillä Nachspex-sitseillä sunnuntaina 13.11.

Lipunmyynti järjestetään entisen TKK:n päärakennuksen ala-aulassa arkisin 31.10.-16.11. sekä netissä osoitteessa www.fyysikkokilta.fi/speksi , missä voi myös tutustua speksin hahmoihin jo etukäteen sekä ilmoittautua mukaan sitseille. Opiskelijalipun hinta on 10€.

Tule mukaan kokemaan vauhti, viihde ja vaara. Nähdään Fyysikkospeksissä!

5. Prodekon poikakalenteri on täällä

Kauan odotettu Prodekon poikakalenteri on vihdoin täällä! Teitä ja kalenteria varten ovat Prodekon pojat raataneet salilla lukemattomia kertoja viime talven ja kevään aikana! Kalenteri julkaistiin Prodekon vuosijuhlaviikolla ja siitä saakka sitä on saanut tilattua myös netistä. Uskomattoman suosion saanut kalenteri pääsi myös Iltalehden sivuille.

Joulun kuumin lahja viedään tällä hetkellä käsistä, joten tilaa omasi ennen kuin painos loppuu!

Kalenterin viralliset nettisivut ja tilaus: http://boycalendar.prodeko.org/
Kalenterin FB Page
(ja kaikki likettää!).

Testosteronintuoksuisin terveisin,
Prodekon pojat 😉

6. MoAn ilmoittautumisaika 1.12.2011 asti

MoA 2012 on koko Aalto-yliopiston toukokuinen tapahtuma jossa vastavalmistuvat diplomi-insinöörit ja maisterit ovat keskiössä. Jos valmistut Aalto-yliopistosta viimeistään toukokuussa, 2012 on MoA sinulle oiva paikka esitellä lopputyötäsi laajemmalle yleisölle.

Perinteisesti MoA on esitellyt taiteen maistereiden lopputöitä, mutta nyt Aallon myötä laajennamme areenaa koskemaan myös muita koulutusaloja. Vaikka näyttely on ja pysyy MoAn ytimenä, tarjoamme mahdollisuuden esitellä konseptuaalisia ja kirjallisia lopputöitä demojen, seminaarien, pitchauksien, slammien ja keskustelujen kautta.

MoA tarjoaa paitsi juhlavan päätöksen opinnoillesi myös estradin jolla esitellä opiskelujesi lopputuloksia suurelle yleisölle ja tavata muita vastavalmistuneita. Ilmoittaudu mukaan www.moa.fi ja tule osaksi World Design Helsinki 2012 suurinta Aalto-yliopiston toteuttamaa projektia: MoA 2012!!

Lisätietoa www.moa.fi sekä tapahtuman tuottaja Katri Winqvistilta p. (050) 591 4314 tai email katri.winqvist@aalto.fi

7. Kallion louhintatyöt jatkuvat Otaniemessä

Kallion louhintatyöt jatkuvat Otaniemessä myös viikolla 45 (7.-11.11.) Y-siipien sekä Y- ja M-siipien välissä. Työstä tulee aiheutumaan melua, pölyä ja ajoväylien kuraantumista.

Otakaaren puolelle rakennettava jalankulkukäytävä on valmistumassa. NCC Rakennuksen työmaasta riippumaton Fortumin kaukolämpötyö estää toistaiseksi käytävän käyttöönoton.

8. Diplomityön tekeminen yritykselle – työsuhteessa vai stipendillä?

Ke 16.11.2011, klo 14.00-16.00, Otaniemessä

Käytäntöjä diplomityön tekemiseen on monenlaisia, samoin hallinnollisia ja juridisia näkökulmia sekä myös erilaisia rahoitusmahdollisuuksia. Tule kuulemaan eri vaihtoehdoista sekä poimimaan ideoita omaa diplomityötäsi ajatellen.

Kohderyhmänä ovat etenkin diplomityövaihetta lähestyvät opiskelijat, mutta myös alkuvaiheen opiskelijat ovat tervetulleita.

Lue tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu Aalto CareerWebin tapahtumakalenterissa.

9. MIDE DEMO DAY 15.11.2011

Saha, Otaniemi
klo 12.00-15.00

Aalto-yliopiston digitalisoitumisen ja energiateknologian tutkimusohjelma MIDE toteuttaa merkittäviä pitkän aikavälin hankkeita, joiden tavoitteena on huipputason osaamisen luominen ja suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukyvyn lisääminen. Mide kokoaa Aalto-yliopiston sisällä yhteistyökonsortioita, joissa tutkimusryhmien osaamisalueet yhdistyvät laaja-alaisesti.

15. marraskuuta MIDE tuo kaikki 11 tutkimusprojektiaan sekä 3 opiskelijaprojektiaan saman katon alle. Tule kokemaan demomme ja maistelemaan herkullisia Aalto on Waffles -vohveleita!

Demopäivässä:

  • Kuinka tehdään läpinäkyvä kaiutin
  • Kosketusnäyttöpöytä kaupunkisuunnittelun apuvälineeksi
  • Kuinka LEDi ylittää 100% hyötysuhteen
  • Kannettava vetyvirtalähde kännykällesi
  • Kuinka työkoneen energiankulutus leikataan yli puolella
  • Kuinka reaalibisnestä tehdään virtuaalimaailmassa

Lisätietoa MIDE -tutkimusohjelmasta ja tapahtumasta: http://mide.aalto.fi ja elina.karvonen@aalto.fi.

10. Aalto-yliopiston WDC2012-ohjelma julkistetaan

World Design Capital Helsinki 2012 lähestyy ja valmistelut ovat täydessä käynnissä. Aalto-yliopistolla on merkittävä rooli vuoden ohjelman sisällöntuottajana ja tulemme näkymään niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Aalto on valinnut teemakseen Parempien elinympäristöjen puolesta – Living +.

Olet tervetullut kuulemaan, mitä teema Living + pitää sisällään, millaisilla hankkeilla Aalto-yliopisto on mukana ja mitä kaikkea vuoden aikana tapahtuu. Tilaisuudessa tapaat hankkeissa mukana olevia aaltolaisia ja nautit maukkaista tarjoiluista.

FIND OUT MORE AND GET INVOLVED

WHAT Aalto University and World Design Capital Helsinki 2012
WHERE Design Factory, Betonimiehenkuja 5, Otaniemi
WHEN 17.11.2011, 14-16:00

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät Insidesta (vaati kirjautumisen Aalto-tunnuksilla).

Launch of the Aalto University WDC2012 programme

The World Design Capital Helsinki 2012 year is approaching, and the preparations are well underway. Aalto University plays a major role in the content production for the WDC 2012 programme, and the year will bring a great deal of visibility for us both in Finland and internationally. The theme chosen by Aalto University is the promotion of better living environments under the title Living+.

Welcome to join us and learn more about our theme, Living+ and about the projects and events at Aalto during the theme year. The event is a great way to meet other members of Aalto involved in the same project, while also enjoying delicious refreshments.

11. Tervetuloa ARENA 2011-messuille keskiviikkona 9.11.2011 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululle!

ARENA 2011-messut järjestetään keskiviikkona 9.11. ja ne ovat jo 20. messut. ARENA-messujen asema on vakiintunut Suomen suurimpana ja pitkäikäisimpänä kauppatieteiden opiskelijoiden ja yritysten kontaktitapahtumana. Tänä vuonna Kauppakorkeakoulun päärakennuksen täyttää yli 70 näytteilleasettajaa. Kauppakorkeakoulu järjestää messut yhdessä Hankenin kanssa.

Messut aukeavat klo 9.30 ja vipinää ja vilskettä riittää aina klo 16 asti. Ständien lisäksi voit tutustua potentiaalisiin työnantajiin vierailemalla yritysesittelyissä ja CV-klinikalla. Tänä vuonna löydät messuilta ensimmäistä kertaa myös PK-yritysten ständejä sekä saat mahdollisuuden osallistua pikahaastatteluihin koskien yritysten tarjoamia työpaikkoja. Myös ARENA-On-Line-verkkomessuilla tutustut lukuisiin mielenkiintoisiin työnantajayrityksiin.

Tervetuloa oppimaan ja verkostoitumaan! Lisätietoa ARENA 2011 -messuista, messujen ohjelman sekä osallistuvat yritykset löydät osoitteessa https://into.aalto.fi/display/ficareer/ARENA-messut

Viikon linkki

Tekemistä tylsille luennoille tai muuten vaan! http://firstpersontetris.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *