AYY palkitsi vuoden kansainvälisen opettajan ja uroteon

Tiedote
12.11.2011

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) parhaan kansainvälisen opettajan palkinnon sai Tuomas Paloposki. Vuoden kansainvälisestä uroteosta palkittiin Pamela Spokes, jonka työn ansiosta kansainväliset opiskelijat ympäri Suomea saivat sairausvakuutukset.

Parhaaksi kansainväliseksi opettajaksi valittiin tohtori Tuomas Paloposki Aallon energiatekniikan laitokselta opiskelijoilta kerättyjen kuvausten perusteella. Kansainvälisen opettajan palkinto jaetaan muulla kuin kotimaisilla kielillä opettavalle opettajalle tai ohjaajalle.

Paloposkea kiitettiin erityisesti siitä, että hän saa suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat työskentelemään yhdessä ja osaa käyttää ryhmän monimuotoisuutta valttina omassa opetuksessaan. Opiskelijat ylistivät häntä myös teorian yhdistämisestä käytännön harjoituksiin, vilkkaan keskustelun aikaansaamisesta, vangitsevasta opetustyylistä sekä ansiokkaasta palautteen hyödyntämisestä oman opetuksen kehittämisessä.

Vuoden kansainvälisen uroteon palkinto myönnettiin Aallon kansainvälisten suhteiden tiimissä työskentelevälle Pamela Spokesille, joka toimi ripeästi ja määrätietoisesti saadakseen kansainvälisille opiskelijoille sairausvakuutukset. Kattavien ja kohtuuhintaisten vakuutusten huono saatavuus on ollut suuri ongelma monille EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville kansainvälisille opiskelijoille. Suomalainen opiskelijaliike onkin pitänyt esillä ryhmävakuutuksiin perustuvaa ratkaisumallia jo useiden vuosien ajan. AYY on erityisen tyytyväinen siihen, että Aalto kutsui myös muut Suomen yliopistot ja ammattikorkeakoulut mukaan kilpailutusprosessiin. Näin kansainvälisten opiskelijoiden tilanne helpottui samalla useissa korkeakouluissa ympäri maata.

AYY jakoi molemmat palkinnot tänä vuonna ensimmäistä kertaa. ”Palkinnoilla AYY haluaa kiinnittää huomiota siihen, miten tärkeää laadukas kansainvälistyminen on Aallon opiskelijoille. Tasokas englanninkielinen opetus ja kansainvälisten opiskelijoiden hyvinvointi vaativat yliopistolta jatkuvaa panostusta,” korostaa AYY:n puheenjohtaja Saara Hyrkkö.

Palkinnot jaettiinn kansainvälisessä juhlassa Aallon Design Factoryllä 12.11. klo 19.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Lisätiedot:

Hanna Sauli, asiantuntija, kansainväliset asiat. international@ayy.fi, puh. 050 520 9446.

Tohtori Tuomas Paloposki, energiatekniikan laitos, Aalto-yliopisto. tuomas.paloposki@aalto.fi, puh.  +358 9 470 23605.

Pamela Spokes, Manager, International Student Recruitment, Aalto University. pamela.spokes@aalto.fi, puh. +358 401843391.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *