Viikkotiedote 46/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 46/2011

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous kokoontuu tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä. Mikäli sinäkin haluat päästä mukaan tunnelmaan, virittäydy Aatteen taajuudelle ja seuraa perjantain ja lauantain trilleriä suorana netistä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY:n vaihtostipendiä voit hakea myös syksyllä
  3. Osallistu Be a Change -tapahtumaan
  4. Aalto-yliopiston uusien professoreiden tervetuliaisluennot 16.11.2011
  5. Diplomityön tekeminen yritykselle
  6. Miten erotun nettityönhaussa -workshop
  7. Tervetuloa kehittämään HSL:n nettisivuja opiskelijanäkökulmasta keskiviikkona 23.11. klo 14–16!
  8. Suomi ja EU:n talouskriisi -luentosarja

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. AYY:n vaihtostipendiä voit hakea myös syksyllä

AYY haluaa tukea jäseniensä kansainvälistymistä avustamalla vaihto-opintoja stipendin muodossa. Vaihtostipendin ensimmäinen hakukierros järjestettiin heinäkuussa ja parhaillaan on käynnissä vuoden toinen hakukierros, jolla on jaossa stipendejä 10 000 euron arvosta. Yksittäisen stipendin koko on maksimissaan 800 euroa. Haku päättyy 30.11. kello 23.59. Katso lisätietoa stipendeistä sekä hakuohjeet AYY:n nettisivuilta: /jasenille/stipendit/.

Lisätietoja: AYY:n hallituksen jäsen Antti Karkola, antti.karkola@ayy.fi

3. Osallistu Be a Change -tapahtumaan

Haluatko kuulla yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä tai kehittää maailmaa parantavaa liikeideaasi?

Be a Change 2011 on kilpailu, jossa haetaan innovatiivisia ja kestäviä yhteiskuntaan vaikuttavia liikeideoita sekä tarjotaan osallistujille mahdollisuus kehittää ideaansa. Tapahtumaan voi tulla myös ilman omaa ideaa kuulemaan lisää aiheesta sekä luomaan kontakteja.

Vietä viikonloppua inspiroivassa ja luovassa seurassa 18-20. marraskuuta 2011 Aalto Design Factoryllä Otaniemessä!

Ilmoittautuminen 16.11. mennessä tapahtuman kotisivuilla.

Lisätietoja: http://www.facebook.com/beachange

4. Aalto-yliopiston uusien professoreiden tervetuliaisluennot 16.11.2011

Aalto-yliopisto juhlistaa vakinaistettuja professoreitaan kutsumalla kaikki Tenure Trackin kautta nimetyt vakituiset Associate- tai Full-tason professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään keskiviikkona 16.11.2011, kello 14, Dipoli (Auditorio), Otakaari 24, Espoo.

  • ”Physics of society” Santo Fortunato, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu,
Lääketieteellisen tekniikan ja laskennallisen tieteen laitos
  • ”Towards efficient use of radio spectrum” Riku Jäntti, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos
  • ”Getting in touch with atoms and molecules” Peter Liljeroth, Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulu, teknillisen fysiikan laitos
  • “Cognitive Microelectronics” Jussi Ryynänen, Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu, mikro- ja nanotekniikan laitos

Luennot ovat englanninkielisiä.
Luentojen jälkeen on avoin rehtorin vastaanotto.

Tervetuloa!

”Tenure Track” eli professorien urapolku on Aalto-yliopiston keskeisin akateeminen urapolku, ja se luo perustan yliopiston pyrkimykselle päästä maailman huippuyliopistojen joukkoon. Aalto-yliopiston professorien urajärjestelmä tarjoaa tutkijoille selkeän ja hyvin tuetun urapolun kohti professoritason tehtäviä. Urajärjestelmän periaatteena on, että sekä yliopisto että yksilö sitoutuvat akateemiseen uraan. Selkeät odotukset ja kannustimet sekä henkilökohtaisen, ammatillisen ja akateemisen kasvun tukeminen ovat olennainen osa järjestelmää.

Lisätietoa luennoitsijoista

5. Diplomityön tekeminen yritykselle

Ke 16.11.2011, klo 14.00-16.00, Otaniemessä

Käytäntöjä diplomityön tekemiseen on monenlaisia, samoin hallinnollisia ja juridisia näkökulmia sekä myös erilaisia rahoitusmahdollisuuksia. Tule kuulemaan eri vaihtoehdoista sekä poimimaan ideoita omaa diplomityötäsi ajatellen.

Kohderyhmänä ovat etenkin diplomi-/lopputyövaihetta lähestyvät opiskelijat, mutta myös alkuvaiheen opiskelijat ovat tervetulleita.

Lue tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu viimeistään 14.11. Aalto CareerWebin tapahtumakalenterissa: http://into.aalto.fi/careerweb

6. Miten erotun nettityönhaussa -workshop

Ke 30.11. klo 14-16, Otaniemessä

Monet yritykset hakevat työntekijöitä internetissä täytettävällä hakulomakkeella. Miten sinun hakemuksesi erottuu muiden joukosta? Koulutuksessa kuulet, miten tuot nettityönhaussa osaamisesi esille ja miten käytät hyväksesi hakulomakkeiden valikkoja ja avoimia kenttiä. Kuulet myös, miten työnantaja etsii työnhakijoita omista hakijatietokannoistaan.

Koulutus koostuu luento-osuudesta, vinkeistä työnhakulomakkeiden täyttämiseen ja työskentelystä pienissä ryhmissä. Mukaan mahtuu 25 Aalto-yliopiston tekniikan alan tutkinto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lue tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu viimeistään 18.11. Aalto CareerWebin tapahtumakalenterissa: http://into.aalto.fi/careerweb

7. Tervetuloa kehittämään HSL:n nettisivuja opiskelijanäkökulmasta keskiviikkona 23.11. klo 14–16!

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) nettisivujen tulevaisuuteen! HSL ja Opiskelijametropoli-hanke järjestävät ideapajan keskiviikkona 23.11.2011 klo 14–16 HSL:n nettisivujen kehittämisestä opiskelijanäkökulmasta.

HSL:n nettisivuille tullaan luomaan uusi käyttäjäryhmäsivusto opiskelijoille ja korkeakouluyhteisöille. Nyt haluammekin kuulla mitä tietoa sinä tarvitsisit HSL:n sivuilta? Miten HSL:n sivut palvelisivat paremmin sinua opiskeluaikanasi? Miten Reittiopas palvelisi opiskelijoiden tarpeita paremmin? Mitä tietoa ja palveluja haluaisit kartoille näkyviin? Mikä verkosta löytyvä tieto tai palvelu parantaisi kampusten välistä liikkumista pääkaupunkiseudulla?

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja pientä suolaista purtavaa. Lisäksi opiskelijat saavat osallistumisesta kaksi leffalippua.

Tilaisuuden järjestää Opiskelijametropoli-hanke (www.pks-koko.fi) yhteistyössä HSL:n (www.hsl.fi) kanssa.

Mukana ideapajassa on HSL:n viestinnän ja joukkoliikenteen kehittämisen asiantuntijoita. Sitovat ilmoittautumiset 16.11. mennessä osoitteeseen projektisuunnittelija Hanne Hämäläiselle (hanne.m.hamalainen@hel.fi). Ilmoitathan samalla korkeakoulusi, pääaineesi, opintojesi vaiheen ja mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Tilaisuus järjestetään Bockin talossa /Vanhalla Raatihuoneella Senaatintorin kupeessa (Vihreiden ryhmähuone 333, Aleksanterinkatu 20).

Tervetuloa!

8. Suomi ja EU:n talouskriisi -luentosarja

Yleisölle avoin luentosarja Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, Helsinki. Tilaisuuksien lopussa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun.

  • Keskiviikkona 16.11. klo 12.30-13.45 Kreikka, Italia ja vivutukset – mitä uutta eurokriisistä? Neuvotteleva virkamies Martti Salmi, valtiovarainministeriö
  • Torstaina 24.11. klo 12.30-13.30 Eduskunta ja EU:n talouskriisi Eduskunnan suuren valiokunnan pj. Miapetra Kumpula-Natri
  • Tiistaina 29.11. klo 14.00-15.00 Miten tästä eteenpäin? Rahoituksen professori Vesa Puttonen, Aalto-yliopisto

Tilaisuuksia edeltää kahvitarjoilu. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Järj. Uudenmaan Eurooppatiedotus, eduskuntatiedotus ja Euroopan komission Suomen- edustusto.

Lisätietoja: Hanna Päivärinta, Aluetiedottaja, Uudenmaan Eurooppatiedotus, Ulkoasiainministeriö puh. (09) 1605 6565, gsm 040 510 7511, hanna.paivarinta@formin.fi

www.eurooppatiedotus.fi

Facebook

Twitter

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *