Viikkotiedote 47/2011

Tämä on AYY:n viikkotiedote 47/2011

Uusi edustajisto on kokouksessaan 16.11. valinnut hallituksenmuodostajaksi 2012 kauppatieteiden ylioppilas Voitto Kankaan. Edustajistoa luotsaa ensi vuonna Antti Karkola. Katso lisätietoja AYY:ssa toimimisesta osoitteesta ayy.fi/stop ja liity Voiton tiimiin!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Hae AYY:n hallitukseen nyt!
  3. Mahdollisuus tutustua Tsinghuan yliopiston opiskelijoihin!
  4. KY hakee palvelukseensa kerhosihteeriä ajalle 13.2.2012 – 31.8.2013
  5. AYY – Welcome Winter
  6. Apply for AIESEC internship in Lithuania! Info evening on Tue 22nd November.
  7. Audiopoli järjestää taas Aniversario-kaiutinrakennusprojektin!
  8. Anna palautetta kokemuksistasi Aallossa ja voita palkintoja
  9. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut järjestää CV-klinikkapäivän Otaniemen kampuksella
  10. Wearing the Responsibility – Seminar of corporate social responsibility in textile production
  11. CMI:n syysseminaari: KONFLIKTIT MONIMUTKAISTUVAT – MILLAISESTA AVUSTA ON HYÖTYÄ?
  12. Teekkarin Työkirjan julkistustilaisuus 28.11.

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Hae AYY:n hallitukseen nyt!

Mikä ylioppilaskunnassasi on kohdillaan, entä mikä mättää? Haluatko oikeasti vaikuttaa? Nyt on elämäsi tilaisuus päästä kasvattamaan AYY:tä, nuorta ja vetreää ylioppilaskuntaasi. Tee se itse ja hyppää AYY:n pysäkille! Haku AYY:n hallitukseen on nyt auki.

Tehtävää riittää monella saralla olit sitten kiinnostunut edunvalvonnasta, ylioppilaskunnan tuottamista palvelut, kampuksesta, liikunta tai vaikkapa isoista tapahtumista. Tule johtamaan ylioppilaskuntaasi ja edessäsi voi olla vuosi, joka muuttaa elämäsi, vie sinut mukaan ylioppilaskunnan, yliopiston, kunnallisen ja valtakunnallisen tason päätöksentekoon ja toimintaan ja tietysti tarjoaa myös ikimuistoisia seikkailuja.

Älä epäröi vaan hae nyt. Hallitusehdokkaiden toivotaan jättävän hakemuksensa 22.11. mennessä, jotta heidän osallistumisensa hallitusehdokkaiden paneeliin 24.11. voidaan järjestää.

Lisätietoja: ayy.fi/stop ja Voitto Kangas, hallituksenmuodostaja (voitto.kangas@ayy.fi, 045 631 7689)

3. Mahdollisuus tutustua Tsinghuan yliopiston opiskelijoihin!

AYY tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin ja kiinalaisiin ihmisiin. AYY ja ystävyysylioppilaskuntamme Tsinghuan yliopistosta (Peking) haluavat lähentää Aallon ja Tsinghuan opiskelijoita tekemällä useita tapahtumia tulevina vuosina.

Ensimmäinen näistä on hyvin yksinkertaista. Jos sinua kiinnostaa tutustua yhteen tai useampaan Kiinan parhaimman yliopiston opiskelijaan niin lähetä osoitteeseen international(at)ayy.fi nimesi, ikäsi, pääaineesi (koulutusohjelmasi), sähköpostisi sekä mahdollisia muita yhteydenpitovälineitä kuten esim. skype. Kerro myös muutamalla lauseella mitä juuri sinä haluaisit oppia tulevalta kiinalaiselta kaveriltasi (englanniksi). Deadline ilmoittautumiselle on keskiviikko 30.11!

Joulukuun alussa yhdistämme halukkaat henkilöt keskenään ja jaamme heidän yhteystietonsa toisilleen.

Tämän jälkeen kaikki on teistä kiinni. Voitte tutustua uuteen kaveriin sähköpostitse kerran, voitte soitella viikoittain skypellä tai voitte vaikka ystävystyä niin paljon, että olet jo tammikuussa matkalla Pekingiin

4 .KY hakee palvelukseensa kerhosihteeriä ajalle 13.2.2012 – 31.8.2013

Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry (KY) on noin 3300 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskelevan jäsenensä etu- ja palvelujärjestö, joka tukee myös jäsentensä harrastustoimintaa. KY toimii aktiivisesti kauppatieteen opiskelijoiden perinteiden ja kulttuurin vaalijana osana Aalto-yliopistoyhteisöä. Haemme nyt joukkoomme kokopäiväistä kerhosihteeriä ajalle 13.2.2012–31.8.2013 tai sopimuksen mukaan.

Kerhosihteerin työtehtävät KY:llä tarjoavat monipuolisia haasteita ja innokkaan ja motivoivan työympäristön. Toimi on kokopäiväinen työajan ollessa 37,5 tuntia viikossa, kesäaikana 1.6.–31.7. 30 tuntia viikossa. Toimi kuuluu KY:n toimihenkilöohjesäännön piiriin. Palkka on 1700 euroa / kk ja kesäaikana 1360 euroa /kk. Toimikautta voidaan kauden jälkeen jatkaa lisävuodella molempien osapuolten näin halutessa.

KY ry:n hallitukselle osoitetut hakemukset tulee toimittaa pääsihteeri Susanna Kemppiselle 8.12.2011 klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen susanna.kemppinen@kyweb.fi.

Lisätietoja tehtävistä antavat pääsihteeri Susanna Kemppinen, 0500 430 546, susanna.kemppinen@kyweb.fi ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Heiliö, 050 566 7017, lauri.heilio@kyweb.fi.

Lisätietoja KY:stä ja työpaikasta löydät Internet-sivuilta.

5. AYY – Welcome Winter

  • Mitä?: Toivotetaan talvi yhdessä tervetulleeksi tunnelmallisessa ympäristössä ystävien kesken.
  • Miten?: Pääsylipun hinnalla talo tarjoaa juotavaa, syötävää sekä aimo annoksen ohjelmaa ainutlaatuisessa ympäristössä joka on tuotu Casa Academican tiloihin.
  • Milloin?: 24.11.2011, 20:00 – 02:00
  • Missä?: Casa Academica, eli tarkemmin sanottuna Hietaniemenkatu 7A
  • Paljonko?: 20€ / 15€ (alkoholiton)

6. Apply for AIESEC internship in Lithuania! Info evening on Tue 22nd November.

Are you interested in doing an internship abroad? Have you got educational and/or job experience in marketing, accounting or environmental protection?

AIESEC Aalto is offering 3 internships opportunities in Lithuania for Aalto students. The internship are more than 3 months, and tasks vary from marketing to quality control. Come to our Info Evening to get more information about the job descriptions, requirements and application process at Pieni Puoli in KY building- Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, Helsinki on Tue 22nd November at 6PM or visit our Facebook: AIESEC Aalto.

Apply by November 30th by sending your CV and cover letter to our Project Leader Laura Tynninen at laura.johanna@aiesec.net.

7. Audiopoli järjestää taas Aniversario-kaiutinrakennusprojektin!

Nyt on loistava tilaisuus rakentaa omat kaiuttimet, jotka peittoavat äänessä ja ulkonäössä kalliimmatkin purkit. Tule kuunteluiltaan tiistaina 29.11. kuulemaan lisää projektista ja tietysti testaamaan kaiuttimia, tai seuraa tiedotusta nettisivuilla. Tsekkaa lisätiedot täältä!

8. Anna palautetta kokemuksistasi Aallossa ja voita palkintoja!

Aivan kuten sinä opintojesi aikana saat palautetta suorituksestasi, myös Aalto-yliopisto haluaa saada säännöllistä palautetta sinulta. Student Barometer on sinun mahdollisuutesi kertoa meille mikä toimii, missä meillä on parannettavaa ja millaisia kokemuksia sinulla on ollut tähän mennessä.

Lisätietoa ja linkki kyselyyn on lähetetty Aalto-yliopiston sähköpostiisi. Tarkista siis sähköpostisi, vastaa kyselyyn ja voit voittaa 1000 euroa käteistä tai lahjoittaa sen hyväntekeväisyyteen, iPad 2:n, Canon IXUS 220 kameran, iPod nanon tai leffalippuja. Vastausaikaa on 9.12.2011 saakka.

Student Barometer kysely on osa laajempaa tutkimusta ja se toteutetaan Aalto-yliopistosta riippumattoman International Graduate Insight Group:n (i-graduate.org) toimesta.

Kiitos palautteestasi jo etukäteen!

9. Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut järjestää CV-klinikkapäivän Otaniemen kampuksella

Tule saamaan vinkkejä oman CV:si viimeistelyyn ja kuulemaan asiantuntijoiden mielipide ansioluettelostasi! Neuvontaa klinikalla ovat antamassa rekrytoinnin ammattilaiset Nokialta ja Tieto Oyj:ltä sekä Ura- ja rekrytointipalveluiden henkilökuntaa.

Klinikka toimii jonotusperiaatteella ja sen on suunnattu Aallon tekniikan alan opiskelijoille. Tervetuloa!

Aika: Maanantai 21.11.2011, klo 9 – 11 ja 12 – 14

Paikka: Otaniemen kampuksen päärakennus (Otakaari 1), ala-aula

10. Wearing the Responsibility – Seminar of corporate social responsibility in textile production

Time: 1st of December at 14:00 – 17:00.

Venue: Hanken Main Building, auditorium Aulan (Arkadiankatu 22).

Did you know that 70% of the lakes and the rivers in China are classified as polluted due to textile and garment production? In 2008, 260 million jeans were produced in China and distributed to the US, Europe and Japan. Additionally, most workers in China are paid a very low price-rate wage that makes it impossible for them to earn a living wage without working overtime hours.

  • Veli-Matti Kankaanpää – CEO at TMA – tekstiili ja muotialat
  • Juha Beurling – General Secretary of The Consumers Association of Finland
  • Satu Nieminen – Intern at Pro Ethical Trade Finland and Clean Clothes Campaign Finland
  • Eikka Kosonen – Head of European Commission Representation in Finland
  • Outi Moilala – Independent researcher, Social Responsibility
  • Maria Ylisiurunen – Product Development Manager at Nanso Group

Register now and ensure your seat.

For more information visit our Facebook event.

Welcome!

If you have any questions or concerns, please write to the following address: csrseminar2011@gmail.com

11. CMI:n syysseminaari: KONFLIKTIT MONIMUTKAISTUVAT – MILLAISESTA AVUSTA ON HYÖTYÄ?

Tiistaina 29.11.2011 klo 14.00-16.00
Mediakeskus Lume Sampo-Sali (Hämeentie 135 C, Helsinki)

Kun rauhansopimus on allekirjoitettu, mistä alkaa uuden yhteiskunnan rakentaminen? Millä tavalla parhaiten vakautetaan konfliktin runtelema maa? Millaisesta taloudellisesta tuesta on tässä prosessissa hyötyä? Vastaako valtioiden antama kehitysapu paikallisia tarpeita? Tervetuloa CMI:n syysseminaariin seuraamaan monivivahteista keskustelua konfliktinjälkeisen yhteiskunnan rakentamisesta.

Seminaari on yleisölle avoin. Ilmoittautumiset ennakkoon 21.11. mennessä sähköpostitse osoitteeseen comms@cmi.fi tai puhelimitse numeroon: +358 45 773 246 01.

Seminaarin tarkempi ohjelma

12. Teekkarin Työkirjan julkistustilaisuus 28.11.

Apu työnhakuun on taas täällä! Teekkarin työkirja 2012 julkistetaan Otaniemessä 28.11. klo 10-13. Julkaisutilaisuudessa päärakennuksen aulassa on uunituoreiden kirjojen lisäksi kahvitarjoilu, ja kampukselle levitettyjä Kesätyöguru-haalarimerkkejä vastaan saa noutaa leffalippuja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *