Yhdistystiedote 18/2011

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 18/2011. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset. Ohjeet yhdistystiedotteen käyttämisestä ovat tiedotteen lopussa.

Enää 13 päivää AYY:n yhdistyskoulutukseen! Viimeistään nyt on aika ilmoittautua mukaan osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/

TÄMÄN VIIKON YHDISTYSTIEDOTTEESSA

  1. Next Stop AYY – Haku vapaaehtoispesteihin on auki!
  2. Ilmoittaudu mukaan AYY:n yhdistyskoulutukseen
  3. Itsenäisyyspäivän soihtukulkue
  4. SporttiSmökki 7. joulukuuta
  5. Kertavuokrattavien tilojen ennakkovaraukset lähestyvät

1. NEXT STOP AYY – HAKU VAPAAEHTOISPESTEIHIN ON AUKI!

Jaostolaiseksi, toimikuntaan tai jänniin elimiin? AYY tarjoaa monenlaisia hommia yhteisöstä, kulttuurista, kansainvälisyydestä, opintoedunvalvonnasta, liikunnasta, teekkarikulttuurista, viestinnästä ja yrityssuhdetoiminnasta kiinnostuneille.

Jaostot muodostavat ylioppilaskunnan vapaaehtoisuuden sydämen toimiessaan suoraan osana sen eri sektoreita. Kovalla työllä jaostolaiset tekevät AYY:n toiminnan näkyvimpiä juttuja, mikä palkitsee ikimuistoisilla kokemuksilla, uusilla taidoilla ja ystävillä. Jaostoja ovat Aava, Aura, Aalto-Liike, Kopojory, Ryhmä X, Kv-jaosto ja TJ. Ota mystisistä nimistä selvää ja löydä omasi!

Toimikunnat taasen ovat helppo ja hauska tapa osallistua ylioppilaskunnan toimintaan ja hankkia kokemusta spesifioidummalta alalta. Toimintaa löytyy vaikkapa erilaisten tapahtumien, uusille opiskelijoille järjestettävän ohjelman tai kehitysyhteistyön parista. Tulisiko sinusta vaikkapa trippitoimikuntalainen?

Haku jaostojen puheenjohtajiksi sulkeutuu 2.12. ja suurimpaan osaan muita tehtäviä 7.12.

Vinkki: Jos sinua kiinnostaa kehittää AYY:n yhdistyskenttää vuorovaikutteisemmaksi, vapaaehtoisena sitä pääset tekemään Aalto-yhteisöjaosto Aavassa sen järjestöagenttina 😉

Lisätietoja osoitteessa: www.ayy.fi/stop

2. ILMOITTAUDU MUKAAN AYY:N YHDISTYSKOULUTUKSEEN

Jo 60 yhdistystä on ilmoittautunut mukaan joulukuun 8. päivä klo 16.30 – 19.30 järjestettävään AYY:n yhdistyskoulutukseen. Koulutuspäivä lähestyy jo kovaa vauhtia, ja nyt onkin korkea aika ilmoittautua mukaan. On erityisen tärkeää, että yhdistysten vanhat toimijat suosittelevat yhdistyskoulutusta uusille syyskokouksissa valituille tai valittaville toimijoille. Heille yhdistyskoulutus antaa luontevan startin yhdistystoimintaan.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/yhdistyskoulutus-8-12-2011/. Ilmoittautumislomakkeen kieli on valitettavasti ainoastaan suomi, mutta muuta kieltä käyttävät voivat ilmoittautua mukaan sähköpostitse osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Mikäli muuta kuin suomea käyttäviä henkilöitä ilmoittautuu useita, tulemme järjestämään koulutustilaisuudessa myös englanninkielistä koulutusta.

Lisätietoja löydät ayy.fi:n tapahtumasivulta osoitteesta /blog/events/ayyn-yhdistyskoulutus/ sekä facebookista osoitteesta http://www.facebook.com/event.php?eid=181600031920840

3. ITSENÄISYYSPÄIVÄN SOIHTUKULKUE

Pääkaupunkiseudun ylioppilaiden yhteinen soihtukulkue järjestettiin ensimmäisen kerran 1951, marsalkka C. G.E. Mannerheimin kuolinvuonna. Kulkue noudattaa yhä marsalkan hautajaissaattueen reittiä vastakkaiseen suuntaan alkaen Hietaniemen hautausmaalta ja päättyen Senaatintorille.

Tänä päivänä soihtukulkueen järjestävät yhdessä neljä ylioppilaskuntaa: Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY), Sibelius-akatemian ylioppilaskunta (SAY), Svenska handelhögskolans studentkår (SHS) ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY). Tiivistä yhteistyötä tehdään myös Maanpuolustuskorkeakoulun Kadettitoverikunnan kanssa.

Kulkueen päälippua kantavat Kadettitoverikunnan edustajat.

2011 Suomen lippulinna muodostuu Otaniemen teekkariyhteisö Luolamiehistä. Vuonna 2010 lippulinna koostui Helsingin yliopiston Metsäylioppilaista, 2009 Kauppakorkeakoulun opiskelijoista, 2008 Otaniemen naisteekkareista ja vuonna 2007 Kadettitoverikunnan jäsenistä.

Ylioppilaat ovat tervetulleita osallistumaan Sankariristille sekä itse soihtukulkueeseen. Suurempien järjestöjen kokoontumispaikat on merkitty hautausmaalle johtavan koivukujan varrelle, muut ylioppilaat voivat liittyä kulkueeseen lippujen jälkeen ohjeiden mukaiseen paikkaan.

Lisätietoja löydät osoitteesta http://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/fi/

4. SPORTTISMÖKKI 7. JOULUKUUTA

Haluaisitko kokeilla taitojasi pöytälätkässä tai sumopainissa? Pelin tai ottelun jälkeen rentoutua saunakylässä? Kuka mahtaa olla Aallon kovin punttaaja? Kuka on Aleksi Airinen? SporttiSmökki tarjoaa vastauksen kaikkeen yllä olevaan ja tietenkin myös elämän tarkoitukseen.

SporttiSmökki on AYY:n Liikuntajaosto Aalto-Liikkeen järjestämä urheiluhenkinen tapahtuma Smökissä itsenäisyyspäivän jälkeisenä keskiviikkona. Tapahtumassa kilpaillaan lukuisista Aallon mestaruuksista Sumopukupainista ja Kinectistä aina NHL 2012-skabaan asti.

Taphtumassa järjestetään lisäksi esityksiä ja workshoppeja mm. footbagista, beatboxauksesta ja hieronnasta.

Katso tarkempi aikataulu: http://users.tkk.fi/~lorkonev/sporttismokki/aikataulu.html.

Tapahtuma on ilmainen ja kaikille aaltolaisille / aaltolaisten kavereille avoin. Nopeimmille osallistujille on tarjolla lisäksi urheilujuomaa. 100 ensimmäistä tulijaa saavat lisäksi ilmaisen haalarimerkin! Ilmaista ruokaa tarjolla klo 18!

Kilpailujen ja esitysten ohessa voi eri lajeja pelailla muuten vaan kavereiden kanssa. Kaikki lajit ovat vapaassa käytössä kilpailujen ulkopuolella, joten voit vain tulla paikan päälle ja viihtyä. Smökissä on myös tarjolla lauta- ja korttipelejä sekä vanhoja playstation-hittejä. SporttiSmökissä voi TEHDÄ!

Lisätietoja osoitteessa: http://users.tkk.fi/~lorkonev/sporttismokki/index.html.

5. KERTAVUOKRATTAVIEN TILOJEN ENNAKKOVARAUS LÄHESTYY

AYY:n kertavuokrattavat tilat ja pakettiauto tulevat taas yhdistysten ennakkovarattavaksi seuraavalle keväälle ja kesälle (ns. tilakähmyt) marras-joulukuussa. AYY:llä on kertavuokrattavia sauna- ja kokoustiloja, joita yhdistykset voivat ennakkovarata. Lisätietoa tiloista löytyy osoitteesta /jasenille/tilojen-vuokraaminen/.

Varausten DL on 11.12. ja lopullinen tilakähmytilaisuus pidetään 14.12. Kähmyistä tulee vielä lisätietoa ensi viikon yhdistystiedotteessa.

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *