Vuokrasopimukset AYY:n vuokraamiin asuntoihin on mahdollista laatia jatkossa etänä

Vuokrasopimusten laatiminen on nyt mahdollista hoitaa täysin etänä: vuokrasopimus voidaan lähettää asukkaalle sähköpostitse. Omakätisesti allekirjoitettu vuokrasopimus tulee tässä tapauksessa toimittaa takaisin AYY:n asuntotoimistoon postitse (osoite: Asuntotoimisto/AYY, PL 69, 02150 Espoo) tai sähköpostin liitetiedostoksi skannattuna .PDF -muodossa.

Vuokrasopimus on allekirjoitettava, ennen kuin asukkaalle luovutetaan avaimia asuntoon tai asuminen voi alkaa. Vuokrasopimuksen voi edelleen allekirjoittaa myös henkilökohtaisesti AYY:n asuntotoimistolla Otaniemessä.

Perheasuntojen vuokrasopimuksissa tulee olla molempien asuntoon muuttavien ihmisten allekirjoitus. Jos perheasuntoon muuttava kumppani ei ole AYY:n jäsen, tulee etänä palautetun allekirjoitetun vuokrasopimuksen yhteydessä toimittaa kopio kumppanin henkilöllisyystodistuksesta tai virkatodistus. Näin AYY voi varmistua, että perheasuntoa on haettu todellisin perustein.

Hakija toimittaa vuokrasopimuksen postilla tai sähköpostilla AYY:lle omalla vastuullaan. AYY ei esimerkiksi vastaa väärään osoitteeseen postitettujen vuokrasopimusten käsittelyn mahdollisesta viivästymisestä.

Tarkemmat ohjeet löytyvät AYY:n nettisivuilta kohdasta vuokrasopimus: /jasenille/asuminen/hakuinfo/

AYY:n asuntotoimiston yhteystiedot: /jasenille/asuminen/asuntotoimisto/