Viikkotiedote 13/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 13/2012

AYY:n yhdistysavustus- ja TTER:n avustushaku on nyt käynnissä. Voit hakea molempia avustuksia ensi sunnuntaihin 1.4.2012 saakka. Huomaa myös, että AYY:n stipendihaku aukeaa 2.4.

Viikkotiedote ilmestyy ensi viikolla normaalisti, mutta lomailee viikolla 15.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Osallistu AYY:n yhdenvertaisuuskyselyyn
  3. Open Letter from Aalto Students to Student Organizations
  4. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan
  5. AYY-Kehyn matkailta perjantaina 30.3.
  6. Design & entrepreneurship –seminaari tiistaina 27.3.
  7. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhän Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan?
  8. Kerro Erasmus-kokemuksistasi ja voita taulutietokone!
  9. Rapalin opiskelijarahaston stipendit ja apuraha haettavissa 12.4. asti
  10. Suunnittele rikosuhripäivystykselle logo
  11. Jäynä 25 vuotta – syntymäpäiväjuhlat 1.4. klo 15 @ Smökki
  12. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma perjantaina 30.3.

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. OSALLISTU AYY:n YHDENVERTAISUUSKYSELYYN

Nainen? Mies? Musta? Valkoinen? Vanha? Nuori? – Onko sillä väliä? AYY laatii kevään 2012 aikana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Vaikuta suunnitelman sisältöön vastaamalla kyselyyn osoitteessa http://bit.ly/ayy-yhdenvertaisuus-jasenet !

Asiaa valmistelevat AYY:n keskustoimistolla Kati Penttinen ja Janne Peltola (etunimi.sukunimi@ayy.fi).

3. Open Letter from Aalto Students to Student Organizations

184 Degree Students of Aalto University who do not speak Finnish have written an open letter to Student Organizations of Aalto University. They want to bring three topics for discussion.

  1. Define clearly “International Degree Students”
  2. Claim why we need student organizations by our side
  3. Explain what we believe should be done by these organizations

The letter can be found from ayy’s webpages here.

Non-Finnish speaking students would like to invite all the students and representatives of all the organizations concerned to an open discussion, both through emails and meetings. Next International Degree Student Committee meeting will be held on March 28th at 16:00 at TF, Otakaari 22. Feel free to join and share with us your opinions and concerns.

4. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee vuosijuhlavastaavan vierelle vapaaehtoistoimijoita. Uudet jäsenet perustavat vastaavan kanssa vuosijuhlatoimikunnan, joka järjestää uniikit, virkeät ja viehättävät 3-vuotisjuhlat 2.2.2013. Toimikunta pääsee rakentamaan mieleisensä juhlakonseptin alusta loppuun yhdessä ja itsenäisesti.

Hae siis mukaan tekemään riemuisia vuosijuhlia! Tekemistä riittää niin juhlien suunnittelussa ja toteutuksessa kuin ohjelmassa, yrityssuhteissa ja markkinoinnissakin. Aiempaa kokemusta ei vaadita, vaan innostusta ja avointa mieltä.

Hakemus toimikuntaan on auki täällä sunnuntaihin 8.4. asti. Lisätietoja toimikunnasta ja hakemisesta voi kysellä Vuosijuhlatoimikunnan puheenjohtajalta Lilliltä (lilli.konttinen@ayy.fi | 046-597 3929).

Hae nyt, ja nauti!

5. AYY-Kehyn matkailta perjantaina 30.3.

Mitä tapahtuu, kun 13 eri alojen opiskelijaa lähtee eteläiseen Afrikkaan kahdeksi viikoksi? Tule ottamaan selvää KY-talon yläkertsille perjantaina 30.3. klo 18 (Pohjoinen Rautatiekatu 21 B, 3. krs). Luvassa kuvia ja tarinoita AYY-Kehyn matkalta sekä vapaampaa illanviettoa.

6. DESIGN & ENTREPRENEURSHIP –SEMINAARI tiistaina 27.3.

Nuoret Designerit Ry (http://nude.ayy.fi/, http://www.facebook.com/NuoretDesigneritRy) järjestää jälleen viime vuonna suurta menestystä saavuttaneen Design & Entrepreneurship -seminaarin. Seminaarin tavoitteena on esitellä mitä yrittäjyys voi muotoilun aloilla tarkoittaa, minkälaisia muotoja siitä on ja miten aloittaa oma yritys. Mukana puhumassa tänä vuonna ovat Aalto Entrepreneurship Society, MottoWasabi, Helsinki FRESH ja Uploud Audio.

Tapahtuma pidetään Sampo-salissa (Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, Hämeentie 135 C) tiistaina 27.3.2012 klo 17:00 alkaen. Seminaari pidetään englanninkielellä ja on ilmainen ja avoin kaikille! Esitysten jälkeen lämpiössä on tarjolla pientä purtavaa ja virvokkeita sekä aikaa on myös seurustelulle ja verkostoitumiselle.

Lisätietoja

7. Ensi syksynä vapaaehtoistyöhän Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan?

Ensi syksynä vapaaehtoistyöhän Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan?Jäljellä on vielä muutamia paikkoja ICYE (International Cultural Youth Exchange) vapaaehtoistyöohjelman ensi syksyn lähtöihin:

  • Yksi 6 kk paikka kuhunkin maahan: Costa Rica, Ecuador, Indonesia, Japani
  • Yksi paikka (12 kk tai 6 kk) kuhunkin maahan: Ghana, Honduras, Kolumbia, Meksiko, Nigeria, Peru, Taiwan, Togo (Togoon vaatimuksena ranskan kielen taito)

Hae nyt! Paikat täytetään hakujärjestyksessä. Haku päättyy 16.4.2012. Osallistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet

8. Kerro Erasmus-kokemuksistasi ja voita taulutietokone!

Oletko ollut Erasmus-vaihdossa? Miten se vaikutti elämääsi? Kerro hauska, jännittävä tai liikuttava tarinasi (mieluiten englanniksi) ja voit voittaa taulutietokoneen, mp3-soittimen tai kameran!

Tarinan voi kertoa vaikkapa tekstinä, valokuvana tai videona. Esityspaikkana on Facebook. Jätä kilpailutyösi viimeistään 30. huhtikuuta. Voittajien nimet julkistetaan 9. toukokuuta. Katso lisätietoja täältä.

Kilpailu järjestetään Erasmus-ohjelman 25-vuotisjuhlan kunniaksi.

9. Rapalin opiskelijarahaston stipendit ja apuraha haettavissa 12.4. asti

Sähkötekniikan korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalvelut julistaa Aalto-yliopistossa tekniikkaa opiskelevien haettavaksi:

  • kaksi 1500 euron stipendiä tekniikkaa opiskeleville opinnoissaan hyvin menestyneille ylempää perustutkintoa suorittaville opiskelijoille
  • yhden 2000 euron apurahan tekniikkaa opiskelevalle opinnoissaan hyvin menestyneelle jatkotutkintoa suorittavalle opiskelijalle.

Haku päättyy 12.4.2012.

Hakukuulutus Inton apurahapalstalla

10. Suunnittele rikosuhripäivystykselle logo

Rikosuhripäivystys järjestää logokilpailun, jonka tavoitteena on löytää logo kuvaamaan sen monipuolisia palveluja ja arvomaailmaa. Kilpailu päättyy 18.4.2012.

Uuden logon tulisi:

  • heijastaa RIKUn toimintaa ja arvomaailmaa
  • sisältää tekstin ”Rikosuhripäivystys”, mutta toimia myös ilman tekstiä
  • sopia nykyiseen värimaailmaan
  • toimia sekä suuressa että pienessä koossa niin sähköisessä kuin painetussa käyttöympäristössä niin värillisenä kuin mustavalkoisena

Lisätietoja RIKUn kotisivuilta tai RIKUn suunnittelijalta, Minna Järviseltä minna.jarvinen@riku.fi, 050-5166 554.

11. Jäynä 25 vuotta – syntymäpäiväjuhlat 1.4. klo 15 @ Smökki

Aprillipäivänä tärähtää! Itse Paavo Nurmikin kääntää kylkeä haudassaan, kun kuulee näistä synttärikemuista. Otaniemen Jäynä täyttää nimittäin 25 vuotta, ja tätä juhlistetaan railakkaiden syntymäpäivien merkeissä Mervin Sökissä klo 15.00 alkaen. Ruokaa! Juomaa! Musiikkia! Jäyniä! Kavereita!

Tule paikalle tai tule jäynätyksi! Vapaa pääsy.

Lisätiedot: Einari Näveri, Ylituomari, Otaniemen 25. Jäynäkilpailu, einari.naveri@aalto.fi

12. Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma perjantaina 30.3.

Suuri väittelyilta – Kaupungin kuumin keskustelutapahtuma Virgin Oilissa (Mannerheimintie 5) 30.3. klo 19. Ovet aukeavat klo 18.

  • Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen ja kansanedustaja Anna Kontula (Vas.) ottavat yhteen otsikolla ”Onko downshiftauksessa järkeä?”
  • Muusikko Yona ja toimittaja Anne Moilanen väittelevät aiheesta ”Helpottavatko perinteiset sukupuoliroolit elämää?”
  • Kuvaiteilija ja pornoeläkeläinen Rakel Liekki ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteen esimies Juhani Mykkänen kysyvät, ”Onko parisuhde paras suhdemuoto?”

Kaikkia väittelyjä kommentoi kirjailija Jörn Donner.
DJ Supergrande soittaa musiikkia.

Liput 5 euroa. Ennakkoliput Tiketistä. Väittelyt käydään suomeksi.
Tapahtuma Facebookissa

Viikon linkki

Arkkitehtikilta on julkaissut uuden verkkolehden, joka kantaa nimeä ”Paperi”. Tutustu lehteen osoitteessa www.arkkitehtikilta.fi