Yhdistystiedote 10/2012

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 10/2012. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

AYY:n toiminta-avustusten haku päättyy sunnuntaina, vielä on siis hetki aikaa hakea AYY:lta tukea!  Haun aikana kaikki ensimmäiseen rekisteriin kuuluvat yhdistykset voivat hakea AYY:lta avustusta osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Toisen rekisterin yhdistysten tulee täyttää samaan lomakkeeseen muut tietonsa lukuun ottamatta avustuksen haku osuutta.

  1. AYY:n toiminta-avustukset 2012
  2. Ei-suomenkieliset tutkinto-opiskelijat lähettivät avoimen kirjeen Aallon opiskelijayhdistyksille
  3. Osallistu AYY:n yhdenvertaisuuskyselyyn
  4. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2012-2013
  5. Hullu Jussi tulee! Lähde rastinpitäjäksi!
  6. Polijazzin breakdancen ja parisalsan tanssikurssit

1. AYY:N TOIMINTA-AVUSTUKSET 2012

AYY:n toiminta-avustusten haku sekä yhdistysilmoitusten tekeminen on käynnistynyt. Hakuaika on 1. maaliskuuta – 1. huhtikuuta, eli avustuksia voi hakea vielä ensi viikon ajan.  Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n ensimmäiseen rekisteriin hyväksytyt yhdistykset. Toiseen rekisteriin kuuluvat yhdistykset täyttävät ainoastaan yhdistysilmoituksen, eli täyttävät saman lomakkeen muilta osin, lukuun ottamatta itse avustuksenhakua.

Hakulomake löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus/. Lisätietoja hausta antavat ylioppilaskunnan järjestösektorin toimijat sähköpostitse osoitteessa jarjestoasiat@ayy.fi. Vastauksia voi katsella myös osoitteesta /yhdistyksille/apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy tiiviisti tietoa toiminta-avustuksesta, sekä pisteytysmalli jota käytetään avustusten jakamisessa.

2. EI-SUOMENKIELISET TUTKINTO-OPISKELIJAT LÄHETTIVÄT AVOIMEN KIRJEEN AALLON OPISKELIJAYHDISTYKSILLE

Aalto-yliopiston ei-suomenkieliset tutkinto-opiskelijat ovat laatineet avoimen kirjeen Aalto-yliopistoyhteisön opiskelijajärjestöille. Kirje on luettavissa osoitteessa /blog/2012/03/23/open-letter-from-aalto-students-to-student-organizations/.

3. OSALLISTU AYY:N YHDENVERTAISUUSKYSELYYN

Nainen? Mies? Musta? Valkoinen? Vanha? Nuori? – Onko sillä väliä? AYY laatii kevään 2012 aikana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Vaikuta suunnitelman sisältöön vastaamalla kyselyyn osoitteessa http://bit.ly/ayy-yhdenvertaisuus-jarjestot! Kyselyssä on erillinen osio, jossa voi kerto kokemuksistaan yhdenvertaisuuden osalta myös yhdistyksissä ja antaa parannusehdotuksia AYY:lle. Asiaa valmistelevat AYY:n keskustoimistolla AYY:n hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Kati Penttinen ja koulutuspoliittinen asiantuntija Janne Peltola (etunimi.sukunimi@ayy.fi).

4. ILMOITA TAPAHTUMASI AYY:N LUKUVUOSIKALENTERIIN 2012 – 2013

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 27.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Tapahtuman nimi/Teksti” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 27.5.2012 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää. Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

Google Docs lomake: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0ArnDlXGvbkaXdDhCZm9Wdkw1N3hwNDg3YUhjTUM2aHc

5. HULLU JUSSI TULEE! LÄHDE RASTINPITÄJÄKSI!

Wappu on pian täällä ja sen myötä lähestyy myös wappukansan odottama perinteinen Hullu Jussi. Hullu Jussi -tapahtumassa 4-10 hengen joukkueet kiertävät ympäri Otaniemeä suorittaen erinäisiä rasteja, kilpaillen ”hulluimman teekkariporukan” tittelistä. Kysymys kuuluukin: haluaisiko teidän yhdistyksenne pitää rastia, kun selvitetään ”hulluinta teekkariporukkaa”?

Mitä, missä, milloin?

  • Aika: 29.4.2012 klo n. 22.00-1.00, yöjäynän alkupamauksen jälkeen
  • Paikka: Ympäri Otaniemeä
  • Konsepti: Kaveriporukat kiertävät rasteja Otaniemessä taistellen ”hulluimman teekkariporukan” tittelistä. Voittaja julkaistaan Wappuriehan julistuksessa.

Mikäli kiinnostuitte ja haluatte järjestää rastin Otaniemen yössä sekä pitää samalla hulvattoman hauskaa, ilmoittautukaa osoitteeseen matias.korkka@ayy.fi viimeistään 22.4. Kirjoita sähköpostin otsikoksi ”Hullu Jussi Rastinpitäjä 2012” ja kerro viestissä yhdistyksen nimi, yhteyshenkilön tiedot, rastipaikkatoive sekä suunnittelemanne rastin sisältö. Jos yhdistyksellänne ei ole kerhotilaa ja haluatte pitää rastin sisätiloissa voimme järjestää teille tilan. Bonuksena parhaan rastin pitäneelle yhdistykselle tarjoamme kesäksi tai ensi syksyksi Otarannan kattosaunan yhden käyttökerran ilmaiseksi! Lisätietoa voit kysyä osoitteesta matias.korkka@ayy.fi. Ilmoittautuneille on luvassa lisäinfoa myöhemmin.

6. POLIJAZZIN BREAKDANCEN JA PARISALSAN TANSSIKURSSIT

Polijazzilta on tulossa ainutlaatuinen Breakdancen syventävä kurssi Simeoni Juoperin kanssa seuraavina päivinä: to 29.3. klo 20.15-21.30, to 5.4. klo 20.15-21.30, to 12.4. klo 20.15-21.30 (mukaan voi vielä ilmoittautua ensimmäisen kurssipäivän jälkeenkin). Kurssi järjestetään Jämeräntaival 3a:n monitoimitilan studiossa Otaniemessä. Kurssin hinta on 15 euroa. Ilmoittaudu Polijazz ry:n sivuilla: http://polijazz.ayy.fi/courses.php. Tapahtuma myös facebookissa Polijazz ry:n ryhmässä: https://www.facebook.com/events/385235521494435/.

Lisäksi Polijazz järjestää kovasti toivotun parisalsan tiiviskurssin huhti-toukokuussa perjantaisin (13.4.-18.5. klo 19.00-20.30). Opettajina ovat suositut Anna ja Mikko Pyhäjärvi ja kurssipaikkana toimii Jämeräntaival 3a:n monitoimitila Otaniemessä. Kurssi on jatkoa viime syksyn kurssille, mutta myös ilman aikaisempaa salsakokemusta voit hyvin tulla mukaan! Et tarvitse omaa paria. Kurssille otetaan sama määrä viejiä ja seuraajia. Kurssin hinta on 30 euroa/henkilö, ja se maksetaan Polijazz ry:n tilille 130930-59683 Nordea Otaniemi viitteellä 26. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen emma.partanen@aalto.fi ja kerro samalla, oletko opiskelija. Tapahtuman tiedot löydät myös facebook ryhmästä Polijazz ry: https://www.facebook.com/events/205208459584664/.

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, puh: 050 520 9442).