Viikkotiedote 14/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 14/2012

AYY:n asuntotoimisto ja Otaniemen palvelupiste ovat avoinna kiirastorstaina 5.4. poikkeuksellisesti klo 9 -13. Pitkäperjantaina 6.4. ja 2. pääsiäispäivänä 9.4. asuntotoimisto ja palvelupiste ovat suljettuina.

Myös viikkotiedote lomailee ensi viikolla. Hyvää pääsiäistä kaikille!

  1. Tällä (ja ensi) viikolla tapahtuu
  2. Ylioppilaskunnan jäsen: vastaa AYY:n tunnettuuskyselyyn ja voita Tiketin lahjakortti
  3. AYY:n Excursio Tallinnaan 20.4 – 22.4
  4. Lähde vapaaehtoiseksi SELL-kisoihin
  5. Osallistu ayy:n yhdenvertaisuuskyselyyn
  6. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan
  7. Myyjäksi Aarremarkkinoille
  8. AYY:n kertavuokrattavien tilojen hinnat vuodelle 2012
  9. Jaloviina 80v
  10. Aalto Beer Pong presents: Spring Pong! 7.4.
  11. Wanhojen laulujen sauna 9.4.
  12. Maisteriopiskelija, hae mentoroitavaksi Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan
  13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  14. Ristin Kilta järjestää kaksi mielenkiintoista luentoa
  15. AEGEE-Helsingin kesäyliopistoinfoilta

1. Tällä (ja ensi) viikolla tapahtuu

2. Ylioppilaskunnan jäsen: vastaa AYY:n tunnettuuskyselyyn ja voita Tiketin lahjakortti

Rakas ylioppilaskunnan jäsen: AYY haluaa kartoittaa millaisia käsityksiä ja mielikuvia Aalto-yliopiston opiskelijoilla on ylioppilaskunnasta, sen toiminnasta ja tapahtumista sekä roolista yliopistoyhteisössä. Kyselyn vastauksissa on kyse jokaisen vastaajan henkilökohtaisista mielikuvista, joten oikeita vastauksia kysymyksiin ei ole. Vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti niin, ettei yksittäisen vastaajan vastauksia ole mahdollista yksilöidä. Vastausten perusteella suunnitellaan AYY:lle viestintästrategia, joten vastauksesi on erittäin arvokas!

Kysely on auki 2.4. – 2.5. ja vastaamiseen kuluu aikaa muutamia minuutteja. Palkintona kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi 200 euron ja kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia Tikettiin. Arvontaan osallistuminen edellyttää yhteystietojen ilmoittamista kyselylomakkeen lopuksi. Lisätietoja kyselystä antaa AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

Siirry kyselyyn tästä!

3. AYY:n Excursio Tallinnaan 20.4 – 22.4

Bon Voyage on ranskaa ja tarkoittaa hyvää matkaa. Aalto Voyage on puolestaan taho, joka vie sinut reissuun! Reissuun merien taakse, yli syvänteen ja välittämättä kulttuurieroista, eeppiselle etelänmatkalle.

Aalto Voyage suuntaa ennennäkemättömän matkansa kohti sukulaiskansaa perjantaina 20.4. Olet toki käynyt Estoniassa ja tuonut kaiken mitä tullin säännökset sallivat, mutta siinä ei ole kaikki. Eesti on muutakin, kuten villejä start-up -yrityksiä, opiskelijaelämää ja baareja, joissa hintataso on opiskelijabileiden luokkaa.

Matka tulee koostumaan yritysvierailuista, sitseistä, campus-kierroksesta, Vanhan kaupungin -kierroksesta sekä Pub Crawlista.

Excursio Facebookissa
Teretulemast Eesti Vabariik!

4. Lähde vapaaehtoiseksi SELL-kisoihin

Otaniemessä järjestetään toukokuun 17.-20. päivä SELL-kisat, opiskelijoiden urheilukilpailut. Paikalle odotetaan 2000 opiskelijaa, joten hulinaa riittää! (lisätiedot: www.sell2012.fi) Mikäli urheileminen ei innosta, mutta haluaisit päästä maistelemaan mehevää kisatunnelmaa, lähde vapaaehtoiseksi!

Vapaaehtoisena saat hyvänmielen ja kisatunnelman aitiopaikan lisäksi

  • kaikki samat edut mitä osallistujat eli:
    • kisakassit täynnä kaikkea kivaa ja hyödyllistäkin
    • HSL:n matkakortit kisojen ajaksi (seutu)
    • kisojen ajan kolme ateriaa päivässä (aamiainen, lounas, päivällinen)
    • ilmainen sisäänpääsy SELL-bileisiin (kahtena päivänä)
  • kaadon
  • SELL-paidat

Vapaaehtoisia tarvitaan auttamaan muun muassa majoituksen järjestämisessä, järjestyksen valvonnassa, oheistapahtumien järjestämisessä ja lajikohtaisten kilpailujen tuomaroinnissa (lentopallo, sulkapallo, uinti, koripallo…)

Ilmoittautumiset ja tarkemmat kysymykset pesteistä ja muista osoitteeseen liikunta@ayy.fi

5. OSALLISTU AYY:n YHDENVERTAISUUSKYSELYYN

Nainen? Mies? Musta? Valkoinen? Vanha? Nuori? – Onko sillä väliä? AYY laatii kevään 2012 aikana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman. Vaikuta suunnitelman sisältöön vastaamalla kyselyyn osoitteessa http://bit.ly/ayy-yhdenvertaisuus-jasenet !

Asiaa valmistelevat AYY:n keskustoimistolla Kati Penttinen ja Janne Peltola (etunimi.sukunimi@ayy.fi).

6. Hae AYY:n vuosijuhlatoimikuntaan

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta hakee vuosijuhlavastaavan vierelle vapaaehtoistoimijoita. Uudet jäsenet perustavat vastaavan kanssa vuosijuhlatoimikunnan, joka järjestää uniikit, virkeät ja viehättävät 3-vuotisjuhlat 2.2.2013. Toimikunta pääsee rakentamaan mieleisensä juhlakonseptin alusta loppuun yhdessä ja itsenäisesti.

Hae siis mukaan tekemään riemuisia vuosijuhlia! Tekemistä riittää niin juhlien suunnittelussa ja toteutuksessa kuin ohjelmassa, yrityssuhteissa ja markkinoinnissakin. Aiempaa kokemusta ei vaadita, vaan innostusta ja avointa mieltä.

Hakemus toimikuntaan on auki täällä sunnuntaihin 8.4. asti. Lisätietoja toimikunnasta ja hakemisesta voi kysellä Vuosijuhlatoimikunnan puheenjohtajalta Lilliltä (lilli.konttinen@ayy.fi | 046-597 3929).

Hae nyt, ja nauti!

7. Myyjäksi Aarremarkkinoille

Aarremarkkinat tulevat taas! Tervetuloa lämminhenkiselle kirpputorille, jossa myyjäisten lisäksi luvassa maukas brunssi ja tunnelmallista musiikkia. Voit tulla alakertsille joko tekemään löytöjä tai myymään omat sinulle tarpeettomat tavarat tai omien käsiesi luomuksia.

Ilmoittaudu myyjäksi täällä.
Tapahtuma Facebookissa

Lisätietoa tapahtumasta Eeva Henrikssonilta
etunimi.sukunimi@ayy.fi
0407784140

8. AYY:n kertavuokrattavien tilojen hinnat vuodelle 2012

Hallitus on kokouksessaan 12/2012 tarkistanut AYY:n kertavuokrattavien tilojen hinnaston. Ajantasaiset hinnat löytyvät AYY:n nettisivuilta. Hinnat pysyvät muuten ennallaan, mutta Servin Mökin vuokra yhdistyksille nousi 60 euroon. Samalla luovuttiin eri hinnoittelusta jäsenten ja yhdistysten välillä. Servin Mökin keittiön vuokrahinnaksi päätettiin 60 euroa. Muutokset tulevat voimaan 1.4.2012.

Lisätietoja aiheesta voi kysyä järjestösektorilta osoitteesta jarjestoasiat@ayy.fi

9. Jaloviina 80v

5.4.1932 kello 10 avasi Oy Alkoholiliike Ab ovensa kieltolain päättyessä. Liikkeen hyllyiltä löytyi Jaloviinaa, josta on vuosien saatossa kehittynyt suomalainen perinnejuoma. Tänä vuonna tuosta merkittävästä hetkestä tulee kuluneeksi 80 vuotta, jota Akateeminen jaloviinaseura ry. On päättänyt juhlistaa asianmukaisin menoin.

Juhlallisuudet alkavat 5.4 Alkon Arkadian lippulaivamyymälästä kello 10, jolloin Akateeminen jaloviinaseura marssii paikalle luovuttamaan laatutodistusta ja luonnollisestikin ostamaan pullot Sheriffiä. Kokoontuminen tapahtuu Narinkkatorilla klo 09:45, josta siirrymme yhteistuumin pääkallopaikalle. Osallistujilta toivomme isänmaallista pukeutumista.

Laatutodistuksen luovuttamisen ja pakollisten transaktioiden jälkeen juhlistamme vuosipäivää tovin kaupungilla, josta iltapäivän kuluessa siirrymme takaisin Otaniemeen muistelemaan jaloviinantäyteisiä vuosia saunomisen lomassa.

10. Aalto Beer Pong presents: Spring Pong! 7.4.

ABP:n järjestää Beer Pong -kevätturnauksen Otaniemen peli- ja sitsitilassa (Jämeräntaival 3A) 7.4. Turnaukseen mahtuu 24 joukkuetta, ole siis nopea ja ilmoittaudu tästä!

Turnauksen hinta on 10€/joukkue (15 e jos pelaa lonkerolla/siiderillä) . Hinta sisältää vähintään 2 peliä, sekä luonnollisesti pelijuomat (4 juomaa per peli). Joukkueessa on kaksi pelaajaa. Turnaus koostuu lohkovaiheesta ja jatko-otteluista. Jokaisesta lohkosta pääsee yksi joukkue jatkoon. Tarkemmat pelisäännöt löytyvät täältä.

Ilmoittautuminen on sitova!
Tapahtuma Facebookissa

Lisätietoja abp-hallitus@list.ayy.fi

11. Wanhojen laulujen sauna 9.4.

AYY:n Lukkaritoimikunta järjestää kevään suuren laulusaunan Rantasaunalla 9.4. klo 18.

Teekkarius 140 -juhlavuoden esileikkinä laulusaunan teema on Wanhojen laulujen sauna. Ohjelmassa on laulamista ja saunomista, ja paikalla on teekkarilaulujen asiantuntijoita laulattamassa lauluja teekkarien historian varrelta. Paikalta saa pientä purtavaa ja kurkunkostuketta, joten nappaa mukaan pyyhe, vanhat laulusi ja uppoudu teekkariperinteeseen!

Tapahtuma Facebookissa

12. MAISTERIOPISKELIJA, HAE MENTOROITAVAKSI AALTO-YLIOPISTON MENTOROINTIOHJELMAAN

Mentorinasi toimii yliopiston kasvatti, alumni. Saat tukea ja sparrausta työelämään liittyvissä kysymyksissä, esimerkkejä eri urapoluista sekä ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua monitieteisessä asiantuntijajoukossa.

Hakuaika ohjelmaan päättyy 15. toukokuuta.
Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan

13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Aalto in the Game – pelialan rekrytointitapahtuma Aalto Design Factoryllä 12.4.2012 klo 12 – 17!

Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalveluiden järjestämä Aalto in the Game on suunnattu pelialaa opiskeleville ja alasta kiinnostuneille opiskelijoille sekä alumneille ja nuorille osaajille. Design Factoryn Studiossa kuullaan klo 12 – 14 alansa huippujen puheenvuoroja peliteollisuuden tämänhetkisestä tilanteesta, tulevaisuuden näkymistä ja käytännön caseista. Ständeillä puolestaan pääsee tapaamaan pelialan kovimpia kotimaisia yrityksiä kello 14 alkaen Stagella. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu.

Diplomityön tekeminen yritykselle ja Diplomityömarkkinat Otaniemessä keskiviikkona 18.4.2012 klo 10-14

Diplomityön tekemiseen on monenlaisia mahdollisuuksia ja rahoitusvaihtoehtoja, samoin kuin myös hallinnollisia ja juridisia näkökulmia. Tule kuulemaan eri vaihtoehdoista klo 10-12 järjestettävään koulutukseen, jonka jälkeen klo 12-14 diplomityömarkkinoilla on tavattavissa tekniikan alan työnantajia, jotka esittelevät juuri nyt haussa olevia diplomityöpaikkoja sekä kertovat tutkimushankkeista ja projekteista, joihin he hakevat opiskelijoita pidemmällä aikavälillä.

Lue lisää Diplomityökoulutuksesta ja Diplomityömarkkinoista ja ilmoittaudu mukaan Aalto CareerWebissä. Tapahtuma järjestetään suomeksi.

14. Ristin Kilta järjestää kaksi mielenkiintoista luentoa

UUSI NÄKÖKULMA TIETEEN JA USKONNON VÄLISEN DIALOGIIN

Tohtori Denis Alexander vierailee Otaniemessä to 12.4. Alexander on evankelikaalinen kristitty, mutta torjuu sekä kreationismin että ns. Intelligent Design -liikkeen tieteellisyyden. Alexander korostaa samanaikaisesti sekä evoluution tosiasiallisuutta että toisaalta Raamatun inspiraatiota. Denis Alexander on myös Cambridgessa sijaitsevan uskonnon ja tieteen välistä vuoropuhelua esillä pitävän Faraday-instituutin johtaja. Lisäinfoa Faraday-instituutista.

Tule siis M-saliin To 12.4 kuulemaan mitä Alexander luennoi otsikolla ”Beyond Dawkins Delusion: Renewing the Positive Interface Between Science and Faith”

Järjestäjinä UCC ja Ristin Kilta

TEOLOGI JA KOSMOLOGI KESKUSTELEVAT JUMALATODISTUKSISTA

Tunnettu yhdysvaltalainen teologi ja filosofi, professori William Lane Craig keskustelee maailmankaikkeuden synnystä ja Jumalan olemassaolosta kosmologian professori Kari Enqvistin kanssa Helsingin yliopistolla (Porthania PII, Yliopistonkatu 3) maanantaina 16.4. klo 10-12. Englanninkielisen ”Can the Universe Exist Without God?” -keskustelun juontaa filosofian professori Sami Pihlström.

Järjestäjinä teekkariyhdistykset Ristin kilta ja Atheos ja lisäksi Veritas Forum Finland, HOPKO, HSSM

15. AEGEE-Helsingin kesäyliopistoinfoilta

Oletko jo kuullut kansainvälisen opiskelijajärjestö AEGEE:n kesäyliopistoista?

Kiinnostaako sinua esimerkiksi:

  • tutustua toisen maan kulttuuriin paikallisten opiskelijoiden opastamana?
  • Viettää muutama viikko kesästäsi suurkaupungin vilskeessä tai Välimeren auringon alla?
  • Saada uusia ystäviä ympäri eurooppaa?
  • Matkustaa yhteen kymmenistä vaihtoehtoisista matkakohteista OPISKELIJABUDJETILLA?

Tule kuulemaan lisää AEGEE-Helsingin kesäyliopistoinfoiltaan KY:n Isolla Puolella (Pohj. Rautatiekatu 21 B, 3.krs) ti 3.4. klo 18.00.