Asunnon sisäänmuuttotarkistus mahdollista tehdä nyt sähköisesti

Uuden vuokralaisen tulee tarkistaa asuntonsa kunto viikon sisällä sisäänmuutosta. Näin varmistetaan, että asunnon puutteet voidaan korjata ja että AYY:n asunnot pysyvät hyvässä kunnossa vuokralaiselta toiselle. Asunnon kuntotarkistuksen voi nyt tehdä kokonaan sähköisesti. Kehotamme kaikkia uusia vuokralaisia myös käyttämään sähköistä kuntotarkistuslomaketta paperisen lomakkeen sijaan. Tämä nopeuttaa toimintaa kaikkien kannalta, tarvittavia korjauksia tai siivousta pystytään järjestämään asuntoon nopeammin ja vakuusmaksut palauttamaan edelliselle asukkaalle ripeämmin.

Sähköiseen kuntotarkistuslomakkeeseen täytetään asunnon osoite, asukkaan nimi ja sähköposti ja arvioidaan asunnon kunto. Täytetty lomake päätyy automaattisesti AYY:lle ja siitä toimitetaan kopio myös asukkaan sähköpostiin. Lisää tietoa kuntotarkastuksesta ja yleisiä ohjeita uudelle asukkaalle löytyy AYY:n nettisivuilta osoitteesta: /jasenille/asuminen/hakuinfo/sisaanmuutto/

Kuntotarkistuslomaketta käännetään parhaillaan ja se tarjotaan täytettäväksi myös englanniksi ja ruotsiksi lähiaikoina.

Palautetta ja kysymyksiä sähköisestä lomakkeesta voi esittää asumisen asiantuntijalle Jaakko Koivulalle (etunimi.sukunimi@ayy.fi, puh. 050 520 9444).

AYY:n asuntotoimisto auttaa kaikissa varsinaiseen asumiseen liittyvissä kysymyksissä.