Viikkotiedote 16/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 16/2012

VWapunajan tapahtumat löytyvät taas kätevästi yhdeltä sivustolta. Klikkaa siis itsesi osoitteeseen wappu.fi ja anna VWappusi alkaa.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Ylioppilaskunnan jäsen: vastaa AYY:n tunnettuuskyselyyn ja voita Tiketin lahjakortti
  3. AYY:n stipendit haettavissa 27.4. saakka.
  4. 62. Akateeminen Wartti (2012)
  5. Sisäilmakysely Arabian kampuksen opiskelijoille
  6. Tulevaisuuden tekijät esittäytyvät Masters of Aalto 2012 -tapahtumassa
  7. Esteettömyystukea kansainväliseen opiskelijavaihtoon
  8. APPLY FOR THE STUDENT FAMILY FRIEND PROGRAMME AT AALTO UNIVERSITY
  9. Laatukysely – Aallon ravintolapalvelut 17. – 19.4.
  10. Julkkudiilien teko huhtikuussa ja Hyvä Veli -stipendi
  11. EUROOPAN TULEVAISUUS – kasvuun digitaalisilla sisämarkkinoilla
  12. Suunnittele logo SYL:n kehitysyhteistyölle
  13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  14. Tule mukaan Juoppohullun päiväkirja-elokuvaan

1. Tällä viikolla tapahtuu

Lisää tapahtumia osoitteessa wappu.fi

2. Ylioppilaskunnan jäsen: vastaa AYY:n tunnettuuskyselyyn ja voita Tiketin lahjakortti

Rakas ylioppilaskunnan jäsen: AYY haluaa kartoittaa millaisia käsityksiä ja mielikuvia Aalto-yliopiston opiskelijoilla on ylioppilaskunnasta, sen toiminnasta ja tapahtumista sekä roolista yliopistoyhteisössä. Kyselyn vastauksissa on kyse jokaisen vastaajan henkilökohtaisista mielikuvista, joten oikeita vastauksia kysymyksiin ei ole. Vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti niin, ettei yksittäisen vastaajan vastauksia ole mahdollista yksilöidä. Vastausten perusteella suunnitellaan AYY:lle viestintästrategia, joten vastauksesi on erittäin arvokas!

Kysely on auki 2.4. – 2.5. ja vastaamiseen kuluu aikaa muutamia minuutteja. Palkintona kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi 200 euron ja kaksi 50 euron arvoista lahjakorttia Tikettiin. Arvontaan osallistuminen edellyttää yhteystietojen ilmoittamista kyselylomakkeen lopuksi. Lisätietoja kyselystä antaa AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi).

Siirry kyselyyn tästä!

3. AYY:n stipendit haettavissa 27.4. saakka.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suurudet vuonna 2012 ovat seuraavat:

  • Vaihtostipendi max. 800 €
  • Yhteisöstipendi n. 500 €
  • Opintostipendi n. 500 €

Kevään 2012 hakuaika on 2.4.2012 kello 12.00 – 27.4.2012 kello 23.59. Vaihtostipendin osalta järjestetään toinen hakukierros loka-marraskuussa kevään 2013 vaihtoja silmälläpitäen.

Pääset stipendihakulomakkeeseen tästä.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Eetu Pursiainen (eetu.pursiainen(at)ayy.fi)

4. 62. Akateeminen Wartti (2012)

Akateeminen Wartti järjestetään Senaatintorilla torstaina 26.4.2012 klo 15 alkaen. Wartin kilpajuoksu tapahtuu kolmessa sarjassa. Juoksukilpailun tavoitteena on edetä 5-7 henkilön joukkueissa viestijuoksuna mahdollisimman pitkälle 15 minuutin ajan sisällä. Kaikille joukkueille jaetaan maalissa skumppapullo.

Ilmoittautuminen päättyy pe 21.4. Vapaaseen sarjaan voi lisäksi ilmoittautua paikan päällä. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä.

Osallistumismaksut ovat seuraavat:

  • Vapaa sarja 10€, 5-7 hengen joukkue
  • Kilpasarja 24€, 6 hengen joukkue
  • Sikariporras 60€, 5-7 hengen joukkue

Lisätietoja tapahtumasta wartti.wappu.fi tai Facebookista.

5. Sisäilmakysely Arabian kampuksen opiskelijoille

Aalto-yliopiston tilapalvelut, työsuojelu, Aalto-yliopistokiinteistöt (AYK) sekä työterveyshuolto ovat perustaneet Aalto-yliopistolle sisäilmaryhmän, joka koordinoi koko Aalto-yliopiston sisäilmaan liittyviä asioita.

Sisäilmaryhmä on päättänyt toteuttaa sisäilmakyselyn Arabian kampuksen opiskelijoille selvittääkseen sisäilmanlaatua ja mahdollisista sisäilmaongelmista kärsivien opiskelijoiden määrää. Kysely on kilahtanut vuonna 2007-2011 opintonsa aloittaneiden Arabian kampuksella opiskelevien opiskelijoiden sähköpostiin. Mikäli ei ole saanut kyselyä, saat sen pyytämällä helena.harkonen@aalto.fi.

Lisätietoa täältä.

6. Tulevaisuuden tekijät esittäytyvät Masters of Aalto 2012 -tapahtumassa

Keskiviikkona 9.5. avautuva Aalto-yliopiston MoA’12 on kuukauden mittainen näyttely ja näyttämö, jossa tulevaisuuden osaajat avaavat yhteiskunnallista keskustelua.

MoA’12-tapahtuman osallistujat ja opinnäytteet ovat nyt julki osoitteessa moa.aalto.fi. Aalto-yliopiston lähes 100 vastavalmistunutta ovat ottaneet tulevaisuuden haasteet työpöydälleen ennakkoluulottomasti. Tulevaisuuden tekijöiden projekteja yhdistää se, että ne pyrkivät luomaan parempaa, toimivampaa ja oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Lopputöissä pohditaan esimerkiksi millaiset arkkitehtoniset ratkaisut tukisivat Suomen roolia rauhanvälittäjänä, miten Burkina Fasoon rakennetaan kaivo, millainen on kierrätysmateriaaleista rakennettu polkupyörä ja miten neulos voi toimia käyttöliittymänä.

MoA’12-tapahtumatila Jätkäsaaressa (Rantamakasiini L3/Tyynenmerenkatu 6) on avoinna yleisölle päivittäin 9.5.−3.6.2012. Vapaa pääsy.

7. Esteettömyystukea kansainväliseen opiskelijavaihtoon

CIMO on laajentanut esteettömyystukea korkeakouluohjelmissa (Nordplus, Erasmus, North-South-South, FIRST, north2north) ja julkaissut Esteettömyys ja kansainvälinen opiskelijavaihto-tarkistuslistan. Esteettömyystuki on tarkoitettu ohjelmiin osallistuville henkilölle, joilla on erityistarpeita ja jotka tarvitsevat lisätukea vaihtonsa toteuttamiseksi. Lisätietoja.

8. APPLY FOR THE STUDENT FAMILY FRIEND PROGRAMME AT AALTO UNIVERSITY

Expand your horizons in Finland by getting to know the culture beyond your campus and studies.  Now in spring, international students at Aalto are invited to apply for the pilot run of the Student Family Friend Programme, and get matched with an Aalto alumni family.  The full version of this programme will be launched in the fall.  Through the programme you will have a chance to experience everyday life here with a Finnish family, and also to share your own culture with them.

The pilot application period is open 16.4 – 27.4, for participants who will be in the Helsinki region at least for May and preferably also in June.  Please note that we can accept a limited number of student to the pilot.  If we are unable to include you in the pilot, your application will be considered for the fall (unless you indicate otherwise).

You can apply on the AlumniNET.

The Student Family Friend Programme is organised by Aalto University Alumni Relations in cooperation with International Relations.  Contact: sarah.alden@aalto.fi or salla.hasa@aalto.fi.

9. Laatukysely – Aallon ravintolapalvelut 17. – 19.4.

Aallon henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita koskeva laatukysely toteutetaan Arabian, Otaniemen ja Töölön kampuksilla 17. – 19.4. Ravintolapalveluita koskevassa laatukyselyssä kartoitetaan mm. ruokalistojen vaihtuvuutta, ravintoloiden  aukioloaikojen sopivuutta, tärkeimpiä syitä ravintolavalintaan, mikä merkitys on ruoan ympäristövaikutuksella. Kyselyn lopussa voi vielä esittää parannusehdotuksia.

Kyselylomakkeita jaetaan henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan mm. lounas- ja elokuvalippuja. Vastaa ja vaikuta!

10. Julkkudiilien teko huhtikuussa ja Hyvä Veli -stipendi

Julkun myynnin ennakkodiilejä voi tehdä joka arkipäivä klo 12-14 aina 24.4 asti Otanimessä, päärakennuksen ala-aulassa. Diilin tekemällä varmistat itsellesi rahaa, myyjälaukun (Marimekon olkalaukku) ja kevään päräyttävimmän t-paidan. Näiden lisäksi varmistat paikkasi Julkun julkkarigaalaan ja sitä edeltävään VIP-tilaisuuteen. Olit sitten yksin tai kaverien kanssa tee Wapun paras päätös ja lähde myymään Julkkua! Lisää diileistä ja myymisestä täällä. Kysymykset diileistä voi osoittaa osoitteeseen (esa-pekka.raisanen@julkku.fi)

Muistakaa myös ehdottaa Julkun Hyvä Veli –stipendien saajia. Wappulehti Julkku jakaa jälleen kullanarvoisia Hyvä Veli -stipendejä yhteisömme ahkerille puurtajille. Juuri sinulta tarvitsemme havaintotiedot stipendin saajien löytämiseksi. Ilmoita havaintosi 21.4.2012 mennessä osoitteeseen julkku@julkku.fi perusteluiden kera.  Lisätietoja.

11. EUROOPAN TULEVAISUUS – kasvuun digitaalisilla sisämarkkinoilla

EU:ssa toimivien yritysten ulottuvilla on lähes 500 miljoonaa kuluttajaa. Digitaalisia tuotteita tai palveluita tarjoavat yritykset kohtaavat kuitenkin useita esteitä. Miten esimerkiksi suomalaiset kännykkäpelit tai musiikki saataisiin nykyistä helpommin Euroopan markkinoille?

Valtioneuvoston kanslia, ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus ja Aalto-yliopisto järjestävät keskustelutilaisuuden digitaalisista sisämarkkinoista torstaina 26.4.2012 Dipolin 1-salissa (Otaniemen kampus, Otakaari 24, Espoo) klo 10.00–12.00. Tilaisuus on osa eri puolilla maata järjestettävää seminaarisarjaa Euroopan tulevaisuudesta (www.vnk.fi/euroopantulevaisuus).

Tilaisuudessa kuullaan pääministeri Jyrki Kataisen sekä Nokian yhteistyösuhteiden ja yhteiskuntavastuun johtajan Esko Ahon avauspuheenvuorot. Paneelikeskusteluun osallistuvat muun muassa Teosto ry:n toimitusjohtaja Katri Sipilä ja Sulakkeen lakiasiainjohtaja Markku Ignatius. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb. Keskustelut käydään suomeksi.

Keskustelutilaisuus on yleisölle avoin. Pyydämme kaikilta osallistujilta ennakkoilmoittautumista viimeistään maanantaina 23.4. täällä. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana videolähetyksenä ja -tallenteena osoitteessa www.vnk.fi/euroopantulevaisuus. Keskustelua voi lisäksi seurata twitter-kanavalla #EUtulET.

12. Suunnittele logo SYL:n kehitysyhteistyölle

Julistamme yliopisto-opiskelijoille logo-kilpailun. Voittajalle on luvassa 400 euroa riihikuivaa. Aikaa on huhtikuun loppuun asti. Toivomme, että logo viestii positiivisuutta, vastuullisuutta, avoimuutta, oppimista, yhteistyötä ja aktiivista menoa. Logon koko, väri ja muoto ovat vapaavalintaiset. Tarvitsemme logon myös mustavalkoisena ja sen tulee soveltua käytettäväksi painetuissa materiaaleissa ja verkossa.

Toimita ehdotuksesi pdf-dokumenttina osoitteeseen johanna.ursin-escobar@syl.fi maanantaihin 30. huhtikuuta klo 16 mennessä. Johannalta saat myös lisätietoa (p. 044 780 0220). Voittajan valitsee toukokuun alussa raati, jossa on edustus Suomen ylioppilaskuntien liitosta ja SYL:n kehitysyhteistyöasiainneuvottelukunta KENKKUsta.

Lisätietoa SYL:n kehitysyhteistyöstä ja kilpailusta saa SYL:n nettisivuilta.

13. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Uratupa:  Ihmisten johtaminen, Otaniemessä keskiviikkona 25.4.2012 klo 10-12

Mikään työyhteisö ei voi toimia tehokkaasti ilman johtamista. Tarvitaan joku henkilö, jonka tehtävänä on huolehtia, että työnteon edellytykset ovat kunnossa. Mitkä ovat esimiehenä onnistumisen edellytykset? Miten kehittyä ihmisten johtajana ja muutosten johtajana?

Workshop on vuorovaikutteinen tilaisuus joka koostuu luennosta, tietoiskuista ja keskustelusta porinaryhmissä. Workshop on tarkoitettu maisterivaiheen Aalto-yliopiston tekniikan alan opiskelijoille, jotka aikovat esimies- ja johtotehtäviin. Tilaisuus pidetään suomeksi. Tilaisuuden vetää urapsykologi Seija Leppänen ura- ja rekrytointipalveluista.

Ilmoittaudu mukaan Aalto CareerWebistä.

14. Tule mukaan Juoppohullun päiväkirja-elokuvaan

Haemme Juoppohullun päiväkirja-elokuvaan kaikenikäisiä ihmisiä mukaan elokuva-avustajiksi. Kuvaukset ovat toukokuussa Helsingissä, leffalippupalkkio.

Avustajat ovat mukana luomassa elokuvan maailmaa mm. baarin asiakkaina, taustalla liikkuvina ihmisinä ym. Aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, hyvä asenne ja meininki riittää! Kuvaustilanteen ohjaus tapahtuu suomeksi, joten avustajien tulee ymmärtää suomenkieltä. Hommaa itsellesi mahtava kokemus, kurkista elokuvan kulissien taakse ja kutsu kaverisikin mukaan!

Juoppohullun päiväkirja on komedia Suomen kansallissairaudesta, alkoholismista. Se perustuu Juha Vuorisen samannimiseen menestysromaaniin, joka on vuodesta toiseen myyntilistojen kärjessä. Elokuvan pääosissa nähdään Joonas Saartamo ja Krista Kosonen. Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa Lauri Maijala. Elokuvan tuottaa Aleksi Bardy ja Juha Vuorinen / Dictator Films Oy.

Lähetä hakemuksesi 7.5. mennessä, sähköpostilla osoitteeseen: avustajat@helsinkifilmi.fi, niin olemme sinuun yhteydessä! Laita hakemukseen yhteystietosi, ikäsi, liitä mukaan kuvasi, sekä kerro lyhyesti itsestäsi, ja mahdollisesta aikaisemmasta avustajan/näyttelijän kokemuksestasi. Lisää hakemukseen myös vaate- ja kengänkokosi.

Lisätietoa voit kysellä sähköpostilla osoitteesta: avustajat@helsinkifilmi.fi