Viikkotiedote 18/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 18/2012

Otaniemen palvelupiste on vapunaattona ma 30.4. auki poikkeuksellisesti klo 9-13. Riehakasta vappua kaikille!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria
  3. KUJin & Voyagen kyydillä AATU:un
  4. Järjestyksenvalvojan peruskurssi
  5. Tivolin Wappu ma 30.4.
  6. Mikä ihmeen omaisuuskysymys?
  7. Iso osa IT-palveluista pois käytöstä la 5.5. klo 9 alkaen (kesto 4-8 h)
  8. Kesäkursseja ja -tenttejä teekkareille
  9. EUROOPPALAISEN ELOKUVAN VIIKOT HELSINGISSÄ 26.4.–8.5.2012
  10. Ryyppäämällä ryhmäksi? Kutsu julkistustilaisuuteen
  11. TEDxAaltoUniversity goes MoA, Jätkäsaari, 12.5
  12. Transparency International Summer School on Integrity 2012, Vilnius, Lithuania.
  13. OtaKopin pesäpallokauden avajaiset 3.5.2012
  14. Vapaaehtoistyöntekijäksi Voittajajoukkue -ohjelman karsintoihin?

1. Tällä viikolla tapahtuu

Lisää tapahtumia osoitteessa wappu.fi

2. AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria

AYY hakee hätämajoituskoordinaattoria arviolta 6.8.2012 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Hätämajoituskoordinaattori vastaa syksyllä vailla asuntoa olevien opiskelijoiden väliaikaisen majoituksen järjestämisestä ja siitä tiedottamisesta. Tehtäviin sisältyy opiskelijoiden ja varsinkin kansainvälisten opiskelijoiden neuvontaa, käytännön hätämajoituksen hoitamista sisältäen mm. hätämajoituksen käytön seuraamista ja avainten hallintaa, ja hätämajoitustoiminnan pidemmän tähtäimen suunnittelua. Lisäksi tehtäviin kuuluu toiminnan raportoiminen ja jatkoehdotuksien tekeminen syksyn jälkeen.

Toimen kokonaistyöaika on kaksi kuukautta syksyllä 2012. Peruspalkka on 1400€ kuukaudessa.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen osoitetaan AYY:n pääsihteerille Teemu Halmeelle ja toimitetaan 10.5. mennessä osoitteeseen paasihteeri(at)ayy.fi.

Lisätietoja tehtävästä ja hakemisesta täältä.

Lisätietoja toimesta antaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 050 520 9444).

3. KUJin & Voyagen kyydillä AATU:un

Suomen leppoisin opiskelijatapahtuma Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto AATU on täällä! Aurajokilaivuritutkinnossa tarkoituksena on kiertää kiireettömässä ilmapiirissä Aurajoen ravintolalaivoja keräten samalla suoritusleimoja tutkintokarttaan. KUJ ja Aalto Voyage järjestää tapahtumaan yhteiset kyydit, lähtöpaikkoina Arabianranta / Otaniemi / KY-talo.

Hintaan 30€ sisältyy bussikyydit Hki-Tku-Hki ja tapahtuma Turussa. Lähtö Turkuun tapahtuu torstaina 10.5. klo 12:00 (Arabia klo 11) ja paluumatkalle Turusta kohti Helsinkiä bussit lähtevät klo 03:30. Viihtyvyys bussimatkoilla on taattu by KUJ. Takuuvarmat huonoimmat vitsit!

  • MITÄ: AATU – Akateeminen Aurajokilaivuritutkinto
  • MISSÄ: Lähtö Helsingistä, tapahtuma Turussa
  • MILLOIN: 10.5.2012 klo 11 Arabianrannasta tai klo 12 lähtö KY-talolta / Otaniemestä
  • MILLOIN KOTIIN: Lähtö Turusta klo 03:30, kotona joskus
  • MITÄ MAKSAA: 30€

Ilmoittautuminen netissä tai lipunmyynnin kautta:

Kauppakorkeakoulun aulassa

  • 24.4. klo 11:30
  • 25.4. klo 11:30
  • 26.4. klo 11:30

Tapahtuma Facebookissa

4. Järjestyksenvalvojan peruskurssi

Hei opiskelija! Oletko työtä vailla? Kiinnostavatko turvallisuusalan järjestyksenvalvojan tehtävät? Haluatko työllistyä opintojen ohella tai ensi kesänä? Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi! Kurssin suorittamisen jälkeen voi hakea poliisilta järjestyksenvalvojakorttia, joka oikeuttaa toimimaan järjestyksenvalvojana koko maassa.

AYY järjestää yhteistyössä Turvakerroin OY:n kanssa ERITTÄIN EDULLISEN järjestyksenvalvojan peruskurssin. 32 tuntisen kurssin voi suorittaa tänä keväänä seuraavan viiden päivän kuluessa: 21.5, 23.5, 24.5, 25.5 ja 26.5. Kyseisinä arkipäivinä tulee varata aikaa noin klo 16-22 sekä lauantaina noin klo 12-18. Kurssi järjestetään kokonaisuudessaan Otaniemessä. Jokaiseen päivään on osallistuttava!

Kurssin hinta on Aalto-yliopiston opiskelijoille ainoastaan 42e! Tämänkaltainen hinta on murto-osa hinnasta, jonka joutuisit maksamaan muualla. Kurssi järjestetään, mikäli järjestäjän vaatima osallistujamäärä täyttyy. Ilmoittautumiset osoitteeseen: tuomo.tarvainen@gmail.com.

5. Tivolin Wappu ma 30.4.

Wappu on jälleen täällä ja samoin ovat legendaariset Wappu-bileet! Wapunaattona tapahtuu jälleen hurjia, kun Mantan lakituksen jälkeen siirrytään Fredan Tivoliin (Fredrikinkatu 51–53) nauttimaan megalomaanisista bileistä! Juhlakansaa viihdyttävät mahtavat esiintyjät Aste ja Movetron sekä tietysti upea DJ! Luvassa paljon muutakin upeaa ohjelmaa, josta lisätietoa myöhemmin.

Keskiyöllä on perinteisten juhlallisuuksien aika, jonka jälkeen pääsee painamaan lakin päähänsä. Tätä ei siis todellakaan kannata missata! Ovet avataan klo 20 ja bileet jatkuvat aina aamuneljään saakka. Tivolin edestä lähtee paluubusseja Otaniemeen klo 2.40, 3.20 ja 4.00.

Lisätietoja osoitteesta tivoli.wappu.fi

6. Mikä ihmeen omaisuuskysymys?

Torstaina 3.5 järjestetään edustajistolle ja kaikille aiheesta kiinnostuneille informaatio- ja keskustelutilaisuus AYY:n ja KY-säätiön välisestä omaisuuskysymyksestä ja (lyhyt oppimärä) sen historiasta. Nyt on siis hyvä tilaisuus päästä kärryille tapahtumien kulusta ja tulla kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä!

Paikka: Design Factoryn Studio

Aika: torstai 3.5 klo 17-19 (keskustelua voi jatkaa tarvittaessa klo 20 saakka)

Tervetuloa kaikki!

7. Iso osa IT-palveluista pois käytöstä la 5.5. klo 9 alkaen (kesto 4-8 h)

Aallon keskitettyyn levyjärjestelmään tehdään päivitys, jonka jälkeen koko ajan kasvava tallennustilan tarve voidaan täyttää. Päivityksen ajaksi iso osa palveluita täytyy ottaa hetkellisesti pois käytöstä. Kysyttäessä Aallon ydin- ja tukitoimintaa tekeviltä yksiköiltä on päädytty lauantaihin 5.5.2012. Tämä on helpoin ajankohta mm. opetuksen kannalta, koska se on ainoa lauantai, jolloin avoimessa yliopistossa ei ole opetusta.

Katko vaikuttaa mm. seuraaviin näkyviin palveluihin ja kestää arvion mukaan 4 – 8 tuntia.

  • Osa talousjärjestelmien palveluja tai pääsy talousjärjestelmiin hallintapalvelinten kautta (Dynastia, ProE)
  • iso osa IT:n vuokraamia palvelimia
  • kirjaston maksu- ja laskujärjestelmät
  • Aalto-sähköposti
  • Noppa
  • VPN yhteys
  • työ- ja kotikansiot (HOME ja WORK)
  • Qlikview
  • TTS (Toiminnanohjaus)
  • työasemiin ei voi myöskään kirjautua

Osa palveluista saadaan todennäköisesti jo nopeammin käyttöön.

Kannettavat tietokoneet toimivat, mikäli ne eivät ole kiinni Aallon lankaverkossa. Tarkempi lista lähetetään ylläpitäjäverkoston kautta liittyen mm. palvelinympäristöihin, joihin tämä iso muutos vaikuttaa. Isojen muutosten tekeminen on aina haastavaa, ja tällä toimenpiteellä pyritään välttämään muiden haasteiden syntymistä.

Todennäköisesti ko. katko aiheuttaa myös verkkosivustojemme ja Insiden toimintaan katkoja.

IT päivittää asian tarkentuessa tietoa Intoon.

8. Kesäkursseja ja -tenttejä teekkareille

Aalto-yliopisto järjestää tänäkin kesänä kursseja ja -tenttejä tekniikan korkeakoulujen läsnäoleville perustutkinto-opiskelijoille. Kesän 2012 tekniikan alan yleiset tenttipäivät ja kesällä 2012 järjestettävät kurssit löytyvät Intosta kesäopetuksen sivuilta.

Jos toivot, että jokin tietty tentti järjestetään kesällä, niin ole yhteydessä kyseisen kurssin henkilökuntaan, ja pyydä vastuuopettajaa ottamaan yhteyttä esimerkiksi osoitteeseen kesaopetus-avoin@aalto.fi, jos toivomasi tentti voidaan järjestää.

Ilmoittautuminen kesäkursseille ja alkukesän tentteihin alkaa WebOodissa 3.5.2012 kurssista riippuen klo 8:00 tai klo 12:00. Ilmoittautuminen elokuun tentteihin alkaa WebOodissa 2.7. klo 12:00. Elokuussa alkaville kursseille ja elokuussa järjestettäviin tentteihin ilmoittautuminen edellyttää, että lukukausi-ilmoittautuminen syyslukukaudelle 2012 on tehty.

9. EUROOPPALAISEN ELOKUVAN VIIKOT HELSINGISSÄ 26.4.–8.5.2012

EUROOPPALAISEN ELOKUVAN VIIKOT HELSINGISSÄ 26.4.–8.5.2012 Eurooppasali (Malminkatu 16)

Elokuvaviikoilla eurooppalainen elokuva esittäytyy kaikessa moninaisuudessaan. Kahdenkymmenenkuuden esitettävän elokuvan joukossa on mm. komediaa, draamaa, dokumentteja, lasten- ja nuortenelokuvia sekä animaatiota. Ohjelma ladattavissa täällä.

Tietoa elokuvista.

Elokuvaviikkojen avajaisissa 26.4. klo 17.30 nähdään irlantilaisohjaaja Risteard Ó Domhnaill, joka esittelee dokumenttielokuvaansa ’The Pipe’. Suomalaisen elokuvan ’Matka Edeniin’ ohjaaja Rax Rinnekangas esittelee elokuvaansa 4.5.

Kaikki elokuvaesitykset ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia. Elokuvat on pääosin tekstitetty englanniksi. Eurooppasalissa on paikat sadalle henkilölle. Ovet avataan puoli tuntia ennen kutakin näytöstä. Tervetuloa!

Lisätiedot: Johanna Kaprio, comm-rep-hel-eps@ec.europa.eu, 09 6226 5421

ec.europa.eu/finland, www.europarl.fi
Tapahtuma facebookissa

10. Ryyppäämällä ryhmäksi? Kutsu julkistustilaisuuteen

KUTSU JULKAISUTILAISUUTEEN: tiistaina 15.5.2012, klo 9:00 – 12:30, Linnanmäki, Helsinki

Tervetuloa keskustelemaan opiskelijoiden juomisen sosiaalisista motiiveista ja emootioista. Tilaisuuteen osallistuvat saavat tuoreesta julkaisusta omat kappaleensa mukaan. RYYPPÄÄMÄLLÄ RYHMÄKSI? Ehkäisevä päihdetyö ja nuorten aikuisten juomiskulttuurit 2010-luvulla. Antti Maunu. EHYT ry 2012.

  • Paikka: Linnanmäen seminaarisali Poukama
  • Ilmoittautumiset: ma 7.5. mennessä täällä tai kiti.poikonen(at)ehyt.fi |p. 040 451 4199.

Tilaisuuden järjestää Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry: AMIS – Arjen Ammattilaiset. Lisätietoja: projektipäällikkö Merit Pitkänen | merit.pitkanen(at)ehyt.fi | p. 050 366 5112

11. TEDxAaltoUniversity goes MoA, Jätkäsaari, 12.5

TEDxAalto järjestää koko päivän tapahtuman Masters of Aalto tiloissa Jätkäsaaressa. Inspiroivia puheita, TEDTalks videoita, TEDx tunnelma ja yllätysohjelmaa. Tilaisuus on avoin kaikille, paikkoja rajoitetusti.

Lauantaina 12.5, 13:00 – 19:30, MoA näyttelytilat, Jätkäsaari (Tyynenmerenkatu 6, L3) Rekisteröityminen 3.5 – 6.5

Lisätietoja: www.tedxaalto.com

12. Transparency International Summer School on Integrity 2012, Vilnius, Lithuania.

Participants will learn from leading anti-corruption experts about the causes of corruption and practical ways in which societies can become more transparent and accountable in both public and private sectors. Summer School is for senior students, graduates and young professionals. There is a limited number of competitive scholarships that cover transportation, tuition and board expenses. The language of instruction is English. The application deadline is 7 May 2012. University students will earn 4 ECTS credits upon successful completion of the course. Www.transparencyschool.org

13. OtaKopin pesäpallokauden avajaiset 3.5.2012

OtaKoppi avaa kautensa torstaina 3.5. klo 17.00-19.00 Tuuliniityn kentällä Tapiolassa (otakoppi.fi/pelaamaan).

Kaikki pesäpallosta kiinnostuneet tervetuloa! Myöhässäkin saa saapua! Ohjelmassa on rentoa pelailua eikä aiempaa kokemusta tarvita. Paikalta löytyvät pelivälineet niitä tarvitseville sekä lyönti/heittotutka.

Ota kaveri mukaan ja tule pelaamaan!

P.S. Ei hätää vaikka et ehtisikään kauden avajaisiin! Pelailut jatkuvat kauden avajaisten jälkeen koko kesän keskiviikkoisin klo 18.30-20.30.

14. Vapaaehtoistyöntekijäksi Voittajajoukkue -ohjelman karsintoihin?

Etsimme innokkaita vapaaehtoistyöntekijöitä avustamaan MTV3 kanavalla esitettävän Voittajajoukkue tv-ohjelman karsintakiertueen järjestämisessä. Karsinnat järjestetään kahden viikonlopun aikana kahdeksassa kaupungissa. Ensimmäiset neljä karsintaturnausta pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-27.5.2012. ja toiset neljä kesäkuun toisena viikonloppuna 8.-10.6.  Karsintaturnaukset alkavat perjantaina iltapäivällä ja päättyvät sunnuntaina.

Tarjoamme ainutlaatuisen tilaisuuden kokea, mitä tv-tuotannon kulisseissa tapahtuu, sekä päästä seuraamaan yhden finaalijoukkueen matkaa heti alusta asti.

Jos kiinnostuit ja haluat olla mukana uuden urheilu- ja tv-ilmiön luomisessa, ota meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen voittajajoukkue@leetinternational.com. Kirjoita sähköpostiin omat yhteystietosi, mille karsintapaikkakunnalle haluaisit tulla töihin sekä perustelut, miksi juuri sinä olisit sopiva henkilö. Tarjoamme vapaaehtoisille ruokailut ja juomat paikan päällä, leet-mailan, 3 palloa ja gripin ainutlaatuisessa pakkauksessa, sekä mahtavan kokemuksen ja upean startin kesälle 2012!

Lisätietoja pelistä sekä ohjelmasta saat osoitteista: www.leet.fi, www.facebook.com/voittajajoukkue tai www.mtv3.fi/voittajajoukkue