KHO ei purkanut omaisuuslahjoituksia – AYY jatkaa omaisuusriidan selvittämistä siviilioikeudessa

TIEDOTE
5.6.2012
Julkaisuvapaa heti

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) jatkaa Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan vuosina 2008 ja 2009 tekemien lahjoituspäätöksien aiheuttamien ongelmien ratkomista. AYY pyysi korkeinta hallinto-oikeutta arvioimaan, onko sen aiemmissa päätöksissä korjaamisen varaa uuden tiedon valossa. Korkein hallinto-oikeus ei katsonut, että näin olisi. Asian ratkominen siirtyy näin ollen yksityisoikeuteen.

“AYY on pettynyt korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen. On vaikea uskoa, että Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta julkisena yhteisönä voisi siirtää enemmistön omaisuudestaan yksityiselle säätiölle ja näin sementoida koko Aalto-yhteisön tulevaisuutta ja toimintaa.”, kommentoi AYY:n hallituksen puheenjohtaja Voitto Kangas.

Kolmen ylioppilaskunnan yhdistyessä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnaksi vuoden 2010 alussa Kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta siirsi enemmistön varallisuudestaan yksityiselle säätiölle. Päätös valmisteltiin salassa jopa ylioppilaskunnan omilta jäseniltä. Päätös salailuineen ja sen aiheuttama epäluulo ovat aiheuttaneet vakavia ristiriitoja koko Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan alkutaipaleelle. ”Tehdyt lahjoitukset ovat olennaisesti heikentäneet ylioppilaskunnan taloutta ja toimintaedellytyksiä.  Vain selvittämällä lahjoitusten laillisuus perinpohjaisesti voidaan varmistaa, että yliopisto ja sen ylioppilaskunta rakentuvat vakaalle, jokaista ylioppilaskunnan jäsentä tukevalle pohjalle”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Kangas.

Lisätietoja:

Voitto Kangas, voitto.kangas@ayy.fi, 045 631 7689
Hallituksen puheenjohtaja
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

/ylioppilaskunta/omaisuuskysymys/