Viikkotiedote 34/2012

Tämä on AYY:n Viikkotiedote 34/2012

Muista ilmoittautua läsnä olevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu 13.9. mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Uudet lukuvuosikalenterit saapuvat tällä viikolla. Hae omasi palvelupisteeltä!

Aurinkoista elokuun loppua kaikille!

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaiset 2012—2013 ja Aalto Party
  3. Opintotuki uudistui – huomasitko?
  4. Tentti-ilmoittautuminen pakolliseksi kaikissa Aallon korkeakouluissa
  5. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna
  6. Find a flat, Mate!
  7. Ehdota vuoden 2012 Aalto-urheilijaa
  8. YTHS:n käyntimaksut uudistuvat 1.9.2012 alkaen
  9. Ongelmia YTHS:n laskutusjärjestelmässä
  10. Tervetuloa ainutlaatuiselle oppitunnille Espoo Cinéen
  11. Vauhdin hurmaa ja yhdessä tekemisen meininkiä
  12. Aalto Beer Pong: Ladyboy tournament lauantaina 1.9.

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaiset 2012—2013 ja Aalto Party

Otaniemen kampus, tiistaina 4.9.2012

Ohjelma

  • 13.00-14.30 Avajaisseremonia (A-Sali, Otakaari 1)
  • 15.00-16.00 Kukkiva kampus: kukkasipulien istutus ja Aalto Garden Otaniemi -viljely-yhdistyksen perustaminen (Ainon aukio, Otaniementie 11)
  • 16.00-21.00 Aalto Party: lukuvuoden avajaisten viralliset jatkot (Ainon aukio, Otaniementie 11)

Avajaisseremonia

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilöstö on kutsuttu juhlistamaan lukuvuoden avajaisia tiistaina 4.9.2012 kello 13. Avajaiset järjestetään tänä vuonna Otaniemen kampuksella. Avajaisseremonia käynnistyy perinteisellä professorikulkueella ja jatkuu noin klo 14.30 saakka.

Koska tilaisuudessa on rajallinenmäärä istumapaikkoja järjestetään Design Factorylla kisakatsomo, jossa voi seurata avajaisseremoniaa suorana lähetyksenä. Kisakatsomoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kukkiva kampus

Virallisen avajaisseremonian jälkeen siirrytään Ainon aukiolle istuttamaan yhdessä aaltolaisten iloksi satoja kukkasipuleita koristamaan kampusta. Samalla tapahtuu Aalto Garden Otaniemi -viljely-yhdistyksen perustaminen. Istutussuunnitelmasta vastaa maisema-arkkitehtuurin opiskelijaklubi Vista ry.

Aalto Party

Aalto Party on lukuvuoden avajaisseremonian virallinen jatkojuhla. Jatkot tuovat yhteen opiskelijoita ja henkilöstöä koko yliopistostamme viihtymään vapaamuotoisissa aktiviteeteissä.

Aalto Party alkaa jo perinteiseksi muodostuneella haasteella, jossa AYY:n hallitus ja Aallon johto ottavat mittaa toisistaan. Iltapäivän aikana voi harrastaa ihmisbingoa, seurata elokuvia, saunoa, tavata ja tutustua, rakentaa unelmiensa hiekkalinnakampus sekä paljon, paljon muuta. Lisätietoa Aalto Partyn ohjelmasta lähempänä tapahtumaa Facebookista ja bileiden omilta kotisivuilta.

Jatkopaikkana toimii Otaniementie 11:n ja Konemiehentie 2:n välinen viheralue ja parkkialue. Aalto Partyyn ilmoittaudutaan myös sähköisesti. Aalto Partyssä ei ole pukukoodia, joten pukeutuminen sään mukaan.

Virallisille jatkoille on bussikuljetukset Töölön ja Arabian kampuksilta, päärakennuksien edestä. Bussien lähtöaikataulu:

  • BIZ: 14.45, 15.15 ja 15.30
  • ARTS: 14.45 ja 15.15

Ilmoittautuminen

Tervetuloa korkkaamaan kampus yhdessä!

3. Opintotuki uudistui – huomasitko?

Aallon opintotukipalvelut järjestävät yhteistyössä AYY:n sosiaalipoliittisen sektorin kanssa opintotuki-infon maanantaina 27.8. klo 15-17 Design Factoryn Studiossa (Os. Betonimiehenkuja 5, Otaniemi).

Tilaisuudessa keskitytään opintotuen kaksiportaistumisen vaikutuksiin sekä etenemisenseurannan tiukennuksiin ja muutoksiin. Tilaisuuden alustajana toimii opintotukipäällikkö Anna Pernu.  Tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti uusien opiskelijoiden vastaanottoon osallistuville opiskelijoille, mutta tervetulleita ovat kaikki opiskelijat, joita opintotukikysymykset askarruttavat.

Lisätietoja opintotuen muutoksista.

Tervetuloa!

4. Tentti-ilmoittautuminen pakolliseksi kaikissa Aallon korkeakouluissa

Tentteihin (WebOodissa ilmoitetut tentit, välitentit ja välikokeet) ilmoittautuminen tulee pakolliseksi kaikissa Aalto-yliopiston korkeakouluissa. Tentteihin tulee ilmoittautua viimeistään yksi viikko ennen tenttitilaisuutta WebOodin kautta.

Tenttikysymykset muulla kuin kurssien opetuskielellä tulee pyytää kurssin vastuuopettajalta erikseen kaksi viikkoa ennen tenttiä. Huom! Aalto ECONissa tenttikysymykset annetaan vain opetuskielellä.

Ilmoittautumiset tarkistetaan ennen tenttitilaisuuden alkua ja tenttisaliin pääsevät vain ilmoittautuneet. Suurissa tenteissä saliin voidaan ottaa kaikki saapuneet, jolloin ilmoittautuminen kontrolloidaan tentin jälkeen eikä ilmoittautumatta jättäneiden tenttipapereita tarkasteta. Opettajien kanssa ei voi neuvotella eri järjestelyistä.

Käytäntöä noudatetaan lukuvuoden 2012-2013 ensimmäisestä arviointijaksosta (27.8.-8.9.2012) alkaen.

5. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna

AYY:lla toimii hätämajoituskoordinaattori, Vera Moshina, 31.10. saakka. Moshina auttaa kaikkia niitä AYY:n jäseniä, joilla on ongelmia saada itselleen asunto syksyksi 2012. Hätämajoituskoordinaattori neuvoo asunnon etsimisessä, järjestää tilapäistä majoitusta ja muuten auttaa asuntoasioihin liittyen.

Hätämajoituskoordinaattori on tavattavissa AYY:n asuntotoimistossa Otaniemessa seuraavina aikoina:

  • 7.8.- 29.8. klo 12-14.
  • 30.8. – 15.9. klo 12-16.
  • 16.9. – 1.10. klo 12-14.

Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Veran tavoitaa puhelimitse numerosta 050 520 9413 ja sähköpostitse osoitteesta emergencyhousing(at)ayy.fi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää lisäksi tilapäistä hätämajoitusta omissa tiloissaan syyskuun aikana. Jos epäilet tarvitsevasi lyhytaikaista hätämajoitusta, ota yhteyttä hätämajoituskoordinaattoriin. Hätämajoituskoordinaattori ottaa vastaan pyynnöt hätämajoituksesta ja neuvoo käytännön järjestelyissä. Hätämajoitukseen ei pääasiassa oteta varauksia etukäteen, jotta paikkoja on tarjolla niitä akuutisti tarvitseville.

Hätämajoituskoordinaattori päivittää myös jatkuvasti AYY:n omaa tietopankkia asunnon etsimisestä pääkaupunkiseudulla. Tietopankki löytyy täältä.

Koordinaattori on palkattu yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa. Lisää tietoa saa suoraan hätämajoituskoordinaattorilta tai asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalta (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

6. Find a flat, Mate!

Osana Welcome Weeks tapahtumakokonaisuutta järjestetään Tiedekulmassa Find a flat, Mate! Tapahtuma 30.8.12 klo 16-19. Tapahtuman tarkoituksena on auttaa jo Suomeen saapuneita akuutin asuntopulan kanssa painiskelevia opiskelijoita löytämään itselleen sopiva koti vaihdon ajaksi. Tapahtumaan ovat tervetulleita asuntoa tai kämppäkaveria etsivät opiskelijat sekä asuntoa tarjoavat vuokranantajat. Tietoa tästä kannattaa siis välittää niin kansainvälisille kuin suomalaisillekin opiskelijoille. Tapahtumassa ovat paikalla kertomassa palveluistaan myös HOAS, Lyyra, Forenom ja CheapSleep.

  • Paikka: Helsingin Yliopiston Tiedekulma, Aleksanterikatu 7, Helsinki
  • Aika: 30.8.2012, klo 16.00- 19.00
  • Lisää tietoja tapahtumasta löytyy Welcome Weeksin sivuilta.

7. Ehdota vuoden 2012 Aalto-urheilijaa

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta ja Aalto-yliopiston urheiluseura ry (AaltoUS) palkitsevat vuosittain vuoden Aalto-urheilijan. Aalto-urheilija valitaan jäsenistöltä tulleiden ehdotusten joukosta ja palkitaan kiertopalkinnolla Aaltokympin yhteydessä. Vuoden 2012 Aalto-urheilijan haku on käynnistynyt.

Vuoden Aalto-urheilijaksi voit ehdottaa ketä tahansa tuntemaasi Aallossa opiskelevaa urheilijaa, joka täyttää seuraavat edellytykset:

  • menestynyt omassa lajissaan kansallisella tai kansainvälisellä tasolla TAI tänä vuonna erityisesti menestynyt omassa lajissa SELL-2012 kisoissa
  • vienyt opintojaan menestyksekkäästi eteenpäin
  • reilu ja rehti yhteisön jäsen

Laita vapaamuotoinen ehdotus sekä perustelut ehdotuksellesi maanantaihin 3.9 mennessä sähköpostitse osoitteeseen liikunta@ayy.fi. Lisätietoa voit kysellä samasta sähköpostiosoitteesta

8. YTHS:n käyntimaksut uudistuvat 1.9.2012 alkaen

Syyskuun alusta alkaen YTHS:n kaikki yleisterveyden ja mielenterveyden käynnit, sisältäen erikoislääkäri-, fysioterapia- ja ryhmäkäynnit, ovat opiskelijalle maksuttomia. Myös suuhygienistien vastaanotot ovat jatkossa maksuttomia. Asiakkaat maksavat käyntimaksun ainoastaan hammaslääkärivastaanotoista, mutta ensimmäinen hammaslääkärin tekemä tarkastus on opiskelijalle edelleen maksuton.

Tutustu uusiin hammaslääkärien käyntimaksuihin täällä.

Maksullisten todistusten (esim. lääkärintodistus ajokorttia varten) ja lausuntojen hinnasto pysyy ennallaan. Huom! Peruuttamattoman käynnin sakkomaksu (25 euroa) veloitetaan nykyisen käytännön mukaisesti jatkossa myös käyntimaksuttomista vastaanottokäynneistä.

9. Ongelmia YTHS:n laskutusjärjestelmässä

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tiedote 7.8.2012

YTHS:n laskutusjärjestelmässä on ollut kuluneen vuoden aikana ongelmia, joita ei järjestelmäntoimittaja ole yrityksistään huolimatta saanut korjattua.  Näin ollen asiakkaiden laskujen lähettäminen jouduttiin keskeyttämään YTHS:n kesäsulun ajaksi, ja osa touko-kesäkuun käynneistä on edelleen laskuttamatta. Järjestelmäntoimittajaa on pyydetty selvittämään virheet, jotta laskutusta päästään jatkamaan. Kiirehdimme asiaa ongelmien korjaamiseksi.

Olemme hakeneet parempaa laskutusjärjestelmää jo keväästä asti, ja tavoitteena on järjestelmän vaihtaminen mahdollisimman pian.

Pahoittelemme laskutusjärjestelmäongelmia ja toivomme asiakkailtamme kärsivällisyyttä. Mikäli sinulla on huomautettavaa saamastasi laskusta tai maksumuistutuksesta, pääset kätevimmin hoitamaan asiasi verkkosivuillamme.

Lisätiedot: talousjohtaja Olli-Pekka Luukko, olli-pekka.luukko(at)yths.fi

10. Tervetuloa ainutlaatuiselle oppitunnille Espoo Cinéen

Espoo Cinéllä on nyt erinomainen tilaisuus tarjota yleisölleen legendaarisen tanskalaistuottajan Peter Aalbæk Jensenin Master Class, jonka festivaali järjestää yhteistyössä Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston kanssa. Sen lisäksi että osallistujat pääsevät kuuntelemaan Peter Aalbæk Jenseniä, esitetään tapahtumassa myös Zentropan ensimmäinen elokuva, Aalbæk Jensenin tuottama ja Lars von Trierin ohjaama Europa.

Lisätietoa tapahtumasta löydät verkkosivuiltamme.

Ohjelma:

  • 11.30 Peter Aalbæk Jensenin Zentropa-esittely
  • 12.15 Peter Aalbæk Jensenin Master Class tuottamisesta
  • 13.30 Europa (Lars von Trier, 112 min)

Tiistaina 21. elokuuta klo 11.30–16.30. Esitelmät ja keskustelut ovat englanninkielisiä Kino Tapiola (Mäntyviita 2, 02110 Espoo) Tapahtumaan on vapaa pääsy

11. Vauhdin hurmaa ja yhdessä tekemisen meininkiä

Lakinlaskijaispäivänä 1.10. järjestetään klo 14 alkaen Otatarhan ajot – tänä vuonna entistäkin päräyttävämpänä.

Tämä on lähtölaukaus ajokin rakenteluun!

Suunnittele, väsää, rakenna, haasta itsesi ja muut, innostu.. Ajoneuvoksi kelpaa ihmisvoimalla kulkeva ajokki, jonka ulkonäkö ja suoritus arvostellaan joukkuehengen ohessa. Kerää tiimi kasaan ja ilmoittaudu kisaan!

Lisätietoja Facebookista.

12. Aalto Beer Pong: Ladyboy tournament lauantaina 1.9.

Nyt on taas aika ottaa mittaa Beer Pong -taidoista!! Tällä kertaa kisataan tyttö+poika-parein. Turnaus järjestetään Otaniemen peli- ja sitsitilassa (Jämeräntaival 3A). Turnaukseen ilmoittautumiset tästä linkistä. Ilmoittautuminen on sitova!

Turnauksen hinta on 10€/joukkue (15 e jos pelaa lonkerolla/siiderillä). Joukkueessa on kaksi pelaajaa, joista siis toinen on tyttö ja toinen poika. Lisätietoja Facebookista.

Tarkemmat pelisäännöt löytyvät täältä.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *