Viikkotiedote 35/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 35/2012

Muista ilmoittautua läsnä olevaksi ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu 13.9. mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. Jäsenmaksun maksamisen jälkeen voit noutaa lukuvuositarrasi ja -kalenterisi Otaniemen T-talon tarranjakopisteeltä, yliopiston OOP-pisteeltä tai AYY:n palvelupisteeltä. Palvelupisteiden aukioloajat löydät täältä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party 4.9.
  3. Päivitä matkakorttisi opiskelijastatus elokuun loppuun mennessä
  4. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.
  5. YTHS ottaa käyttöön valtakunnallisen kuulovammaisten palvelunumeron
  6. YTHS siirtyy uuteen laboratorioiden ajanvarausjärjestelmään
  7. Tentti-ilmoittautuminen pakolliseksi kaikissa Aallon korkeakouluissa
  8. Find a flat, Mate!
  9. Syksyllä juhlitaan 140-vuotiasta Teekkariutta!
  10. Tule tekemään Teekkarius 140-juhlaviikkoa!
  11. Teekkaripurjehtijoiden eVeneen kastajaiset ti 28.8.
  12. Aalto partyn viiksekkäät jatkot
  13. Viikon linkki

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Lukuvuoden avajaiset ja Aalto Party 4.9.

Otaniemen kampus, tiistaina 4.9.2012

Ohjelma

  • 13.00-14.30 Avajaisseremonia (A-Sali, Otakaari 1)
  • 15.00-16.00 Kukkiva kampus: kukkasipulien istutus ja Aalto Garden Otaniemi -viljely-yhdistyksen perustaminen (Ainon aukio, Otaniementie 11)
  • 16.00-21.00 Aalto Party: lukuvuoden avajaisten viralliset jatkot (Ainon aukio, Otaniementie 11)

Avajaisseremonia

Aalto-yliopiston opiskelijat ja henkilöstö on kutsuttu juhlistamaan lukuvuoden avajaisia tiistaina 4.9.2012 kello 13. Avajaiset järjestetään tänä vuonna Otaniemen kampuksella. Avajaisseremonia käynnistyy perinteisellä professorikulkueella ja jatkuu noin klo 14.30 saakka.

Koska tilaisuudessa on rajallinenmäärä istumapaikkoja järjestetään Design Factorylla kisakatsomo, jossa voi seurata avajaisseremoniaa suorana lähetyksenä. Kisakatsomoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kukkiva kampus

Virallisen avajaisseremonian jälkeen siirrytään Ainon aukiolle istuttamaan yhdessä aaltolaisten iloksi satoja kukkasipuleita koristamaan kampusta. Samalla tapahtuu Aalto Garden Otaniemi -viljely-yhdistyksen perustaminen. Istutussuunnitelmasta vastaa maisema-arkkitehtuurin opiskelijaklubi Vista ry.

Aalto Party

Aalto Party on lukuvuoden avajaisseremonian virallinen jatkojuhla. Jatkot tuovat yhteen opiskelijoita ja henkilöstöä koko yliopistostamme viihtymään vapaamuotoisissa aktiviteeteissä.

Aalto Party alkaa jo perinteiseksi muodostuneella haasteella, jossa AYY:n hallitus ja Aallon johto ottavat mittaa toisistaan. Iltapäivän aikana voi harrastaa ihmisbingoa, seurata elokuvia, saunoa, tavata ja tutustua, rakentaa unelmiensa hiekkalinnakampus sekä paljon, paljon muuta. Lisätietoa Aalto Partyn ohjelmasta lähempänä tapahtumaa Facebookista ja bileiden omilta kotisivuilta.

Jatkopaikkana toimii Otaniementie 11:n ja Konemiehentie 2:n välinen viheralue ja parkkialue. Aalto Partyyn ilmoittaudutaan myös sähköisesti. Aalto Partyssä ei ole pukukoodia, joten pukeutuminen sään mukaan.

Virallisille jatkoille on bussikuljetukset Töölön ja Arabian kampuksilta, päärakennuksien edestä. Bussien lähtöaikataulu:

  • BIZ: 14.45, 15.15 ja 15.30
  • ARTS: 14.45 ja 15.15

Ilmoittautuminen

Tervetuloa korkkaamaan kampus yhdessä!

3. Päivitä matkakorttisi opiskelijastatus elokuun loppuun mennessä

HSL:n matkakorttiin lukuvuonna 2011-2012 päivitetty opiskelijastatus on voimassa elokuun loppuun saakka.

Mikäli opiskelu jatkuu ja haluat saada alennuksen myös syyskuun puolella, käy päivittämässä opiskelijastatuksesi HSL:n palvelupisteillä tai tilapäisillä kampuspisteillä.

4. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.

Teekkarikylän ja Leppävaaran soluasuntojen vuokraan on kuulunut solun yhteistilojen säännöllinen siivous huoltoyhtiön toimesta. 1.10. alkaen astuu voimaan uusi kiinteistönhoitosopimus, johon ei enää kuulu solujen yhteistilojen siivousta. Tämän jälkeen asukkaiden on huolehdittava asuntonsa siisteydestä itse. Rappukäytävät ja talon yleiset tilat siivotaan tämänkin jälkeen normaalisti.

Solujen yhteistilojen siivouksesta luovutaan korkeiden kustannuksien ja AYY:n vuokralaisten tasavertaisen kohtelun vuoksi. Helsingin kohteissa solujen yhteistilojen siisteys ei ole missään vaiheessa kuulunut vuokraan.

1.10. jälkeen solujen asukkaiden on huolehdittava yhteistilojen siisteydestä ja pidettävä asuntonsa yleisesti hyväksyttävässä kunnossa. Esimerkiksi jätteiden säilyttäminen solutiloissa tai parvekkeilla on ankarasti kielletty ja se voi johtaa varoituksiin ja jopa vuokrasopimusten purkamiseen. Jos soluasunnon havaitaan olevan sopimattomassa kunnossa, asiasta annetaan siivoukehotus. Kehotuksen jälkeen asunto voidaan siivota AYY:n toimesta ja siivouksen kustannukset laskutetaan tällöin yhteisvastuullisesti kaikilta solun asukkailta. Ongelmatapauksissa asukas voi ottaa yhteyttä oman talonsa linnanisäntään tai suoraan AYY:n asuntotoimistoon.

Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja muutoksesta antaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

5. YTHS ottaa käyttöön valtakunnallisen kuulovammaisten palvelunumeron

Syyskuun alusta alkaen YTHS:ssä otetaan käyttöön kuulovammaisille tarkoitettu valtakunnallinen palvelunumero 046 8769 155.

Palvelu toimii siten, että:

  • kuulovammainen soittaa käyttämäänsä tekstipuhelinpalveluun, ja pyytää soittamaan YTHS:n kuulovammaisten ajanvarauksen / hoidontarpeen arvion numeroon.
  • Tekstipuhelinpalvelun välittäjä lukee tekstipuhelinlaitteelta YTHS:n ajanvarauksen / hoidontarpeen arvion henkilökunnalle sen, mitä kuulovammainen on kirjoittanut tai pyytänyt kysymään YTHS:ltä.
  • Tämän jälkeen välittäjä kertoo tekstipuhelinlaitteen välityksellä kuulovammaiselle YTHS:n ajanvarauksen / hoidontarpeen arvion vastaukset.

Lisätiedot: terveyspalvelupäällikkö Hanna Kari, p. 046 710 1303

6. YTHS siirtyy uuteen laboratorioiden ajanvarausjärjestelmään

YTHS:n Helsingin ja Turun toimipisteissä otetaan 1.9.2012 alkaen käyttöön uusi laboratorioiden ajanvarausjärjestelmä, jossa opiskelija voi itse varata ajan näytteenottoon nettiosoitteessa yths.fi/laboratory.

Palvelu helpottaa ajanvarauksen tekemistä laboratorioon. Lisätietoja opiskelija saa vastaanottokäyntinsä yhteydessä. Lisätietoja ajanvarausjärjestelmästä ja sen käyttöönotosta antaa YTHS:n laboratoriokoordinaattori Hannele Salminen, hannele.salminen(at)yths.fi.

7. Tentti-ilmoittautuminen pakolliseksi kaikissa Aallon korkeakouluissa

Tentteihin (WebOodissa ilmoitetut tentit, välitentit ja välikokeet) ilmoittautuminen tulee pakolliseksi kaikissa Aalto-yliopiston korkeakouluissa. Tentteihin tulee ilmoittautua viimeistään yksi viikko ennen tenttitilaisuutta WebOodin kautta.

Tenttikysymykset muulla kuin kurssien opetuskielellä tulee pyytää kurssin vastuuopettajalta erikseen kaksi viikkoa ennen tenttiä. Huom! Aalto ECONissa tenttikysymykset annetaan vain opetuskielellä.

Ilmoittautumiset tarkistetaan ennen tenttitilaisuuden alkua ja tenttisaliin pääsevät vain ilmoittautuneet. Suurissa tenteissä saliin voidaan ottaa kaikki saapuneet, jolloin ilmoittautuminen kontrolloidaan tentin jälkeen eikä ilmoittautumatta jättäneiden tenttipapereita tarkasteta. Opettajien kanssa ei voi neuvotella eri järjestelyistä.

Käytäntöä noudatetaan lukuvuoden 2012-2013 ensimmäisestä arviointijaksosta (27.8.-8.9.2012) alkaen.

8. Find a flat, Mate!

Osana Welcome Weeks tapahtumakokonaisuutta järjestetään Tiedekulmassa Find a flat, Mate! Tapahtuma 30.8.12 klo 16-19. Tapahtuman tarkoituksena on auttaa jo Suomeen saapuneita akuutin asuntopulan kanssa painiskelevia opiskelijoita löytämään itselleen sopiva koti vaihdon ajaksi. Tapahtumaan ovat tervetulleita asuntoa tai kämppäkaveria etsivät opiskelijat sekä asuntoa tarjoavat vuokranantajat. Tietoa tästä kannattaa siis välittää niin kansainvälisille kuin suomalaisillekin opiskelijoille. Tapahtumassa ovat paikalla kertomassa palveluistaan myös HOAS, Lyyra, Forenom ja CheapSleep.

9. Syksyllä juhlitaan 140-vuotiasta Teekkariutta!

Tänä vuonna vierähtää 140 vuotta Teknologföreningenin perustamisesta, josta myöskin AYY:n tieltä väistynyt Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta laski ikänsä. Tämän kunniaksi syksyllä juhlistetaan 140-vuotiasta Teekkariutta asiaankuuluvalla suuruudella pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.

Juhlavuosi huipentuu 10.11.2012 järjestettävään Teekkarius 140-juhlaan. Juhlaa edeltää 3.11. alkava juhlaviikko, jolloin riittää tekemistä tanssiaisista approon ja laulusaunasta sillikseen.

Tarkempaa tietoa syksyn juhlallisuuksista ja teekkaritapahtumista saa www.teekkarius140.fi -sivustolta tai tykkäämällä Teekkarius 140-sivustosta facebookissa.

10. Tule tekemään Teekkarius 140-juhlaviikkoa!

Teekkarius 140-juhlaviikkoa juhlitaan 3.- 11.11.2012. ja järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa.Teekkarijaosto etsiikin nyt avukseen reipasta ja innostunutta tiimiä, jotta juhlista saataisiin vieläkin päräyttävämmät.

Tiimiläisenä pääset näkemään aitiopaikalta vuoden suurimpien vuosijuhlien syntyä sekä jättämään oman kädenjälkesi lopputulokseen. Tiimiläisiltä toivotaan aikaa tehtävälle syyskuusta vuoden loppuun. Tiimiläisten lisäksi juhlien järjestelyihin tullaan tarvitsemaan valtavasti auttavia käsiä, ja näistä hommista tullaan tiedottamaan myöhemmin syksyllä.

Olitpa sitten kokenut tekniikkaguru tai vasta unelmien tasolla suuria koristelukokonaisuuksia toteuttamaan päässyt visionääri, ilmianna itsesi mukaan osoitteeseen teekkarius140@list.ayy.fi.

Lisätietoja voi kysyä Teekkarijaoston puheenjohtajalta Anu Juvoselta, anu.juvonen@ayy.fi.

11. Teekkaripurjehtijoiden eVeneen kastajaiset ti 28.8.

Teekkaripurjehtijoiden eVeneen kastajaiset ja esittely järjestetään tiistaina 28.8. klo 16:30 alkaen Merisatamanrannan Kompassiaukiolla.

Tilaisuuden ohjelmassa on veneen kastamisen lisäksi:

  • eVene-projektin ja Tripin esittely
  • SPV:n puheenjohtajan amiraali Juhani Kaskealan tervehdys
  • näytösajo ja köydenveto – sähkö vs. diesel
  • vapaata seurustelua ja eVeneeseen tutustumista

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja tapahtumasta täällä.

Voit lukea lisää ekologisempaan veneilyyn tähtäävästä eVene-projektista osoitteesta e-vene.blogspot.fi ja Teekaripurjehtijoista osoitteesta www.teekkaripurjehtijat.fi

Tervetuloa!

12. Aalto partyn viiksekkäät jatkot

Aalto party (http://avajaiset.ayy.fi/) jatkuu viiksekkäistä tunnelmissa Täffällä (Otakaari 22) hupaisten Viiksibileiden muodossa. Tule näkemään Aalto-yhteisön karvainen puoli!

Ovet aukeavat heti Partyjen päätyttyä kello 21 ja poistuminen on suotavaa kahteen mennessä.

Sisäänpääsy 2 euroa sisältäen narikan ja irtoviikset.

13. Viikon linkki

Palaa hetkeksi aurinkoisiin kesätunnelmiin! AYY:n media AATE tarjoilee tunnelmia Helsinki Pride -kulkueesta ja piknikiltä.