Viikkotiedote 37/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 37/2012

Lukuvuosi avattiin viime viikolla. Kuvia avajaisten jatkoilta Aalto Partystä voi katsoa AYY:n Flickr tililtä.

Tällä viikolla on erityisen tärkeää muistaa ilmoittautua läsnä olevaksi yliopistoon ja maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. Tämä tulee tehdä torstaihin 13.9. mennessä. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä. T-talon tarrojenjakopiste Otaniemessä on auki seuraavat pari viikkoa klo 10-18.

Viikkotiedotteen sisältö

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Mikä perustulo? Tule keskustelemaan ti 18.9. klo 17
  3. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon
  4. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.
  5. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.
  6. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna
  7. AYY aloittaa viikottaisen liikuntatiedotteen
  8. Syksyllä juhlitaan 140-vuotiasta Teekkariutta!
  9. TTER:n vuoden 2012 kolmas hakukierros, DL su 23.9.
  10. Tule esittelemään mielenkiintoista harrastustasi hengailuiltoihin
  11. Apply to the new STUDENT FAMILY FRIEND PROGRAMME at Aalto
  12. AATE workshops: lighting, live sound & camera
  13. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan
  14. Teekkarispeksin syksyn impro- ja tanssikurssit
  15. Polijazz ry:n viikoittaiset tanssitunnit alkavat 10.9.
  16. Lokakuun lopussa kaksi viikkoa Shanghaissa? Hae mukaan 13.9. mennessä!
  17. Hyppää etätyöratikkaan ja tuunaa CV:si kuntoon!

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Mikä perustulo? Tule keskustelemaan ti 18.9. klo 17

Mikä perustulo? Kas, siinäpä vasta kysymys. Tule etsimään vastauksia tai keksimään lisää kysymyksiä AYY:n järjestämään perustulo-tilaisuuteen tiistaina 18.9. klo 17 Aalto-yliopiston Finlandia-tilassa (Lämpömiehenkuja 2). Tilaisuudessa pureudutaan perustulon olemuksiin, vaikutuksiin ja merkitykseen sekä käydään läpi erilaisia malleja ja vaihtoehtoja. Puhujia löytyy poliittisen kentän eri puolilta sekä Suomen Perustuloverkostosta, BIEN Finlandista. Tule sinäkin sanomaan painava sanasi tai hämmentämään soppaa!

Tilaisuus on kaikille avoin. Tarjolla on myös pientä purtavaa keskustelun vauhdittamiseen. Alustukset ja pohjustukset pidetään suomeksi. Jo ennen tilaisuutta kannattaa tutustua tilaisuuden Facebook-sivuun, jossa on hyödyllisiä linkkejä perustuloon liittyen: https://www.facebook.com/events/401871573212170/.

3. Hae SYL:n liittokokousdelegaatioon

SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto edustaa suomalaisia yliopisto-opiskelijoita valtakunnallisessa päätöksenteossa. SYL:n edunvalvontatyötä ohjaavia linjapaperia ja toimintasuunnitelmaa toteuttaa vuosittain valittava hallitus. Linjapaperi ja toimintasuunnitelma hyväksytään liittokokouksessa, jossa myös valitaan hallitus. Vuoden 2012 liittokokous pidetään 23.–24.11. Tampereella. SYL:n liittokokous on erinomainen näköalapaikka suomalaiseen ylioppilasliikkeeseen sekä ylioppilaiden kansalliseen edunvalvontaan ja sen vaikutuksiin opiskelijan arkeen.

Liittokokouksessa AYY:tä edustaa delegaatio, joka muodostuu ylioppilaskunnan äänivaltaa liittokokouksessa käyttävistä kuudestatoista liittokokousedustajasta ja heidän kuudestatoista varahenkilöstään. Hallitus nimeää delegaation Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokoukseen edustajistoryhmiä kuultuaan.

Delegaatioon järjestetään avoin sähköinen haku. Hakuaika on perjantai 31.8. kello 12.00 – perjantai 16.9.2012 kello 23.59. Hakea voit osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/syl-delegaatio/hae-sok-apply/

Edustajisto hyväksyi kokouksessaan 7/2012 johtosäännön toiminnasta liittokokouksessa. Siihen voi tutustua osoitteessa: http://edustajisto.ayy.fi/images/8/85/SYL_liittokokousohjes%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6_hyv%C3%A4ksytty_24.5.2012.pdf

Lisätietoja antaa AYY:n hallituksen koulutuspoliittinen vastaava Juho Salmi, juho.salmi@ayy.fi

4. Haku AYY:n vaihtostipendeille 1.10.-31.10.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2012 ovat seuraavat: vaihtostipendi max. 800 €, yhteisöstipendi n. 500 €, opintostipendi n. 500 €.

Syksyn 2012 hakuaika on 1.10.2012 kello 8.00 – 31.10.2012 kello 23.59. Syksyn hakukierroksella jaetaan vain vaihtostipendejä. Stipendihakulomake: https://lomake.ayy.fi/koulutuspolitiikka/ayy-stipendihaku-lokakuu-2012/.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Eetu Pursiainen (eetu.pursiainen(at)ayy.fi)

5. Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.

Teekkarikylän ja Leppävaaran soluasuntojen vuokraan on kuulunut solun yhteistilojen säännöllinen siivous huoltoyhtiön toimesta. 1.10. alkaen astuu voimaan uusi kiinteistönhoitosopimus, johon ei enää kuulu solujen yhteistilojen siivousta. Tämän jälkeen asukkaiden on huolehdittava asuntonsa siisteydestä itse. Rappukäytävät ja talon yleiset tilat siivotaan tämänkin jälkeen normaalisti.

Solujen yhteistilojen siivouksesta luovutaan korkeiden kustannuksien ja AYY:n vuokralaisten tasavertaisen kohtelun vuoksi. Helsingin kohteissa solujen yhteistilojen siisteys ei ole missään vaiheessa kuulunut vuokraan.

1.10. jälkeen solujen asukkaiden on huolehdittava yhteistilojen siisteydestä ja pidettävä asuntonsa yleisesti hyväksyttävässä kunnossa. Esimerkiksi jätteiden säilyttäminen solutiloissa tai parvekkeilla on ankarasti kielletty ja se voi johtaa varoituksiin ja jopa vuokrasopimusten purkamiseen. Jos soluasunnon havaitaan olevan sopimattomassa kunnossa, asiasta annetaan siivoukehotus. Kehotuksen jälkeen asunto voidaan siivota AYY:n toimesta ja siivouksen kustannukset laskutetaan tällöin yhteisvastuullisesti kaikilta solun asukkailta. Ongelmatapauksissa asukas voi ottaa yhteyttä oman talonsa linnanisäntään tai suoraan AYY:n asuntotoimistoon.

Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja muutoksesta antaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

6. AYY asunnottomien opiskelijoiden apuna

AYY:lla toimii hätämajoituskoordinaattori, Vera Moshina, 31.10. saakka. Moshina auttaa kaikkia niitä AYY:n jäseniä, joilla on ongelmia saada itselleen asunto syksyksi 2012. Hätämajoituskoordinaattori neuvoo asunnon etsimisessä, järjestää tilapäistä majoitusta ja muuten auttaa asuntoasioihin liittyen.

Hätämajoituskoordinaattori on tavattavissa AYY:n asuntotoimistossa Otaniemessa seuraavina aikoina: 30.8. – 15.9. klo 12-16 ja 16.9. – 1.10. klo 12-14. Muina aikoina sopimuksen mukaan. Veran tavoitaa puhelimitse numerosta 050 520 9413 ja sähköpostitse osoitteesta emergencyhousing(at)ayy.fi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta järjestää lisäksi tilapäistä hätämajoitusta omissa tiloissaan syyskuun aikana. Jos epäilet tarvitsevasi lyhytaikaista hätämajoitusta, ota yhteyttä hätämajoituskoordinaattoriin. Hätämajoituskoordinaattori ottaa vastaan pyynnöt hätämajoituksesta ja neuvoo käytännön järjestelyissä. Hätämajoitukseen ei pääasiassa oteta varauksia etukäteen, jotta paikkoja on tarjolla niitä akuutisti tarvitseville.

Hätämajoituskoordinaattori päivittää myös jatkuvasti AYY:n omaa tietopankkia asunnon etsimisestä pääkaupunkiseudulla. Tietopankki löytyy osoitteesta: /asuminen/asunnon-hakeminen-muualta/.

Koordinaattori on palkattu yhteistyössä Aalto yliopiston kanssa. Lisää tietoa saa suoraan hätämajoituskoordinaattorilta tai asumisen asiantuntija Jaakko Koivulalta (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

7. AYY aloittaa viikottaisen liikuntatiedotteen

AYY on lanseerannut uuden liikuntatiedotteen, joka ilmestyy joka keskiviikko AYY:n www-sivuille. Tiedotteen löydät jäsenille>liikunta>liikuntatiedotteet. Tiedote ilmestyy suomeksi ja englanniksi. Tiedotteessa julkaistaan ajankohtaiset liikuntakuulumiset UniSportilta, AYY:lta sekä Helsingin ja Espoon kaupunkien palveluista. Lisäksi tiedotteesta löytyy ajankohtaiset liikuntatapahtumat, OSM-kisat, kurssit ja sarjat. Tiedotteesta julkaistaan myös lyhyempi sähköpostiversio, jonka voit tilata suoraan omaan sähköpostiisi osoitteesta https://lomake.ayy.fi/liikunta/liikuntatiedotteen-tilauslomake/

Ensimmäinen sähköpostitiedote on jo lähtenyt tällä viikolla, mutta verkkoon ensimmäinen tiedote ilmestyy vasta keskiviikkona 5.9. Käy siis ensi viikolla tutustumassa ajankohtaisiin liikuntauutisiin.

8. Syksyllä juhlitaan 140-vuotiasta Teekkariutta!

Tänä vuonna vierähtää 140 vuotta Teknologföreningenin perustamisesta, josta myöskin AYY:n tieltä väistynyt Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta laski ikänsä.

Tämän kunniaksi syksyllä juhlistetaan 140-vuotiasta Teekkariutta asiaankuuluvalla suuruudella pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.

Juhlavuosi huipentuu 10.11.2012 järjestettävään Teekkarius 140-juhlaan. Juhlaa edeltää 3.11. alkava juhlaviikko, jolloin riittää tekemistä tanssiaisista approon ja laulusaunasta sillikseen.

Tarkempaa tietoa syksyn juhlallisuuksista ja teekkaritapahtumista saa  www.teekkarius140.fi -sivustolta tai tykkäämällä facebookissa http://www.facebook.com/pages/Teekkarius-140-vuotta/288247627909576.

9. TTER:n vuoden 2012 kolmas hakukierros, DL su 23.9.

TTER:n vuoden 2012 kolmas hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2012 kolmannen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 23.9.2012 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Lukuvuoden 2012-2013 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös uudet facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

10. Tule esittelemään mielenkiintoista harrastustasi hengailuiltoihin

Onko sinulla jokin erikoinen harrastus, jonka haluaisit esitellä muille ja kenties saada lisää harrastajia lajisi pariin opiskelupiireistä? AYY järjestää syksyn aikana kaksi hengailuiltaa Otaniemessä teemalla ”oletkos koskaan kokeillut?” Hengailuillat ovat vapaamuotoisia tilaisuuksia, joissa opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja uuteen mielenkiintoiseen harrastukseen. Tilaisuuksien päivämäärät ovat torstai 18.10 ja keskiviikko 21.11. Molemmat tilaisuudet järjestetään Otaniemessä Jämeräntaipaleella sijaitsevassa Takkakabinetissa.

Kiinnostaisiko sinua tulla vetämään jommankumman illan ohjelmaa? Vastineeksi AYY tarjoaa ilmaisen saunavuoron millä tahansa kertavarattavalla saunalla järjestäjän itse varaamaan aikaan, kunhan sauna on kyseisenä ajankohtana vapaana. Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen sopo@ayy.fi maanantaihin 17.10 mennessä. Kerro hakemuksessa lyhyesti itsestäsi ja harrastuksestasi. Lisätietoja hengailuilloista voit kysellä samasta osoitteesta.

11. Apply to the new Student Family Friend programme at Aalto

How do you connect with Finnish people and culture?  One way is through Aalto University’s Student Family Friend Programme, matching international students with local alumni families, which started as a pilot this summer, and is now officially launching this fall. Both Aalto alumni and students are invited to apply to the programme from the 3rd to 16th of September 2012, after which applicants are matched, accommodating their hopes in the best way possible, for a limited number of participants.

The coordinators of the programme then give the contact information to each match, with the only requirement being that you meet at least once. Please find more information on the programme (including the form to apply) here. Aalto’s Student Family Friend Programme is coordinated by Aalto Alumni Relations together with International Relations. Contact Salla Häsä salla.hasa@aalto.fi or Sarah Alden sarah.alden@aalto.fi.

12. AATE workshops: lighting, live sound & camera

Tue 11th September 6pm: LIGHTING @ STUDIO STAGE. AATE Studio Stage has quite much lighting gear. In this workshop we will go through the secrets of lighting design and show lighting controlling. The goal is to form a team which can take care of lighting engineering at AATE Stage events. No previous experience needed. Welcome!

Tue 18th September 6pm: LIVE SOUND @ STUDIO STAGE. AATE Studio Stage is open arena for different culture/art/whatever related projects. In this workshop we will go through the basics of AATE sound system and live mixing. The goal is to form a technical team which is able to take care of live sound engineering at AATE Studio Stage. No previous experience needed. Welcome!

Tue 25th September 6pm: VIDEO WORKSHOP: THE CAMERA. In this workshop we will go through the basics of video production. The first event is about the basics of professional video camera: focus, exposure, white balance etc. The next sessions will cover the basics of lighting and editing. No previous experience needed. Welcome!

Location: Aate, Jämeräntaival 1 A (basement). Contact: vesa.rajala@ayy.fi / 050 520 9425 http://aatemedia.fi, http://www.facebook.com/AateMedia.

13. Ehdota uusia arwoisia Pyöreän Tornin Kiltaan

Pyöreän Tornin Kilta on Aalto-yliopiston läheisyydessä toimiva kunnia- ja seniorijärjestö. Killan arwoisiksi kutsutaan vuosittain 15-20 henkilöä huomionosoituksena aktiivisesta toiminnasta teekkariyhteisössä ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisössä. PTK:n konklaawi valitsee uudet arwoisat teekkari- ja Aalto-yliopiston ylioppilasyhteisön ehdotusten perusteella joka syksy.

Tämän vuoden ehdotuksia voi tehdä 10.10.2011 klo 10:11 saakka. Ehdotuksessa pitää olla ehdotettavan henkilön nimi, kuva ja perustelut mahdolliselle arwoisaksi valitsemiselle sekä ehdotuksen tekijä(t).

Ehdotukset tulee lähettää osoitteeseen ehdota-arwoisia@list.ayy.fi.

Arwoisaksi voidaan kutsua opintojensa loppuvaiheessa olevia tai vastavalmistuneita henkilöitä, jotka ovat osoittaneet jatkuvaa, elävää harrastusta ja mielenkiintoa teekkarikulttuuria ja muuta Aalto-yliopiston ylioppilastoimintaa kohtaan sekä vieneet kehitystä eteenpäin ylioppilaskunnassa tai sen piirissä toimivissa yhdistyksissä.

Ehdotuksen voi tehdä yksittäinen henkilö, kilta tai yhdistys, tai useampi henkilö, kilta tai yhdistys yhdessä.

Lisätietoja PTK:sta ja sen arwoisista: www.ptk.ayy.fi.

14. Teekkarispeksin syksyn impro- ja tanssikurssit

Teekkarispeksi järjestää jälleen tänä syksynä impro- ja tanssikursseja kaikille kiinnostuneille. Tule sinäkin haastamaan itsesi uusilla tanssityyleillä tai heittäytymällä impron syövereihin! Kurssit alkavat viikolla 38 ja loppuvat viikolla 46. Improkurssit järjestetään maanantai- ja torstai-iltaisin, tanssikurssit keskiviikkoiltaisin.

Ilmoittautuminen alkeisimpro- sekä tanssikursseille alkaa keskiviikkona 12.9. klo 12 vanhan TKK:n päärakennuksen ala-aulassa. Jatkoimprokursseille ilmoittaudutaan keskiviikkona 12.9. klo 18.00 JMT1:n aulassa.

Lisätietoa osoitteesta teekkarispeksi.fi

15. Polijazz ry:n viikoittaiset tanssitunnit alkavat 10.9.

Polijazzin syksyn tanssitunnit alkavat 10.9., tarjolla on loistavia tunteja streetdancessa, nykytanssissa ja breakissa! Ilmoittaudu tunneille osoitteessa: http://polijazz.ayy.fi/courses.php. Ensimmäinen kerta on ilmainen kokeilukerta. Tunnit jatkuvat 9.12. asti ja voit tulla mukaan myös kesken kauden.

  • STREETDANCE maanantaisin klo 18.15-19.45 / Jedy Peng Kong  HUOM: Ensimmäinen tunti 10.9. on poikkeuksellisesti klo 17.30-19.00!
  • NYKYTANSSI ALKEET torstaisin klo 16.30-17.45 / Sini Heinonen
  • NYKYTANSSI JATKO torstaisin klo 17.45-19.00 / Sini Heinonen
  • BREAKDANCE torstaisin klo 19.00-20.15 / Simeoni Juoperi

Tunnit pidetään Otaniemessä, Jämeräntaival 3a:n monitoimitilassa: http://polijazz.ayy.fi/map_jmt3a.php. Yhdelle viikkotunnille osallistuminen maksaa 35 euroa, kahdelle 45 euroa ja kolmelle 50 euroa syksyltä. Maksuohjeet sivulla: http://polijazz.ayy.fi/prices.php.  Tervetuloa tanssimaan!

16. Lokakuun lopussa kaksi viikkoa Shanghaissa? Hae mukaan 13.9. mennessä!

Osana Helsinki WDC12-vuotta Shanghaissa järjestetään Radical Design Week 2012 -designviikko (http://www.radicaldesignweek.com), jossa Aalto on mukana yhteistyökumppanina. Tämän tiimoilta Aalto järjestää suomalaisten yhteistyöyritysten kanssa viidelletoista opiskelijalle käyttäjälähtöisen innovaation intensiivikurssin 19.10.-5.11 Aalto-Tongji Design Factorylla Shanghaissa. Mukaan voivat hakea kaikki Aallon loppuvaiheen kanditason ja maisteritason opiskelijat. Lisätietoa osoitteessa http://www.sinofinnishcentre.org/aaltostudents.

17. Hyppää etätyöratikkaan ja tuunaa CV:si kuntoon!

Haluaisitko saada HR-johtajan kommentin CV:stäsi? Nyt siihen on mahdollisuus!

Hyppää liikkuvan CV-klinikan kyytiin kansallisena etätyöpäivänä, perjantaina 21.9. ja työstä CV:si paremmaksi yhdessä Dialogi-yritysten rekryammattilaisten kanssa. Ratikka kulkee Kauppakorkeakoulun ja ARTSin kampusten välillä klo 10–12.

Etätyöpäivän liikkuva CV-klinikka on osa Dialogi – Uusi työ on täällä! -hanketta. Mukana olevat Dialogi-yritykset julkistetaan 17.9.2012.

Miten toimin?

Printtaa CV:si ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa dialogi@ellunkanat.fi. Laita viestikenttään Dialogi-ratikka. Kerro viestissä nimesi, pääaineesi ja miltä pysäkiltä hyppäät kyytiin.

Lähtöajat: Kauppakorkeakoulu klo 10.00 ja 11.00 (Pysäkki: Kauppakorkeakoulut), Arts klo 10.30 ja 11.30. (Pysäkki: Arabianranta). Aikataulu on viitteellinen, reitti mukailee linjojen 3T, 6 ja 8 reittiä ja yksi matka kestää n. 30 minuuttia. Artsin ja kauppakorkeakoulun välillä ratikka pysähtyy myös Kaisaniemessä. Nähdään etätyösporassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *