AYY: Aaltolaiset perustulon puolesta!

Tiedote

4.10.2012
Julkaisuvapaa heti

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat asettuneet ajamaan sosiaaliturvajärjestelmää kohti perustuloa. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto päivitti 2.10.2012 toimeentulolinjapaperiaan ja lisäsi siihen yksimielisesti myönteisen perustulokannan.

”Perustulo on sekä opiskelijan että koko kansakunnan kannalta oikea suunta sosiaaliturvan kehittämiseksi. Nykytilanne pirstaleisine tukimuotoineen ja -loukkuineen on kestämätön”, hallituksen sosiaalipoliittinen vastaava Kati Penttinen ynnää.

AYY:ssa otettiin kantaa myös perustulon rakenteeseen. ”Lähdimme lähestymään perustuloa opiskelijoiden nykyisten sosiaalietuusmuotojen näkökulmasta”, hallituksen puheenjohtaja Voitto Kangas taustoittaa. AYY päätyi kannattamaan perustuloa, joka koostuu niukat asumis- ja elinkustannukset kattavasta kiinteästä perusosasta sekä tarveharkintaisista osista, jotka tarvittaessa takaavat esim. sairas- ja vanhemmuusajan toimeentulon. Lisäksi ylioppilaskunta haluaa säilyttää opintolainan, jota voisi mahdollisesti laajentaa muidenkin kansanryhmien saataville mikrolainoina.

Tie perustuloon on pitkä, mutkainen ja täynnä pelimaailmaa kammottavampia loppuvastuksia. ”Perustulomalliin siirtymisen ensiaskeleina sosiaaliturvasta tulisi tehdä aidosti yksilöllistä. On käsittämätöntä, että vuonna 2012 asumistuen, toimeentulotuen ja työmarkkinatuen saantiin vaikuttavat puolison tulot”, Penttinen tuhahtaa.

AYY:n uuden toimeentulolinjapaperin voit lukea täällä.

Kaikki AYY:n linjapaperit löytyvät osoitteesta: ayy.fi/linjapaperit

Lisätietoja:
AYY:n hallituksen puheenjohtaja Voitto Kangas, voitto.kangas@ayy.fi, 045 631 7689
AYY:n hallituksen jäsen, sosiaalipoliittiset asiat, Kati Penttinen, kati.penttinen@ayy.fi, 040 537 2092
Asiantuntija, edunvalvonta, Lotta Aarikka, lotta.aarikka@ayy.fi, 050 520 9445

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *