Solusiivouksista luovutaan 1.10. alkaen.

Teekkarikylän ja Leppävaaran soluasuntojen vuokraan on kuulunut solun yhteistilojen säännöllinen siivous huoltoyhtiön toimesta. 1.10. alkaen astuu voimaan uusi kiinteistönhoitosopimus, johon ei enää kuulu solujen yhteistilojen siivousta. Tämän jälkeen asukkaiden on huolehdittava asuntonsa siisteydestä itse. Rappukäytävät ja talon yleiset tilat siivotaan tämänkin jälkeen normaalisti.

Solujen yhteistilojen siivouksesta luovutaan korkeiden kustannuksien ja AYY:n vuokralaisten tasavertaisen kohtelun vuoksi. Helsingin kohteissa solujen yhteistilojen siisteys ei ole missään vaiheessa kuulunut vuokraan.

1.10. jälkeen solujen asukkaiden on huolehdittava yhteistilojen siisteydestä ja pidettävä asuntonsa yleisesti hyväksyttävässä kunnossa. Esimerkiksi jätteiden säilyttäminen solutiloissa tai parvekkeilla on ankarasti kielletty ja se voi johtaa varoituksiin ja jopa vuokrasopimusten purkamiseen. Jos soluasunnon havaitaan olevan sopimattomassa kunnossa, asiasta annetaan siivoukehotus. Kehotuksen jälkeen asunto voidaan siivota AYY:n toimesta ja siivouksen kustannukset laskutetaan tällöin yhteisvastuullisesti kaikilta solun asukkailta. Ongelmatapauksissa asukas voi ottaa yhteyttä oman talonsa linnanisäntään tai suoraan AYY:n asuntotoimistoon.

Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja muutoksesta antaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (050 520 9444, etunimi.sukunimi@ayy.fi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *