Viikkotiedote 43/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 43/2012

AYY järjestää jäsenilleen Aalto Thinks –foorumin Otaniemessä perjantaina 26.10., aiheena Yrittäjyyden tulevaisuus Suomessa. Luvassa asiantuntijoista kootun paneelin keskustelua aiheesta, sekä tilaisuus esittää paneelille myös omia kysymyksiä! Tule kuulemaan, mitä tulevaisuus on yrittäjille tuomassa ja varmistamaan, että juuri Sinua kiinnostavat näkökulmat tulevat läpikäydyksi! HUOM: Tapahtuma on englanninkielinen. Ilmoittaudu mukaan täällä.

  1. Tällä viikolla tapahtuu
  2. Muista äänestää kuntavaaleissa!
  3. AYY:n Kansainvälisyysviikko 12.-17.11.2012
  4. Etsintäkuulutus: vuoden 2012 kansainvälinen teko!
  5. Katse ensi vuoteen ja viihtyisämpään asumiseen Teekkarikylässä!
  6. AATE: Video workshop vol 2: broadcasting multi-camera live show
  7. Viiden vuoden odotus on päättynyt – Teknoloföreningenin Juhlaspeksi 2012 – Robin Hood
  8. Haku HOAS:n valtuuskuntaan
  9. Voyage to St. Petersburg
  10. Voyagen kyydillä Jouluristeilylle
  11. Polin Appro
  12. Teekkarilaulukilpailu 2012
  13. Drinkathlon sunnuntaina 4.11.
  14. Cocktail-sitsit keskiviikkona 31.10
  15. Tule mukaan toteuttamaan kevään 2013 MoA – Masters ofAaltoa!
  16. Tervetuloa Alumnisuhteiden tarjoamalle Kandiskumpalle ravintola Kämppiin 25.10.
  17. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  18. Opintopsykologien työpajoja opiskelijoille
  19. Ehdota Naiset ja tekniikka -palkinnon ansainnutta 31.10.2012 mennessä

1. Tällä viikolla tapahtuu

2. Muista äänestää kuntavaaleissa!

Kuntavaalit järjestetään 28.10.2012 kaikissa Suomen kunnissa. Voit myös äänestää ennakkoon posteissa ja kirjastoissa 17.-23.10.2012. Mukaan tarvitset vain henkilöllisyystodistuksen. Kuntavaaleissa valitaan kunnanvaltuusto, joka päättää mm. kunnan palveluista ja kaavoituksesta.

Myös kansainväliset opiskelijat voivat äänestää kuntavaaleissa, jos he ovat EU/ETA-maan kansalaisia ja rekisteröityneet vakituisiksi asukkaiksi suomalaiseen kuntaan viimeistään 7.9.2012, tai jos he ovat minkä tahansa muun maan kansalaisia ja asuneet Suomessa vähintään kaksi vuotta. Lisätietoa.

3. AYY:n Kansainvälisyysviikko 12.-17.11.2012

Maailma tulee luoksesi, ota se vastaan.

Kansainvälistyminen on odottamattomia ystäviä, yllättäviä kokemuksia, kihelmöivää hauskanpitoa ja toisaalta myös avartumista, tiedostamista ja vastuuta. Mosaic vie sinut AYY:n kansainvälisyysviikolla uusien ja jännittävien ajatuksien, tuttavuuksien, makujen, kielien, seremonioiden, kokeilujen ja tietoisuuden värikkääseen todellisuuteen!

Lisätietoa saat osoitteesta internationalweek.ayy.fi tai Mosaicin facebook-sivulta.

Kansainvälisyysviikon ohjelmassa:

Ma 12.11.

World Dinner
Tutustu maailman makuihin ja jaa myös omat suosikkisi!
@18:00, Smökki
Tapahtuma facebookissa

Ti 13.11.

Café Lingua
Kaikille avoin kielikylpy.
@16:00, ADD Café
Tapahtuma facebookissa.

Ke 14.11.

Exchange Forum
Leena Plym-Rissanen puhuu globaalista kompetenssista työelämässä. Kuule myös opiskeilijoiden vaihtokokemuksista.
@ 14:00, L-Sali (Otaniemi)
Tapahtuma facebookissa.

To 15.11.

Puhuja: Ulkoministeri Erkki Tuomioja
Aiheena Global sustainability.
@11:30, Auditorio, Dipoli
Tapahtuma facebookissa.

International Sitsit
Sitsaa vastuullisesti ja ekologisesti kestävästi monikulttuurisessa ympäristössä!
@ 18:30, Smökki
Tapahtuma facebookissa.

Pe 16.11.

Puhuja: MEP Tarja Cronberg
Aiheena Future of Europe.
@ 12:30, E-Sali (Otaniemi)
Tapahtuma facebookissa.

Global Lives – the screening
Näe kymmenen elämää eri puolilta maailmaa viidessä tunnissa. Tsekkaa video.
@18:00, Design Factory
Tapahtuma facebookissa.

La 17.11.

Ayydventures
Hyvinvointiseikkailu maailman kulttuureissa.
@13:00, Design Factory
Tapahtuma facebookissa.

Lisätietoja löytyy viikon nettisivuilta osoitteesta internationalweek.ayy.fi!

4. Etsintäkuulutus: vuoden 2012 kansainvälinen teko!

On tullut aika palkita vuoden kansainvälinen teko. Onko opettajasi, opiskelijajärjestö tai joku muu tehnyt jotain erityistä tehdäkseen Aallosta kansainvälisemmän? Ansaitseeko joku tuntemasi tunnustuksen nerokkaasta ideasta tai ahkerasta ponnistelusta kansainvälisten opiskelijoiden auttamiseksi? Ehdota siis tekoa vuoden kansainvälinen teko –palkinnon saajaksi!

Palkinnon voi saada kuka tahansa aaltolainen henkilö, ryhmä tai järjestö, joka on tehnyt Aallosta kansainvälisemmän tai paremman paikan joko kansainvälisille opiskelijoille tai kansainvälisiä kokemuksia etsiville kotimaisille opiskelijoille. Teon pitäisi sijoittua vuoteen 2012 tai vuoden 2011 loppuun.

Lähetä ehdotuksesi osoitteeseen international@ayy.fi viimeistään 25 lokakuuta. Liitä mukaan perustelu sille, miksi juuri tämä teko pitäisi valita palkinnon saajaksi.

Palkinto luovutetaan saajalle kansainvälisellä viikolla 12.-18.11.2012.

5. Katse ensi vuoteen ja viihtyisämpään asumiseen Teekkarikylässä!

Haluatko tehdä Teekkarikylästä vieläkin paremman paikan asua? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus: asetu ehdolle kylävaaleihin ja nappaa vaikka kaverikin mukaan ehdolle! Tänä vuonna Kyläsenaatin yhdeksän asukasjäsentä valitaan suoralla henkilövaalilla, mutta mainoskampanjan voit toteuttaa tietenkin yhdessäkin. Ehdokkaaksi voi asettua Otaniemen palvelupisteessä ma 22.10. alkaen. Ehdokaslomakkeen, vaalijulistuksen ja muita ohjeita voi lukea osoitteessa kylavaalit.ayy.fi.

Ennakkoäänestys alkaa ma 12.10. ja varsinainen äänestyspäivä on to 22.11., jolloin vietetään myös Kylän pikkujouluja Smökissä.

Kyläsenaatti on Teekkarikylän asukastoimikunta, jonka tehtävä on parantaa asumisviihtyvyyttä. Näkyvimpiä tapahtumia vuoden aikana ovat Wappuriehan julistus Smökin katolta, Kukan päivän viesti Itäiseen satamakaupunkiin sekä Kylän pikkujoulujen järjestäminen vaalien yhteydessä. Aikaisempina vuosina Kyläsenaatti on myös organisoinut romuautojen sekä hylättyjen polkupyörien keräämistä. Vuonna 2012 juhlistettiin 60-vuotiasta Kylää sitsien, lasten lauantain ja Kukkisbileiden muodossa. Kyläsenaatti järjesti myös UFF:n vaatekeräyslaatikon Otaniemeen OK20:n viereen.

Muuten, vuoden 2013 Kyläsenaatin puheenjohtajan, siis Kyläpäällikön, paikka täytetään AYY:n vapaaehtoisrekrytoinnin kautta, joten kiinnostuneiden kannattaa pitää silmät ja korvat auki myöhemmin syksyllä!

6. AATE: Video workshop vol 2: broadcasting multi-camera live show

Have you ever wanted to make your own TV show? In this workshop we will go through the basics of live video broadcast production. We will also produce a live show together with the Teekkari Section of AYY!

The course will cover the basics of the following themes:

  • working as a camera operator (cameraman)
  • working as a multi camera director
  • how to set up a studio for multi camera live show
  • the basics of live broadcast sound engineering

The course is held in AATE studio, Jämeräntaival 1 A, basement floor.

SCHEDULE

  • First session on Tue 23rd October 5pm: principles of multi-camera work (video mixing, directing, operating the camera)
  • Second session on Thu 25th October 5pm: we begin to build the live setup (lights, sound, intercom system, cameras etc). Also training included.
  • Third session on Tue 30th October 5pm: building & training continues
  • Fourth session (live show) on Wed 31st October 4pm

No previous skills needed. You can also participate single sessions (if you can’t make all of them). Welcome!

Info: vesa.rajala@ayy.fi / 050 520 9425

Event on Facebook.

7. Viiden vuoden odotus on päättynyt – Teknoloföreningenin Juhlaspeksi 2012 – Robin Hood

Viiden vuoden odotuksen jälkeen on jälleen aika! 13 lokakuuta Linnanmäen Peacock teatteri toimii Sherwoodmetsänä kun on Teknologföreningenin Juhlaspeksin 2012 – Robin Hood ensi-ilta. Teknologföreningen tekee täten 9:nen speksinsä TF:n 140-vuotis juhlan kunniaksi. Ensimmäinen speksi oli 1948 ja myöhempinä vuosina siitä on tullut juhlatraditio joka viides vuosi. Ensi-illan jälkeen teemme näytöksen Vaasassa, ja tämän jälkeen valloitamme Ruotsin käyden Tukholmassa och Göteborgissa. Palattuamme Suomeen odottaa meitä kaksi huikaisevaa näytöstä Helsingissä. Nähdään näytöksissä!

Lippuja voit ostaa osoitteessa www.spexet.fi.

8. Haku HOAS:n valtuuskuntaan

Kiinnostaako sinua vaikuttaa opiskelijoiden asumisasioihin?

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön (HOAS) sääntöjen mukaan AYY:lla on oikeus nimittää tiettyihin elimiin omat edustajansa. HOAS:n valtuuskuntaan AYY:lla on oikeus nimittää yhdeksän (9) jäsentä kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Säätiön sääntöjen erovuoroisuusmääräyksen perusteella tänä syksynä AYY:n hallitus valitsee valtuuskuntaan viisi (5) jäsentä kaudelle 2013-2014.

Hoasin valtuuskunnan tehtäviin kuuluu muun muassa säätiön tilinpäätöksen, talousarvion ja toimintaohjelman vahvistaminen. Valtuuskunnan varsinaiset kokoukset ovat toukokuussa pidettävä kevätkokous ja marraskuussa pidettävä syyskokous.

Mikäli edustaminen valtuuskunnassa kiinnostaa, hae tehtävää täyttämällä hakulomake osoitteessa https://lomake.ayy.fi/hallinto/hoas/ 29.10.2012 kello 16 mennessä.

9. Voyage to St. Petersburg

Voyage järjestää ryhmämatkan Pietariin, missä sinulla on mahdollisuus nähdä tämä upea kaupunki vain 200 euron hintaan. Kyseessä on viisumivapaa matka ja hinta sisältää laivamatkan St. Peter line Princess Marialla, sekä 3 tähden hotellimajoitukset! Lisäksi hintaan kuuluu useampi ohjattu kiertely mm. maailmankuulu Hermitage museo, sekä esimerkiksi Pub Crawl!

  • Milloin: 16.11 – 20.11
  • Mitä: Laivamatka pietariin, kahden päivän majoitus, useampi ohjattu kierros.
  • Hinta: 200e

Lisätietoja tapahtuman facebook-eventistä.

10. Voyagen kyydillä Jouluristeilylle

Voyage järjestää reissun vuoden ehdottomasti parhaalle opiskelijaristeilylle, kyseessä siis Luonnontieteilijöiden Jouluristeily! Matka alkaa kuljetuksella Kampista/Otaniemestä Turkuun, jossa vaihdamme bussista Silja Europaan. Matkaan on mukaan lähdössä n. 2600 muuta opiskelijaa eli menoa riittää aivan varmasti!

Jos olet aikaisemmin käynyt Jouluristeilyllä, tiedät, että tätä mahdollisuutta ei kannata missata, muille tiedoksi, että et varmasti tule pettymään!

Lisätietoja Facebookista.

11. Polin Appro

Teekkarius140-juhlaviikon tiistaina 6.11. itäisessä rantakaupungissa räjähtää, kun Isännistön ja Emännistön takuuvarmaa bilelaatua takaa ensimmäinen teekkarivetoinen appro. Tarkoituksena on kiertää Helsingissä, Vanhan Polin ympäristössä, merkittyjä baareja historiallisen teekkarihengen jalanjäljissä. Osallistujan tavoitteena on kerätä juomaleimoja illan aikana kierretyistä baareista. Lopullinen suoritustaso määräytyy kerättyjen leimojen summasta. Suoritustasoja approssa on yhteensä kolme; Snapsi, Tuoppi ja Tynnyri.

Lähtö tapahtuu lippuun merkittynä aikana LeBonkista (Yrjönkatu 24, Helsinki). Jatkot ovat klo 21 alkaen Fredan Tivolissa (Fredrikinkatu 51, Helsinki), jossa puolenyön show’ssa mukana mm. ManMan.

**Liput**

  • 8 € ennakkoon, 5 € ovelta, Huom! Oikeuttaa vain pääsyn Fredan Tivoliin!
  • Liput eivät sisällä narikkaa
  • Lipunmyynti tapahtuu 22.10 alkaen Alvarin aulassa seuraavasti: 22.–26.10. ja 29.10. – 2.11. ja 5.- 6.11. klo 10–14

www.teekkarius140.fi
Tapahtuma on avoin kaikille teekkaribileistä kiinnostuneille, K18.

12. Teekkarilaulukilpailu 2012

Teekkarilaulukilpailu tulee taas, suurempana ja parempana kuin koskaan. Kutsumme kaikki AYY:n jäsenet osallistumaan 140-vuoden teekkarilaulukilpailuun mittelemään, kenen kynä on terävin ja sana valmein. Kaikkia kilpailuun osallistuvia kappaleita saa tulla esittämään Laulukilpailusitseille 1.11.2012 Smökkiin, ja koko jäsenistö on tervetullut sitseille kuunteleman kappaleita tuomariston kanssa.

Linkki tapahtumaan.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, joihin voi osallistua 4.11.2011 jälkeen yksin tai ryhmässä sanoitetuilla kappaleilla:

  1. Täysin uudet aiemmin esittämättömät biisit (suuntaa-antavana ja täysin vapaaehtoisena teemana historia ja Teekkarius 140 vuotta)
  2. Tänä vuonna sanoitetut, jo aiemmin sitseillä tai muissa laulutilaisuuksissa esitetyt kappaleet

Molempien kilpailusarjojen voittajat saavat maineen ja kunnian lisäksi sanoittamansa kappaleen Teekkarius 140 pöytäjuhlan laululäsyyn (ja se lauletaan juhlissa). Tämän lisäksi voittajille on luvassa erityinen juhlavuoden kilpailupalkinto!

Kilpailuun osallistuvat kappaleet on lähetettävä osoitteeseen lutku(aet)list.ayy.fi su 28.10 klo 23.55 mennessä. Laita viestiin nimesi (tai kaikkien tekijöiden nimet jos useampia), yhteystietosi, kumpaan sarjaan osallistut, sekä tietenkin biisin nimi, sävel ja sanat.

Tartu kynään ja luo teekkariperinteitä!

13. Drinkathlon sunnuntaina 4.11.

Aalto Beer Pong ja POJU järjestävät syksyn mahtavimman juomapelitapahtuman sunnuntaina 4.11. Kiinnosti sinua sitten Beer Pong, Flunkyball, Flipcup tai jokin muua juomapeli täällä sitä varmasti pääsee pelaamaan! Turnaus ilmoittautumiset ovat auki jo osoitteessa http://tinyurl.com/Drinkathlon.

Lisätietoja tapahtumasta Facebookissa.

14. Cocktail-sitsit keskiviikkona 31.10.

Aalto Cocktail järjestää astetta paremmat sitsit keskiviikko 31.10. OK20:ssä. Tilaisuudessa tarjotaan perinteisten juomien sijaan Cocktaileja jokaista ruokalajia kohden. Tapahtumaan on vain 50 paikkaa, joten kannattaa toimia nopeasti!

Lisätietoja tapahtumasta facebook-eventissä.

15. Tule mukaan toteuttamaan kevään 2013 MoA – Masters ofAaltoa!

MoA – Masters of Aalto on näyttely ja näyttämö, joka esittelee osaamista ja opetusta Aalto-yliopistosta. MoA’13:n ajankohta on 8.-26.5.2013, paikka vielä avoin.

Kaipaamme joukkoomme inspiroivia, iloisia, ennakkoluulottomia ja yhteistyökykyisiä näyttelyarkkitehtejä (3kpl), tuotantoharjoittelijoita (2kpl), markkinointiharjoittelijoita, SoMe –osaajia ja oppaita.

MoAn näyttelyarkkitehtien työ alkaa jo tämän vuoden puolella, jonka vuoksi toivomme vapaamuotoisen hakemuksen saavuttavan meidät viimeistään 1.11.2012 osoitteeseen tarja.peltoniemi@aalto.fi

Lisää tietoa ja vastauksia kysymyksiisi saat täältä sekä sähköpostitse: katri.winqvist@aalto.fi tai tarja.peltoniemi@aalto.fi

16. Tervetuloa Alumnisuhteiden tarjoamalle Kandiskumpalle ravintola Kämppiin 25.10.

Lämpimät onnittelut kandidaatin tutkinnon suorittamisesta Aalto-yliopistossa!

Alumnsuhteet toivottavat Sinut tervetulleeksi hotelli Kämppiin juhlistamaan saavutustasi kuohuviinin ja hyvän seuran merkeissä. Kandin tutkinto on tärkeä etappi matkalla kohti maisteriutta ja työelämää. Olemme Aalto-yliopiston Alumnisuhteissa ylpeitä saavutuksestasi ja kutsumme Sinut juhlimaan sen kunniaksi. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vuoden 2012 aikana Kandidaatin tutkinnon suorittaneet.

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen, koska paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittaudu viimeistään 23.10. mennessä tästä.

  • Aika: Torstai 25.10.2012 klo 17
  • Paikka: Kämpin 2. kerroksen Crystal Bar ja Members Lounge (Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki).
  • Pukukoodi: Smart casual

17. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

TalentIT –rekrytointimessut 1.11.2012, klo 11.00 – 17.00, Dipoli (Otakaari 24, Espoo)

Tapaa yli 60 ICT-alan työnantajaa, saa vinkkejä CV-klinikalta sekä kuule asiantuntijoiden puheenvuoroja auditoriossa. Tule messuille ja ota askel kohti unelmiesi uraa!
Lisätietoja

Otaniemi Forum 1.11.2012

Welcome to Otaniemi Forum on November 1st, from 17.00 to 21.00 at Aalto Design Factory! The event offers a networking opportunity for the young and the young-minded internationally orientated business, technology and design enthusiasts. Otaniemi Forum is all about discussions, new ideas and networks. Check out the program and registration details at www.otaniemiforum.com.

18. Opintopsykologien työpajoja opiskelijoille

Stressi hallintaan –työpajat

Työpajan tavoitteena on tukea jaksamista ja auttaa tunnistamaan itselle sopivia stressinhallintakeinoja. Työpajassa opetellaan stressinhallintataitoja, ajanhallintaa ja rentoutumiskeinoja. Työpaja järjestetään sekä Otaniemen että Arabian kampuksella. Otaniemen kampuksen työpaja pidetään Innopoli 2:ssa (Tekniikantie 14) torstaisin klo 10-12 1.11, 8.11, 15.11. ja 29.11. Arabian kampuksen työpaja pidetään keskiviikkoisin klo 10.00-12.00 7.11.-28.11, Hämeentie 135, luokka 5022.

Kartta ja kompassi ajankäyttöön

Ajankäytön suunnittelussa ei ole kyse vain kalenteroinnin taidosta vaan siitä, että ohjaa itse omaa elämäänsä ja tekee asioita, joilla on itselle todellista merkitystä. On taitolaji suunnata energiansa ja voimansa juuri niihin asioihin, joita haluat saada aikaiseksi. Tässä erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnatussa työpajassa pääset pohtimaan tavoitteitasi ja ajankäytön suunnitteluasi. Työpaja järjestetään Otaniemen ja Arabian kampuksilla. Otaniemen kampuksen työpaja pidetään Innopoli 2:ssa maanantaisin 29.10 ja 5.11. klo 14-16. Arabian kampuksen työpaja pidetään maanantaisin 12.11. ja 19.11. klo 14-16, Hämeentie 135, luokka 857.

Otetta opiskeluun –työpaja

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla on vaikeuksia saada opintoja suoritetuksi, esim. opiskeluun liittyvän työskentelyn aloittaminen on vaikeaa, puhti loppuu kesken tai tehtävien loppuun suorittaminen on vaikeaa. Työpajassa käsitellään tavoitteiden asettamista, ajankäyttöä ja aikaansaamista, itselle sopivien opiskelutapojen löytämistä sekä jaksamista ja hyvinvointia tukevia toimintatapoja. Työpaja pidetään Otaniemen kampuksella keskiviikkoisin klo 10-12, 7.11.-28.11, Innopoli 2 (tekniikantie 14).

Kaikista työpajoista löytyy lisää tietoa opintopsykologien sivuilta Intosta.

Työpajat ovat opiskelijalle maksuttomia ja suomenkielisiä.

19. Ehdota Naiset ja tekniikka -palkinnon ansainnutta 31.10.2012 mennessä

Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu jakaa Marja-Terttu Tanttisen rahastosta Naiset ja tekniikka -palkinnon. Palkinnon saajaksi voi ehdottaa suunniteltua tai jo tehtyä hanketta tai ideaa, joka edistää tyttöjen ja naisten innostusta opiskella matemaattis-luonnontieteellisiä aineita ja hakeutua opiskelijaksi tekniikan aloille. Palkintoa haluava henkilö tai ryhmä voi myös itse ilmoittautua ehdokkaaksi.

Aalto-yliopiston tekniikan alan koulujen killoilta toivotaan ideoita ala- ja yläkoulu- sekä lukioikäisten tyttöjen matemaattisten aineiden opiskelun tukemiseksi. Ehdotus voi olla esim. teekkarien vetämää kerhotoimintaa kouluissa tai jokin muu opiskeluun innostava kampanja tai hanke-ehdotus, jonka koulu voi itse toteuttaa tai jossa teekkarit tai Aalto-yliopisto voivat olla mukana. Ehdotus voi olla myös jotain sellaista, jota ei ole aiemmin edes ajateltu!

Palkinnon tavoitteena on edistää naisten hakeutumista tekniikan opintoihin sekä tekniikan alaa opiskelevien naisten opintojen edistäminen. Päätöksen palkinnon saajasta tekee Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaani. Palkinto jaetaan nyt kuudetta kertaa, ja sen suuruus on 1000 euroa. Palkinto julkistetaan alkuvuodesta 2013.

Vapaamuotoiset kirjalliset ehdotukset perusteluineen toimitetaan 31.10.2012 klo 15.45 mennessä Henna Paanaselle sähköpostitse osoitteeseen grants-elec@aalto.fi.

Lisätietoja stipendeistä antaa suunnittelija Henna Paananen, grants-elec@aalto.fi, puh. 050 347 7974.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *