AYY palkitsi vuoden kansainvälisen teon

Tiedote

vapaa julkaistavaksi 15.11.2012

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) palkitsi vuoden 2012 kansainvälisestä teosta Sähköinsinöörinkillan alaisen SIK Internationalin. Lisäksi myönnettiin kunniamaininnat Aalto International Coalitionille ja avoimen kirjeen kirjoittaneille kansainvälisille opiskelijoille.

SIK international palkittiin esimerkillisistä ponnistuksistaan kansainvälisten opiskelijoiden integroimiseksi mukaan opiskelijayhteisöön. Se on järjestänyt runsaasti englanninkielistä toimintaa ja tarjoaa opiskelijoille kattavasti tietoa englanniksi. Erityisen myönteisenä pidettiin sitä, että mukana järjestelyissä on ollut tasapainoinen joukko suomalaisia ja kansainvälisiä opiskelijoita.

Aalto International Coalition sai kunniamaininnan merkittävästä askelesta kansainvälisten opiskelijoiden aliedustuksen korjaamiseksi päätöksenteossa. Kansainvälisten opiskelijoiden muodostama koalitio onnistui saamaan edustajistosta kaksi paikkaa. Edustajat ovat voineet työskennellä kielimuurien estämättä AYY:n järjestämien tulkkien avustuksella.

Myös Bernardo Clementino ja Andrei Kalesnik saivat kunniamaininnan opiskelijajärjestöille kirjoittamastaan avoimesta kirjeestä. He keräsivät kirjeeseensä 184 allekirjoitusta kansainvälisiltä opiskelijoilta ja onnistuivat siten herättämään vilkkaan keskustelun siitä, miten kansainväliset opiskelijat voisivat päästä osallisiksi opiskelijajärjestöjen toimintaan.

Palkinnolla AYY haluaa kiinnittää huomiota siihen, miten tärkeää laadukas kansainvälistyminen on Aallon opiskelijoille. Kansainvälisille opiskelijoille on luotava mahdollisuudet päästä täysipainoisesti mukaan yliopistoyhteisön toimintaan kaikilla tasoilla.

Palkinnot jaetaan kansainvälisillä sitseillä 15.11.2012.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY on noin 15 000 Aalto-yliopiston opiskelijan palvelu- ja etujärjestö. AYY toimii jäsentensä edunvalvojana erityisesti koulutuspoliittisissa ja opintososiaalisissa asioissa.

Lisätiedot:

Hanna Sauli, asiantuntija, kansainväliset asiat. international@ayy.fi, puh. 050 520 9446.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *