AYY:n asunnoissa astuu voimaan uudet kaverinvaihtokäytännöt

Aiemmin tiedotetut AYY:n asuntojen kaverinvaihtokäytännöt astuvat kokonaisuudessaan voimaan 1.12.2012. Tässä vielä varmuuden vuoksi muistutus asiasta ja selvennys siitä, mitä muutos käytännössä tarkoittaa asukkaiden kannalta.

Jos perhe- tai kaveriasunnosta lähtee yksi asukas, toiselle asukkaalle tarjotaan mahdollisuus kaverinvaihtoon, jos

  • asunnossa on asuttu ennen tätä vähintään kuuden kuukauden ajan.

Normaalisti kaverin tai puolison lähtiessä perheasunnon vuokrasopimus irtisanottaisiin tai se päättyisi normaalisti, mutta kaverinvaihdon avulla asuminen samassa asunnossa saa jatkua uuden kaveruksen tai kumppanin kanssa. Kaverinvaihdossa uudeksi perhe- tai kaveriasunnon asukkaaksi kelpaa kuitenkin vain

  • henkilö, joka asuu jo valmiiksi AYY:llä.

Tämä johtuu siitä, että uudet asukkaat AYY:n asuntoihin valitaan aina vain jonotuksen kautta.  Kaverinvaihdossa voidaan siis siirrellä vain valmiiksi AYY:llä asuvia asukkaita, eikä sitä voi käyttää surffatakseen jonojen ohitse suoraan AYY:n asuntoon. Kaikki AYY:lle täysin uudet vuokralaiset on siis hoidettava normaalisti hakemuksien ja asunnon jonottamisen kautta.

Valmiiksi AYY:llä asuvalle henkilölle voidaan tarjota mahdollisuus kaverinvaihtoon, koska he ovat jonottaneet asuntonsa jonojen kautta ja vapauttavat taas oman entisen asuntonsa seuraavalle sitä jonottavalle jäsenelle.

Kaikki poikkeukset näistä säännöistä tekee asuntotoimikunta erillisestä hakemuksesta. Hakemus toimitetaan AYY:n asuntotoimistoon vapaamuotoisesti ja kirjallisesti ja päätöksestä tiedotetaan anojalle asuntotoimikunnan kokouksen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *