Viikkotiedote 48/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 48/2012

Kaikissa Suomen yliopistoissa vietetään maksuttoman koulutuksen päivää keskiviikkona 28.11. Pysy kuulolla! Facebook.com/maksutonkoulutus, ayy.fi/blogi, maksutonkoulutus.fi

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY etsii huomionosoituksen arvoisia opiskelijoita!
  3. Aalto ARTS Tutkinnonuudistus –tiedotustilaisuus ti 27.11.
  4. Yhdistyskoulutukset design factorylla 4.12.
  5. Haku AYY:n luottamustoimiin ja vapaaehtoispesteihin on käynnissä – jaostohaku on nyt auki!
  6. Haemme kolmea kv-suurvisiiriä
  7. Hae asuntotoimikuntaan!
  8. AATE: vuokraa äänentoisto ja valot pikkujouluihin & Pyöreän Tornin tarinoita
  9. TOKYOn Joulumyyjäiset 30.11.-2.12.
  10. BESTin kevätkurssit ovat jälleen täällä!
  11. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  12. Adaptiivinen puhesynteesi, itsepaineistuva polttoprosessi ja 13 muuta demoa MIDE Demo Dayssa

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 48

VIIKKO 49

2. AYY etsii huomionosoituksen arvoisia opiskelijoita!

Tunnollinen tiimipelaaja tai niskalimassa painava työmyyrä. Armoton aalto-hengen luoja tai kuka tahansa.

AYY hakee jäsenistöstään huomionosoituksen arvoisia henkilöitä. Huomionosoituksen saajan ei tarvitse olla norsunluutorneissa keikkunut järjestöjyrä tai AYY:n toimiston sohvia kuluttanut ikiopiskelija. Toisaalta nämä ominaisuudet eivät myöskään estä saamasta huomionosoitusta. Ensimmäistä kertaa jaettavat huomionosoitukset jaetaan juhlavassa tilaisuudessa vuonna 2013. Ehdotukset ottaa vastaan huomionosoitustyöryhmä.

Ehdotuslomakkeen löydät osoitteesta bling.ayy.fi

Kuka saa ja kenelle annetaan? Sinä päätät! Haku auki 31.12.2012 kello 12.00 saakka.

3. Aalto ARTS Tutkinnonuudistus –tiedotustilaisuus ti 27.11.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa tapahtuu valtavia muutoksia tutkintorakenteissa! TOKYO on pyytänyt koulua järjestämään tiedotustilaisuuden aiheesta. Tule tutkinnonuudistuksen tiedotustilaisuuteen tekstiili- ja vaatetussuunnittelun luokkaan 6088 (6. kerros) tiistaina 27.11. klo 13-15, niin tiedät mitä tapahtuu!

4. Yhdistyskoulutukset design factorylla 4.12.

AYY:n yhdistyskoulutus järjestetään 4.12. klo 17 alkaen Espoossa Design Factorylla. Koulutus on suunnattu AYY:n yhdistysrekisterin jäsenyhdistyksissä toimiville vanhoille ja uusille toimijoille. Voit tulla myös paikalle mikäli olet innostunut yhdistystoiminnasta tai esimerkiksi pohdit uuden yhdistyksen perustamista. Koulutus sopii sekä aloittavalle yhdistystoimijalle että kokeneemmalle tekijälle. Jos olet hyvin kokenut, kannattaa katsoa etukäteen ohjelmasta läpi mihin koulutuksen osioon tahdot osallistua ja tulla sen mukaan paikanpäälle. Ensimmäisen kaikille yhteisen osion asiat käsittelevät lähinnä AYY:hyn ja Aalto-yhteisöön sekä toiminta-avustuksiin liittyviä asioita, kun taas jälkimmäinen ryhmiin jaettu ohjelma syventyy yhdistystoiminnan kiemuroihin ja käytännönjärjestelyihin. Koulutus päättyy viimeistään klo 20.

Koulutuksessa tarjoillaan pientä virvoketta, mutta mukaan kannattaa ottaa myös hieman omaa evästä jos uskot nälän iskevän kolmen tunnin intensiivisen koulutuksen aikana. Koulutus järjestetään valitettavasti ainoastaan suomeksi. Tiloihin pääsee sisään myös pyörätuolilla.

Tarkemman aikataulun ja ohjelman löydät alta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.tinyurl.com/yhdistyskoulutus-2012. Ilman ennakkoilmoittautumistakin voit tulla paikalle, mutta varaamme tarjoiluja ilmoittautuneiden määrän mukaan. Mikäli sinulla on koulutukseen liittyen kysymyksiä tai ehdotuksia, ota meihin yhteyttä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Tervetuloa!

AYY:n yhdistyskoulutuksen aikataulu ja ohjelma 4.12.2012

Kaikille yhteistä ohjelmaa klo 17.00 -18.30 (The Stage)

  • 17.00 – Kansainvälisyys ja kolmikielisyys yhdistyksissä
  • 17.15 – Viestintä Aalto-yhteisössä
  • 17.30 – Toiminta-avustukset ja palvelut yhdistyksille
  • 17.45 – TTER-avustukset
  • 18.00 – Yhdistyksille tarjottavat tilat
  • 18.15 – Yhdenvertaisuus yhdistyksissä

Tauko klo 18.30 – 18.45

Syventävää ryhmäkohtaista ohjelmaa klo 18.45 eteenpäin (päättyy viimeistään klo 20.00)

Ryhmä 1: puheenjohtajat, varapuheenjohtajat ja sihteerit (The Stage)

  • 18.45 – Hallituksen tehtävät ja vastuu
  • 19.00 – Säännöt ja velvollisuudet
  • 19.20 – Kokoustekniikka ja asiakirjat
  • 19.40 – Arkistointi

Ryhmä 2: tiedottajat ja viestintävastaavat (Engine Room)

  • 18.45 – Tapahtumamarkkinointi ja yhdistysviestintä, käytännön neuvoja viestintään

Ryhmä 3: rahastonhoitajat (The Studio)

  • 18.45 – Taloudenhoito yhdistyksessä

5. Haku AYY:n luottamustoimiin ja vapaaehtoispesteihin on käynnissä – jaostohaku on nyt auki!

Tule tekemään ylioppilaskunnastasi enemmän sinun näköistä. Vuodelle 2013 on jaossa tehtäviä erilaisissa jaostoissa ja toimikunnissa sekä AYY:n hallituksessakin. Tule tekemään hommia kulttuuritapahtumista ja uusien opiskelijoiden vastaanotosta kansainvälisiin asioihin ja viestintään.

Jaostoihin hakeminen on nyt alkanut! Haku on avoinna 16.11. – 1.12. Sama haku koskee myös jaostojen puheenjohtajiksi hakevia. Haun tarkemman aikataulun löydät osoitteesta ayy.fi/stop. Samassa osoitteessa voit myös tutustua erilaisiin tehtäviin, joita ylioppilaskunnalla on sinulle tarjota.

6. Haemme kolmea kv-suurvisiiriä

Haemme yhtä suurvisiiriä kemian tekniikan korkeakouluun, yhtä sähkötekniikan korkeakouluun ja yhtä perustieteiden korkeakouluun. Suurvisiiri on vastuussa korkeakouluunsa saapuvien vaihto-opiskelijoiden ja maisterivaiheen tutkinto-opiskelijoiden ISOhenkilöiden rekrytoimisesta ja toiminnan organisoimisesta koko vuoden 2013 ajan. Korkeakoulu maksaa tehtävästä vuoden lopussa kertapalkkiona 500€. Lisätietoja.

7. Hae asuntotoimikuntaan!

Haku ensi vuoden asuntotoimikuntaan on auki! Asuntotoimikunnan jäsenistä päättää asumisen yhteistyöelimen (ASY) kokous tammikuussa, ja ehdokkaaksi voi ilmoittautua lomakkeen kautta.

Asuntotoimikunnan tehtävänä on mm. valmistella ylioppilaskunnan edustajistolle muutokset asumisen ohjesääntöön, valvoa asukkaiden valinnan ja asumisoikeuden tarkistamisen toteutumista, ja käsitellä päätäntävaltaansa kuuluvat asukkailta tulleet asumiseen liittyvät valitukset, anomukset ja esitykset. Tehtäväänsä puitteissa asuntotoimikunta kokoustaa ja tekee päätöksiä noin kymmenen kertaa vuodessa.

Hakuaika päättyy 19.12. klo 16:00.

Lisätietoja AYY:n asuntosektorilta: asuminen@ayy.fi

8. AATE: vuokraa äänentoisto ja valot pikkujouluihin & Pyöreän Tornin tarinoita

AYY:n media Aate vuokraa edullisesti valo-ja äänentoistokalustoa esim. pikkujouluihin. Hinnasto ja yhteystiedot täällä.

31.10.2012 Aatteen studiossa kuultiin tarinoita fuksikasvatuksesta 1960-lvulta nykypäivään. Pyöreän Tornin tarinoita -livelähetys on katsottavissa täällä.

9.TOKYOn Joulumyyjäiset 30.11.-2.12.

Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry toivottaa sinut tervetulleeksi perinteisiin TOKYOn Joulumyyjäisiin 30.11.-2.12.2012!

Myyjäiset alkavat perjantaina 30.11. klo 13:00, ja ovat auki kuuteen. Viikonloppuna myyjäiset ovat avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 10 – 18.00. Myyjäiset sijaitsevat Lumeen galleriassa, minne löydät suoraan Arabian kampuksen pääovista. Huomioithan, että tapahtumassa käy yleensä vain käteinen. Tapahtuma FB:ssa.

Tule kokemaan myyjäisten huumaa ja nauttimaan taikkilaisten teoksista pullan ja glögin kera! TOKYOn kahvio avoinna myyjäisten ajan.

10. BESTin kevätkurssit ovat jälleen täällä!

Listalla on 18 mahtavaa eri vaihtoehtoa nähdä Eurooppaa paikallisten silmin! Valitse mieleisesi kurssi laajasta valikoimasta — voit päästä tutustumaan mm. Islantiin, kuinka geotermistä lämpöä hyödynnetään energiantuotannossa sekä itsekkin kylpemään termisessä vedessä tai vaikkapa ottaa varaslähdön kesään ja suunnata huhtikuun alussa Thessalonikiin tutustumaan kulttuuriin, sekä oppimaan lisää rakennusten energiatehokkuudesta. Poimi omat suosikkisi ja ei muuta kuin motivaatiokirjettä väsäämään! Suuntaa siis osoitteeseen. ja valitse itsellesi mieleisimmät kurssit, muista hakea ennen 4.12.2012!

Jos haluat lisätietoa kursseista tai BESTistä, ota yhteyttä Helsingin paikallisryhmään: best-h@list.ayy.fi.

11. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Training affairs:

Aalto University Foreign Student’s Internship Support Programme provides funding for degree students of Aalto University for their internships in Finland. For internships that begin in the beginning of year 2013, the application period is right now (21st Nov – 12th Dec). Read more from CareerWeb into.aalto.fi/en/careerweb > Internship programs and grants.

12. Adaptiivinen puhesynteesi, itsepaineistuva polttoprosessi ja 13 muuta demoa MIDE Demo Dayssa

27.11.2012, KLO 12.00 – 15.00, SAHA, KONEMIEHENTIE 1, OTANIEMI

Aalto-yliopiston yhteiskunnan digitalisoitumista ja uudenlaista energiateknologiaa käsittelevä tutkimusohjelma, MIDE, tuo 11 tutkimusprojektiaan ja Aalto-1-opiskelijaprojektinsa Sahan näyttelytilaan 27. marraskuuta. MIDE -tutkimusohjelman Demo Day -tapahtuma on avoin tapahtuma koko Aalto-yliopiston opiskelijoille, henkilökunnalle ja muille kiinnostuneille. Sahan ovet aukeavat kello 12. Tarjolla siis kuppikakkuja, kahvia ja demoja. Osanottajat voivat äänestää parasta demoa – äänestämällä voi osallistua ravintolalahjakortin arvontaan!

Demot lavalla:

  • 12.00 A self-pressurized combustion process – increasing efficiency of power generation. Ville Ristimäki, Exergy
  • 13.00 Wireless structural health monitoring system. Mikael Björkbom, ISMO
  • 14.00 UbiQloud – Social Smart Space Gateway. Petri Saarikko ja Kalle Säilä, 4D Space
  • 14.45 Paras demo -äänestyksen tulos ja ravintolalahjakortin voittaja julkistetaan

Katso lista kaikista esiteltävistä demoista.

Lisätietoa MIDE -tutkimusohjelmasta ja tapahtumasta ja elina.karvonen@aalto.fi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *