AYY Viikkotiedote 49/2012

Tämä on AYY:n viikkotiedote 49/2012

Viikkotiedote ilmestyy tänä vuonna vielä kaksi kertaa, viikoilla 50 ja 51. Vuoden 2013 ensimmäinen viikkotiedote ilmestyy viikolla 3, eli 14.1.2013. Lumista joulukuun alkua kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY etsii huomionosoituksen arvoisia opiskelijoita!
  3. AYY valitsi hallituksen vuodelle 2013
  4. Yhdistyskoulutukset design factorylla 4.12.
  5. Viikkotiedotteen käytännöt tapahtumatiedotuksen osalta muuttuvat
  6. Hae asuntotoimikuntaan!
  7. Aalto Thinks 12.12.2012 – Environment and Sustainable Development
  8. Varjolinnanjuhlat 6.12.
  9. Koe MoAn mahdollisuudent
  10. Tule kuulemaan uusien professoreiden tervetuliaisluentoja 12. joulukuuta

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 49

VIIKKO 50

2. AYY etsii huomionosoituksen arvoisia opiskelijoita!

Tunnollinen tiimipelaaja tai niskalimassa painava työmyyrä. Armoton aalto-hengen luoja tai kuka tahansa.

AYY hakee jäsenistöstään huomionosoituksen arvoisia henkilöitä. Huomionosoituksen saajan ei tarvitse olla norsunluutorneissa keikkunut järjestöjyrä tai AYY:n toimiston sohvia kuluttanut ikiopiskelija. Toisaalta nämä ominaisuudet eivät myöskään estä saamasta huomionosoitusta. Ensimmäistä kertaa jaettavat huomionosoitukset jaetaan juhlavassa tilaisuudessa vuonna 2013. Ehdotukset ottaa vastaan huomionosoitustyöryhmä.

Ehdotuslomakkeen löydät osoitteesta bling.ayy.fi

Kuka saa ja kenelle annetaan? Sinä päätät! Haku auki 31.12.2012 kello 12.00 saakka.

3. AYY valitsi hallituksen vuodelle 2013

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto valitsi kokouksessaan torstaina 29.11.2012 ylioppilaskunnalle hallituksen vuodelle 2013. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tekniikan ylioppilas Piia Näränen (28). Näränen on aiemmin toiminut muun muassa AYY:n edustajiston ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Informaatioverkostojen kilta Athenen puheenjohtajana.

AYY:n hallituksen yhdeksän (9) muuta jäsentä ovat:

  • Jori Jämsä, 22, Aalto SCI, teknillinen fysiikka ja matematiikka (Varapuheenjohtaja)
  • Laura Euro, 27, Aalto ARTS, tila- ja kalustesuunnittelu
  • Perttu Karjalainen, 22, Aalto BIZ, johtaminen
  • Mariko Landström, 23, Aalto SCI, teknillinen fysiikka ja matematiikka
  • Ilmi Salminen, 21, Aalto SCI, informaatioverkostot
  • Henna Hietanen, 24, Aalto CHEM, biotuotetekniikka
  • Jani Laamanen, 25, Aalto CHEM, puunjalostus
  • Tuukka Pykäläinen, 23, Aalto ARTS, teollinen muotoilu
  • Tuisku Suomala, 23, Aalto SCI, tuotantotalous

Uuden hallituksen toimikausi alkaa tammikuussa 2013 ja kestää kalenterivuoden.

4. Yhdistyskoulutukset design factorylla 4.12.

AYY:n yhdistyskoulutus järjestetään 4.12. klo 17 alkaen Espoossa Design Factorylla. Koulutus on suunnattu AYY:n yhdistysrekisterin jäsenyhdistyksissä toimiville vanhoille ja uusille toimijoille. Voit tulla myös paikalle mikäli olet innostunut yhdistystoiminnasta tai esimerkiksi pohdit uuden yhdistyksen perustamista. Koulutus sopii sekä aloittavalle yhdistystoimijalle että kokeneemmalle tekijälle. Jos olet hyvin kokenut, kannattaa katsoa etukäteen ohjelmasta läpi mihin koulutuksen osioon tahdot osallistua ja tulla sen mukaan paikanpäälle. Ensimmäisen kaikille yhteisen osion asiat käsittelevät lähinnä AYY:hyn ja Aalto-yhteisöön sekä toiminta-avustuksiin liittyviä asioita, kun taas jälkimmäinen ryhmiin jaettu ohjelma syventyy yhdistystoiminnan kiemuroihin ja käytännönjärjestelyihin. Koulutus päättyy viimeistään klo 20.

Koulutuksessa tarjoillaan pientä virvoketta, mutta mukaan kannattaa ottaa myös hieman omaa evästä jos uskot nälän iskevän kolmen tunnin intensiivisen koulutuksen aikana. Koulutus järjestetään valitettavasti ainoastaan suomeksi. Tiloihin pääsee sisään myös pyörätuolilla.

Tarkemman aikataulun ja ohjelman löydät alta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.tinyurl.com/yhdistyskoulutus-2012. Ilman ennakkoilmoittautumistakin voit tulla paikalle, mutta varaamme tarjoiluja ilmoittautuneiden määrän mukaan. Mikäli sinulla on koulutukseen liittyen kysymyksiä tai ehdotuksia, ota meihin yhteyttä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Tervetuloa!

AYY:n yhdistyskoulutuksen aikataulu ja ohjelma 4.12.2012

Kaikille yhteistä ohjelmaa klo 17.00 -18.30 (The Stage)

  • 17.00 – Kansainvälisyys ja kolmikielisyys yhdistyksissä
  • 17.15 – Viestintä Aalto-yhteisössä
  • 17.30 – Toiminta-avustukset ja palvelut yhdistyksille
  • 17.45 – TTER-avustukset
  • 18.00 – Yhdistyksille tarjottavat tilat
  • 18.15 – Yhdenvertaisuus yhdistyksissä

Tauko klo 18.30 – 18.45

Syventävää ryhmäkohtaista ohjelmaa klo 18.45 eteenpäin (päättyy viimeistään klo 20.00)

Ryhmä 1: puheenjohtajat, varapuheenjohtajat ja sihteerit (The Stage)

  • 18.45 – Hallituksen tehtävät ja vastuu
  • 19.00 – Säännöt ja velvollisuudet
  • 19.20 – Kokoustekniikka ja asiakirjat
  • 19.40 – Arkistointi

Ryhmä 2: tiedottajat ja viestintävastaavat (Engine Room)

  • 18.45 – Tapahtumamarkkinointi ja yhdistysviestintä, käytännön neuvoja viestintään

Ryhmä 3: rahastonhoitajat (The Studio)

  • 18.45 – Taloudenhoito yhdistyksessä

5. Viikkotiedotteen käytännöt tapahtumatiedotuksen osalta muuttuvat

Yksittäisistä tapahtumista tiedotetaan ensi vuoden alusta lähtien ensisijaisesti viikkotiedotteen ”tällä ja ensi viikolla tapahtuu” -osiossa. Maininta tapahtumasta siirtyy viikkotiedotteeseen automaattisesti AYY.fi:n tapahtumakalenterista, johon kaikilla yhdistyksillä ja järjestöillä pitäisi olla tunnukset. Yksittäisiä tapahtumia ei siis enää jatkossa julkaista omana viikkotiedotekohtanaan kuin poikkeustapauksissa erillisen harkinnan mukaan. Tarkista siis, että yhdistykselläsi/järjestölläsi/killallasi/ainejärjestölläsi on tunnukset, joilla pääset lisäämään tapahtuman AYY.fi:n tapahtumakalenteriin, ja lisää tapahtumasi kalenteriin ajoissa. Mikäli teillä ei jostain syystä vielä tunnuksia ole tai ne ovat hukkuneet, voit pyytää sellasiet viestintäasiantuntija Joonas Jylhältä (joonas.jylha@ayy.fi).

6. Hae asuntotoimikuntaan!

Haku ensi vuoden asuntotoimikuntaan on auki! Asuntotoimikunnan jäsenistä päättää asumisen yhteistyöelimen (ASY) kokous tammikuussa, ja ehdokkaaksi voi ilmoittautua lomakkeen kautta.

Asuntotoimikunnan tehtävänä on mm. valmistella ylioppilaskunnan edustajistolle muutokset asumisen ohjesääntöön, valvoa asukkaiden valinnan ja asumisoikeuden tarkistamisen toteutumista, ja käsitellä päätäntävaltaansa kuuluvat asukkailta tulleet asumiseen liittyvät valitukset, anomukset ja esitykset. Tehtäväänsä puitteissa asuntotoimikunta kokoustaa ja tekee päätöksiä noin kymmenen kertaa vuodessa.

Hakuaika päättyy 19.12. klo 16:00.

Lisätietoja AYY:n asuntosektorilta: asuminen@ayy.fi

7. Aalto Thinks 12.12.2012 – Environment and Sustainable Development

Aalto Thinks is back! Expect a moderated discussion between a panel of experienced professionals from different organizations, a chance to present Your own questions to the panel, and a keynote speech to kick it all off!

Mark the day now – more details to follow!
Event in facebook.

NOTE: Event will be held in English!

8. Varjolinnanjuhlat 6.12.

Jäikö tänäkin vuonna kutsu linnan juhliin saamatta? Vietätkö yleensä Itsenäisyyspäiväsi masentuneena kotisohvallasi maaten? Oletko nähnyt Tuntemattoman Sotilaan jo liian monta kertaa? Ammottaako jääkaappi tyhjyyttään? Mitä teet kun Rafla ja Keltsu on kiinni?

Ei hätää, olet kutsuttu Aalto Cocktailin ja Tikelon järjestämiin Varjo- Linnan juhliin! Tule juhlistamaan itsenäisyyspäivää tyylikkäästi Alakertsille, jossa booli virtaa ja cocktailit sekoittuvat. Voit illan aikana haastaa muut aaltolaiset pokerinpeluussa ja näyttää, kuka on kovin pokerihai. Tarjolla on tietenkin myös syötävää nälkäisille juhlijoille ja luonnollisesti Linnan juhlat heijastetaan valkokankaalle koko illan ajan.

Astele siis punaista mattoa pitkin ja saavu Varjovastaanotolle, ja vietä loistelias Itsenäisyyspäivä!

  • Mitä? Varjo-Linnan juhlat
  • Missä? Alakertsi
  • Milloin? 6.12.2012 klo 18:30 alkaen
  • Miksi? Ei sulla ole parempaakaan tekemistä
  • Dresscode? Cocktail (Suit up!)
  • Hinta? 10 €
  • Tarjonta? Syötävää, paljon boolia, Linnan juhlat, tyylikäs seura. We got it all.
  • Huom! Sitova ilmoittautuminen. Deadline ilmolle 4.12.2012.

9. Koe MoAn mahdollisuudet

Onko gradusi / dippatyösi tajuntaa räjäyttävä paketti? Onko lopputyöaiheesi kiinnostava mutta kansiossa kuiva? Miten saisit kaikki uskomaan että olet tehnyt maailmaa mullistavan tieteellisen löydön? Entä miten saisit työsi esiteltyä ihmiskunnalle?

Masters of Aalto – MoA näin ystävien kesken – mahdollistaa näyttelyn ja näyttämön jossa esitellään ennennäkemättömiä ja fantastisia opinnäytteitä Aalto-yliopiston kaikilta aloilta. MoA’13 esittelee yleisölleen osaamista, opiskelua ja tutkimusta Aallosta 8.–26.5.2013.

Osallistumalla MoAan saat tilaisuuden luoda entistä laajemman verkoston, apua oman osaamisesi esittelyyn ja visualisointiin, laajan yleisön jolle esitellä asiantuntijuuttasi, mahdollisuuden näyttää yhteiskunnalle mitä sinusta on tullut, ympäristön jossa pääset mukaan tulevaisuuden tekijöiden keskiöön sekä elämäsi tilaisuuden saada näyttelyosallistuminen CV:seen.

Jos olet valmistunut tai valmistumassa toukokuu 2012-toukokuu 2013 välisenä aikana, ilmoittaudu tai ilmianna gradu/ dippatyö.

Haku päällä BIZ, CHEM, ENG, ELEC, SCI 13.1.2013 asti!

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut löytyvät täältä. Lisää tietoa hausta ja mahdollisuuksista: katri.winqvist@aalto.fi

10. Tule kuulemaan uusien professoreiden tervetuliaisluentoja 12. joulukuuta

Aalto-yliopisto juhlistaa vakinaistettuja professoreitaan kutsumalla kaikki uudet tenure track -urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset Associate- tai Full-tason professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään. Tällä kertaa juhlistamme myös erityisesti Aalto Distinguished Professor -nimitystä.

Tervetuloa kuulemaan professoreiden tervetuliaisluentoja keskiviikkona 12.12.2012 kello 14.00 Perustieteiden korkeakoulun TUAS-taloon, Otaniementie 17.

Lisätietoja.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *