AYY luopuu saunavuoro- ja kellarikomeromaksuista Helsingissä

Joissakin AYY:n Helsingissä sijaitsevissa kiinteistöissä on asukkailta kerätty maksuja saunavuoroista ja kellarikomeroista. 1.1.2013 alkaen kellarikomerot ja saunavuorot sisältyvät asuntojen vuokriin.

Erillisistä saunavuoro- ja kellarikomeromaksuista luovutaan pääasiassa järjestelmän raskauden vuoksi. Saunojen ja komeroiden käytön seuraaminen on Helsingin kiinteistöissä käytännössä maksanut enemmän, kuin mitä maksuista on kertynyt. Samalla yhtenäistetään kaikkien Helsingin kiinteistöjen käytännöt vastaamaan toisiaan.

Maksut poistuvat automaattisesti, eikä muutos vaadi tämän suhteen toimenpiteitä asukkailta. Tästä lähtien käytössä olevat kellarikomerot on kuitenkin merkittävä selvästi. Kellarikomeron oveen on laitettava esille sitä käyttävän asukkaan nimi, asunnon osoite ja kuluva vuosiluku. Tällä estetään kellarikomeroiden hiljaksiin täyttyminen esimerkiksi entisten asukkaiden ylimääräisestä roinasta. Jos merkitsemätöntä komeroa ei merkitä huomautuksenkaan jälkeen, huoltoyhtiö voi tyhjentää komeron ja hävittää sinne säilötyt tavarat.

Kunkin kiinteistön asukasneuvosto voi itse päättää, millainen järjestely saunojen ja saunavuorojen varaamisen suhteen talossa on käytössä. Asuntotoimisto auttaa kysyttäessä saunavuorojen käytännön järjestelyiden kanssa. Autopaikkojen hinnat säilyvät ennallaan.

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa asumisen asiantuntija Jaakko Koivula (etunimi.sukunimi@ayy.fi, 050 520 9444).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *