Viikkotiedote 3/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 3/2013

AYY:n kolmannet vuosijuhlat järjestetään lauantaina 2.2. Tapahtumatalo Bankissa. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa vuosijuhlat.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n 3. vuosijuhla 2.-3.2.
  3. AYY:n hallitus järjestäytyi
  4. AYY Uncovers – sisäpiirin tietoa työpaikoista!
  5. Kiitoskortti kivalle yliopiston työntekijälle
  6. Tule hengailemaan – hengailuilta 24.1
  7. Yhdessä liikkeelle – hae vertaisohjaajaksi liikuttamaan itseäsi ja muita
  8. Viikkotiedotteen käytännöt tapahtumatiedotuksen osalta muuttuvat
  9. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?
  10. Opintopsykologien Mindfullness -työpaja

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 3

VIIKKO 4

2. AYY:n 3. vuosijuhla 2.-3.2.

Juhli ylioppilaskunnan kolmea vuotta loistotunnelmassa lauantaina 2.3. Tapahtumatalo Bankissa! Luvassa on kolmen ruokalajin illallinen puheineen, musiikkiesityksiä, stand-upia, ilmapallotaiteilija ja riemukkaat jatkot. Illan dresscode on cocktail. Sunnuntaina 3.2. nautitaan vuosijuhlan brunssia Design Factorylla klo 12 alkaen. Brunssille on linja-autokyyditykset.

Ilmoittautuminen sekä lisätietoja juhlasta löytyy osoitteesta vuosijuhlat.fi ja facebookista.

Liput jatkoille tulevat erikseen myyntiin viikolla 4.

3. AYY:n hallitus järjestäytyi

Ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston valitsema hallitus, jonka toimikausi on kalenterivuosi. Hallitus hoitaa ylioppilaskunnan juoksevia asioita sekä vastaa toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Hallitus edustaa ylioppilaskuntaa ulospäin, valvoo ylioppilaskunnan hallintoa sekä käyttää yleistä toimeenpanovaltaa ylioppilaskunnan sääntöjen ja edustajiston päätösten asettamissa rajoissa. Kaikesta toiminnastaan hallitus vastaa edustajistolle. Hallituksen jäsenillä on kullakin yksi tai useampi sektori, jonka toiminnasta he vastaavat. AYY:n hallitus 2013 järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 9.1. seuraavasti:

  • Piia Näränen: puheenjohtaja
  • Jori Jämsä: varapuheenjohtaja
  • Perttu Karjalainen: koulutuspolitiikka, opintoasiat ja kansallinen edunvalvonta, talous
  • Henna Hietanen: kulttuuri ja vapaaehtoiset
  • Jani Laamanen: asuminen
  • Ilmi Salminen: koulutuspolitiikka, Aalto-yliopisto, kampusasiat
  • Tuukka Pykäläinen: viestintä ja järjestöasiat
  • Mariko Landström: kansainväliset asiat
  • Tuisku Suomala: yrityssuhteet
  • Laura Euro: sosiaalipolitiikka ja liikunta

Hallituksen jäseniin voi olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostilla. Osoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ayy.fi.

4. AYY Uncovers – sisäpiirin tietoa työpaikoista!

Ovatko työpaikkailmoitukset aina kovin samanlaisia? Onko pelkästä ilmoituksesta hankala saada selville, minkälaiseen tehtävään/organisaatioon/tiimiin tekijää halutaan mukaan? AYY haluaa auttaa!

AYY – yhteistyössä yritysten kanssa – tarjoaa AYY Uncovers –videoblogin, jossa yritysten aidot työntekijät kertovat taustastaan, nykytehtävistään sekä tulevaisuuden näkymistään videohaastatteluiden muodossa!

Lisää videoita tuotetaan sivuille niiden valmistumisen mukaan. Myös Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mistä organisaatiosta videoita tuotetaan – ehdota juuri Sinua kiinnostavaa työnantajaa sivuilta löytyvän linkin kautta!

uncovers.ayy.fi

5. Kiitoskortti kivalle yliopiston työntekijälle

Kävitkö hyvällä luennolla? Pitikö vaksi ovea auki, kun teutaroit vaikeiden kantamuksien kanssa sisälle? Auttoiko opintosihteeri epätoivon hetkellä? Nyt on aika kiittää kivaa yliopiston työntekijää.

Lähettäessäsi kiitoksen tällä lomakkeella AYY toimittaa kiitettävälle henkilölle wanhanaikaisen postikortin kiitoksillasi varustettuna.

Lomake on olemassa tästä eteenpäin, joten voit käydä lähettämässä kiitoksia jatkossa milloin vain.

6. Tule hengailemaan – hengailuilta 24.1

AYY järjestää kevään aikana neljä hengailuiltaa Otaniemessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Monet tulevat Hengailuiltaan yksin tai ensimmäistä kertaa, joten sinunkaan ei tarvitse miettiä, tunnetko paikalta jo jonkun. Voit tulla piipahtamaan tai viipyä koko illan. Ensimmäinen hengailuilta pidetään torstaina 24.1 klo 18-22 Otaniemessä OK20 pienellä puolella osoitteessa Otakaari 20. Illan aikana on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa hengaamaan! Lisätietoja sopo@ayy.fi.

7. Yhdessä liikkeelle – hae vertaisohjaajaksi liikuttamaan itseäsi ja muita

AYY, UniSport ja YTHS tarjoavat sinulle mahdollisuuden saada uudenlaisia opiskelijaelämyksiä. Helmi-maaliskuun vaihteessa starttaa Otaniemessä ryhmä, jonka tavoitteena on aktivoida liikkeelle opiskelijoita, jotka kokevat yksin liikkumisen haastavaksi tai eivät saa nykyiseltä harrastukseltaan toivomaansa sosiaalista kontaktia. Kurssin pääpaino on sosiaalisten suhteiden syntymisessä ja lujittamisessa hauskan liikunnan ohella. Nyt haemme tälle ryhmälle 4-6 vertaisohjaajaa Aalto-yliopiston opiskelijoista.

Vertaisohjaaja kokoontuu kerran viikossa ryhmänsä kanssa kokeilemaan hauskoja uusia tai jo vähän tutumpia lajeja. Vertaisohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta liikunnanohjaamisesta, vaan innostus uuden oppimiseen ja ryhmänohjaamiseen riittävät. Vertaisohjaajat koulutetaan tehtävään ennen kurssin alkua. Koulutus kestää yhteensä n. 6 tuntia (3 x 2h). Ryhmät aloittavat toimintansa helmi-maaliskuun vaihteessa ja kokoontuvat 10 kertaa kevään aikana sovittujen aikataulujen mukaisesti. UniSport tarjoaa palvelut ryhmän käyttöön ilmaiseksi.Vertaisohjaajat saavat täyspainoisesta osallistumisesta ilmaisen UniSportin kausikortin vuodeksi.

Lähetä 23.1.2013 mennessä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen liikunta@ayy.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi, miksi haluaisit vertaisohjaajaksi ja mitä tehtävältä odotat. Valinnasta ilmoitetaan sähköpostitse 30.1.2013 mennessä. Koulutukseen osallistuminen on edellytys valituksi tulemiselle.

Lisätietoja Heidi Heiskaselta osoitteesta liikunta@ayy.fi

8. Viikkotiedotteen käytännöt tapahtumatiedotuksen osalta muuttuvat

Yksittäisistä tapahtumista tiedotetaan tämän vuoden alusta lähtien ensisijaisesti viikkotiedotteen ”tällä ja ensi viikolla tapahtuu” -osiossa. Maininta tapahtumasta siirtyy viikkotiedotteeseen automaattisesti AYY.fi:n tapahtumakalenterista, johon kaikilla yhdistyksillä ja järjestöillä pitäisi olla tunnukset. Yksittäisiä tapahtumia ei siis enää jatkossa julkaista omana viikkotiedotekohtanaan kuin poikkeustapauksissa erillisen harkinnan mukaan. Tarkista siis, että yhdistykselläsi/järjestölläsi/killallasi/ainejärjestölläsi on tunnukset, joilla pääset lisäämään tapahtuman AYY.fi:n tapahtumakalenteriin, ja lisää tapahtumasi kalenteriin ajoissa. Mikäli teillä ei jostain syystä vielä tunnuksia ole tai ne ovat hukkuneet, voit pyytää sellasiet viestintäasiantuntija Joonas Jylhältä (joonas.jylha@ayy.fi).

9. Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi perjantaihin klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi, puh: 050 520 9440).

10. Opintopsykologien Mindfullness -työpaja

Tule harjoittelemaan keskittymiskykyä ja vapautumista jumittavista ajatusmalleista. Mindfulness taitojen kautta sinulle on mahdollisuus lisätä elämäniloa, mielenrauhaa ja tasapainoa. Päivittäinen harjoittelu vaikuttaa myönteisesti mm. päätöksentekokykyyn, keskittymiskykyyn sekä stressin hallintaan.

Kokoontumisajat: Työpajassa on viisi kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Työpaja pidetään maanantaisin klo 14-16 21.1.-18.2.2013.

Kokoontumispaikka: Lönnrotin katu 23 a 7, 00120 Helsinki

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä tammikuussa pidettävään työpajaan on 16.1.2013. Työpajan viisi kokoontumiskertaa muodostavat kokonaisuuden ja työpajasta saa eniten irti, jos osallistuu jokaiselle kokoontumiskerralle. Työpaja on suomenkielinen ja opiskelijoille maksuton. Lisätiedot täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *