Viikkotiedote 4/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 4/2013

AYY:n kolmansia vuosijuhlia juhlitaan ensi viikon lauantaina 2.2. Ilmoittaudu mukaan juhlimaan tämän viikon sunnuntaihin 27.1. mennessä osoitteessa vuosijuhlat. fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n 3. vuosijuhla 2.-3.2.
  3. Tule hengailemaan – hengailuilta 24.1
  4. Tule mukaan campusideoinnin sidosryhmäworkshoppiin 29.1.
  5. TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros, DL su 3.2.
  6. Yhdessä liikkeelle – hae vertaisohjaajaksi liikuttamaan itseäsi ja muita
  7. Opintopsykologien Stressi hallintaan –työpaja
  8. Hae mukaan AIESEC Aaltoon
  9. Contact Forum -rekrytointimessut Kaapelitehtaalla 24.1.2013
  10. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Haku käynnissä NYT!
  11. Huippukesä huippuyliopistossa: Haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon
  12. Tekniikan edistämissäätiön apurahat 2013
  13. Urpremiär av Kårspexet 12/13 – ”Vid gränsen” äger rum i Finland den 02.02.2013!
  14. ADD Café avajaiset ma 28.1. klo 12.00
  15. Aalto Aikikain aikidonäytös ma 28.1. Peruskurssi aloittelijoille alkaa 31.1.
  16. PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssi ja laitesukelluskokeilu 2013

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 4

VIIKKO 5

2. AYY:n 3. vuosijuhla 2.-3.2.

Juhli ylioppilaskunnan kolmea vuotta loistotunnelmassa lauantaina 2.3. Tapahtumatalo Bankissa! Luvassa on kolmen ruokalajin illallinen puheineen, musiikkiesityksiä, stand-upia, ilmapallotaiteilija ja riemukkaat jatkot. Illan dresscode on cocktail. Sunnuntaina 3.2. nautitaan vuosijuhlan brunssia Design Factorylla klo 12 alkaen. Brunssille on linja-autokyyditykset.

Ilmoittautuminen sekä lisätietoja juhlasta löytyy osoitteesta vuosijuhlat.fi ja facebookista.

Liput jatkoille tulevat erikseen myyntiin viikolla 4.

3. Tule hengailemaan – hengailuilta 24.1

AYY järjestää kevään aikana neljä hengailuiltaa Otaniemessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Monet tulevat Hengailuiltaan yksin tai ensimmäistä kertaa, joten sinunkaan ei tarvitse miettiä, tunnetko paikalta jo jonkun. Voit tulla piipahtamaan tai viipyä koko illan. Ensimmäinen hengailuilta pidetään torstaina 24.1 klo 18-22 Otaniemessä OK20 pienellä puolella osoitteessa Otakaari 20. Illan aikana on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa hengaamaan! Lisätietoja sopo@ayy.fi.

4. Tule mukaan campusideoinnin sidosryhmäworkshoppiin 29.1.

Työpajassa on lyhyitä linjaavia ja informatiivisia heräte-esityksiä sekä työpajatyöskentelyä, jossa syvennetään ja laajennetaan erityisesti alla kuvattuja teemoja. Teemoja on valmisteltu työpajaa ja muita toimenpiteitä varten syksyn 2012 aikana. Työskentely tapahtuu ohjattuna Learning Cafe –tyyppisenä pöytäryhmätyöskentelynä.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 29.1. Dipolissa klo 8:30 alkaen

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä.

5. TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros, DL su 3.2.

TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2013 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 3.2.2013 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy täältä.

Kevään 2013 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta tter.ayy.fi. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

6. Yhdessä liikkeelle – hae vertaisohjaajaksi liikuttamaan itseäsi ja muita

AYY, UniSport ja YTHS tarjoavat sinulle mahdollisuuden saada uudenlaisia opiskelijaelämyksiä. Helmi-maaliskuun vaihteessa starttaa Otaniemessä ryhmä, jonka tavoitteena on aktivoida liikkeelle opiskelijoita, jotka kokevat yksin liikkumisen haastavaksi tai eivät saa nykyiseltä harrastukseltaan toivomaansa sosiaalista kontaktia. Kurssin pääpaino on sosiaalisten suhteiden syntymisessä ja lujittamisessa hauskan liikunnan ohella. Nyt haemme tälle ryhmälle 4-6 vertaisohjaajaa Aalto-yliopiston opiskelijoista.

Vertaisohjaaja kokoontuu kerran viikossa ryhmänsä kanssa kokeilemaan hauskoja uusia tai jo vähän tutumpia lajeja. Vertaisohjaajalla ei tarvitse olla kokemusta liikunnanohjaamisesta, vaan innostus uuden oppimiseen ja ryhmänohjaamiseen riittävät. Vertaisohjaajat koulutetaan tehtävään ennen kurssin alkua. Koulutus kestää yhteensä n. 6 tuntia (3 x 2h). Ryhmät aloittavat toimintansa helmi-maaliskuun vaihteessa ja kokoontuvat 10 kertaa kevään aikana sovittujen aikataulujen mukaisesti. UniSport tarjoaa palvelut ryhmän käyttöön ilmaiseksi.Vertaisohjaajat saavat täyspainoisesta osallistumisesta ilmaisen UniSportin kausikortin vuodeksi.

Lähetä 23.1.2013 mennessä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse osoitteeseen liikunta@ayy.fi. Kerro hakemuksessa itsestäsi, miksi haluaisit vertaisohjaajaksi ja mitä tehtävältä odotat. Valinnasta ilmoitetaan sähköpostitse 30.1.2013 mennessä. Koulutukseen osallistuminen on edellytys valituksi tulemiselle.

Lisätietoja Heidi Heiskaselta osoitteesta liikunta@ayy.fi

7. Opintopsykologien Stressi hallintaan –työpaja

Liikaa tekemistä? Aina kiire? Asiat kaatuu päälle? Tule harjoittelemaan stressinhallintataitoja tähän työpajaan! Työpajan tavoitteena on tukea jaksamista ja auttaa tunnistamaan itselle sopivia stressinhallintakeinoja. Työpajassa opetellaan stressinhallintataitoja, ajanhallintaa, rentoutumiskeinoja ja tietoista läsnäoloa. Työskentelytapoina käytetään keskustelua ryhmässä ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajassa on neljä kokoontumiskertaa (2 tuntia/kerta). Työpaja toteutetaan yhteistyössä Hankenin kanssa ja on tarkoitettu sekä Aalto-yliopiston että Hankenin opiskelijoille. Työskentelykieli on ruotsi.

Kokoontumisajat: pe 1.2, to 7.2, pe 15.2, pe 22.2. klo 10-12, Svenska Handelshögskolan, Arkadiankatu 22, luokka 303

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi@aalto.fi ja täältä.

8. Hae mukaan AIESEC Aaltoon

AIESEC on maailman suurin kokonaan opiskelijoiden pyörittämä järjestö, joka antaa mahdollisuuden päästä kehittämään työelämässä tarvittavia johtajuustaitoja jo opiskeluaikana. Nyt voit päästä harjoittamaan käytännössä mm. neuvottelu-, kommunikointi-, myynti- ja projektinjohtotaitojasi työskentelemällä oikeiden yritysten kanssa. Tukenasi on kansainvälinen tiimi opiskelijoita ja kannustava ilmapiiri. Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tapaat paljon mahtavia ihmisiä ja saat uusia kavereita!

Liittyminen on helppoa, täytä hakemuksesi tästä.

Lisätietoja voi halutessaan kysellä lähettämällä mailia aalto@aiesec.fi tai soittamalla +358 41 708 2411 .

9. Contact Forum -rekrytointimessut Kaapelitehtaalla 24.1.2013

Poikkitieteellinen opiskelijayhtiö CF-Opiskelijamessut Oy järjestää maamme suurimman yksipäiväisen rekrytointimessutapahtuman yliopisto-opiskelijoille torstaina 24.1.2013 klo 10-17 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on vuosittain koonnut yhteen noin 70-90 yritystä ja 5 000 opiskelijaa. Tapahtuma on maksuton.

Kiehtovien yritysedustajakohtaamisten lisäksi messuilla voit tänä vuonna harjoittaa myös ongelmanratkaisutaitojasi. Olemme nimittäin lanseeranneet supersuositun CV-klinikan rinnalle Case-klinikan. Voit myös CV-kuvauttaa itsesi ammattivalokuvaajalla huikean edulliseen hintaan.

Nämä eivät myöskään ole pelkästään ns. ”karkki ja kynä” –messut. Suoraan messuiltakin on työllistytty. Messutunnelmaa ovat nostattamassa julkisuudestakin tunnetut puhujat. Näitä ovat muun muassa kansanedustaja Mikael Jungner ja Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies. Messukansaa viihdyttää stand up –koomikko Tomi Haustola.

Ilmaisbussit kuljettavat sinut mukavasti perille kultakin kampukselta. Lisätietoa messuista ja osallistuvista yrityksistä löytyy sivuiltamme www.contactforum.fi. Sivuilta löytyy myös työpaikkailmoituksia.

10. EntreMill – työelämälähtöinen uravalmennusohjelma korkeakouluopiskelijoille! Haku käynnissä NYT!

EntreMill on työelämään kytketty uravalmennusohjelma, johon sisältyy lähiopetuksena tapahtuvaa valmennusta, ohjausta ja konsultointia yhdistettynä yritystyöskentelynä tapahtuvaan työssäoppimiseen ja/tai oman yritysidean työstämiseen. Valmennus perustuu tehokasta työllistymistä edistäviin toimenpiteisiin ja niiden työelämätaitojen kehittämiseen, joita ei koulussa opita. Valmennusohjelma sopii hyvin opiskelijoille, koska sen yhteydessä voit samanaikaisesti opiskella, tehdä opinnäytetyötä tai työskennellä osa-aikaisesti.Valmennusohjelma on tarkoitettu innostuneille ja motivoituneille korkeakoulututkintoa suorittaville ja valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille (yliopisto/amk) tai vastavalmistuneille, jotka kaipaavat sparrausta työelämään siirtymisessä ja työelämävalmiuksien kehittämisessä.

Valmennusohjelma on valituille opiskelijoille maksuton!

Lisätietoja ja hakuohjeet löytyvät täältä.

Hyödynnä nyt ainutlaatuinen tilaisuus ja hae mukaan 3.2.2013 mennessä!

11. Huippukesä huippuyliopistossa: Haetaan jälleen erinomaisia opiskelijoita kesäkouluun Stanfordin yliopistoon

Nyt Sinulla on Aallon opiskelijana (loppuvaiheen kandit ja alkuvaiheen maisterit) jälleen mahdollisuus hakea Stanfordin yliopiston järjestämään kesäkouluun (Stanford Summer International Honors Program SSIHP), joka järjestetään 22.6 – 18.8.2013 Kaliforniassa. Aalto-yliopisto, yhteistyössä Stanfordin yliopiston kesäkoulun kanssa, tukee enintään kuuden aaltolaisen opintoja täydellä stipendillä. Hakuohjeet löytyvät täältä.

12. Tekniikan edistämissäätiön apurahat 2013

Tekniikan edistämissäätiön (TES) vuoden 2013 apurahojen hakuaika alkaa 11.1.2013 ja päättyy 10.2.2013. Lisätietoja hakuun liittyen on saatavissa säätiön nettisivuilta www.tekniikanedistamisaatio.fi

Säätiö myöntää apurahoja teknilliseen tutkimustoimintaan, ensisijassa jatko-opintoihin ja post-doc opintoihin. Säätiö haluaa kannustaa suomalaisten opiskelijoiden kansainvälistymistä ja ulkomailla opiskelua. Säätiö myöntää apurahoja myös ulkomaisille post doc -tutkijoille, jotka työskentelevät suomalaisessa yliopistossa.

13. Urpremiär av Kårspexet 12/13 – ”Vid gränsen” äger rum i Finland den 02.02.2013!

Den 02.02 kl. 16.00 smäller det i Sellosalen, då Kårspexet 12/13 sätter upp sin första föreställning av ”Vid Gränsen – eller vikten av att pricksäkert signalera sin mening”. Missa inte denna urpremiär, utan köp din biljett nu genom att maila karspexbiljetter@teknolog.fi eller kom och besök vår försäljningskiosk på TF måndagar, onsdagar och torsdagar från och med den 14.01.

Biljetter 15/25€ , nachspex på TF 18€.

Mera info.

14. ADD Café avajaiset ma 28.1. klo 12.00

Otaniemeen avataan uusi ja ensiluokkainen espressokahvila ADD Café maanantaina 28.1. klo 12.00. Kahvila on laatuaan ensimmäinen alueella ja uniikkia on myös työvoima, joka koostuu Aallon opiskelijoista. Tavoitteena kahvilalla on olla linkkinä opiskelijoiden, professorien sekä vierailijoiden välillä sekä olla nostattamassa kahvilakulttuuria kampuksella.

Kahvila sijaitsee persoonallisessa ympäristössä uuden Aalto Digital Design Laboratoryn aulassa, osoitteessa Sähkömiehentie 4G (sisäpiha), Espoo. Kahvila on auki arkipäivisin klo 8.00-18.00.

Avajaistarjouksena espresso yhdellä eurolla!

15. Aalto Aikikain aikidonäytös ma 28.1. Peruskurssi aloittelijoille alkaa 31.1.

Aalto Aikikai järjestää aikidonäytöksen maanantaina 28.1. Jämeräntaival 5 A:n tatamisalilla. Peruskurssin treenit aloittelijoille alkavat torstaina 31.1. klo 17.00. Lisää tietoa löytyy seuran kotisivuilta: www.aaltoaikikai.ayy.fi

16. PSK Kuplan Laitesukelluksen Peruskurssi ja laitesukelluskokeilu 2013

Kevään kurssin info-luento järjestetään tiistaina 5.2.2013 klo 17.30 Aalto yliopiston Rakennus- ja ympäristötekniikan talossa osoitteessa Rakentajanaukio 4 A. Järjestämme kurssin aloituksen yhteydessä ti 5.2. myös laitesukelluskokeilun. Tapahtumassa saat perustietoa sukellusharrastuksesta ja pääset kokeilemaan laitesukeltamista uima-altaassa kokeneen kouluttajan johdattamana. Kokeilun jälkeen ehdit vielä halutessasi mukaan kevään kurssille.

Kurssi ja laitesukelluskokeilu järjestetään vain suomenkielellä.

Lisätietoja täältä (suomeksi)

Kurssin nettisivut löytyvät täältä.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *