Viikkotiedote 5/2013

Tämä on AYY:n Viikkotiedote 5/2012

Ensi viikonloppuna juhlitaan AYY:n kolmansia vuosijuhlia. Vaikka et osallistuisikaan illalliselle, ota osaa juhlahumuun saapumalla vuosijuhlien jatkoille tai sunnuntaiaamun brunssille. Lisätietoja osoitteesta www.vuosijuhlat.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee pääsihteeriä
  3. Ylioppilaslehti Ainon päätoimittajaksi Annaleena Kuronen
  4. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan
  5. AYY:n asuntojen avaimet Töölöstä myös helmi- ja maaliskuussa
  6. AYY Shop kysely
  7. AYY:n vuosijuhlien JATKOT
  8. TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros, DL su 3.2.
  9. Aalto in Africa
  10. Espoon Bluesilta spesiaalitarjous opiskelijoille
  11. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!
  12. Onnistuiko designpääkaupunkivuosi tavoitteissaan – osallistu vaikuttavuusarviointiin ja voita kirjapalkinto
  13. ESN Aalto: Erasmus in School Info Session
  14. Opiskelijoiden Yhteisvastuukeräystempaus Helsingin keskustassa 6.2.
  15. Stand-up komiikkaa Smökissä
  16. Laskiaisrieha 12.2. @Ullis
  17. Biopolttoainepäivä 8.2. Design Factorylla

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 5

VIIKKO 6

2. AYY hakee pääsihteeriä

Aalto‐yliopiston ylioppilaskuntaan (AYY) kuuluu noin 15 000 opiskelijajäsentä. AYY:n palveluksessa on yli 50 vakinaista työntekijää sekä useita kymmeniä vapaaehtoisia toimijoita. AYY:n piirissä toimii noin 200 yhdistystä. Ylioppilaskunnan toiminnan painopisteitä ovat vahva edunvalvonta ja palvelutoiminta. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa omistamissaan asunnoissa kodin noin 3 000 jäsenelleen. AYY:n omaisuus on noin 150 miljoonaa euroa ja vuosittainen liikevaihto noin 15 miljoonaa euroa.

Haemme kokopäivätoimista

PÄÄSIHTEERIÄ

kaudelle 1.9.2013 – 31.8.2016.

Pääsihteerin tehtävänä on toimia aatteellisen sihteeristön esimiehenä ja linkkinä ylioppilaskunnan eri toimijoiden välillä. Pääsihteeri osallistuu AYY:n taloushallintoon ja hallituksen, edustajiston sekä taloustoimikunnan kokouksiin ja toimintaan. Päivittäisessä työssä toiminnan suunnittelulla ja jatkuvalla kehittämisellä on suuri rooli. Pääsihteerin tehtäviin kuuluu keskeisenä osana myös sidosryhmätyöskentely ja ylioppilaskunnan edustaminen.

Edellytämme:

  • Ylioppilaskunta-/järjestötoiminnan tuntemusta
  • Taloushallinnon tuntemusta
  • Esimiestaitoja
  • Hyvää paineensietokykyä
  • Akateemisia opintoja
  • Sujuvaa suomen kielen taitoa sekä ruotsin ja englannin kielen osaamista

Katsomme eduksi:

  • Esimieskokemuksen
  • AYY:n ja Aalto-yliopiston tuntemuksen
  • Akateemisen loppututkinnon
  • Spelögan

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työyhteisön sekä ainutlaatuisen näköalapaikan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan että Otaniemen kampusalueen rakentamiseen. Pääsihteerin työtehtävä tarjoaa monipuolisia haasteita, laaja-alaisen toimintakentän sekä kilpailukykyisen palkan. Toimistomme vilkkaan ja innostavan ilmapiirin luovat ylioppilaskunnan aktiiviset vapaaehtoiset ja huippuosaavat asiantuntijat. Työsuhteesi ajan olet oikeutettu asumaan AYY:n omistamissa asunnoissa. Tehtävään sisältyy palkallinen perehdyttämisjakso mahdollisuuksien mukaan toukokuusta alkaen.

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen toimitetaan AYY:n edustajiston asettaman pääsihteerin valintaa valmistelevan työryhmän sihteerille Teemu Halmeelle 22.2.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen teemu.halme@ayy.fi. Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Hakemukset käsittelee luottamuksellisesti pääsihteerin valintatyöryhmä. Haastattelut järjestetään viikoilla 10-11. Työryhmä tekee haastattelujen perusteella ehdotuksen soveltuvimmista hakijoista AYY:n edustajistolle, joka tekee lopullisen päätöksen pääsihteerin valinnasta huhtikuun aikana.

Lisätietoja toimesta antavat pääsihteerin valintatyöryhmän puheenjohtaja Martin Aalto (martin.aalto@ayy.fi, 050 342 4360) ja sihteeri Teemu Halme (teemu.halme@ayy.fi, 050 512 5852).

3. Ylioppilaslehti Ainon päätoimittajaksi Annaleena Kuronen

Kauppatieteiden kandidaatti Annaleena Kuronen on valittu ylioppilaslehti Ainon uudeksi päätoimittajaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaan. Päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä ja toimii toimituksen esimiehenä. Kuronen aloittaa tehtävässään helmikuussa. Aikaisemmin Kuronen on toiminut muun muassa Kylteri-lehden päätoimittajana ja Ainolehden avustajana.

Ylioppilaslehti Aino on AYY:n lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Uusi Aino pyrkii ilmestymään ensimmäisen kerran kevään 2013 aikana.

4. Hae ylioppilaskunnan keskusvaalilautakuntaan

Vuosi 2013 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Hakemukset keskusvaalilautakuntaan jätetään sähköisellä lomakkeella täällä.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2013.

Keskusvaalilautakunta päättää muun muassa äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat, asettaa vaalilautakunnat, tarkastaa ehdokasilmoitukset ja sopimukset vaaliliitoista ja -renkaista, suorittaa äänten tarkastuslaskennan sekä valvoo vaalin yleistä kulkua.

5. AYY:n asuntojen avaimet Töölöstä myös helmi- ja maaliskuussa

AYY:n Helsingin asuntokohteiden avainliikenne hoidetaan Töölön palvelupisteen kautta. Perjantaisin palvelupiste on kuitenkin suljettuna.

Helmikuussa ja maaliskuussa muuttopäivät sattuvat molemmat juuri perjantaille. Tämän vuoksi AYY järjestää helmi- ja maaliskuun muuttopäiviksi päivystyksen Töölön palvelupisteelle. Avaimet hoidetaan normaalisti Töölön palvelupisteeltä, eikä niistä tarvitse sopia mitään erikseen. Palauta ja hae avaimesi 1.2. ja 1.3. siis vain Töölön palvelupisteeltä. Asuntotoimisto Otaniemessä EI voi ottaa Helsingin kohteiden avaimia vastaan, jotteivät uusi ja vanha asukas mene ristiin ja avaimet jää saamatta.

Avainpäivystys on paikalla muuttopäivinä Töölön palvelupisteen normaalien aukioloaikojen mukaisesti klo 10:30 – 14:30.

6. AYY Shop kysely

Kiinnostavatko sinua uudet Aallon opiskelijoiden omat yliopistohupparit? Tai haluatko esittää toiveesi AYY:n tai Aallon tulevaan oheistuotetarjontaan liittyen?

Keväällä avattavan AYY Shopin tarjontaan liittyvä kysely on nyt auki. Vastaamalla kyselyyn autat kehittämään AYY Shopin tuotevalikoimaa paremmin koko opiskelijakunnan mieltymyksä ja toiveita vastaavaksi. Voit myös ehdottaa omaa ideaasi yliopistohuppareista sähköpostitse osoitteeseen verkkokauppa@ayy.fi. Paras idea voittaa leffaliput!

Lisäksi kaikkien vastaajien kesken arvotaan kolme kappaletta kahden leffalipun paketteja. Kysely on englanniksi.

Kysely löytyy täältä.

7. AYY:n vuosijuhlien JATKOT

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta juhlii kolmea vuottaan lauantaina 2.2. monimuotoisesti. Ensin nautitaan tyylikkäästä illallisjuhlasta, mutta illan kääntyessä yöksi on aika laittaa juhlat pystyyn ja JATKOT käyntiin.

Vuosijuhlan jatkoille ovat tervetulleita riemuitsemaan kaikki täysi-ikäiset. Ovet jatkopaikalle Tapahtumatalo Bankiin (Unioninkatu 20, Helsinki) avataan klo 22:30, ja sisäänpääsy maksaa 5 euroa. Luvassa on niin huippu-dj:tä kuin ultimaattinen cover-bändikin. Lisää lystiä irtoaa mm. samppanjabaarista ja mekaanisesta härästä, muita riekkumismahdollisuuksia unohtamatta.

Jatkojen kreisibailumeiningistä huolta pitävät:

  • 21:45 – DJ Jerome (Aalto Lunch Beat)
  • 22:50 – Fucking Magnets, How Do They Work? (Teekkarispeksi)
  • 23:10 – DJ Pluris (HeavyWeight, SpinFM)
  • 00:30 – Fucking Magnets, How Do They Work?
  • 01:10 – DJ Diglet

Lisätietoja ja pääsylippuja osoitteesta www.vuosijuhlat.fi

Liput ovat myös myynnissä ennakkoon kouluilla klo 11-13 seuraavina päivinä:

  • Otaniemi: ma 28.1., ke-pe 30.1.-1.2.
  • Töölö: ma 28.1., ke 30.1., pe 1.2. sekä Club Lagoonissa to 31.1.
  • Arabia: ti-pe 29.1.-1.2.

8. TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros, DL su 3.2.

TTER:n vuoden 2013 ensimmäinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2013 ensimmäisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 3.2.2013 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Kevään 2013 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

9. Aalto in Africa

Aalto in Africa on opiskelijavetoinen innovaatioprojekti, joka tarjoaa 50 Aallon opiskelijalle unohtumattoman oppimiskokemuksen. Matkaamme Sambian kautta Etelä-Afrikkaan, määränpäänämme Kapkaupunki. Tavoitteemme on oppia paikallisilta yhteisöiltä, yhdessä tekemällä.

Ensimmäinen avoin tiedotustilaisuus järjestetään keskiviikkona 30.1. klo 18:00 Design Factorylla. Tule kuulemaan lisää suunnitelmistamme, ja kertomaan miten sinä haluaisit osallistua tämän uniikin oppimiskokemuksen tekemiseen!

Osallistujien haku on auki 6.-25.2.2013. Lisätietoa löydät http://aaltoinafrica.com ja Facebook-sivultamme: https://www.facebook.com/AaltoInAfrica

10. Espoon Bluesilta spesiaalitarjous opiskelijoille

Jääkiekkoseura Espoon Blues kutsuu Aalto-yliopiston opiskelijoita perjantaina 1.2 Barona Arenalla pelattavaan Blues-Ilves otteluun huokeaan 9€ hintaan. Ottelupaketti sisältää ottelulipun, HK:n tarjoaman nakkimukin ja 400 ensimmäiselle opiskelijalle Koffin tarjoaman ilmaisen olut-/siiderituopin. Ottelun jälkeen 100 ensimmäisellä on mahdollisuus päästä ilmaisella bussikuljetuksella Helsingin keskustaan. Illan ohjelman on seuraava:

  • 16.30 kokoontuminen Club sisäänkäynnin luona
  • 16.45 ruoka- ja juomatarjoilu Blue Zone ravintolassa
  • 17.15 Espoon Bluesin videotervehdys mediakuutiolla
  • 17.30-18.30 korkeakouluopiskelijoiden välistä verkostoitumista. Paikalla myös Espoon Bluesin edustajia

Ilmoittautumiset keskiviikko 30.1 klo 16.00 mennessä täällä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia ei huomioida. Lisätietoja Heidi Heiskaselta (heidi.heiskanen@ayy.fi) tai puhelimitse 050-520 9418.

11. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!

Tervetuloa osallistumaan vuosittaiseen opiskelijakyselyyn trendence Graduate Barometer 2013 – Finland Edition! Kysely täytetään netissä, ja se käy helposti ja nopeasti. Osallistuaksesi kyselyyn, klikkaa linkkiä: www.trendence-gradbarometer.eu

Kyselyssä pyydetään arvioimaan muun muassa tyytyväisyyttäsi opintoihisi ja odotuksiasi tulevaisuuden urasi suhteen. Kysely kerää yhteen opiskelijoiden mielipiteitä ympäri Eurooppaa arvioiden eroja ja yhtäläisyyksiä eri maiden välillä.

Vastattuasi kyselyyn sinun on mahdollista verrata vastauksiasi Euroopan opiskelijoiden keskiarvoihin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus voittaa jokin seuraavista palkinnoista:

  • 5 x 500 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti
  • 10 x 200 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti

Kysely toteutetaan yhteistyössä trendence Institutin kanssa. Vakuutamme, että vastauksesi käsitellään anonyymisti ja tietosuojalain määrittelemällä tavalla. Kiitos osallistumisestasi ja onnea arvontaan!

12. Onnistuiko designpääkaupunkivuosi tavoitteissaan – osallistu vaikuttavuusarviointiin ja voita kirjapalkinto

World Design Capital Helsinki 2012 -vuosi pyrki edistämään ja tukemaan designin kulttuurista, sosiaalista ja taloudellista hyödyntämistä. Tavoitteena oli muun muassa tarjota erilaisia mahdollisuuksia, joiden avulla kaupunkilaiset voivat osallistua oman elinympäristönsä kehittämiseen. Opiskelijoiden osallistuminen elinympäristön ja opiskelijoita koskevien tilanteiden ja tarpeiden suunnitteluun oli yksi keskeisiä designpääkaupunkivuoden tavoitteita.

Miten designpääkaupunkivuosi onnistui sinun mielestäsi? Kysely on auki 14.1.–3.2. Kyselyyn vastaaminen kestään noin 5 minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan Aalto ARTS Booksin lahjakortti (arvo 40 euroa) sekä 5 kpl WDC-vuoden juhla-CD:tä. Kiitos vastauksistasi!

Linkki kyselyyn: http://tinyurl.com/aezhs2q

Lisätietoja: Krista Kinnunen, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, krista.kinnunen@aalto.fi, 050 341 2256.

13. ESN Aalto: Erasmus in School Info Session

Exchange students, let’s make your time in Finland more meaningful than alcohol & parties! Come to our info session for Erasmus in School project where you could travel to schools in Finland and present about your home countries. There are many MOVIE TICKETS as thankful gifts for your participation. We and the tickets will be waiting at 17.00 Thursday 7th Feb 2013 Engine Room, Aalto Design Factory, Betonimiehenkuja 5, 02150 Espoo, Finland

14. Opiskelijoiden Yhteisvastuukeräystempaus Helsingin keskustassa 6.2.

Opiskelijoiden Yhteisvastuukeräystempaus Helsingin keskustassa keskiviikkona 6.2.2013 klo 11−18. Tule keräämään lippailla yksin, ystävän kanssa tai isommalla porukalla tunniksi tai pariksi ja autat yksinäisiä vanhuksia Suomessa ja Kambodžassa.

  • Hae liivi ja lipas Kampin kappelista Narinkkatorilta. Lippaiden jakelupiste avoinna klo 11–17.
  • Ota henkkarit mukaan.
  • Tarjolla kuumaa mehua ja pientä purtavaa.
  • Kerääjille ilmainen sisäänpääsy Circukseen.

Iltabileet klo 22.00 alkaen The Circus (Salomonkatu 1−3). Opiskelijakortilla pääsymaksu Yhteisvastuulle 6,5 €. Muut 10 €. Kerääjät ilmaiseksi sisään. Lue lisää bileistä! Seuraa tapahtumaa Facebookissa.

15. Stand-up komiikkaa Smökissä

Otaniemessä on nyt luovan tauon jälkeen taas alkamassa Stand Up -klubi. Tapahtumien näyttämönä on Servin Mökki ja tarjolla on neljä iltaa, joissa kussakin esiintyy neljä toinen toistaan parempaa koomikkoa. Illat isännöi Komiikkamies Ferrix Hovi.

Shown päivämäärät ovat seuraavat:

  • To 31.1.
  • To 21.2.
  • To 19.3.
  • To 4.4

Lippuja myydään AYY:n Sihteeristössä Otaniemessä (Otakaari 11) hintaan 8€ ja ovella 9€ – molemmat käteisellä.

Lisäksi tapahtumaan myydään sarjalippuja netissä täällä.

Lisätietoja täältä. Sivuille tulee tarkemmat esittelyt iltojen esiintyjistä.

http://ferrix.fi/

Tapahtuma facebookissa.

16. Laskiaisrieha 12.2. @Ullis

Jälleen kerran on meille lunta suotu, siispä mäkeen! Laskiaistiistaina, 12.2.2013 koittaa Helsingin Kaivopuistossa opiskelijoiden kevättalven piristys, Vapaateekkarien Ullanlinnanmäen Laskiaisrieha! Lystikkään, lumisen ja vauhdikkaan iltapäivän ajan mäki täyttyy kelkoista, pulkista, liukureista ja niitä ohjastavista iloisista opiskelijoista pääkaupunkiseudulta ja kauempaa. Pulkka kainaloon ja mukaan mäkeen!

Vapaan laskemisen ja lystinpidon ohella tiedossa on musiikkia, kilpailuja ja päheätä ohjelmaa. Päivän kruunaa legendaarinen ABB:n Akateeminen mäenlaskukilpailu, jossa joukkueet kisaavat toinen toistaan kekseliäämmillä ja näyttävämmillä rakennelmilla Laskiaisen huikeimman mäenlaskuvälineen tittelistä. Aikaisempina vuosina rinteessä nähtiin autoja, hävittäjiä, tankkeja sekä Lohikäärmeen kuolema; tule mukaan seuraamaan kuka vie skaban tällä kertaa! Tai jos vasara pysyy kädessä ja kelkka ohjaksissa, kokoa oma joukkue suunnittelupöydän ääreen ja ilmoittaudu mukaan. Säännöt ja ilmoittautumisohjeet löytyvät osoitteesta www.laskiaisrieha.fi

Paras meininki mäessä on klo 13-17 välillä, mutta ei meno siihen pääty vaan jatkuu hämärästä aamunkoittoon asti Gravitaatio-bileissä Helsingin keskustassa.

Parhaiten pysyt perillä kun seuraat tapahtumaa Facebookissa.

PS. Paranna maailmaa ja laita Ulliksella roskat roskikseen.

17. Biopolttoainepäivä 8.2. Design Factorylla

Biopolttoainepäivä on Kemistikillan, Puunjalostajakillan ja Prosessiteknillisen Kerhon järjestämä seminaaritapahtuma, jossa alan johtavat yritykset esittelevät biopolttoaineisiin liittyvää erityisosaamistaan ja tuoreimpia projektejaan. Yrityksistä mukana ovat ainakin VTT, UPM, Vapo ja St1.

Seminaarista ja illallisesta koostuva päivä järjestetään 8.2.2013 klo 14 alkaen Aalto-yliopiston Design Factoryllä (Betonimiehenkuja 5c), Otaniemessä. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki biopolttoaineista kiinnostuneet aaltolaiset, niin opiskelijat, henkilökunta, kuin alumnitkin.

Ilmoittautuinen aukeaa tapahtuman sivuilla 23.1.2013 klo 12.00 ja sulkeutuu 3.2.2013 klo 12.00. Tapahtuman hinta on 5 euroa. Kannattaa olla nopea, sillä paikkoja henkilökunnalle sekä muille kuin järjestäjäkiltojen opiskelijoille on varattu 25. Tarjolla mielenkiintoista informaatiota, ruokaa, juomaa ja verkostoitumista! Lisää informaatiota tapahtumasta päivitetään tapahtuman sivuille. Dresscode: Smart&casual. Tapahtuma on suomenkielinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *