Viikkotiedote 8/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 8/2013

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY hakee pääsihteeriä
  3. AYY palkitsi vuoden 2012 oppimisen edistämisteon
  4. AYY:n Helsingin asuntojen avaimet Töölöstä myös maaliskuussa
  5. Lähde Liikkumaan kurssi alkaa 26.2
  6. Hae kampus-iskuryhmään
  7. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  8. Aalto in Africa: haku on käynnissä
  9. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan
  10. Muotoilun Antti Nurmesniemi-jatkokoulutusapurahat ovat nyt haettavissa
  11. Apurahoja opintoihin Kiinassa
  12. Lähde KV-ISOksi
  13. Welcome to NSCN seminar 5. – 6.3.2013
  14. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!
  15. Tule studioyleisöksi YLE TV2:n uuteen talkshowhun

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 8

VIIKKO 9

2. AYY hakee pääsihteeriä

Aalto‐yliopiston ylioppilaskuntaan (AYY) kuuluu noin 15 000 opiskelijajäsentä. AYY:n palveluksessa on yli 50 vakinaista työntekijää sekä useita kymmeniä vapaaehtoisia toimijoita. AYY:n piirissä toimii noin 200 yhdistystä. Ylioppilaskunnan toiminnan painopisteitä ovat vahva edunvalvonta ja palvelutoiminta. Lisäksi ylioppilaskunta tarjoaa omistamissaan asunnoissa kodin noin 3 000 jäsenelleen. AYY:n omaisuus on noin 150 miljoonaa euroa ja vuosittainen liikevaihto noin 15 miljoonaa euroa.

Haemme kokopäivätoimista

PÄÄSIHTEERIÄ

kaudelle 1.9.2013 – 31.8.2016.

Pääsihteerin tehtävänä on toimia aatteellisen sihteeristön esimiehenä ja linkkinä ylioppilaskunnan eri toimijoiden välillä. Pääsihteeri osallistuu AYY:n taloushallintoon ja hallituksen, edustajiston sekä taloustoimikunnan kokouksiin ja toimintaan. Päivittäisessä työssä toiminnan suunnittelulla ja jatkuvalla kehittämisellä on suuri rooli. Pääsihteerin tehtäviin kuuluu keskeisenä osana myös sidosryhmätyöskentely ja ylioppilaskunnan edustaminen.

Edellytämme:

  • Ylioppilaskunta-/järjestötoiminnan tuntemusta
  • Taloushallinnon tuntemusta
  • Esimiestaitoja
  • Hyvää paineensietokykyä
  • Akateemisia opintoja
  • Sujuvaa suomen kielen taitoa sekä ruotsin ja englannin kielen osaamista

Katsomme eduksi:

  • Esimieskokemuksen
  • AYY:n ja Aalto-yliopiston tuntemuksen
  • Akateemisen loppututkinnon
  • Spelögan

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja innostavan työyhteisön sekä ainutlaatuisen näköalapaikan Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan että Otaniemen kampusalueen rakentamiseen. Pääsihteerin työtehtävä tarjoaa monipuolisia haasteita, laaja-alaisen toimintakentän sekä kilpailukykyisen palkan. Toimistomme vilkkaan ja innostavan ilmapiirin luovat ylioppilaskunnan aktiiviset vapaaehtoiset ja huippuosaavat asiantuntijat. Työsuhteesi ajan olet oikeutettu asumaan AYY:n omistamissa asunnoissa. Tehtävään sisältyy palkallinen perehdyttämisjakso mahdollisuuksien mukaan toukokuusta alkaen.

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen toimitetaan AYY:n edustajiston asettaman pääsihteerin valintaa valmistelevan työryhmän sihteerille Teemu Halmeelle 22.2.2013 klo 12:00 mennessä osoitteeseen teemu.halme@ayy.fi. Hakemukset kuitataan vastaanotetuiksi. Hakemukset käsittelee luottamuksellisesti pääsihteerin valintatyöryhmä. Haastattelut järjestetään viikoilla 10-11. Työryhmä tekee haastattelujen perusteella ehdotuksen soveltuvimmista hakijoista AYY:n edustajistolle, joka tekee lopullisen päätöksen pääsihteerin valinnasta huhtikuun aikana.

Lisätietoja toimesta antavat pääsihteerin valintatyöryhmän puheenjohtaja Martin Aalto (martin.aalto@ayy.fi, 050 342 4360) ja sihteeri Teemu Halme (teemu.halme@ayy.fi, 050 512 5852).

3. AYY palkitsi vuoden 2012 oppimisen edistämisteon

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) palkitsi kolmivuotisjuhlissaan 2.2.2013 vuoden 2012 oppimisen edistämisteon. Palkinto myönnettiin Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun ”Paremman oppimisen puolesta! (POP)” – projektille.

POP -projektin tarkoitus on luoda oppimisen ympärille yhteisö ja kulttuuri. POPista tekee erinomaisen hankkeen se, että mukana ovat sekä opiskelijat että henkilökunta. POPin myötä perustieteiden korkeakoulussa on mm. perustettu Learning hub Greenhouse T-taloon ja kehitetty optimoinnin perusteet – kurssia.

AYY myönsi POPille 300 euron apurahan projektin jatkokehittämiseen ja levittämiseen Aalto-yliopiston akateemisessa yhteisössä. AYY toivottaa POPin piirissä toimiville kymmenille POPpaajille intoa ja menestystä hyvin alkaneen projektin jatkamiseen.

AYY palkitsee vuosittain oppimisen edistämisteon. Palkinnon tarkoituksena on tehdä näkyväksi ja tukea konkreettisia tekoja ja projekteja, joita Aalto-yliopistossa on tehty oppimisen edistämiseksi. Tänä vuonna myönnetty oppimisen edistämisteko -palkinto oli ensimmäinen laatuaan. Nyt jaettu uusi palkinto korvaa vuoden opettaja -palkinnon.

Seuraavan kerran oppimisen edistämisteko palkitaan AYY:n nelivuotisjuhlissa helmikuussa 2014. AYY kannustaa aaltolaisia opiskelijasta ja professorista talonmiehiin parantamaan oppimista ja oppimisen edellytyksiä Aalto-yliopistossa.

Lisätietoja: Perttu Karjalainen hallituksen jäsen, koulutuspolitiikka (etunimi.sukunimi@ayy.fi)

4. AYY:n Helsingin asuntojen avaimet Töölöstä myös maaliskuussa

AYY:n Helsingin asuntokohteiden avainliikenne hoidetaan Töölön palvelupisteen kautta. Perjantaisin palvelupiste on kuitenkin suljettuna.

Maaliskuussa muuttopäivä sattuu juuri perjantaille. Tämän vuoksi AYY järjestää maaliskuun muuttopäiväksi päivystyksen Töölön palvelupisteelle. Avaimet hoidetaan normaalisti Töölön palvelupisteeltä, eikä niistä tarvitse sopia mitään erikseen. Palauta ja hae avaimesi 1.3. siis vain Töölön palvelupisteeltä. Asuntotoimisto Otaniemessä EI voi ottaa Helsingin kohteiden avaimia vastaan, jotteivät uusi ja vanha asukas mene ristiin ja avaimet jää saamatta.

Avainpäivystys on paikalla muuttopäivinä Töölön palvelupisteen normaalien aukioloaikojen mukaisesti klo 10:30 – 14:30.

5. Lähde Liikkumaan kurssi alkaa 26.2

Haluaisitko liikkua enemmän? Kaipaatko seuraa? Onko vaikea lähteä yksin liikkeelle? Haluatko saada opastusta eri liikuntamahdollisuuksiin?

Jos vastasit kyllä, Lähde Liikkumaan kurssi on juuri sinua varten. Tiistaina 26.2 starttaa AYY:n, UniSportin ja YTHS:n yhteistyössä järjestämä Lähde Liikkumaan kurssi. Kurssin tarkoituksena on tutustua uusiin liikuntalajeihin ja ennen kaikkea saada kavereita, jotka innostavat toinen toisiaan liikkumaan. Ryhmiä tulee yhteensä kolme, joista yksi järjestetään Helsingissä. Ryhmäläiset käyvät liikkumassa 1-3 krt viikossa. Kurssilaiset pääsevät itse vaikuttamaan kurssin sisältöön. Kaikki kurssille osallistuvat saavat UniSportin 3 kk:n kausikortin, jolla pääsee tutustumaan UniSportin tarjontaan.

Tule kokeilemaan yhdessä uusia elämyksiä ja saamaan uusia kavereita. Kurssi on maksuton ja kestää 12 viikkoa. Aiempaa kokemusta ja osaamista eri lajeista ja liikunnasta ei tarvita. Sen sijaan sitoutuminen ryhmään on välttämätöntä.

Ilmoittaudu kurssille sähköpostitse osoitteeseen liikunta@ayy.fi. Ilmoittautuminen päättyy pe 22.2. Lisätietoja kurssista voit kysyä osoitteesta heidi.heiskanen@ayy.fi.

6. Hae kampus-iskuryhmään

Haluatko vaikuttaa maailman parhaaseen kampukseen konkretian kautta? AYY hakee kampus-iskuryhmää toteuttamaan konkreettista ideointialustaa Otaniemen kampuksesta.

Projektissa ideoidaan ja rakennetaan konkreettinen fyysinen ideointitila kampuksesta. Tila tulee sijaitsemaan Urban Mill -rakennuksessa Design Factoryn vieressä. Projektin toteuttama fyysinen ideointihuone säilyy projektin toteutuksen jälkeen tilana, jossa voi tarkastella ja kommentoida kampuskehitystä. Projektissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa konkretian kautta Otaniemen kampukseen tiiviissä 7 hengen projektitiimissä. Tiimiin rekrytoidaan yksi puheenjohtaja ja 6 jäsentä. Haemme tekijöitä fukseista kokeneisiin konkareihin.

Taustat:

Otaniemeen sijoitetaan Aalto-yliopiston pääkampus, jossa kohtaavat eri alojen opiskelijat. Pääkampuksemme tulee myös olemaan keskeinen osa Espoon Otaniemeen, Keilaniemeen ja Tapiolaan sijoittuvaa T3-aluetta (tiede, taide ja talous).

Aikataulu:

  • Rekry projektitiimiin auki: 8.2.-25.2
  • Projektin toteutus: helmikuu-huhtikuu
  • Tilan avajaiset huhtikuun aikana
  • Tila avoinna opiskelijoille, henkilökunnalle, tutkijoille ja kaupungille auki huhtikuusta alkaen
  • Hakulomake löytyy osoitteesta http://lomake.ayy.fi/rekry/kampus/

7. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta tiistaihin 29.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Ilmoita tapahtumasi osoitteessa: http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

8. Aalto in Africa: haku on käynnissä

Oletko valmis käärimään hihat ja luomaan yhdessä muiden osallistujien kanssa unohtumattoman oppimiskokemuksen? Hakuaikaa on vielä viikon verran – helmikuun 25:en päivään asti.

Aalto in Africa on opiskelijoiden oma innovaatioprojekti. Kyseessä on ainutlaatuinen kokemus, jossa osallistujat oppivat ja opettavat toisiaan mitä erilaisimmissa paikoissa ja tilanteissa yhdessä paikallisten yhteisöjen, yritysten ja yliopistojen kanssa.

Lue lisää ja hae & www.facebook.com/AaltoInAfrica

9. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan

Wappuna 2012 debytoinut aaltolaisten wappuradio palaa eetteriin vuonna 2013. Nyt nimellä Radiodiodi esiintyvä kanava etsii riveihinsä uusia tekijöitä takaamaan entistä paremman radiovuoden!

Oletko aina miettinyt, miltä kuulostaisit radiossa? Nauravatko kaverit jutuillesi? Oletko aina halunnut päästä puhumaan suurille yleisöille? Tule tekemään ohjelma! Ota yhteyttä taiteellisiin johtajiimme Ilkka Rekolaan (ilkka.rekola@aalto.fi) ja Katharina Jokiseen (katharina.jokinen@aalto.fi). Jos mielessäsi on jo valmiiksi ideoita ohjelmista, kerro se toki meillekin niin voimme yhdessä toteuttaa ideasi. Valmiit ohjelmaideat eivät kuitenkaan ole vaatimus, kunhan intoa riittää!

Jos olet varma, ettet ole kaipaamamme radiokasvo, älä huoli, sillä radiotyöhön tarvitaan myös muunlaisia ihmisiä. Jos tahdot studioon olematta äänessä, siis tuottajaksi, ota yhteyttä maestro Markku Leppälään (markku.leppala@aalto.fi). Radio- ja studiotekniikasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä tekniikkavastaavaamme Juha Biströmiin (juha.bistrom@aalto.fi).

Jos yksikään aiemmista toimenkuvista ei kuulosta jutultasi, mutta haluat silti mukaan, tai sinulla on jotakin erityistä jota tahdot tehdä, ota yhteyttä päätoimittaja Anna Mannilaan (anna.mannila@aalto.fi), sillä tekemistä riittää ja hommaa kyllä keksitään.

Tervetuloa mukaan! – Radiodiodin toimitus

10. Muotoilun Antti Nurmesniemi-jatkokoulutusapurahat ovat nyt haettavissa

Askon Säätiö on perustanut vuonna 2000 professori Antti Nurmesniemen nimeä kantavat apurahat tukemaan ulkomailla tapahtuvaa jatko-opiskelua tai työharjoittelua. Apurahoja, joiden suuruus on 17.000€, jaetaan lukuvuosittain kaksi. Toista voivat hakea suomalaiset taiteen maisterin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet jatko-opintoja tai työharjoittelua varten, toista voivat hakea suomalaiset taiteen kandidaatin tai vastaavan tutkinnon suorittaneet maisteriksi valmistumista varten.

Muotoilun Antti Nurmesniemi 2013-jatkokoulutusapurahat lukuvuodelle 2013-2014 ovat nyt haettavissa. Lisätiedot ja hakuohjeet www.askonsaatio.fi

11. Apurahoja opintoihin Kiinassa

Kiinan hallituksen tarjoamat apurahat opintoihin ja tutkimukseen kiinalaisissa yliopistoissa ovat haettavana 15.3. mennessä. Apurahaa haetaan CIMOn kautta. Lisätiedot ja hakulomake ovat saatavilla CIMOn verkkosivulla.

12. Lähde KV-ISOksi

Kiinnostaako sinua päästä mukaan kv-toimintaan? Oletko suunnitellut vaihtoon lähtöä, mutta tarvitset vielä viimeistä kannustusta? Haluatko itse ottaa tulevat vaihtarit yhtä hyvin tai jopa paremmin vastaan kuin mitä sinut itse otettiin, kun olit vaihdossa? Nyt voit saada kaiken tämän ja enemmän. Lähde kv-ISOksi Aalto-yliopistoon tuleville ulkomaalaisille opiskelijoille ja hanki itsellesi mieletön tuleva lukuvuosi!

Kysele sähköpostilla tai ilmoittaudu suoraan osoitteessa http://tinyurl.com/kv-tutor mieluiten 2.3.2013 mennessä, sillä isot koulutetaan maalis-huhtikuussa sekä syksyn alussa.

Lisätietoja tarjoaa kv-suurvisiirit,

  • Matleena Kukkonen (matleena.kukkonen@aalto.fi), ELEC
  • Arne Kiaupa (arne.kiaupa@aalto.fi), SCI
  • Reetta Repo (reetta.repo@aalto.fi), CHEM

13. Welcome to NSCN seminar 5. – 6.3.2013

NSCN (Nordic Sustainable Campus Network) is a network of sustainability professionals of ESD and campus greening in the Nordic Universities. Now it`s time to bring these professionals and students together by organizing a seminar in Aalto University in the following March. The NSCN seminar focuses on sustainable development in education and campus development. The seminar also has a special emphasis on student engagement.

Sustainability professionals aim to connect people across the university by sharing information, tools, and inspiration for the sustainability challenges at hand. By enhancing sustainable campus development and change in the curricula, this field of work is making universities more sustainable for the long term.

We`re more than happy to invite you all to Aalto University campus area in Otaniemi, Finland! The seminar is free of charge and lunch/coffee is offered for all the participants. And for letting you all participate in an active manner to this seminar, we encourage you to contribute. So please bring posters, reports, videos and other relevant information on good practices concerning student engagement in sustainability projects of your institution! Contact hille.hakkinen@aalto.fi for additional info.

Registration is open until 26.2.2013. Registration link: https://eage.aalto.fi/?fs/nscn

For additional info:

14. Osallistu ura- ja koulutuskyselyyn ja voita mahtavia palkintoja!

Kutsuimme sinut äskettäin osallistumaan trendence Graduate Barometer 2013 – Finland Edition -opiskelijakyselyyn.

Kiitämme lämpimästi kaikkia kyselyyn osallistuneita! Jos et ole vielä vastannut kyselyyn, on tämä viimeinen mahdollisuutesi osallistua. Osallistuaksesi kyselyyn, klikkaa linkkiä: www.trendence-gradbarometer.eu

Vastattuasi kyselyyn sinun on mahdollista verrata vastauksiasi Euroopan opiskelijoiden keskiarvoihin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus voittaa jokin seuraavista palkinnoista:

  • 5 x 500 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti
  • 10 x 200 €:n arvoinen Amazon-lahjakortti

Kysely toteutetaan yhteistyössä trendence Institutin kanssa. Vakuutamme, että vastauksesi käsitellään anonyymisti ja tietosuojalain määrittelemällä tavalla.

Kiitos osallistumisestasi ja onnea arvontaan!

15. Tule studioyleisöksi YLE TV2:n uuteen talkshowhun

YLE TV2:n uusi valopilkku, puhtaasti viihteellinen ja suora talkshow SUORANA: KORTESMÄKI

Joona Kortesmäen vetämästä ohjelmasta ei puutu mitään. Paitsi mainokset. Jaksoja kertyy tämän vuoden aikana lähes 80, joten ohjelmassa nähdään varmasti kaikki valtakunnan kiinnostavimmat hahmot ja ajankohtaisimmat vieraat! Luvassa on myös kotimaisten tähtien intiimejä musiikkiesityksiä.

TULE MUKAAN STUDIOYLEISÖÖN!

Ilmoittaudu sähköpostilla osoitteeseen suorana.kortesmaki@yle.fi. Laita sähköpostiin nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, montako teitä on ja mihin lähetykseen olette tulossa. Ohjelman suorat lähetykset tehdään Pasilasta 4.3. alkaen maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 20:30 – 21:00. Lähetämme ilmoittautuneille vahvistukseksi pääsylipun, jossa on tarkat aika- ja paikkatiedot sekä saapumisohjeet. Lisätietoja: p. 040 190 9180 / Tea

https://www.facebook.com/SuoranaKortesmaki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *