Yhdistystiedote 4/2013

Tämä on AYY:n yhdistystiedote 4/2013. Jos haluat saada AYY:n yhdistystiedotteen sähköpostiisi, tilaa se osoitteesta http://list.ayy.fi/mailman/listinfo/yhdistykset

TIEDOTTEEN SISÄLTÖ

  1. Yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustustenhaku käynnistyy perjantaina 1.3.
  2. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  3. Hae mukaan kampus-iskuryhmään
  4. Työkaluja jännittäviin tilanteisiin -työpaja

1. YHDISTYSILMOITUSTEN JÄTTÄMINEN JA TOIMINTA-AVUSTUSTENHAKU KÄYNNISTYY PERJANTAINA 1.3.

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku käynnistyy perjantaina 1. maaliskuuta. Ilmoitus- ja hakuaika kestää perjantaista 1. maaliskuuta maanantaihin 1. huhtikuuta asti. Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Yhdistysrekisterin toiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset ja ne yhdistykset jotka eivät tänä vuonna hae rahallista avustusta täyttävät ainoastaan hakulomakkeen alussa olevan yhdistysilmoitus osion. Huomatkaa että jokaisen AYY:n yhdistysrekisterissä olevan yhdistyksen on huolehdittava vähintään yhdistysilmoituksen tekemisestä. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä.

Hakulomake löytyy perjantaiaamusta 1. maaliskuuta lähtien osoitteesta https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2013/. Lisätietoja hausta saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy muun muassa pisteytysmalli jolla toiminta-avustukset yhdistyksille jaetaan sekä viime vuoden avustusten määrät. Kannattaa myös muistaa, että toiminta-avustuksen edellytyksenä on yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10 – 14.

Hakulomakkeen hakukenttiä voit selailla jo etukäteen osoitteessa /wp-content/uploads/Avustushakulomake-2013.pdf (aukeaa pdf-tiedostona).

2. ILMOITA TAPAHTUMASI AYY:N LUKUVUOSIKALENTERIIN 2013–2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollisuus ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriä ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitetyn Google Docs – tiedoston kautta tiistaihin 29.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” – sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti ja tarkastakaa ja tuplatarkastakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Ilmoita tapahtumasi osoitteessa: http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

3. HAE MUKAAN KAMPUS-ISKURYHMÄÄN

Haluatko vaikuttaa maailman parhaaseen kampukseen konkretian kautta? AYY hakee kampus-iskuryhmää toteuttamaan konkreettista ideointialustaa Otaniemen kampuksesta.

Projektissa ideoidaan ja rakennetaan konkreettinen fyysinen ideointitila kampuksesta. Tila tulee sijaitsemaan Urban Mill -rakennuksessa Design Factoryn vieressä. Projektin toteuttama fyysinen ideointihuone säilyy projektin toteutuksen jälkeen tilana, jossa voi tarkastella ja kommentoida kampuskehitystä. Projektissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa konkretian kautta Otaniemen kampukseen tiiviissä 7 hengen projektitiimissä. Tiimiin rekrytoidaan yksi puheenjohtaja ja 6 jäsentä. Haemme tekijöitä fukseista kokeneisiin konkareihin.

Taustat:

Otaniemeen sijoitetaan Aalto-yliopiston pääkampus, jossa kohtaavat eri alojen opiskelijat. Pääkampuksemme tulee myös olemaan keskeinen osa Espoon Otaniemeen, Keilaniemeen ja Tapiolaan sijoittuvaa T3-aluetta (tiede, taide ja talous).

Aikataulu:

  • Rekry projektitiimiin auki: 8.2.-25.2
  • Projektin toteutus: helmikuu-huhtikuu
  • Tilan avajaiset huhtikuun aikana
  • Tila avoinna opiskelijoille, henkilökunnalle, tutkijoille ja kaupungille auki huhtikuusta alkaen
  • Hakulomake löytyy osoitteesta http://lomake.ayy.fi/rekry/kampus/

4. TYÖKALUJA JÄNNITTÄVIIN TILANTEISIIN -TYÖPAJA

Työpaja on tarkoitettu opiskelijoille, joilla jännitys vaikuttaa opiskeluun ja jotka toivoisivat keinoja jännityksen kanssa pärjäämiseen. Jännittämistä on monenlaista, yksi jännittää esiintymistä, toinen sosiaalisia tilanteita, kolmas jotakin aivan muuta.

Työpajassa on tarkoitus ja mahdollisuus käsitellä erilaisia tilanteita ja jännittämistä yleensä – osallistujien omista lähtökohdista. Työskentelytapoina käytetään keskustelua sekä yksin ja yhdessä tehtäviä harjoituksia. Työpajassa on kuusi kokoontumiskertaa (kaksi tuntia/kerta). Työpajan vetäjinä toimivat opintopsykologit Minna Nevala ja Vuokko Tierney.

  • Kokoontumisajat: maanantaisin klo 12-14, 11.3.-22.4. (ei pääsiäismaanantaina 1.4.)
  • Kokoontumispaikka: Innopoli 2 (Tekniikantie 14, Otaniemi), luokka Atlantis, 3. krs
  • Ilmoittautumiset ja lisätiedot: opintopsykologi(at)aalto.fi tai 040 353 8112 (Minna Nevala)

Työpajan kuusi kokoontumiskertaa muodostavat kokonaisuuden ja työpajasta saa eniten irti, jos osallistuu jokaiselle kerralle. Ilmoittautumiset työpajaan viimeistään pe 1.3.2013. https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=5116000.

HALUATKO OMAN UUTISESI TÄHÄN TIEDOTTEESEEN?

Lähetä lyhyt tekstisi keskiviikkoon klo 10.00 mennessä osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n järjestö- ja viestintäasiantuntija Joonas Jylhä (joonas.jylha@ayy.fi, puh: 050 520 9442).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *