AYY:n edustajisto valtuutti neuvottelukunnan jatkamaan Dipolin ostajan etsimistä

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) edustajisto valtuutti kokouksessaan 28.2. hallituksen ja taloustoimikunnan jatkamaan ostajaehdokkaiden etsimistä Dipoli-talolle. ”Tällä hetkellä AYY kokee, että Dipolin kehittäminen sen arvolle sopivalla tavalla ei ole ylioppilaskunnan ydintoimintaa, ja haluammekin saada Dipolille sellaisen omistajan, joka syleilee Dipolia sekä ainutlaatuisena tilana että osana alueelle kasvavaa maailmanluokan kampuskaupunkia.” toteaa myyntiä edistävän neuvottelukunnan puheenjohtaja, ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Piia Kuosmanen.

Yksi AYY:n edeltäjäylioppilaskunnista, Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta (TKY), rakennutti Dipolin ylioppilaskuntatalokseen Vanhan Polin seuraajaksi, kun Teknillinen korkeakoulu siirtyi Espoon Otaniemeen. Arkkitehtikilpailujen jälkeen talon suunnittelivat Raili ja Reima Pietilä. Dipolin peruskivi muurattiin 12.3.1965 ja talon vihkiäisiä vietettiin 29.9.1966. Vuonna 1968 Dipolin eteen pystytettiin Reijo Perkon suunnittelema avautuva ja sulkeutuva Käpy-taideteos. 1990-luvulta lähtien talo on ollut vuokrattuna Teknilliselle korkeakoululle (TKK) koulutus- ja kongressikeskukseksi.

TKY:n edustajistossa käytiin perinpohjaiset keskustelut mahdollisuudesta myydä Dipoli-talo vuosina 2005–2006. Edustajisto päätti valtuuttaa hallituksen ja taloustoimikunnan jatkamaan ostajaehdokkaiden etsimistä ja Dipoli-talon myymiseen tähtääviä neuvotteluita mahdollisten ostajaehdokkaiden kanssa. Syksyllä 2009 käytyjen neuvotteluiden jälkeen TKY:n edustajisto valtuutti viimeisessä kokouksessaan 16.12.2009 hallituksen myymään talon Aalto – Yliopistokiinteistöt Oy:lle, jonka kanssa laadittiin esisopimus kaupasta. Esisopimus raukesi yhteisymmärryksessä 31.12.2012.

Lisätietoja: Piia Kuosmanen, etunimi.sukunimi@ayy.fi, 050 520 9420

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *