Viikkotiedote 10/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 10/2013

Opintotuki on vaarassa! Valmistaudu nousemaan opiskelijaliikkeen kanssa barrikadeille 20.3. järjestettävässä suurmielenosoituksessa. Lisätietoja facebook.com/opintotuki2013 ja opintotuki.fi (sivusto avautuu lähipäivinä).

Viikkotiedote ei ilmesty viikolla 12 eikä viikolla 14. Aurinkoista maaliskuuta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Tule suurmielenosoitukseen opintotuen puolesta 20.3.
  3. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä
  4. World Dinner ja Café Lingua Design Factorylla 12.3.
  5. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan
  6. Want to work in a startup? Startup Sauna Internship Helsinki applications open 25.2.
  7. Tule kuuntelemaan professoriluentoja 6.3.
  8. Muoti ja kestävä kehitys – Naistenpäivän alumniseminaari
  9. Apurahoja opintoihin Kiinassa
  10. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut
  11. SIIVOUSPÄIVÄN digitalkoot – come to hack and create
  12. Finland youth to business forum
  13. BESTin kesäkurssit
  14. AIESEC GLOBE – Vapaaehtoistyöohjelman HAKUAIKA käynnissä!

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 10

VIIKKO 11

2. Tule suurmielenosoitukseen opintotuen puolesta 20.3.

Kokoonnumme 20.3.2013 Senaatintorilla klo 13:00 Senaatintorilta siirrymme kulkueena Eduskuntatalolle vaatimaan vastauksia sukupolvien väliseen oikeudenmukaisuuteen koulutuspolitiikassa.

Opiskelijaliike on kyllästynyt jatkuvaan opintotuen pompotteluun. Nyt riittää!

Opintotuen ympärillä kuohuu taas kerran. Opintotuen tulevaisuudesta tehdään päätöksiä hallituksen kehysriihen yhteydessä 21.3. Valtion talous on tiukilla ja näyttää uhkaavasti siltä, että säästöpaineet kaadetaan opiskelijoiden niskaan. Hallituspuolueet ovat erimielisiä opintotuen kehittämisestä ja kaikki vaihtoehdot opintotuen käyttöajan rajaamisesta lainapainotteiseen opintotukeen ovat mahdollisia.

Lisätietoa teemoista ja koko opintotukitilanteesta löytyy

Näpit irti opintotuesta – kampanjan facebook-ryhmästä

Aiheesta on tekeillä myös sivusto opintotuki.fi (avautuu 7.3.)

Jos toimit jossain järjestössä, suosittelemme että järjestätte yhteislähdön. Silloin useampi todennäköisesti lähtee mukaan.

3. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku on käynnistynyt perjantaina 1. maaliskuuta. Ilmoitus- ja hakuaika kestää koko maaliskuun aina maanantaihin 1. huhtikuuta asti.

Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Yhdistysrekisterin toiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset ja ne yhdistykset jotka eivät tänä vuonna hae rahallista avustusta täyttävät ainoastaan hakulomakkeen alussa olevan yhdistysilmoitus osion. Huomatkaa että jokaisen AYY:n yhdistysrekisterissä olevan yhdistyksen on huolehdittava vähintään yhdistysilmoituksen tekemisestä. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä.

Hakulomake löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2013/. Lisätietoja hausta saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy muun muassa pisteytysmalli, jolla toiminta-avustukset yhdistyksille jaetaan, sekä viime vuoden avustusten summat. Kannattaa myös muistaa, että toiminta-avustuksen edellytyksenä on aktiivinen yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10-14.

Onnea avustusten hakuun!

4. World Dinner ja Café Lingua Design Factorylla 12.3.

Mosaic ylpeänä esittää: World Dinner ja Café Lingua Design Factoryllä!

Milloin: tiistai 12.3. klo 18-22

World Dinner on satojen AYY:n opiskelijoiden kansainvälinen illallinen, johon osallistuvat tuovat valmistamaansa ruokaa muiden maisteltavaksi sekä pääsevät itse syömään muiden tekemiä aterioita. Ilmoittautuminen on mahdollista myös yksin, mutta helpointa on koota noin 2-5 hengen porukka ja tehdä kerralla isompi satsi ruokaa.

He, jotka eivät itse halua kokata, voivat ostaa tapahtumasta Mosaicin tarjoamaa suomalaista purtavaa, sekä osallistua World Dinnerin yhteydessä järjestettävään Café Linguaan.

Ilmoittautumisen DL sunnuntai 10.3. osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/mosaic/12-3-world-dinner/

5. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan

Wappuna 2012 debytoinut aaltolaisten wappuradio palaa eetteriin vuonna 2013. Nyt nimellä Radiodiodi esiintyvä kanava etsii riveihinsä uusia tekijöitä takaamaan entistä paremman radiovuoden!

Oletko aina miettinyt, miltä kuulostaisit radiossa? Nauravatko kaverit jutuillesi? Oletko aina halunnut päästä puhumaan suurille yleisöille? Tule tekemään ohjelma! Ota yhteyttä taiteellisiin johtajiimme Ilkka Rekolaan (ilkka.rekola@aalto.fi) ja Katharina Jokiseen (katharina.jokinen@aalto.fi). Jos mielessäsi on jo valmiiksi ideoita ohjelmista, kerro se toki meillekin niin voimme yhdessä toteuttaa ideasi. Valmiit ohjelmaideat eivät kuitenkaan ole vaatimus, kunhan intoa riittää!

Jos olet varma, ettet ole kaipaamamme radiokasvo, älä huoli, sillä radiotyöhön tarvitaan myös muunlaisia ihmisiä. Jos tahdot studioon olematta äänessä, siis tuottajaksi, ota yhteyttä maestro Markku Leppälään (markku.leppala@aalto.fi). Radio- ja studiotekniikasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä tekniikkavastaavaamme Juha Biströmiin (juha.bistrom@aalto.fi).

Jos yksikään aiemmista toimenkuvista ei kuulosta jutultasi, mutta haluat silti mukaan, tai sinulla on jotakin erityistä jota tahdot tehdä, ota yhteyttä päätoimittaja Anna Mannilaan (anna.mannila@aalto.fi), sillä tekemistä riittää ja hommaa kyllä keksitään. Tervetuloa mukaan! – Radiodiodin toimitus

6. Want to work in a startup? Startup Sauna Internship Helsinki applications open 25.2.

The Startup Sauna Internship 2013 program offers a chance for the best students to work in the most exciting startups in Finland. The program offers engineering, business and design jobs from Helsinki area startups for the summer of 2013. This is an opportunity for you to build a network of entrepreneurial minded people and learn by doing with the most driven entrepreneurs in Finland. Take a leap and apply to have the time of your life!

Applications open 25.2. and positions will be filled as soon as good interns are found, so apply early!

More information and available positions can be found on startupsauna.com/internship.

7. Tule kuuntelemaan professoriluentoja 6.3.

Aalto-yliopisto juhlistaa vakinaistettuja professoreitaan kutsumalla kaikki uudet tenure track urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset Associate tai Full-tason professorit luennoimaan omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteiseen monialaiseen iltapäivään.

Tervetuloa kuulemaan professoreiden tervetuliaisluentoja keskiviikkona 6.3.2013 kello 14.00 Dipoliin.

Katso tapahtuman tiedot ja ohjelma osoitteesta: http://www.aalto.fi/fi/current/news/view/2013-02-08/

8. Muoti ja kestävä kehitys – Naistenpäivän alumniseminaari

Aalto-yliopiston alumnisuhteet järjestää perinteisen Naistenpäivän tapahtuman perjantaina 8.3. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun mediakeskus Lumessa aamiaisseminaarina. Tilaisuus on suunnattu kaikille Aalto-yliopiston alumneille, opiskelijoille ja henkilökunnalle yli korkeakoulurajojen.

Tilaisuus alkaa perjantaina 8.3. klo 8.30 aamiaisella ja sen jälkeen ohjelmassa on mm. innostavaa puhetta muodista ja kestävästä kehityksestä.

Tilaisuus on maksuton – ilmoittauduthan ennakkoon tarjoilun vuoksi viimeistään 4.3.2013 tämän linkin kautta!

Lisätietoja.

9. Apurahoja opintoihin Kiinassa

Kiinan hallituksen tarjoamat apurahat opintoihin ja tutkimukseen kiinalaisissa yliopistoissa ovat haettavana 15.3. mennessä. Apurahaa haetaan CIMOn kautta. Lisätiedot ja hakulomake ovat saatavilla CIMOn verkkosivulla.

10. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut

Asia Exchangen haku on käynnissä useisiin Aasian vaihtokohteisiin.

Asia Exchangen lukukausimaksulliset vaihdot ovat tarkoitettu freemovereille, jotka eivät lähde oman korkeakoulunsa vaihtokohteisiin. Vaihdoissa ei ole paikkakiintiöitä. Opetuskieli on englanti. Haku tapahtuu Asia Exchangen kautta: www.asiaexchange.fi

Hakuajat päättyvät:

Kesälukukausi 2013: 10.3. | Syyslukukaudet 2013: 31.5. / 30.6. | Kevätlukukaudet 2014: 30.9. / 31.10.

Työharjoittelupaikat: Asia Exchangen kautta voi hakea myös työharjoitteluun Kiinaan, Indonesiaan ja Thaimaahan. Tarjolla on satoja paikkoja useiden eri alojen opiskelijoille. Lisätietoa ja haku: www.asiaexchange.fi

11. SIIVOUSPÄIVÄN digitalkoot – come to hack and create

Aalto University in collaboration with Siivouspäivä

16.3.2013, 10:00-18, Aalto Media Factory

A day for hacking and creating stuff to help Siivouspäiva (cleaning day). Come and join us to think and produce a mobile app for siivouspäiva and few other not so technical stuff!! We need all kinds of talents and input. Aalto students will also get 2 credits!

We will have some food and refreshments

12. Finland youth to business forum

The youth of today are looking to share their ideas, to create, influence and work with business. Having been field tested from the UK to India and from Russia to South America, the event brings together movers and shakers from the business community, society and scores of students to chart future directions for both cutting-edge companies and students in higher education. It has given youth across the globe a chance to be heard by some of the biggest names in global business. Global Youth to Business Forum is going to happen for the first time in Finland on 16th March at 09 00. It is more than just a career fair. You get a chance to discuss issues and brainstorm directly with representatives from companies. And who knows, you might just land that job you always wanted.

More information

13. BESTin kesäkurssit

BESTin kesäkurssit ovat taas täällä! Listalta löytyy tänä kesänä 56 eri vaihtoehtoa nähdä Eurooppaa uusin silmin. Koska Aaltolaiset järjestävät oman akateemisen kurssin Otaniemessä, on kaikilla Aaltolaisilla oikeus hakea kaikille BEST:n ulkomaalaisille kursseille Eurooppaan!

Kurssilista ja lisätietoja kesälle 2013 löytyy täältä.

Valitse mieleisesi kurssi ja täytä hakemus ennen su 17.3.! Hakemukseen pitää kirjoittaa motivaatiokirje (pidä mielessä että hakemuksen lukevat paikalliset opiskelijat, joten älä kirjoita työhakemusta). Mikäli sinulla on kysyttävää motivaatiokirjeestä tai kursseista, ota yhteyttä: best-h@list.ayy.fi

14. AIESEC GLOBE – Vapaaehtoistyöohjelman HAKUAIKA käynnissä!

Tänä keväänä sinulla on mahdollisuus osallistua AIESEC Aallon kansainväliseen vapaaehtoistyöohjelmaan. Tämä unohtumaton kokemus tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän tehdä merkityksellistä työtä erilaisissa sosiaalisissa projekteissa, kokea Latinalaisen Amerikan tai Aasian eksoottinen luonto ja kulttuuri sekä tutustua muihin vapaaehtoisiin ympäri maailmaa. Ohjelman kesto on 6-12 viikkoa. Hakuaika päättyy 10.3.2013. Lisää tietoa ohjelmasta löytyy www.aiesec.fi/globe. Voit myös ottaa yhteyttä ohjelman koordinaattoriin lähettämällä sähköpostia dung.vu@aiesec.net.

 

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen?

Haluatko oman uutisesi viikkotiedotteeseen? Lähetä lyhyt tekstisi perjantaihin klo 10.00 mennessä osoitteeseen tiedottaja@ayy.fi. Uutiset menevät käännettäväksi, joten voit toimittaa tekstisi yksikielisenä. Tiedotteen sisällön toimittaa viime kädessä AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi, puh: 050 520 9440).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *