Viikkotiedote 11/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 11/2013

Opintotuki on vaarassa! Valmistaudu nousemaan opiskelijaliikkeen kanssa barrikadeille 20.3. järjestettävässä suurmielenosoituksessa. Lisätietoja facebook.com/opintotuki2013 ja opintotuki.fi

Viikkotiedote ei ilmesty ensi viikolla eikä pääsiäisen jälkeen viikolla 14. Aurinkoista maaliskuuta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Ainolehti hakee kirjoittajia, kuvaajia ja kuvittajia
  3. Tule suurmielenosoitukseen opintotuen puolesta keskiviikkona 20.3.
  4. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä
  5. World Dinner ja Café Lingua Design Factorylla 12.3.
  6. TTER:n vuoden 2013 toinen hakukierros, DL su 24.3.
  7. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  8. Tule hengailemaan 21.3. – Teemana suklaajuhla
  9. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä
  10. Liity Aalto-yliopiston yhteisötorille
  11. Helsinki Cine Aasia tuo aasialaisen elokuvan kaupunkiin
  12. Vielä ehdit vastata Inton käyttäjäkyselyyn!
  13. Opintopsykologien Mindfulness –työpaja
  14. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa
  15. Aalto Design Factory Experience Day on Tuesday 12th of March
  16. StartupLife & Startup Sauna Info Event 11.3. 6pm @ Startup Sauna
  17. Osallistu teekkaripurjehtijoiden laskettelupäivään ja ympäristöiltaan
  18. Mikkeli Road Trip – Mission Impossible 23.3.
  19. World IP Day 2013 – kirjoituskilpailu opiskelijoille
  20. Finland youth to business forum
  21. BESTin kesäkurssit
  22. Sinkkujen leiri ystävyyden Majatalossa Salossa

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

VIIKKO 11

VIIKKO 12

2. Ainolehti hakee kirjoittajia, kuvaajia ja kuvittajia

AYY:n ylioppilaslehti Aino palaa vuoden kestäneeltä julkaisutauoltaan! Ensimmäinen Aino ilmestyy huhtikuun lopussa. Vuoden 2013 aikana ilmestyy yhteensä neljä numeroa.

Etsimme nyt innokkaita kirjoittajia, kuvittajia ja valokuvaajia tekemään uudistuvaa lehteä. Toimituskausi kestää vuoden 2013 loppuun. Vapaaehtoispohjaiseen, n 10-henkiseen toimitukseen ovat tervetulleita kaikki lehdenteosta kiinnostuneet aaltolaiset pääaineeseen tai vuosikurssiin katsomatta.

Jos haluat mukaan, lähetä lyhyt motivaatiokirje ja työnäytteitäsi viimeistään perjantaina 15.3. osoitteeseen ainolehti@ayy.fi. Lisätietoja: www.ainolehti.fi.

3. Tule suurmielenosoitukseen opintotuen puolesta keskiviikkona 20.3.

Opintotuen ympärillä kuohuu taas kerran. Opintotuen tulevaisuudesta tehdään päätöksiä hallituksen kehysriihen yhteydessä 21.3. Valtion talous on tiukilla ja näyttää uhkaavasti siltä, että säästöpaineet kaadetaan opiskelijoiden niskaan. Hallituspuolueet ovat erimielisiä opintotuen kehittämisestä ja kaikki vaihtoehdot opintotuen käyttöajan rajaamisesta lainapainotteiseen opintotukeen ovat mahdollisia.

Kokoonnumme keskiviikkona 20.3.2013 klo 13:00 Senaatintorille, josta siirrymme kulkueena Eduskuntatalolle vaatimaan vastauksia sukupolvien väliseen oikeudenmukaisuuteen koulutuspolitiikassa.

Opiskelijaliike on kyllästynyt jatkuvaan opintotuen pompotteluun. Nyt riittää!

Lisätietoa teemoista ja koko opintotukitilanteesta löytyy äpit irti opintotuesta – kampanjan facebook-ryhmästä. Aiheesta on tekeillä myös sivusto opintotuki.fi

Jos toimit jossain järjestössä, suosittelemme että järjestätte yhteislähdön mielenosoitukseen. Silloin useampi todennäköisesti lähtee mukaan.

4. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku on käynnistynyt perjantaina 1. maaliskuuta. Ilmoitus- ja hakuaika kestää koko maaliskuun aina maanantaihin 1. huhtikuuta asti.

Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Yhdistysrekisterin toiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset ja ne yhdistykset jotka eivät tänä vuonna hae rahallista avustusta täyttävät ainoastaan hakulomakkeen alussa olevan yhdistysilmoitus osion. Huomatkaa että jokaisen AYY:n yhdistysrekisterissä olevan yhdistyksen on huolehdittava vähintään yhdistysilmoituksen tekemisestä. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä.

Hakulomake löytyy täältä. Lisätietoja hausta saat osoitteesta ayy.fi/apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy muun muassa pisteytysmalli, jolla toiminta-avustukset yhdistyksille jaetaan, sekä viime vuoden avustusten summat. Kannattaa myös muistaa, että toiminta-avustuksen edellytyksenä on aktiivinen yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10-14.

Onnea avustusten hakuun!

5. World Dinner ja Café Lingua Design Factorylla 12.3.

Mosaic ylpeänä esittää: World Dinner ja Café Lingua Design Factoryllä!
Milloin: tiistai 12.3. klo 18-22

World Dinner on satojen AYY:n opiskelijoiden kansainvälinen illallinen, johon osallistuvat tuovat valmistamaansa ruokaa muiden maisteltavaksi sekä pääsevät itse syömään muiden tekemiä aterioita.

He, jotka eivät itse halua kokata, voivat ostaa tapahtumasta Mosaicin tarjoamaa suomalaista purtavaa, sekä osallistua World Dinnerin yhteydessä järjestettävään Café Linguaan.

Tapahtuma facebookissa.

6. TTER:n vuoden 2013 toinen hakukierros, DL su 24.3.

TTER:n vuoden 2013 toinen hakukierros on avattu! Rahasto voi myöntää avustuksia kaikille AYY:n jäsenille ja sen yhteydessä toimiville yhteisöille. TTER tukee toimintaa, joka tavoittelee tähtiä, saa muut innostumaan mukaan, kuuluu ja näkyy.

Avustusta voi hakea kahdella tapaa: noin kolme kertaa vuodessa järjestettävien hakukierrosten kautta sekä jatkuvassa haussa, joka on auki lukukausien aikana. Jatkuvassa haussa voit hakea korkeintaan 1000€ suuruisia avustuksia, kun taas varsinaisilla hakukierroksilla projektiavustuksen määrää ei ole rajattu.

Vuoden 2013 toisen kierroksen hakuaika päättyy sunnuntaina 24.3.2013 klo 23.59. Ohjeet hakemuksen ja siihen lisättävien liitteiden tekemiseen löytyvät rahaston nettisivuilta http://tter.ayy.fi/. Avustusta haetaan nettilomakkeella, joka löytyy osoitteesta: http://tter.ayy.fi/hae-avustusta/

Vuoden 2013 kaikkien hakukierrosten hakuajat ja muita lisätietoja löydät TTER:n nettisivuilta osoitteesta http://tter.ayy.fi/. Tsekkaa myös facebook-sivut osoitteessa www.facebook.com/tterahasto.

7. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 26.5.2013 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Tiedosto löytyy osoitteesta: Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

8. Tule hengailemaan 21.3. – Teemana suklaajuhla

AYY järjestää kevään aikana neljä hengailuiltaa Otaniemessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Monet tulevat Hengailuiltaan yksin tai ensimmäistä kertaa, joten sinunkaan ei tarvitse miettiä, tunnetko paikalta jo jonkun. Voit tulla piipahtamaan tai viipyä koko illan. Kevään kolmas hengailuilta pidetään torstaina 21.3 klo 18-22 Otaniemessä OK20 pienellä puolella osoitteessa Otakaari 20. Tällä kertaa illan teema on suklaajuhla. Illan aikana on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa hengaamaan! Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta sopo@ayy.fi ja Facebookista.

9. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä

  • tiistaina 26.3.2013 klo 12-14.30
  • keskiviikkona 24.4.2013 klo 12-14.30
  • YTHS, Otaniemen toimipiste, Otakaari 12
  • YTHS, Töölön toimipiste, Töölönkatu 37 A

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.

10. Liity Aalto-yliopiston yhteisötorille

Sharetribe (entiseltä nimeltään Kassi) on Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön tarkoitettu ilmainen yhteisötori, jossa voit muun muassa ostaa, myydä, lainata, vuokrata ja antaa pois tavaroita, etsiä asuntoja, tarjota ja pyytää apua muilta, etsiä asuntoa sekä järjestää kimppakyytejä. Kassin kautta hoituu kätevästi muun muassa asunnon ja sen kalusteiden hankinta, vanhoista koulukirjoista eroon pääsy sekä poran lainaaminen naapurilta. Palvelussa voit myös tarjota ja pyytää apua tietokonepulmista muuttolaatikoiden kantamiseen. Tutustu yhteisötoriin osoitteessa https://aalto.sharetribe.com/

11. Helsinki Cine Aasia tuo aasialaisen elokuvan kaupunkiin

14.3.–17.3. järjestetään ensimmäisen kerran Helsinki Cine Aasia -elokuvafestivaali. Festivaali keskittyy ohjelmistossaan Itä- ja Kaakkois-Aasian nykyelokuvaan.

Mukana on elokuvaa muun muassa Japanista, Kiinasta, Etelä-Koreasta, Indonesiasta, Thaimaasta ja Filippiineiltä. Festivaali esitteleekin tunnettujen elokuvantekijöiden, kuten Sion Sonon, Apichatpong Weerasethakulin ja Wang Xiaoshuain elokuvia sekä uusien nousevien ohjaajien tuotoksia. Koko festivaaliohjelmistoon voi tutustua festivaalin internet-sivustolla.

Festivaalin lipunmyynti on käynnissä tapahtuman internet-sivustolla (http://www.helsinkicineaasia.fi/) ja festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös esityspaikoilta.

Lisätietoja:

12. Vielä ehdit vastata Inton käyttäjäkyselyyn!

Vastaa Inton (http://into.aalto.fi) vuotuiseen käyttäjäkyselyyn. Kyselyn avulla kartoitamme Inton käyttäjien mielipiteitä ja kokemuksia verkkopalvelusta. Haluaisimme siis kuulla sinun arviosi, mihin suuntaan Into on kehittynyt ja miten sitä vielä voisi parantaa.

Vastaa kyselyyn ma 11.3. klo 23.59 mennessä täällä.

Kyselyn tulokset julkistetaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Tuloksia hyödynnetään Inton ja opiskelijaviestinnän kehittämisessä. Kaikki yhteystietonsa jättäneet vastaajat osallistuvat Aalto-tuotteiden arvontaan! Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti.

Runsasta osanottoa toivoen, Aalto-yliopiston opinto- ja opiskelijapalvelut sekä verkkotoimitus.

Lisätietoja: into@aalto.fi

13. Opintopsykologien Mindfulness –työpaja

Koska mindfulness –työpajat täyttyivät nopeasti, opintopsykologit järjestävät yhden työpajan lisää. Työpaja pidetään englanniksi perjantaisin 5.4.-3.5. klo 13-15

Mitä on mindfulness?

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Lisätietoa opintopsykologien sivuilta Intosta.

14. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Kiinnostaako harjoittelu/työskentely ulkomailla?

Tekniikan alan harjoitteluapurahoja on taas haettavissa vähintään 3kk harjoitteluun ulkomailla. Voit hakea apurahoja sekä itse hankittuun harjoitteluun, että harjoitteluohjelmien kautta löytyneisiin harjoittelupaikkoihin. Apurahoja on rajoitetusti saatavilla. Lue lisää apurahoista Aalto CareerWebissä.

Haku seuraaviin tekniikan alan kv-harjoitteluohjelmiin on edelleen käynnissä:

Jos haluat kuulla lisää työskentelystä tai harjoittelusta ulkomailla muista myös Työnhaku ulkomailla -tilaisuus Kauppakorkeakoululla 13.3.

15. Aalto Design Factory Experience Day on Tuesday 12th of March

Welcome to the Aalto Design Factory Experience Day on Tuesday 12th of March. During the day you will get to know what Aalto Design Factory is all about and what kind of services and support we are able to give to the teaching and research faculty as well as industry partners and entrepreneurs. You will have the possibility to talk to different people in the ADF community; students, researchers, entrepreneurs and teaching faculty.

The day starts with breakfast buffet at 8:30 for 2,5e and the official program starts at 9:30 in the Lobby with the first short ADF introduction. Join the ADF Experience Day and bring your colleagues and friends also with you.

Check out the event in Facebook.

16. StartupLife & Startup Sauna Info Event 11.3. 6pm @ Startup Sauna

Do you want to work in the most promising startups in Silicon Valley, NY or Helsinki? Do you want to learn from the best entrepreneurs? Do you want to spend the summer of 2013 like never before? Startup Life & Startup Sauna Internship programs give you a chance to change your future for good.

Come and learn more about the programs at our special info event on Monday 11th of March at 6pm @ Startup Sauna.

You’ll get tips from the startups and previous interns on how to apply and what is it like to work for a high-growth company. Food and beverages will be served. Check the event on facebook!

Bring your friends and see you on Monday!

17. Osallistu teekkaripurjehtijoiden laskettelupäivään ja ympäristöiltaan

1) Tripin laskettelupäivä la 16.3.2013 Messilässä

Tule mukaan laskemaan Messilän upeisiin rinteisiin hyvässä Trip-seurassa! Kuluja tulee hissilipusta, omista ruoista ja autokunnan jakamista matkakuluista. TRIP:n edustajalla on muutama vapaalippu, jonka edut tasataan aamulla trippiläisten kesken.

Messilässä tavataan klo 10.15 päälipunmyynnin edessä. Jos kaikille ei riitä autokyytejä, voi käyttää myös Messilän hiihtobussia tai junaa Lahteen, josta joku käy hakemassa.

Ilmoittaudu alla olevalla linkillä viimeistään ke 13.3. mennessä jättämällä nimesi ja puhelinnumerosi. Kerro myös ilmoittautuessasi, onko sinulla mahdollisesti käytössä auto ja mistä lähdet. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, joten ota kaverisikin mukaan!

http://www.doodle.com/vtbbwtrdk86kh945

2) Veneily- ja ympäristöilta ti 19.3.2013 klo 18. Otaniemen Rantasaunalla

Tule pohtimaan, miten voit liikkua vesillä rasittamatta ympäristöä liikaa. Samalla kuulet myös tietoa Itämeren tutkimuksesta ja tilasta. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, joten ota kaverisikin

mukaan ja levitä sanaa.Edes ilmoittautumista ei tarvita, sen kuin tulet paikalle viihtymään ja oppimaan!

Lisätietoja: http://www.teekkaripurjehtijat.fi/

18. Mikkeli Road Trip – Mission Impossible 23.3.

Mikkeli Road Trip on täällä taas ja maailma kaipaa pelastusta!Legendaarinen Probba ry:n MRT kokoaa tänä vuonna Suomen bisnesmaailman toivot ja muut Aallon tulevaisuuden huiput Mikkeliin hulvattomaan agenttiseikkailuun. Tapahtumassa tutustut Mikkelin baareihin ja muihin juottoloihin taistelemalla maailman rikollisliigoja vastaan rastien tehtävissä. Rasteja kierretään ryhmissä kokeneiden superagenttiemme johdolla.

Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan n. 180 opiskelijaa ympäri Suomen. Hintaa tälle ainutlaatuiselle elämykselle kertyy vaivaiset 17 euroa sisältäen sopivasti nesteytystä ja ruokaa, haalarimerkin sekä huikeat afterpartyt Bar n’ Night Vaakunassa. Myös joitakin yöpaikkoja on tarjolla nopeimmille. Lippuja (huom. Vain 180 kpl) voi kysellä Niklas Kiilavalta suoraan sähköpostitse niklas.kiilava@aalto.fi. Lippukyselyt ke 13.3. mennessä!

Drink till you’re a secret agent.

19. World IP Day 2013 – kirjoituskilpailu opiskelijoille

IPR University Center järjestää tekijänoikeusaiheisen kirjoituskilpailun. Kilpailuun voivat osallistua kaikki perustutkinto-opiskelijat Helsingin ja Turun yliopistoista, Aalto-yliopistosta ja Hankenilta.

Kirjoituksessa tulee käsitellä tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä. Kilpailuun voi osallistua suomen-, ruotsin- tai englanninkielisellä ajankohtaisella tekijänoikeutta käsittelevällä tai sivuavalla kirjoituksella. Kirjoituksen tyyli on vapaa. Kirjoitusten enimmäispituus on 8000 merkkiä. Osallistu lähettämällä kirjoituksesi 31.3.2013 mennessä osoitteeseen info@iprinfo.com. Kirjoitus tulee lähettää word-tiedostona.

Lisätietoja ja kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät täältä.

20. Finland youth to business forum

The youth of today are looking to share their ideas, to create, influence and work with business. Having been field tested from the UK to India and from Russia to South America, the event brings together movers and shakers from the business community, society and scores of students to chart future directions for both cutting-edge companies and students in higher education. It has given youth across the globe a chance to be heard by some of the biggest names in global business. Global Youth to Business Forum is going to happen for the first time in Finland on 16th March at 09 00. It is more than just a career fair. You get a chance to discuss issues and brainstorm directly with representatives from companies. And who knows, you might just land that job you always wanted.

More information

21. BESTin kesäkurssit

BESTin kesäkurssit ovat taas täällä! Listalta löytyy tänä kesänä 56 eri vaihtoehtoa nähdä Eurooppaa uusin silmin. Koska Aaltolaiset järjestävät oman akateemisen kurssin Otaniemessä, on kaikilla Aaltolaisilla oikeus hakea kaikille BEST:n ulkomaalaisille kursseille Eurooppaan!

Kurssilista ja lisätietoja kesälle 2013 löytyy täältä.

Valitse mieleisesi kurssi ja täytä hakemus ennen su 17.3.! Hakemukseen pitää kirjoittaa motivaatiokirje (pidä mielessä että hakemuksen lukevat paikalliset opiskelijat, joten älä kirjoita työhakemusta). Mikäli sinulla on kysyttävää motivaatiokirjeestä tai kursseista, ota yhteyttä: best-h@list.ayy.fi

22. Sinkkujen leiri ystävyyden Majatalossa Salossa

Leiri sisältää mukavaa yhdessäoloa, sosiaalisten taitojen treenaamista ja itsetutkiskelua. Työskentelyosuudet eivät sisällä hengellisyyttä. Leirillä on erikseen hartaudet ja sunnuntaina vietämme yhdessä messua. Edustamme avaraa ja toisten vakaumusta kunnitoittavaa hengellisyyttä. Mukaan voi tulla, vaikka kirkko ja uskonasiat olisivat itselle vieraita.

Leiri on suomenkielinen.

Hinta: opiskelijoilta 25 € + matkat. Muut kuin opiskelijat 50 € + matkat. Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Minna Tuominen, oppilaitospastori, Et paripsykoterapeutti; minna.tuominen@evl.fi p. 050-5965417; ja Laura Mäntylä, oppilaitospastori laura.mantyla@evl.fi p. 050-5919874.

Tapahtuma Facebookissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *