Viikkotiedote 13/2013

Tämän on AYY:n viikkotiedote 13/2013

ISO kiitos kaikille, jotka osallistuivat viime viikon suurmielenosoitukseen opintotuen puolesta. Kehysriihessä opintotuki luvattiin pitää opintorahapainotteisena. Tuen vapaaehtoiseen opintolainaosuuteen tulee nykyistä lainavähennysjärjestelmää parempi lainahyvitysjärjestelmä. Lisäksi opintotuki sidotaan indeksiin kuukautta hallitusohjelmassa luvattua aiemmin, eli 1.8.2014. Hurraa!

Viikkotiedote ei ilmesty pääsiäispyhistä johtuen ensi viikolla. Aurinkoista pääsiäistä kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä 1.4. saakka
  3. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan
  4. Töihin wappubileisiin 2013
  5. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä
  6. Rehtorin Aalto-kahvit 9.4. Dipolissa
  7. Opintopsykologien Mindfulness –työpaja
  8. Mensa järjestää älykkyystestin Otaniemessä!
  9. Summer of Startups
  10. Hae Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvostoon 1.4. mennessä
  11. Koe maailma AIESECin ”Global citizen” -ohjelman kautta
  12. A Gathering for International Students and Finnish Students Interested in Foreign Exchange
  13. Miten luova intohimo muuttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa? –paneelitilaisuus
  14. Aalto-sitsit 5.4. @ Design Factory
  15. Hukkaputki 2013
  16. ERITYISHANKE 2013
  17. World IP Day 2013 – kirjoituskilpailu opiskelijoille
  18. Olutta ja Politiikkaa – Asuntoilta

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 13

Viikko 14

2. AYY:n yhdistysilmoitusten teko ja toiminta-avustushaku on käynnissä 1.4. saakka

AYY:n yhdistysilmoitusten jättäminen ja toiminta-avustusten haku on käynnistynyt perjantaina 1. maaliskuuta. Ilmoitus- ja hakuaika kestää koko maaliskuun aina maanantaihin 1. huhtikuuta asti.

Toiminta-avustuksia voivat hakea kaikki AYY:n yhdistysrekisterin ensimmäiseen luetteloon hyväksytyt yhdistykset. Yhdistysrekisterin toiseen luetteloon kuuluvat yhdistykset ja ne yhdistykset jotka eivät tänä vuonna hae rahallista avustusta täyttävät ainoastaan hakulomakkeen alussa olevan yhdistysilmoitus osion. Huomatkaa että jokaisen AYY:n yhdistysrekisterissä olevan yhdistyksen on huolehdittava vähintään yhdistysilmoituksen tekemisestä. Kahden peräkkäisen vuoden aikana täyttämättä jäänyt yhdistysilmoitus johtaa yhdistyksen poistamiseen AYY:n yhdistysrekisteristä.

Hakulomake löytyy osoitteesta https://lomake.ayy.fi/yhdistykset/ayyn-toiminta-avustushakemus-2013/. Lisätietoja hausta saat osoitteesta /apurahat-yhdistyksille/, josta löytyy muun muassa pisteytysmalli, jolla toiminta-avustukset yhdistyksille jaetaan, sekä viime vuoden avustusten summat. Kannattaa myös muistaa, että toiminta-avustuksen edellytyksenä on aktiivinen yhdistysprofiili AYY.fi:ssä, jonka päivityksestä yhdistykset vastaavat omatoimisesti. Mikäli tunnukset ovat hukkuneet tai tarvitset muuten apua profiilin päivityksessä, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen jarjestoasiat@ayy.fi. Samasta osoitteesta saat muutenkin lisätietoja ja apua yhdistysilmoituksen ja avustustenhaun kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse numerolla 050 520 9442. Puhelimitse tavoitat järjestöasiantuntijan parhaiten arkisin klo 10-14.

Onnea avustusten hakuun!

3. Lähde mukaan Radiodiodin toimintaan

Wappuna 2012 debytoinut aaltolaisten wappuradio palaa eetteriin vuonna 2013. Nyt nimellä Radiodiodi esiintyvä kanava etsii riveihinsä uusia tekijöitä takaamaan entistä paremman radiovuoden!

Oletko aina miettinyt, miltä kuulostaisit radiossa? Nauravatko kaverit jutuillesi? Oletko aina halunnut päästä puhumaan suurille yleisöille? Tule tekemään ohjelma! Ota yhteyttä taiteellisiin johtajiimme Ilkka Rekolaan (ilkka.rekola@aalto.fi) ja Katharina Jokiseen (katharina.jokinen@aalto.fi). Jos mielessäsi on jo valmiiksi ideoita ohjelmista, kerro se toki meillekin niin voimme yhdessä toteuttaa ideasi. Valmiit ohjelmaideat eivät kuitenkaan ole vaatimus, kunhan intoa riittää!

Jos olet varma, ettet ole kaipaamamme radiokasvo, älä huoli, sillä radiotyöhön tarvitaan myös muunlaisia ihmisiä. Jos tahdot studioon olematta äänessä, siis tuottajaksi, ota yhteyttä maestro Markku Leppälään (markku.leppala@aalto.fi). Radio- ja studiotekniikasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä tekniikkavastaavaamme Juha Biströmiin (juha.bistrom@aalto.fi). Jos yksikään aiemmista toimenkuvista ei kuulosta jutultasi, mutta haluat silti mukaan, tai sinulla on jotakin erityistä jota tahdot tehdä, ota yhteyttä päätoimittaja Anna Mannilaan (anna.mannila@aalto.fi), sillä tekemistä riittää ja hommaa kyllä keksitään.

Tervetuloa mukaan! – Radiodiodin toimitus

4. Töihin wappubileisiin 2013

Huhtikuu lähestyy ja sen myötä myös Wappu tulee yhä lähemmäksi. Wappu-bileet järjestetään tänä vuonna keskustassa Helsingin Onnelassa ja paikan päällä on jälleen huikeat esiintyjät sekä mahtavat bileet. Työntekijöitä kaivataan erilaisiin tehtäviin, mukaan lukien lipunmyynti, roudaus, koristelu, tekniikka, ruuanlaitto ja pakulla ajelu.

Töihin pystyy ilmoittautumaan perjantaina 29.3. klo 12.00 alkaen tämän linkin takaa . Kannattaa suhtautua avoimesti eri tehtäviin, niin on todennäköisempää päästä töihin. Palkkioksi saa ilmaisen sisäänpääsyn VIP-ovesta, haalarimerkin, toisen kahdesta vaaleanpunaisen nyörin ansaitsemiseen vaadittavasta työkerrasta, työntekijäjatkot bileiden jälkeen sekä legendaarisen Wappukorin!

Mahdollisia kysymyksiä voi esittää wapputirehtööri Markku Leppälälle markku.leppala@ayy.fi tai Lakinlaskijaistirehtööri Elli Taimelalle elli.taimela@ayy.fi. Lomakejärjestelmä suljetaan siinä vaiheessa, kun meillä on tarpeeksi työntekijöitä. Senkin jälkeen voi meihin kyllä olla vielä mailitse yhteydessä, jos haluaa biletmk-maililistalle. Listalla olijat saavat jatkossa nopeammin tietoa työvoimarekryistä.

5. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä

  • tiistaina 26.3.2013 klo 12-14.30
  • keskiviikkona 24.4.2013 klo 12-14.30
  • YTHS, Otaniemen toimipiste, Otakaari 12
  • YTHS, Töölön toimipiste, Töölönkatu 37 A

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.

6. Rehtorin Aalto-kahvit 9.4. Dipolissa

Tervetuloa kaikille aaltolaisille avoimille Aalto-kahveille Dipoliin ti 9.4.2013 klo 13.00–14.30, Sali 1, Otakaari 24, Espoo.

Ohjelmassa on rehtori Tuula Teerin katsaus Aalto-yliopiston ajankohtaisiin asioihin, minkä jälkeen voi esittää kysymyksiä ja kommentoida. Lopuksi kahvitarjoilu ja vapaamuotoista keskustelua.

Pyydämme ilmoittautumisia ti 2.4. klo 15:een mennessä osoitteeseen:  https://eage.aalto.fi/?fs/fi/aalto_kahvit

Tilaisuuden kieli on pääosin suomi ja osin englanti.

Tervetuloa henkilöstö ja opiskelijat!

7. Opintopsykologien Mindfulness –työpaja

Koska mindfulness –työpajat täyttyivät nopeasti, opintopsykologit järjestävät yhden työpajan lisää. Työpaja pidetään englanniksi perjantaisin 5.4.-3.5. klo 13-15

Mitä on mindfulness?

Mindfulness on hyväksyvää läsnäoloa. Se tarkoittaa tietoista valintaa osata pysähtyä ja keskittyä tähän hetkeen – ajatuksemme vaeltavat helposti joko tulevaisuuteen tai menneisyyteen. Mindfulness taidot auttavat havaitsemaan nykyhetken ja elämään siinä.

Lisätietoa täältä.

8. Mensa järjestää älykkyystestin Otaniemessä!

Oletko kiinnostunut omasta älykkyydestäsi ja haluat mitata älykkyysosamääräsi? Nyt Mensan testiin osallistuminen on tehty erityisen helpoksi teekkareille, sillä Mensa järjestää virallisen testinsä Otaniemessä! Testi on suomenkielinen.

  • Paikka: Otaniemen kirjaston luentosali ala-aulassa
  • Aika: 4.4.2013 klo 17:30

Testin hinta on 40€ ja se maksetaan käteisellä suoraan testipaikalla. Minkäänlaista ennakkoilmoittautumista ei vaadita, mukaan tarvitset vain henkilötodistuksen. Testin tulos on ehdottoman luottamuksellinen ja se lähetetään vain testattavalle itselleen.

Kun tulet Mensan testiin, otathan huomioon seuraavat käytännön asiat:

  • Testin hinta on 40 euroa (ennakkoon maksettuna 38 euroa*)
  • Testimaksun voi suorittaa etukäteen tilisiirtona tai testitilaisuuden alkaessa käteisenä, mieluiten tasarahalla
  • Testiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen
  • Testipaikalle on saavuttava ajoissa, koska testi alkaa täsmälleen ilmoitettuna aikana
  • Mukaan on otettava voimassaoleva henkilötodistus
  • Alaikäraja 16 vuotta
  • Testitilaisuus kestää kokonaisuudessaan noin tunnin
  • Testi on luonteeltaan kertatesti, mutta halutessasi voit osallistua testiin uudelleen yhden kerran – kaksi kertaa on ehdoton maksimi
  • Testi on kuviopäättelytesti, jonka suorittamiseen riittää normaali näkö-, kuulo- ja kynänkäyttökyky

* kts. http://www.mensa.fi/sivu.php/testikalenteri

Mikäli ajankohta ei juuri nyt sinulle sovi, haluat lisää tietoa Mensasta ja testistä tai tehdä ensin Mensan virallisen nettitestin, löydät lisätietoa ja testikalenterin osoitteesta www.mensa.fi.

HUOM! Tässä testissä jaetaan 20 ensimmäiselle paikalle tulijalle uniikki Mensamainoskondomi!

Tervetuloa ja menestystä testiin!

9. Summer of Startups

Kesätyöpaikka hakusessa, mutta tavalliset toimistohommat ei oikein tunnu omalle jutulle? Kokoa tiimi ja tule kesäksi rakentamaan omaa yritystäsi Summer of Startupsiin (SoS). SoS on kaksikuukautinen startup-ohjelma alkuvaiheen yrityksille Startup Saunalla Otaniemessä.  Ohjelmaan päästyään tiimit saavat 5000 euron stipendin, jonka tarkoituksena on auttaa tiimejä keskittymään olennaiseen eli oman yrityksen rakentamiseen. Ohjelma alkaa 7.6.2013 ja hakemukset ovat auki NYT osoitteessa http://summerofstartups.com/apply. Hakemukset sulkeutuvat 7.4.

10. Hae Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvostoon 1.4. mennessä

Aalto-yliopiston alumnisuhteet perustavat uuden vaikuttamis- ja kommunikointikanavan ja kutsuta opiskelijat mukaan kehittämään alumnitoimintaa yliopistossa Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvoston kautta. Etsimme 8-10 opiskelijaa neuvoston jäseneksi vuodelle 2013. Hakemukset ja ehdotetut nimitykset ovat tervetulleita 11.3.-1.4.2013 välisenä aikana. Huom: Ehdotettujen hakijoiden täytyy hakea jäseneksi myös itse.

Neuvoston jäsenet toimivat opiskelijakunnan edustajina ja linkkeinä opiskelijoiden ja alumnisuhteiden välillä. Tulevina alumneina, opiskelijoiden mielipiteet ja ehdotukset alumnitoiminnan kehittämiseksi ovat tärkeitä. Samanaikaisesti neuvoston jäsenet edustavat alumnisuhteita muiden opiskelijoiden keskuudessa. Neuvosto tapaa noin viisi kertaa vuodessa. Lisäksi neuvoston jäsenyys tarjoaa laajempia mahdollisuuksia vuorovaikutukseen alumnien kanssa. Lisätietoja, hakeminen tai nimittäminen tämän linkin kautta: http://alumninet.aalto.fi/Portal/AlumniStudentCouncil_.aspx

11. Koe maailma AIESECin ”Global citizen” -ohjelman kautta

Haluaisitko kohdata uuden ja eksoottisen kulttuurin? Haluatko kansainvälisiä ystäviä? Haluaisitko vain vaihtaa maisemaa? Tai miten olisi uuden kielen opettelu?

AIESECin ”GlobalCitizen” vapaaehtoisohjelma Brasiliassa, Taiwanissa, ja Malesiassa tarjoaa tähän kaikkeen mahdollisuuden. Opintotaustalla, kansalaisuudella, opintomenestyksellä, tai aikaisemmalla työkokemuksellasi ei ole merkitystä. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseäsi, sekä vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Tee tästä kesästä seikkailu ja ota osaa ohjelmaan!

Lisätietoa ohjelmasta saat tulemalla infoiltaamme 8.4. klo 18.00 KY-talolle tai Aalto Design Factorylle 4.4. klo. 18.00. Voit myös vierailla sivuillamme: aiesec.fi/globe, tai ottaa yhteyttä: zhe.zhai@aiesec.net

12. A Gathering for International Students and Finnish Students Interested in Foreign Exchange

The aim of this gathering is to help international students in adapting to a foreign culture and help them find a place in their new surrounding, increase one’s self-awareness, get to know new people and have fun. It’s for free and for everyone no matter what your conviction is. There is only room for 15 people. So, sign up soon.

  • Time: Mondays 8 April – 13 May at 4-6 pm (16.00-18.00)
  • Place: Uusi ylioppilastalo (the New Student House), Mannerheimintie 5 B, room Cajsa, 4th floor
  • Organiser: The university chaplains of Helsinki congregations (evangelical lutheran)
  • Sign up by 3 April: laura.mantyla@evl.fi or minna.tuominen@evl.fi
  • Additional information: University chaplains

reverend Laura Mäntylä laura.mantyla@evl.fi, 0923402607
reverend Minna Tuominen minna.tuominen@evl.fi, 0923402606

13. Miten luova intohimo muuttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa? –paneelitilaisuus

Luovuus ja tekemisen intohimo nostetaan yhä useammin esiin yrittäjyyden, muutoksen ja kasvun moottoreina. Millaista räjähdysvoimaa vapautuu, kun nämä kaksi asiaa yhdistyvät? Joukko oman alansa huippuja kokoontuu Otaniemeen keskustelemaan kuinka he ovat hyödyntäneet näitä ominaisuuksia omassa menestyksessään. Erilaisia näkökulmia luovuuteen, intohimoon ja menestykseen saadaan niin yrittäjyyden, tutkimuksen, yhteiskunnallisen päätöksenteon, huippu-urheilun kuin taiteidenkin saralta.

Perjantaina 12.4.2013 klo 12-14, Otaniemi, päärakennus, Otakaari 1, M-ovi, Mellin-Sali

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Tule kuuntelemaan, osallistumaan ja innostumaan!

Lisätietoja panelisteista ja ilmoittautuminen osoitteessa: http://www.servicefactory.aalto.fi/fi/paneeli2013

14. Aalto-sitsit 5.4. @ Design Factory

Aalto-hengen kohottamiseksi Koneinsinöörikilta ry järjestää yhteissitsit, jonne kaikki Aalto-yhteisön jäsenet ovat tervetulleita! Sitsit järjestetään Aalto Design Factoryn tiloissa Otaniemessä. Luvassa iloista ja tyylikästä menoa sekä tutustumista yliopistotovereihin. Lisäksi illan aikana on Design Factoryn esittäytyminen ja muuta ohjelmaa.

Ilmoittautuminen sitseille aukeaa 22.3 klo 12:00 Koneinsinöörikillan tapahtumasivuilla.

Näitä sitsejä ei sovi jättää väliin! Lisätietoja: Koneinsinöörikillan isäntä Rami El Geneidy, isanta@koneinsinoorikilta.fi

15. Hukkaputki 2013

Jos olisin fiksu joukkoliikenteen käyttäjä, välttäisin metroverkostoa torstaina 11.4.2013, sillä on jälleen aika hukkua putkeen! Legendaarinen baarikierros haalareissa ja keväisessä säässä, mutta löytyykö putken päästä koskaan valoa? Ota itse selvää, kokoa oma tiimisi ja lähde selvittämään mitä Itä-Helsingillä on sinulle tarjota!

Lipunmyynnit

  • Helsingin kauppiksella 25.3, 27.3, 4.4. 8.4., 9.4. ja 10.4., klo 12 ja 14 tauoilla
  • Otaniemiemessä: TKK:n päärakennuksen M-salin aulassa 25.3., 26.3. ja 27.3. klo 12-14

Tapahtuma Facebookissa

16. ERITYISHANKE 2013

Kauppakorkeakoulun Erityishanke-kurssi lennättää 13 johtamisen opiskelijaa opintomatkalle San Franciscoon huhtikuussa 2013! Täysin opiskelijavetoisen kurssin parissa on työskennelty intensiivisesti syksystä asti. Lue lisää projektin edistymisestä sekä yhteistyöyrityksistä hankkeen blogista http://erityishanke2013.blogspot.fi/ ja käy tykkäämässä hankkeesta Facebookissa. Yhteistyössä mm. KPMG, Aalto Protomo, Feedback Dialog, aTalent Recruiting, Espoo Blues ja Sivina.

17. World IP Day 2013 – kirjoituskilpailu opiskelijoille

IPR University Center järjestää tekijänoikeusaiheisen kirjoituskilpailun. Kilpailuun voivat osallistua kaikki perustutkinto-opiskelijat Helsingin ja Turun yliopistoista, Aalto-yliopistosta ja Hankenilta.

Kirjoituksessa tulee käsitellä tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä. Kilpailuun voi osallistua suomen-, ruotsin- tai englanninkielisellä ajankohtaisella tekijänoikeutta käsittelevällä tai sivuavalla kirjoituksella.  Kirjoituksen tyyli on vapaa. Kirjoitusten enimmäispituus on 8000 merkkiä. Osallistu lähettämällä kirjoituksesi 31.3.2013 mennessä osoitteeseen info@iprinfo.com. Kirjoitus tulee lähettää word-tiedostona.

Lisätietoja ja kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät täältä.

18. Olutta ja Politiikkaa – Asuntoilta

Asuntojen kalleus on merkittävä keskustelunaihe erityisesti pääkaupunkiseudulla. Millaisilla ratkaisuilla on mahdollista puuttua ongelmaan?

Tapahtuman alustajat ovat Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Markku Markkula, Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava sekä YIT:n Asumisen liiketoiminnan kehittämisen johtaja Pekka Helin.

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *