Viikkotiedote 15/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 15/2013

W/Vappu lähestyy! W/Vapunajan huikeimmat tapahtumaan tullaan taas keräämään osoitteeseen wappu.fi. Sivusto aukeaa tämän viikon aikana.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.
  3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  4. Konesalimuutto aiheuttaa laajan käyttökatkon Aallon IT-palveluissa 19-21.4.2013
  5. KY hakee työntekijöitä kaudelle 2013-2014
  6. Café Lingua ja Polirytmin jamit Keltsussa 9.4.
  7. Hyvinvointipäivän yösählyturnaus 10.4.
  8. Osallistu Hitchball 4000 -liftauskilpailuun
  9. Sitsikilpailut 27.4.
  10. Putting your bikes into summer shape
  11. Hae Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvostoon 15.4. mennessä
  12. Miten luova intohimo muuttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa? –paneelitilaisuus
  13. Pelialan rekrytointitapahtumaa Design Factorylla 11.4.
  14. Off-Broadway Musical “I Love You, You’re Perfect, Now Change” premieres on 12 April
  15. Sustainable Business Club Career night
  16. AEGEE Summer University 2013
  17. TLKS Speksi 2013: Kuumotus
  18. OtaKopin pesäpallojoukkueet etsivät uusia pelaajia
  19. Ratsastuksen minialkeiskurssi

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 15

Viikko 16

2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat:

  • Vaihtostipendi max. 800 €
  • Yhteisöstipendi n. 500 €
  • Opintostipendi n. 500 €

Kevään 2013 hakuaika on 8.4.2013 kello 12.00 – 30.4.2013 kello 23.59.

Stipendihakulomake löytyy täältä. Vaihtostipendin osalta järjestetään toinen hakukierros loka-marraskuussa kevään 2014 vaihtoja silmälläpitäen.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 26.5.2013 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

4. Konesalimuutto aiheuttaa laajan käyttökatkon Aallon IT-palveluissa 19-21.4.2013

Aalto-yliopiston IT-konesalikapasiteettia parannetaan. Kokonaisuuteen kuuluu Otakaari 1:n vanhan konesalin alasajo ja kaluston siirto CSC:ltä vuokrattuun tilaan. Tavoitteena on nostaa yliopiston konesalikapasiteetti nykyistä tarvetta vastaavaksi ja parantaa konesali-infrastruktuurin varmistustasoa.

Muuton ajankohta on 19-21.4.2013. IT-palveluiden alasajot alkavat 19.4.2013 klo 16. Kalustoa siirretään konesalien välillä 20.4.2013. Palveluita käynnistetään jälleen 21.4.2013. Pääosa palveluista toimii normaalisti jälleen työviikon alkaessa maanantaina 22.4.2013. Yksittäisissä järjestelmissä voi esiintyä käyttökatkoja vielä tämän jälkeen.

Käyttökatkon aikana tietokoneluokat, kiinteät Aalto-työasemat ja verkossa toimivat yliopiston palvelut ovat poissa käytöstä.

Lisätietoa.

5. KY hakee työntekijöitä kaudelle 2013-2014

Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY hakee työntekijöitä lukukaudelle 2013–2014. KY hakee neljää täysipäiväistä sihteeriä ja kahta puolipäiväistä sihteeriä. Haussa ovat AD:n, kerhosihteerin, kulttuurisihteerin, tiedottajan, ATK- ja web-koordinaattorin sekä myyntikoordinaattorin toimet. Listätietoa hausta ja työtehtävistä KY:n nettisivuilta osoitteesta http://kyweb.fi/arki-ja-opiskelu/toihin/sihteerihaku-2013/

Hakemusten deadline on sunnuntaina 14.4.

6. Café Lingua ja Polirytmin jamit Keltsussa 9.4.

Café Lingua on vapaamuotoinen kieltenoppimistilaisuus, jossa tietystä kielestä kiinnostuneet henkilöt kerääntyvät saman pöydän ääreen puhumaan ja opettelemaan kyseistä kieltä hauskalla tavalla. Café Lingua on loistava keino päästä puhumaan opiskelemiasi kieliä natiivien puhujien kanssa. Saapuessasi paikalle voit joko liittyä johonkin pöytään, jonka kieli sinua kiinnostaa tai perustaa oman uuden kielipöydän! Tilaisuus on ilmainen, mutta osallistujien toivotaan ostavan jotain juotavaa tai syötävää kahvilasta.

Lisätietoja Café Linguasta

P.S. Tällä kertaa Keltsussa samaan aikaan myös Polirytmin jamit, eli paikalla live-bändi ja mahdollisuus jammailla! Lisätietoja jameista

7. Hyvinvointipäivän yösählyturnaus 10.4.

Osana hyvinvointipäivää AYY:n Liikuntatoimikunta järjestää yösählyturnauksen Otahallissa keskiviikkona 10.4. klo 21-02.

Tule ottamaan osaa tähän liikunnaliseen, mutta pilke silmäkulmassa pelattavaan turnaukseen. Kasaa oma joukkueesi ja haasta kaveriporukkakin mukaan. Turnauksessa tärkeintä ei ole pelin lopputulos vaan yhdessä liikkumisesta nauttiminen. Jokaiselle turnaukseen osallistuvalle joukkueelle taataan vähintään kaksi peliä.

Ottelut pelataan 5 vs 5 ilman maalivahteja. Joukkueessa on oltava vähintään viisi pelaajaa ja kentällä on oltava koko ajan edustus molemmista sukupuolista. Peliaikana on 2x 8min tehottomana peliaikana. Ilmoittautumisen DL on tiistaina 9.4. klo 20. Osallistumismaksu on 10€/ joukkue. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.tinyurl.com/yosahly2013

8. Osallistu Hitchball 4000 -liftauskilpailuun

Hitchball 4000 on eeppinen liftauskilpailu Pohjois- ja Itä-Euroopan halki. Se on viikonlopun mittainen seikkailu, jota muistelet vielä kiikkustuolissa istuessasi. Tiimiydy luottoparisi kanssa ja ota askel tuntemattomaan. Se kannattaa. Voittaja on pisimmän matkan viikonlopun aikana liftannut joukkue. Voittajat palkitaan maineella ja kunnialla ja muutenkin 🙂

Ilmoittautuminen on auki osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/aava/hitchball-4000/ (DL 9.4. klo 14)

Katso lisätietoja facebookista

L’Aventure commence! Seikkailu alkakoon!

9. Sitsikilpailut 27.4.

Wappuviikon lauantaina 27.4. sitsataan taas kovaa ja korkealta, kun Sitsikisat täyttävät Alvarin aukion! Näissä perinteikkäissä riemukarkeloissa on vapaus päästää mielikuvitus valloilleen ja toteuttaa villeimmätkin sitsifantasiansa. Löytyykö tänä Wappuna juuri teidän joukkueeltanne paras idea, meininki ja toteutus? Kuka kohottaa sitsaamisen käsitteen uusiin sfääreihin? Valjastaaksenne akateemisen pöytäjuhlan rajattoman potentiaalin, toimikaa seuraavasti:

  1. Kootkaa hilpeä joukko innokkaita sitsaajia
  2. Revitelkää itsellenne verrattomat sitsit teemoineen, puitteineen ja tarjoiluineen
  3. Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 24.4. klo 23.59 mennessä täällä.
  4. Toteutus Alvarin aukiolla lauantaina 27.4. alkaen klo 14!

Arvovaltainen tuomaristo tulee valitsemaan sekä voittajat että kunniamaininnan ansaitsevat joukkueet. Palkintojen jako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4. Muistakaa – näissä kilpailuissa tärkeintä on hyvä meininki ja se, että jätetään Alvari siistiksi.

10. Putting your bikes into summer shape

Now is the right time to take your bike out of the cellar and put it into spring condition and start to ride it! Come to Urban Mill next to Design Factory at Otaniemi on Wednesday 17th of March to put your bike into summer shape by cleaning it, adding some oil, checking its tires… There will be tools for you to use and some experts giving advice on bike fixing!  This event is for EVERYONE with a passion for cycling.

On top of fixing your bike, you can also come and SELL your old bike here! If you wish to sell your bike, please post a photo of it to the event wall on Facebook that people will know what to expect! This event is also the OPENING PARTY for our prototype at Urban Mill and you will get the privilege to test our prototype of the bike center we have built here.

  • What: Putting your bikes into summer shape
  • Where: Urban Mill next to Aalto Design Factory, entrance from the back yard
  • When: Wednesday 17.04.2013 from 3pm to 7pm

We are the HoT- Helsinki On Tires team and this event is part of our Product Development Project for Helsinki City. Www.hot.pdp.fi

11. Hae Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvostoon 15.4. mennessä

Aalto-yliopiston alumnisuhteet perustavat uuden vaikuttamis- ja kommunikointikanavan ja kutsuta opiskelijat mukaan kehittämään alumnitoimintaa yliopistossa Aalto-yliopiston Opiskelija-Alumni-neuvoston kautta. Etsimme 8-10 opiskelijaa neuvoston jäseneksi vuodelle 2013. Hakemukset ja ehdotetut nimitykset ovat tervetulleita 11.3.-15.4.2013 välisenä aikana. Huom: Ehdotettujen hakijoiden täytyy hakea jäseneksi myös itse.

Neuvoston jäsenet toimivat opiskelijakunnan edustajina ja linkkeinä opiskelijoiden ja alumnisuhteiden välillä. Tulevina alumneina, opiskelijoiden mielipiteet ja ehdotukset alumnitoiminnan kehittämiseksi ovat tärkeitä. Samanaikaisesti neuvoston jäsenet edustavat alumnisuhteita muiden opiskelijoiden keskuudessa. Neuvosto tapaa noin viisi kertaa vuodessa. Lisäksi neuvoston jäsenyys tarjoaa laajempia mahdollisuuksia vuorovaikutukseen alumnien kanssa.

Lisätietoja, hakeminen tai nimittäminen tämän linkin kautta.

12. Miten luova intohimo muuttaa yrityksiä ja yhteiskuntaa? –paneelitilaisuus

Luovuus ja tekemisen intohimo nostetaan yhä useammin esiin yrittäjyyden, muutoksen ja kasvun moottoreina. Millaista räjähdysvoimaa vapautuu, kun nämä kaksi asiaa yhdistyvät? Joukko oman alansa huippuja kokoontuu Otaniemeen keskustelemaan kuinka he ovat hyödyntäneet näitä ominaisuuksia omassa menestyksessään. Erilaisia näkökulmia luovuuteen, intohimoon ja menestykseen saadaan niin yrittäjyyden, tutkimuksen, yhteiskunnallisen päätöksenteon, huippu-urheilun kuin taiteidenkin saralta.

Perjantaina 12.4.2013 klo 12-14, Otaniemi, päärakennus, Otakaari 1, M-ovi, Mellin-Sali

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Tule kuuntelemaan, osallistumaan ja innostumaan!

Lisätietoja panelisteista ja ilmoittautuminen täällä.

13. Pelialan rekrytointitapahtumaa Design Factorylla 11.4.

Aalto in the Game on pelialaa opiskeleville ja alasta kiinnostuneille yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille sekä alumneille ja nuorille osaajille suunnattu rekrytointitapahtuma. Tapahtuma tuo Otaniemen kampuksen ytimeen mitä mielenkiintoisimpia pelialan työnantajia ja organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneita mm. pelisuunnittelun, -ohjelmoinnin ja -tuottamisen kuin myös designin, graafisen suunnittelun sekä markkinoinnin ja liiketoiminnan osaajista.

Tapahtumassa pääset kuulemaan kello 12 – 14 alansa huippujen puheenvuoroja peliteollisuuden tämänhetkisestä tilanteesta, tulevaisuuden näkymistä ja käytännön caseista. Ständitapaamiset alkavat Design Factoryn Stagella kello 14, jolloin luvassa on tapaamisia pelialan kovimpien yritysten ja järjestöjen kanssa.

Esillä on myös Aalto-yliopiston sisäisiä toimijoita, ja samalla kertaa voit tutustua myös Aalto-yliopiston alumnitoimintaan ja pohtia esimerkiksi peliyrittäjyyttä uravaihtoehtona.

Tsekkaa Studion puheenvuorojen aikataulu ja otsikot, tutustu osallistuviin yrityksiin ja ilmoittaudu viimeistään maanantaina 8.4. Ilmoittautumislinkin ja kaikki lisätiedot löydät osoitteesta https://into.aalto.fi/display/ficareer/Aalto+in+the+Game.

14. Off-Broadway Musical “I Love You, You’re Perfect, Now Change” premieres on 12 April

“I Love You, You’re Perfect, Now Change”  is a comedy that brings the course of romantic relationships into spotlight with stories of less than perfect men and women, couples, parents, kids, in-laws. This series of vignettes pays tribute to those who have loved and lost, to those who have fallen on their face at the portal of romance, to those who have dared to ask, ”Say, what are you doing Saturday night?” This is the second longest running Off-Broadway Production that asserts the tagline, ‘Everything you have ever secretly thought about dating, romance, marriage, lovers, husbands, wives and in-laws, but were afraid to admit.’ Musical is performed by Thespians Anonymous Theatrical Society (in English).

Performances in GLORIA (Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki) at 7pm: Fri 12 April, Sat 14 April, Mon 15 April, Sun 21 April and Mon 22 April

Tickets: Online: 15/10 € – follow this link. At the door (if available, CASH ONLY): 17/12 €

For more Information:

15. Sustainable Business Club Career night

For the first time ever, Sustainable Business Club is organizing a career night that is aimed at those who want to work in the field of sustainability. Five speakers representing companies big and small, as well as academia, shed light on what kind of career paths you can expect – or should be prepared to pioneer yourself. The event takes place at Yläkertsi (KY building, Pohjoinen rautatiekatu 21B, 3rd floor) on Wednesday April 10th at 18:00. The talks will be in English.

Seats are limited, so kindly RSVP latest by Monday 8th of April by sending email to aaltosbc(a)gmail.com with the title ”Career night”. Refreshments will be served.

Event on Facebook.

16. AEGEE Summer University 2013

Summer is almost here! Have you already applied to AEGEE Summer University? Application deadline is 28.4.! Apply now!

AEGEE-Helsinki will be hosting a Summer University Info Evening and party afterwards at KY Yläkertsi (Pohjoinen Rautatienkatu 21B, 3rd floor) on April 13th starting at 19:00! Stop by to hear up to date info about AEGEE Summer Universities!

Regards, AEGEE-Helsinki SU 2013 coordination team http://www.aegee-helsinki.org/

17. TLKS Speksi 2013: Kuumotus

Odotettu Turun lääketieteenkandidaattiseuran Speksi kiertää taas! KUUMOTUS vie katsojan riippuvuuksien värikkääseen maailmaan, jossa jokaisen suojatuimmatkin intohimot näkevät päivänvalon.

Lippuja etukäteen netistä www.turkuspeksi.com sekä ovelta juuri ennen esitystä. Osta lippusi hyvissä ajoin, sillä viime vuosien trendi on ettei vapaita paikkoja jää yli! Lipun hinta on 12 euroa. HELSINGIN ESITYS Su 14.4. klo.18 Aleksanterin teatteri, Albertinkatu 32

Lisätietoa: www.turkuspeksi.com

18. OtaKopin pesäpallojoukkueet etsivät uusia pelaajia

OtaKoppi ry on Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva pesäpalloyhdistys, joka etsii kesän ja sen myötä pesiskauden lähestyessä uusia pelaajia joukkueisiinsa. OtaKopin väreissä pelataan miesten maakuntasarjaa, naisten aluesarjaa ja miesten kuntopesistä, joista erityisesti kahden jälkimmäisen sarjan joukkueisiin etsitään nyt uusia pelaajia. Katso lisätietoja OtaKopin toiminnasta ja eri joukkueista yhdistyksen nettisivuilta tai ole suoraan yhteydessä OtaKopin hallitukseen (otakoppi-hallitus(ät)list.ayy.fi). Eri joukkueiden yhteyshenkilöt löytyvät nettisivuilta (otakoppi.fi). OtaKopin toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikentasoiset pelaajat ja harrastelijat!

19. Ratsastuksen minialkeiskurssi

Teekkariratsastajat järjestävät ratsastuksen minialkeiskurssin (5krt) 05.05.-02.06.2013. Kurssi järjestetäänTapiolan ratsastuskoululla Otaniemessä Sunnuntaisin klo 16-17 . Hinta 160 € + Teran jäsenmaksu 8 € uusille jäsenille. ( 5 tuntia, 6 hengen ryhmä)

Kurssi sisältää 1 tunnin teoriaa ja 4 tuntia ratsastusta. Teoriatunnilla käydään läpi miten hevosen kanssa käyttäydytään ja miten se valmistellaan ratsastusta varten. Ratsastustunneilla aloitetaan hevosen perushallinnasta ja edetään ryhmän kehityksen mukaan.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa Teran tapahtumakalenterissa. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoa sähköpostitse kurssin varmennuttua (min.4hlöä). Teran jäseneksi voit myös liittyä Teran tapahtumakalenterin kautta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *