AYY shop avautuu pian – yhdistyksillä mahdollisuus asettaa omia tuotteita myyntiin

AYY:n uusi verkkokauppa AYY Shop avautuu huhtikuun loppupuoliskolla. AYY:n yhteydessä toimivilla yhdistyksillä on mahdollisuus laittaa omia tuotteittaan myyntiin uuteen verkkokauppaan. Alla on yleistä tietoa yhdistystuotteiden myynnistä.

Myynti AYY Shopin kautta tapahtuu AYY-Palvelu Oy:n nimissä (lain näkökulmasta rajaamattomalle yleisölle), jonka vuoksi myynnin verkkokaupassa tulee olla arvonlisäverollista. Tämä johtaa luonnollisesti siihen, että tuotteiden myynnistä verkkokaupan kautta yhdistyksille jää käteen huomattavasti vähemmän verrattuna nykyiseen arvonlisäverottomaan käsikauppaan. Huomioitava sivuseikka on, että yritysten edustajien ostaessa tuotteita yritysten laskuun arvonlisävero on vähennyskelpoista ja AYY:n verkkokauppa silloin todennäköisesti soveltuvampi hankintakanava heille.

Miten yhdistysten tuotteet näkyvät verkkokaupassa?

  • Kullakin tuotteita myyntiin asettaneella yhdistyksellä on verkkokaupassa alatuotekategoria ko. yhdistyksen nimellä ”Yhdistystuotteet” –päätuotekategorian alla.
  • Kaikki yhdistysten tuotteet löytyvät myös verkkokaupan koko valikoiman kattavalla tuotehakutoiminnolla.

Kuinka paljon yhdistykselle jää tästä lystistä käteen?

  • AYY Palvelu Oy tilittää kuukausittain myydyistä tuotteesta yhdistyksille niiden hankintahinnan (alv 0%), joka on laskettu myyntihinnasta. Verkkokaupan myyntihintaa määritellessä tulisi ottaa huomioon, että se sisältää tuotteen arvonlisäverottomasta hinnasta 5% kulukatteen sekä 24% arvonlisäveron, josta jäävä osuus on yhdistyksille tilitettävä hankintahinta. Verkkokaupan 5% kulukate on kattamaan tuotteiden myynnistä suorasti ja epäsuorasti tulevia kustannuksia. Alla esimerkki, miten yhdistykselle jäävän hinnan voi laskea määritellystä myyntihinnasta.
  • Esimerkki hinnasta: Yhdistys A laittaa tuotteen B myyntiin AYY Shoppiin ja määrittelee sen myyntihinnaksi 15,00€ (sis. alv). Tuolloin hinnasta alv:n osuus on ( 15,00€ / 1,24 ) * 0,24 = 2,90 € ja arvonlisäveroton hinta 12,10 €. Arvonlisäverottomasta hinnasta verkkokaupalle jäävä kulujen kate on 12,10 € * 0,05 = 0,61 €. Yhdistykselle tilitettäväksi hankintahinnaksi per myyty tuote jää siten 11,49 €.

Toisin sanoen jokaisesta myydystä tuotteesta yhdistykselle tilitettävä hankintahinta (x) (alv 0%) on aina 76,6% arvonlisäverollisesta (alv 24%) myyntihinnasta (y). [ x = ( y / 1,24 ) * 0,95 ]

Jos haluamme tuotteemme AYY:n verkkokauppaan, miten toimia?

  • Tuotteiden lisäämiseksi kauppaan tarvitsemme tuotetiedot kauppaan lisättäväksi. Tuotetiedot voi lähettää osoitteeseen joonas.satka@ayy.fi. Alla listaus tiedoista, joita tarvitsisimme yhdistysten tuotelistauksia varten.
      • Yhdistyksestä
          • Nimen kirjoitusasu kauppaan
          •  (Ei välttämätön) Yhdistyksen lyhyt esittelyteksti, mikäli haluatte sen yhdistyksen alatuotekategoriaan esille
          • (Ei välttämätön) Yhdistyksen tunnus kuvatiedostoliitteenä, mikäli haluatte sen yhdistyksen omaan alatuotekategoriaan näkyville. Kuva skaalautuu automaattisesti pienemmäksi 200px maksimikorkeuteen tai –leveyteen, jos sen on isompi kuin 200×200 pikseliä.
      •  Kustakin tuotteesta tiedot
          •  Tuotenimike (otsikko);
          • Tuotteen pidempi kuvaus/esittelyteksti;
          •  Myyntihinta verkkokaupassa (sis. alv)
          • (Ei välttämätön) Mikäli haluatte tuotteen kanssa käytettävän omia tuotekuvianne, voitte laittaa tuotekuvia mukaan liitteenä. Muussa tapauksessa voimme myös tuottaa tuotekuvat itse AYY:n toimistolla, kun olemme saaneet tuotteet. Kuvat voivat olla kuinka suuria tahansa, mutta suurimmillaan ne näkyvät kaupassa suurennetussa näkymässä 800×600 pikselin koossa. Tuotteen listakuvat ovat automaattisesti pienemmäksi skaalattuja.

Myytävien tuotteiden myyntierät tulisi toimittaa Otakaari 11:n toimipisteeseen. Helpointa on sopia toimitusajasta verkkokauppaa hoitavan Joonas Satkan kanssa erikseen.

Alla olevan linkin alta käy ilmi jokseenkin ajantasainen listaus, mitä yhdistystuotteita AYY Shopiin on tähän mennessä ilmoitettu myyntiin tulevaksi. Päivitän listaa sitä mukaa kun ilmoituksia yhdistyksiltä putoilee.

https://docs.google.com/document/d/12VloQmuxzuIOj9Lt_PY4nBAwcPt-wJxMRjlUbYedcdE/pub

Mikäli verkkokauppaan liittyen on mitä tahansa kysymyksiä, vastauksia saa kysymällä Joonakselta sähköpostitse (joonas.satka@ayy.fi) tai soittamalla (050 520 9424).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *