Viikkotiedote 16/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 16/2013

AYY edustajisto kokoontuu huomenna tiistaina ja asialistalla onmuun muassa ylioppilaskunnan uuden pääsihteerin valinta. Seuraa kokousta livenä osoitteesta aatemedia.fi/live

Wappu.fi -sivusto on nyt auki! Lisää omat v/wapunajan tapahtuman kalenteriin sivun ylälaidan linkin kautta. Aurinkoista w/vapunodotusta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.
  3. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 23.4.
  4. Konesalimuutto aiheuttaa laajan käyttökatkon Aallon IT-palveluissa 19-21.4.2013
  5. Aallon yhteistä kampusta kehittämässä
  6. Aallon opiskelijoille alennus BlueBiit-taulutietokoneista!
  7. Äpy-gaala aloittaa wapun TI 23.4.
  8. Wappu ja legendaariset Wappubileet ovat jälleen täällä
  9. Lähde järjestämään Kehy-viikkoa syksylle 2013!
  10. Tule hengailemaan 18.4. – Teemana Lautapelit
  11. Sitsikilpailut 27.4.
  12. Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi
  13. ESN Aalto: Finnish Parliament Trip and Pre-Vappu Sitsit Party
  14. Vastaa opiskelijatutkimus 2013 -kyselyyn
  15. Osallistu Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssille
  16. SuomiMies seikkailee -rekkakiertue 2013 Sellossa 18.4.
  17. Putting your bikes into summer shape
  18. SBC:n ekskursio NesteOilin öljynjalostamolle Porvooseen
  19. Erityishanke 2013
  20. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!
  21. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 16

Viikko 17

2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat:

  • Vaihtostipendi max. 800 €
  • Yhteisöstipendi n. 500 €
  • Opintostipendi n. 500 €

Kevään 2013 hakuaika on 8.4.2013 kello 12.00 – 30.4.2013 kello 23.59.

Stipendihakulomake löytyy täältä.

Vaihtostipendin osalta järjestetään toinen hakukierros loka-marraskuussa kevään 2014 vaihtoja silmälläpitäen.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

3. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 23.4.

Vuosi 2013 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Keskusvaalilautakuntaan on avattu täydennyshaku ja lautakuntaan haetaan vielä ainakin kahta varajäsentä. Haku on auki tiistaihin 23.4. klo 12:00 saakka. Hae mukaan täällä.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2013.

4. Konesalimuutto aiheuttaa laajan käyttökatkon Aallon IT-palveluissa 19-21.4.2013

Aalto-yliopiston IT-konesalikapasiteettia parannetaan. Kokonaisuuteen kuuluu Otakaari 1:n vanhan konesalin alasajo ja kaluston siirto CSC:ltä vuokrattuun tilaan. Tavoitteena on nostaa yliopiston konesalikapasiteetti nykyistä tarvetta vastaavaksi ja parantaa konesali-infrastruktuurin varmistustasoa.

Muuton ajankohta on 19-21.4.2013. IT-palveluiden alasajot alkavat 19.4.2013 klo 16. Kalustoa siirretään konesalien välillä 20.4.2013. Palveluita käynnistetään jälleen 21.4.2013. Pääosa palveluista toimii normaalisti jälleen työviikon alkaessa maanantaina 22.4.2013. Yksittäisissä järjestelmissä voi esiintyä käyttökatkoja vielä tämän jälkeen.

Käyttökatkon aikana tietokoneluokat, kiinteät Aalto-työasemat ja verkossa toimivat yliopiston palvelut ovat poissa käytöstä.

Lisätietoa.

5. Aallon yhteistä kampusta kehittämässä

Tämän otsikon alla tullaan julkaisemaan kampuksen kehittymiseen liittyviä uutisia.

AYY ja TOKYO ry järjestävät yhdessä kampusseinän Arabian kampuksen ala-aulaan (pääovien vieressä) 15.4.-26.4. Tule katsomaan, miltä Otaniemen kampusalue näyttää, ja mitä uudistuksia on tulossa. Lisäksi voit jakaa kampusaluetta koskevat ideasi paikan päällä!

Jos sinulla on kampukseen liittyviä kysymyksiä tai ideoita, ole yhteydessä kampusasioista vastaavaan AYY:n hallituksen jäseneen Ilmi Salmiseen (ilmi.salminen@ayy.fi)

6. Aallon opiskelijoille alennus BlueBiit-taulutietokoneista!

BlueBiit tarjoaa Aallon opiskelijoille mahdollisuuden ostaa taulutietokoneita huomattavalla alennuksella! Tutustu valikoimaan ja lue lisää tarjouksesta osoitteessa http://kauppa.bluebiit.com/category/59/

7. Äpy-gaala aloittaa wapun TI 23.4.

Suomen Äpy-lehtien liitto julkaisee wappulehti Äpyn odotukset pettävässä Äpy-gaalassa tiistaina 23.4. Äpy julkaistaan Apollo Live Clubilla kello 20.00. Näe ja koe Äpyn uusi konsepti itsensä päätoimittaja Laulikki Äpyn esittelemänä!

Apollon parrasvaloissa lisäksi hurmaava 6PackShow, musiikin maisteri Jukka Nykänen & Polyteknikkojen Orkesteri ja muita yllätysesiintyjiä! 1 000 ensimmäiselle luvassa ilmaista tarjoilua ja loppuillan tahdista vastaa vaakatanssiorkesteri Äktas Porslin.

Äpy-myyjille bussikuljetus ja cocktail-tilaisuus

Erityinen Äpy-myyjille tarkoitettu cocktail-tilaisuus alkaa Apollossa klo 18. Ennen gaalaa diilin tehneille Fernet Brancan Life Is Bitter Tour -bussikuljetus tarjoiluineen Otaniemestä kello 17:30 alkaen.

Aloita wappusi tyylikkäästi – ryhdy Äpy-myyjäksi.

Gaalaan ilmainen sisäänpääsy, sisältää narikan!

Lisätiedot Facebookissa.

8. Wappu ja legendaariset Wappubileet ovat jälleen täällä

Omistit lakin tupsulla tai ilman, AYY:n Teekkarijaosto toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi ottamaan osaa kevään riemuisimpiin bileisiin! Mantan lakituksen jälkeen Wapunaaton juhlahumu siirtyy Helsingin Onnelaan, jossa tanssilattian pitävät kuumana rap-artisti Juno sekä liuta maamme huipuimpia DJ:itä.

Keskiyöllä on perinteisten juhlallisuuksien aika, kun pitkän odotuksen jälkeen myös tupsulliset lakit saadaan painaa päähän. Oli lakkisi sitten skumpan kultaama tai uutuuttaan kiiltävä, tule kokemaan keskiyön taikaa uudemman ranskalaisen torvimusiikin tahdissa. Tätä ei todellakaan kannata missata!

Lipunmyynti alkaa Otaniemessä ja Tiketissä maanantaina 22.4. Tarkemmat lipunmyyntiajat ja illan aikataulun löydät tapahtuman facebook-sivuilta tai osoitteesta http://teekkari.wappu.fi.

Liput maksavat 10e etukäteen ja 12e ovelta tai Tiketistä. Lipunoston yhteydessä kannattaa myös varmistaa itselleen upea haalarimerkki 2e hintaan!

Tapahtuman järjestävät AYY:n Teekkarijaosto ja Juhlatoimikunta, ja se on kaikille avoin.

9. Lähde järjestämään Kehy-viikkoa syksylle 2013!

Kehitysyhteistyöviikko on SYL:n ja ylioppilaskuntien yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on lisätä kehitysyhteistyötietoutta opiskelijoiden keskuudessa. Tänä vuonna lokakuussa (7.-10.10.) järjestettävän kehy-viikon teemana on ”työllisyys ja kehitys” ja AYY on viikolla mukana. Kehy-viikkoa meillä koordinoi Sini Hakkarainen.

Mitä kevään ja syksyn aikana siis tapahtuisi? Nyt keväällä kerätään aiheesta kiinnostunut porukka, jonka kanssa teemme alustavat päätökset siitä, minkälaisia tapahtumia haluamme viikon aikana tehdä. Teemme alustavat tilavaraukset, suunnittelemme budjetin ja viestinnän, sovimme yhteistyötahojen kanssa sponsseista, esiintyjistä ja markkinoinnista jne. Syksylle jää varausten ja sopimusten varmistaminen, mainostaminen ja itse viikon järjestelyt. Työtä löytyy niin roudaamisesta, kahvittelusta, budjetoinnista, rahastuksesta ja vaikka esiintymisestäkin kiinnostuneille, niin isoja kuin pieniä nakkeja. Ota yhteyttä koordinaattori Siniin (sini.hakkarainen@aalto.fi) ja lähde mukaan tekemään kehy-viikkoa 2013.

10. Tule hengailemaan 18.4. – Teemana Lautapelit

AYY järjestää kevään aikana neljä hengailuiltaa Otaniemessä. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Monet tulevat Hengailuiltaan yksin tai ensimmäistä kertaa, joten sinunkaan ei tarvitse miettiä, tunnetko paikalta jo jonkun. Voit tulla piipahtamaan tai viipyä koko illan. Kevään viimeinen hengailuilta pidetään torstaina 18.4. klo 18-22 Otaniemessä OK20 pienellä puolella osoitteessa Otakaari 20. Tällä kertaa hengailuillassa pelataan lautapelejä. Illan aikana on tarjolla pientä purtavaa. Tervetuloa hengaamaan! Lisätietoja sopo@ayy.fi ja facebookissa.

11. Sitsikilpailut 27.4.

Wappuviikon lauantaina 27.4. sitsataan taas kovaa ja korkealta, kun Sitsikisat täyttävät Alvarin aukion! Näissä perinteikkäissä riemukarkeloissa on vapaus päästää mielikuvitus valloilleen ja toteuttaa villeimmätkin sitsifantasiansa. Löytyykö tänä Wappuna juuri teidän joukkueeltanne paras idea, meininki ja toteutus? Kuka kohottaa sitsaamisen käsitteen uusiin sfääreihin? Valjastaaksenne akateemisen pöytäjuhlan rajattoman potentiaalin, toimikaa seuraavasti:

  1. Kootkaa hilpeä joukko innokkaita sitsaajia
  2. Revitelkää itsellenne verrattomat sitsit teemoineen, puitteineen ja tarjoiluineen
  3. Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 24.4. klo 23.59 mennessä täällä: http://lomake.ayy.fi/teekkarijaosto/sitsikilpailut2013/
  4. Toteutus Alvarin aukiolla lauantaina 27.4. alkaen klo 14!

Arvovaltainen tuomaristo tulee valitsemaan sekä voittajat että kunniamaininnan ansaitsevat joukkueet. Palkintojen jako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4.

Muistakaa – näissä kilpailuissa tärkeintä on hyvä meininki ja se, että jätetään Alvari siistiksi.

12. Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi

Oletko työtä vailla? Kiinnostavatko turvallisuusalan järjestyksenvalvojan tehtävät? Haluatko työllistyä opintojen ohella tai ensi kesänä? Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi! Kurssin suorittamisen jälkeen voi hakea poliisilta järjestyksenvalvojakorttia, joka oikeuttaa toimimaan järjestyksenvalvojana koko maassa.

Turvakerroin OY järjestää ERITTÄIN EDULLISEN järjestyksenvalvojan peruskurssin. 32 tuntisen kurssin voi suorittaa tänä keväänä viiden päivän kuluessa 13.-17.5. Kyseisinä arkipäivinä tulee varata aikaa noin klo 16-22. Kurssi järjestetään kokonaisuudessaan Kampissa, Hämäläis-osakunnan tiloissa (Urho Kekkosen katu 4-6 D). Jokaiseen päivään on osallistuttava!

Kurssin hinta on Aalto-yliopiston opiskelijoille ainoastaan 80 euroa! Tämänkaltainen hinta on murto-osa hinnasta, jonka joutuisit maksamaan muualla. Kurssi järjestetään, mikäli järjestäjän vaatima osallistujamäärä täyttyy. Ilmoittautumiset osoitteeseen: anna-stiina.koivula@helsinki.fi

13. ESN Aalto: Finnish Parliament Trip and Pre-Vappu Sitsit Party

Hello our ERASMUS fellows! We have two awesome events coming up for you:

Finnish Parliament Trip: Remember that you have to register for the trip.

Pre-Vappu Sitsit Party: If you have not yet any idea what ”sitsit” is, this is absolutely a great chance for you to find out! So come and have great fun with us singing!

14. Vastaa opiskelijatutkimus 2013 -kyselyyn

Juuri nyt on käynnissä Opiskelijatutkimus 2013! Verkkokysely on lähetetty satunnaisesti lähes 20 000 opiskelijalle, joten voit hyvin olla näiden onnekkaiden joukossa. Jos sinulle on tullut pyyntö sähköpostiisi osallistua tutkimukseen, käythän vastaamassa siihen. Tutkimusteemat koskevat mm. opiskelijoiden toimeentuloa, opiskeluolosuhteita ja opiskelijoiden odotuksia tulevaisuuden suhteen.

Suomessa toteutettava Opiskelijatutkimus 2013 on osa kansainvälistä EUROSTUDENT V –tutkimushanketta. Se toteutetaan Tilastokeskuksen, opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), Kelan, Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ry:n ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton – SAMOK ry:n välisenä yhteistyönä.

15. Osallistu Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan peruskurssille

Ystävätoiminnan peruskurssi antaa valmiudet toimia erilaisissa vapaaehtoisissa auttamistehtävissä, kuten ikäihmisen, nuoren, maahanmuuttajan tai muun yksinäisen henkilön vapaaehtoisena ystävänä. Vapaaehtoisena et tarvitse erityistaitoja vaan aidon halun auttaa. Tule mukaan! Tänään on hyvä päivä tehdä tekoja ihmiseltä ihmiselle.

Maunulassa ke 17.4 klo 17.30-20, la 20.4 klo 9-15.30 ja ke 24.4 klo 17.30-20 asukastalo Maunulan Saunabaarissa osoitteessa Metsäpurontie 25. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Leila Kinnarilta, leila.kinnari@pp.inet.fi tai puhelimitse 050 413 3230.

Kannelmäessä ma 22.4., pe 26.4., ma 29.4. ja pe 3.5. klo 17.30-20.00 osoitteessa Kaarelantie 86, 00420, Helsinki. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Niina Ahonen, ns.ahonen@gmail.com tai 044 2755294.

Kurssit ovat Punaisen Ristin jäsenille ilmaisia, muille 20 euroa. Voit liittyä jäseneksi kurssilla. Kurssienkielenä on suomi.

16. SuomiMies seikkailee -rekkakiertue 2013 Sellossa 18.4.

Espoon liikuntapalvelut järjestää 18.4 SuomiMies- lihaskuntotestit yhteistyössä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun kanssa. Tapahtuma on Sellossa, Viaporintorilla 18.4.2013 kello 11-19.. Eslu tuo paikalle rekan, jossa tehdään puristusvoimatesti, Polar-kuntotesti ja Inbody-kehonkoostumusmittaus. Testit ovat ainoastaan miehille.

Lisätietoja.

17. Putting your bikes into summer shape

Now is the right time to take your bike out of the cellar and put it into spring condition and start to ride it!

Come to Urban Mill next to Design Factory at Otaniemi on Wednesday 17th of March to put your bike into summer shape by cleaning it, adding some oil, checking its tires… There will be tools for you to use and some experts giving advice on bike fixing! This event is for EVERYONE with a passion for cycling.

On top of fixing your bike, you can also come and SELL your old bike here! If you wish to sell your bike, please post a photo of it to the event wall on Facebook that people will know what to expect! This event is also the OPENING PARTY for our prototype at Urban Mill and you will get the privilege to test our prototype of the bike center we have built here.

  • What: Putting your bikes into summer shape
  • Where: Urban Mill next to Aalto Design Factory, entrance from the back yard
  • When: Wednesday 17.04.2013 from 3pm to 7pm

We are the HoT- Helsinki On Tires team and this event is part of our Product Development Project for Helsinki City. Www.hot.pdp.fi

18. SBC:n ekskursio NesteOilin öljynjalostamolle Porvooseen

Milloin viimeksi kävit kahvilla Suomen suurimmalla öljynjalostamolla? Sustainable Business Club tarjoaa mahdollisuuden vähän erilaiseen yritysekskursioon, tällä kertaa Neste Oilin Porvoon öljynjalostamolla torstaina 18.4. Kyseessähän on tilaisuus tutustua Suomen toiseksi suurimman yrityksen vastuullisuuskäytäntöihin ja yhteen Euroopan kehittyneimmistä öljynjalostamoista. Neste Oil tarjoaa ystävällisesti kuljetukset sinne ja takaisin, sekä tarjoilut paikan päällä, eli tapahtuma on täysin ilmainen!

Lähdemme torstaina klo 11.45 Helsingistä osoitteesta Eteläinen rautatiekatu 12 (Kampin bussiparkki KY-talon vastapäätä) ja palaamme samaan osoitteeseen noin kello 16.

Sitovat ilmoittautumiset tiistaihin 16.4. mennessä sähköpostitse osoitteeseen aaltosbc(a)gmail.com otsikolla ”Neste Oil -ekskursio”. Paikkoja rajallinen määrä.

Ekskursio facebookissa.

19. Erityishanke 2013

Johtamisen Erityishanke 2013 -kurssi huipentui San Franciscon opintomatkaan huhtikuun alussa! Lue lisää reissutunnelmista, yritysvierailuista Piilaaksossa sekä matkan jälkeisistä yritysyhteistyökuvioista hankkeen blogista !

20. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Haku päättyy 31.5.2013

21. Ura- ja rekrytointipalvelut tiedottaa

Rockstar of Your Career? Entrepreneurship & SME –tapahtuma Kauppakorkeakoululla ti 16.4.

Tervetuloa kuulemaan aamupäivällä tositarinoita yrittäjyydestä. Puhujina on kunnianhimoisia pienyrittäjiä, joita yhdistää tekemisen asenne ja intohimo omaan työhön. Puheenvuorojen jälkeen pääset tutustumaan rekrytoiviin mini- tai pk-yrityksiin ala-aulassa. Mukana myös Aalto Start-up Center, Helsingin Yrittäjät ja Kauppiksen Pienyrityskeskus. Heiltä voit käydä kysymässä esim. miten itse lähteä yrittäjäksi tai mistä löytyisi lisää rekrytoivia pienyrityksiä. Lue päivän tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan aamun osuuteen Intossa!

—-

Suomen Mentorit ry järjestää Mentorointiohjelman yhteistyössä Helsingin yliopiston urapalveluiden ja Aalto-yliopiston kanssa. Vuoden kestävässä mentorointiohjelmassa mentoreina toimivat työelämän huippujohtajat ja -asiantuntijat. Hakuaika 15.4.-30.4.2013.

Hakuohjeet ja lisätietoa Aalto CareerWebistä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *