Viikkotiedote 17/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 17/2013

W/Vappu on täällä! Tästä maanantaista lähtien myös aaltolaisten oma wappuradio Radiodiodi valtaa radioaallot taajuudella 102 MHz (tai netissä radiodiodi.fi). Eikö sinulla ole vielä suunnitelmia vapuksi? Täydennä kalenterisi osoitteesta wappu.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.
  3. AYY:n verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu!
  4. Janne Koskenniemi valittiin AYY:n uudeksi pääsihteeriksi
  5. AYY mukana valtakunnallisessa opiskelijakorttiyhteistyössä
  6. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 23.4.
  7. Äpy-gaala aloittaa wapun TI 23.4.
  8. MP3 Experience Senaatintorilla ke 24.4. klo 18:00
  9. Sitsikilpailut 27.4.
  10. Wappuriehan julistus 30.4.
  11. Wappu ja legendaariset Wappubileet ovat jälleen täällä
  12. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä
  13. Hae kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta KENKKUun lukuvuodelle 2013-2014 28.4. mennessä!
  14. EU:n kehitysyhteistyö ja Suomi
  15. Kiinnostus kaksikielisiin opiskelumahdollisuuksiin Aallossa -keskustelutilaisuus
  16. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!
  17. An open lecture by the Minister Alexander Stubb 25.04./ 14:15
  18. Product design gala 2013: 26th April

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 17

Viikko 18

2. AYY:n stipendit haettavissa 30.4. saakka.

AYY jakaa jäsenillensä stipendejä ylioppilaskunnan stipendiohjesäännön ja hallinnoimiensa stipendirahastojen sääntöjen mukaisesti. Stipendien tavoitteena on tukea vähävaraisten opiskelijoiden kansainvälistymistä, tukea aktiivista yhteisötoimintaa ja kannustaa opintojen ja opiskelijaelämän hyvästä yhteensovittamisesta.

Stipendien jakamisesta ja hakemusten pisteytysperusteista määrätään stipendiohjesäännössä ja yhteisötoiminnan pisteytyksen ohjeistossa. Stipendien koko määräytyy rahastojen tuottojen perusteella. AYY:lla on kolme omaa stipendiä ja niiden suuruudet vuonna 2013 ovat seuraavat:

  • Vaihtostipendi max. 800 €
  • Yhteisöstipendi n. 500 €
  • Opintostipendi n. 500 €

Kevään 2013 hakuaika on 8.4.2013 kello 12.00 – 30.4.2013 kello 23.59.

Stipendihakulomake

Vaihtostipendin osalta järjestetään toinen hakukierros loka-marraskuussa kevään 2014 vaihtoja silmälläpitäen.

Lisätietoja: hallituksen jäsen Tuisku Suomala (tuisku.suomala(at)ayy.fi)

3. AYY:n verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu!

AYY:n oma verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu. Kaupassa myydään ylioppilaskunnan huppareiden, t-paitojen ja muiden tuotteiden lisäksi muun muassa Aalto Design Factoryn kahvimukeja ja tuotevalikoimaa tullaan laajentamaan lisää kesän aikana. Tilatessasi alkuviikosta ehdit vielä saamaan tilauksesi ennen vappua. Käy vilkaisemassa tuotteita tarkemmin kaupassa, osoitteessa shop.ayy.fi!

Kuuntelemme mielellämme mielipiteesi uudesta verkkokaupasta ja otamme lämpimästi vastaan ehdotuksia uusista tuotteista kuten myös parannusideoita AYY Shopin toimintaan. Mielipitetä ja palautetta AYY Shopille voit jättää suoraan verkkokaupan palautelomakkeella, jolla palautteen anto onnistuu myös nimettömästi sekä palaute on lämpimästi tervetullutta sähköpostitse osoitteeseen shop@ayy.fi.

Käymällä tykkäämässä Facebookissa tai seuraamalla AYY Shoppia Twitterissä pysyt ajan tasalla AYY Shopin tuotevalikoiman lisäyksistä ja muista uutisista.

4. Janne Koskenniemi valittiin AYY:n uudeksi pääsihteeriksi

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on kokouksessaan 16.4. valinnut Janne Koskenniemen AYY:n uudeksi pääsihteeriksi. Aikaisemmin Koskenniemi on työskennellyt AYY:n hallintopäällikkönä. Muuta kokemusta hän on kerännyt muun muassa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) hallituksista. Koskenniemi aloittaa työnsä perehtymällä kevään ja kesän aikana ja hänen kautensa kestää elokuuhun 2016.

Pääsihteeri toimii aatteellisen toiminnan esimiehenä ja linkkinä ylioppilaskunnan eri toimijoiden välillä. Pääsihteeri osallistuu AYY:n taloushallintoon ja hallituksen, edustajiston sekä taloustoimikunnan kokouksiin ja toimintaan. Pääsihteerin tehtäviin kuuluu keskeisenä osana myös sidosryhmätyöskentely ja ylioppilaskunnan edustaminen.

5. AYY mukana valtakunnallisessa opiskelijakorttiyhteistyössä

AYY on liittynyt mukaan valtakunnalliseen opiskelijakorttiyhteistyöhön – Lyyra on monipuolinen opiskelijakortti sekä jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu. Lyyra.fi:ssä voit selata yli tuhatta opiskelijaetua sekä etsiä itsellesi uutta vuokrakotia, kämppistä tai vuokralaista.

Maaliskuussa 2013 Lyyran liiketoiminta siirtyi uudelle omistajalle, SPV Services Finland Oy:lle. Valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen yhdessä rakentama yritys pyrkii järjestelyllä tuomaan entistä tuntuvampia etuja ja palveluita opiskelijoille. Aaltolaisille Lyyra tuo ison joukon uusia opiskelijaetuja sekä älykortin, jolla tulevaisuudessa voi myös sähköisesti tunnistautua ja maksaa eri puolilla kampuksia.

Nykyistä opiskelijakorttia ei tarvitse uusia, mutta rekisteröitymällä Lyyran verkkopalveluun pääset käsiksi verkkoalennuksiin sekä uuteen kontaktittomaan maksamiseen. Tutustu lisää osoitteessa www.lyyra.fi. AYY:n vanhanmallisten opiskelijakorttien tilaaminen nykyisillä hinnoilla on mahdollista 31.5.2013 asti.

6. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 23.4.

Vuosi 2013 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Keskusvaalilautakuntaan on avattu täydennyshaku ja lautakuntaan haetaan vielä ainakin kahta varajäsentä. Haku on auki tiistaihin 23.4. klo 12:00 saakka. Hae mukaan täällä.

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2013.

7. Äpy-gaala aloittaa wapun TI 23.4.

Suomen Äpy-lehtien liitto julkaisee wappulehti Äpyn odotukset pettävässä Äpy-gaalassa tiistaina 23.4. Äpy julkaistaan Apollo Live Clubilla kello 20.00. Näe ja koe Äpyn uusi konsepti itsensä päätoimittaja Laulikki Äpyn esittelemänä!

Apollon parrasvaloissa lisäksi hurmaava 6PackShow, musiikin maisteri Jukka Nykänen & Polyteknikkojen Orkesteri ja muita yllätysesiintyjiä! 1 000 ensimmäiselle luvassa ilmaista tarjoilua ja loppuillan tahdista vastaa vaakatanssiorkesteri Äktas Porslin.

Äpy-myyjille Life Is Bitter Tour -bussikuljetus: Erityinen Äpy-myyjille tarkoitettu cocktail-tilaisuus alkaa Apollossa klo 18. Ennen gaalaa diilin tehneille Fernet Brancan Life Is Bitter Tour -bussikuljetus tarjoiluineen Otaniemestä kello 17:30 alkaen.

Aloita wappusi tyylikkäästi – ryhdy Äpy-myyjäksi: diili.apy.fi/

Gaalaan ilmainen sisäänpääsy, sisältää narikan!

Lisätiedot Facebookissa

8. MP3 Experience Senaatintorilla ke 24.4. klo 18:00

Tule mukaan uskomattoman kansainvälisen maineen saavuttaneeseen MP3 Experienceen! Tapahtuma on taatusti jotain, mitä et ole koskaan ennen kokenut.

Mosaic ja KY Sub järjestävät huippusuositun tapahtuman uudestaan tämän vuoden wappuviikon keskiviikkona 24.4. Ainut mitä tapahtumaa varten tarvitset on toimiva mp3-soitin ja kello, wappuhenkeä unohtamatta! Mukaan olet tervetullut niin yksin kuin kaveriporukassa.

Tarkoitus on herättää positiivista huomiota, ilahduttaa muiden päivää ja pitää hauskaa upeassa porukassa, lain sallimissa rajoissa.

Näin se toimii:

  1. Mene MP3 Experiencen sivuille
  2. Poimi MP3-tiedosto ja ajasta kellosi.
  3. Ilmesty paikalle Senaatintorille haalareissasi keskiviikkona 24.4. klo 18:00 ja paina ”PLAY”!

Heti MP3 Experiencen jälkeen wappufiilistä nostatetaan KY-talon alakertsillä järjestettävissä jatkobileissä!

Tapahtuman alkuperäinen idea täältä.

9. Sitsikilpailut 27.4.

Wappuviikon lauantaina 27.4. sitsataan taas kovaa ja korkealta, kun Sitsikisat täyttävät Alvarin aukion! Näissä perinteikkäissä riemukarkeloissa on vapaus päästää mielikuvitus valloilleen ja toteuttaa villeimmätkin sitsifantasiansa. Löytyykö tänä Wappuna juuri teidän joukkueeltanne paras idea, meininki ja toteutus? Kuka kohottaa sitsaamisen käsitteen uusiin sfääreihin? Valjastaaksenne akateemisen pöytäjuhlan rajattoman potentiaalin, toimikaa seuraavasti:

  1. Kootkaa hilpeä joukko innokkaita sitsaajia
  2. Revitelkää itsellenne verrattomat sitsit teemoineen, puitteineen ja tarjoiluineen
  3. Ilmoittakaa joukkueenne mukaan kisaan keskiviikkoon 24.4. klo 23.59 mennessä täällä.
  4. Toteutus Alvarin aukiolla lauantaina 27.4. alkaen klo 14!

Arvovaltainen tuomaristo tulee valitsemaan sekä voittajat että kunniamaininnan ansaitsevat joukkueet. Palkintojen jako tapahtuu Wappuriehan julistuksessa 30.4.

Muistakaa – näissä kilpailuissa tärkeintä on hyvä meininki ja se, että jätetään Alvari siistiksi.

10. Wappuriehan julistus 30.4.

Wappu tulee, rieha alkaa, lumi sulaa, nosta jalkaa!
Littu lentää, päivä paistaa, hame nousee, kevään haistaa!
Liity joukkoon, juhlakansaan, avaa mieli, astu ansaan!

Tervetuloa wiralliseen wappuriehan julistukseen Teekkarikylän sydämeen Servin mökille 30.4. klo 13:00! Menossa mukana Teekkarien jazzyhdistys Polirytmi, kahden Kilon poliisit, Tuula Teeri, RWBK, Jäynä, Teekkarijaosto, Littu, ja riehan julistaa tietenkin Kyläsenaatti! Milloin viimeksi olet nähnyt toogan?

  • Mitä: Wirallinen wappuriehan julistus
  • Missä: Servin mökillä, Jämeräntaival 4
  • Milloin: Wappuaattona 30.4. klo 13:00

11. Wappu ja legendaariset Wappubileet ovat jälleen täällä

Omistit lakin tupsulla tai ilman, AYY:n Teekkarijaosto toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi ottamaan osaa kevään riemuisimpiin bileisiin! Mantan lakituksen jälkeen Wapunaaton juhlahumu siirtyy Helsingin Onnelaan, jossa tanssilattian pitävät kuumana rap-artisti Juno sekä liuta maamme huipuimpia DJ:itä.

Keskiyöllä on perinteisten juhlallisuuksien aika, kun pitkän odotuksen jälkeen myös tupsulliset lakit saadaan painaa päähän. Oli lakkisi sitten skumpan kultaama tai uutuuttaan kiiltävä, tule kokemaan keskiyön taikaa uudemman ranskalaisen torvimusiikin tahdissa. Tätä ei todellakaan kannata missata!

Lipunmyynti alkaa Otaniemessä ja Tiketissä maanantaina 22.4. Tarkemmat lipunmyyntiajat ja illan aikataulun löydät tapahtuman facebook-sivuilta tai osoitteesta teekkari.wappu.fi.

Liput maksavat 10e etukäteen ja 12e ovelta tai Tiketistä. Lipunoston yhteydessä kannattaa myös varmistaa itselleen upea haalarimerkki 2e hintaan! Tapahtuman järjestävät AYY:n Teekkarijaosto ja Juhlatoimikunta, ja se on kaikille avoin.

12. YTHS:n allergisen nuhan teemapäivä

keskiviikkona 24.4.2013 klo 12-14.30

  • YTHS, Otaniemen toimipiste, Otakaari 12
  • YTHS, Töölön toimipiste, Töölönkatu 37 A

Allergisen nuhan teemapäivänä voit uusia allergisen nuhan lääkereseptisi lääkärin pikavastaanotolla ilman ajanvarausta. Lisäksi saat tietoa allergisesta nuhasta ja sen hoidosta. Jokaiselle allergiselle nuhapotilaalle tehdään oirekysely, jonka pohjalta tarvitsemaasi lääkitystä voidaan tarvittaessa tehostaa/muuttaa.

13. Hae kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta KENKKUun lukuvuodelle 2013-2014 28.4. mennessä!

KENKKU on Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta, jonka toimikausi on syyskuun alusta elokuun loppuun. KENKKUn tehtävänä on toimia SYL:n hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyökysymyksissä ja hallinnoida hankkeita yhdessä kehitysyhteistyökoordinaattorin kanssa. KENKKUn jäsen pääsee myös viestimään SYL:n kehitysyhteistyöstä ylioppilaskuntiin, tutustumaan Suomen

kehityspolitiikkaan ja kansalaisjärjestöjen tekemään kehitysyhteistyöhön. KENKKUssa on yhteensä 15 jäsentä eri ylioppilaskunnista. AYY esittää edustajikseen 1-2 jäsentä, ja hakemukset tulee toimittaa AYY:lle 28.4. mennessä. Lisätietoja tehtävästä ja hakuohjeet löytyvät täältä.

14. EU:n kehitysyhteistyö ja Suomi

Perjantaina 26.4. klo 14.30-15.30, Porthania 2, Yliopistonkatu 3

  • Alustus: kehitysministeri Heidi Hautala
  • Paneeli: Nina Savela, Suomen nuorten ja opiskelijoiden YK-liitto ja Simon Elo, Perussuomalaiset nuoret

Tervetuloa kuulemaan ministeri Hautalan luentoa ja osallistumaan keskusteluun. Jos et pääse paikan päälle, niin seuraa keskustelua Twitterissä kanavalla #Eukehys. Tilaisuus on suunnattu opiskelijoille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Lisätietoa

15. Kiinnostus kaksikielisiin opiskelumahdollisuuksiin Aallossa -keskustelutilaisuus

Tervetuloa informaatio- ja keskustelutilaisuuteen, jossa aiheena Kiinnostus kaksikielisiin opiskelumahdollisuuksiin Aallossa keskiviikkona 24.4.2013 klo 10.00-11.00 TUAS-talossa, Sali TU1 (Otaniementie 17).

Linda Witick esittää tuloksia pro gradu tutkielmastaan ”Tvåspråkiga studiemöjligheter vid Aalto-universitetet”. Työ on kvantitatiivinen ja kohderyhmänä on Aallon teknistieteellisten koulutusohjelmien opiskelijat. Tule mukaan keskustelemaan ja pohtimaan miten tuloksia voitaisiin hyödyntää opetuksen kehittämisessä ja suunnittelussa!

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, sekä opiskelijoille että henkilökunnalle.

Lisätietoa: suunnittelija Johanna Söderholm, Opinto- ja opiskelijapalvelut

16. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan.

Haku päättyy 31.5.2013

17. An open lecture by the Minister Alexander Stubb 25.04./ 14:15

”Experiences in working with people in a multinational context”, an open lecture by the Minister Alexander Stubb 25.04.2013 / 14:15 – 15:00

Location: Lapuankatu 2, 00100, Helsinki, FI

The Department of Management and International Business of Aalto University School of Business is honored to have Alexander Stubb, the Minister for European Affairs and Foreign Trade of Finland, as a guest speaker on 25th of April at 14:15.

You are warmly welcome to hear about his experiences in working with people in a multinational context. As many might already know, Alexander is an excellent and inspiring speaker and hopefully many will have the chance to hear his thoughts about this interesting topic.

18. Product design gala 2013: 26th April

The Product Design Gala is an annual seminar celebrating the hard work done during the year. Final results of the interdisciplinary Product Development Project course are featured to the public. In addition to seminar sessions the audience is welcome to get familiar with the teams and take a closer look at the prototypes. Take your time and enjoy the Gala at Design Factory on Friday 26th April at 9:00-17:00.

Further information.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *