Viikkotiedote 19/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 19/2013

Uusi Aino on tullut painosta ja se jaellaan kampuksille alkuviikosta. Lehdessä vieraillaan Otaniemen metrotunnelin työmaalla, kerrotaan, miksi huippuyliopisto on joidenkin mielestä paskaa, valmistetaan kaiken kiinteän ruoan korvaavaa juomaa jne. Tutustu Ainoon ja auta tekemään lehdestä vieläkin parempi lähettämällä palautetta toimitukselle osoitteeseen ainolehti@ayy.fi.

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. AYY:n verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu!
  3. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 7.5. klo 12:00
  4. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  5. Taistelu Otaniemen Herruudesta 2.0
  6. Mikä on opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkitys sinulle? Vastaa kyselyyn.
  7. Lähde järjestämään Kehy-viikkoa syksylle 2013
  8. Keskustelutilaisuus: Moderni Mongolia
  9. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut
  10. Koe maailma AIESECin ”Global citizen” -ohjelman kautta
  11. Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi
  12. Haluatko kesäksi piukat pakarat? Tule FC Kissojen fudistreeneihin
  13. Invitation: Bit Bang Seminar on global competition
  14. Startup Sauna ja Aaltoes etsivät uusia tiimiläisiä syksyllä järjestettävän Slush teknologiakonferenssin organisaatioon
  15. Masters of Aalto esittelee toteutuneita unelmia Sörnäisissä

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 19

Viikko 20

2. AYY:n verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu!

AYY:n oma verkkokauppa AYY Shop on nyt avattu. Kaupassa myydään ylioppilaskunnan huppareiden, t-paitojen ja muiden tuotteiden lisäksi muun muassa Aalto Design Factoryn kahvimukeja ja tuotevalikoimaa tullaan laajentamaan lisää kesän aikana. Käy vilkaisemassa tuotteita tarkemmin kaupassa, osoitteessa shop.ayy.fi!

Kuuntelemme mielellämme mielipiteesi uudesta verkkokaupasta ja otamme lämpimästi vastaan ehdotuksia uusista tuotteista kuten myös parannusideoita AYY Shopin toimintaan. Mielipitetä ja palautetta AYY Shopille voit jättää suoraan verkkokaupan palautelomakkeella, jolla palautteen anto onnistuu myös nimettömästi sekä palaute on lämpimästi tervetullutta sähköpostitse osoitteeseen shop@ayy.fi.

Käymällä tykkäämässä Facebookissa tai seuraamalla AYY Shoppia Twitterissä pysyt ajan tasalla AYY Shopin tuotevalikoiman lisäyksistä ja muista uutisista.

3. Täydennyshaku keskusvaalilautakuntaan – DL 7.5. klo 12:00

Vuosi 2013 on ylioppilaskunnalle kaiken muun jännittävän ohella edustajistovaalivuosi. Edustajistovaalien sykkivässä ytimessä tahtipuikkoa heiluttaa keskusvaalilautakunta. Oletko juuri sinä kiinnostunut tekemään AYY:n seuraavista edustajistovaaleista NE parhaimmat ja päheimmät?

Keskusvaalilautakuntaan on avattu täydennyshaku ja lautakuntaan haetaan vielä ainakin kahta varajäsentä. Haku on auki tiistaihin 7.5. klo 12:00 saakka. Hae osoitteessa: https://lomake.ayy.fi/hallinto/kvl/ 

Keskusvaalilautakunnan jäsen ei saa olla ehdolla edustajistovaaleissa 2013.

4. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 26.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

5. Taistelu Otaniemen Herruudesta 2.0

Ensi syksynä. 3.10.2013 Taistelu Otaniemen Herruudesta palaa takaisin keskuuteemme kovempana, isompana ja realistisempana kuin koskaan. Toista vuotta Suomessa oleskeleva, entisestäänkin kehittynyt Megazone Outdoor -kalusto tuo eeppisen ulkotaistelukonseptin Otaniemeen – toista kertaa.

16 kymmenen hengen joukkuetta taistelee infrapunalaserasein, uusituilla säännöillä, yhteensä kahdeksan tunnin turnauksessa, voittaakseen arvostetun Otaniemen Herruuden. Yksittäinen ottelu kestää noin puoli tuntia ja yksikin häviö on riittävästi tiputtamaan joukkueen pelistä.

Kuvia viime vuoden koitoksesta löytyy täältä.

Osallistumismaksu on 100€/joukkue eli 10€/henkilö. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa 15.5. klo 15:15 osoitteessa http://lomake.ayy.fi/aalto-liike/toh-2/

Lisätietoja oliver.heinonen@ayy.fi

6. Mikä on opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkitys sinulle? Vastaa kyselyyn.

Teen AYY:n toimeksiannosta folkloristiikan pro gradu -tutkimusta opiskelijakulttuurista ja -perinteistä Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkityksiä opiskelijoille. Auta tutkijaa ja vastaa kyselyyn opiskelijaperinteistä! Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia. Vastauksia toivotaan kaikenlaisilta opiskelijoilta, eikä tarvitse olla perinneasiantuntija vastatakseen.

Kyselylomake  löytyy täältä.

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja arkistoidaan AYY:n arkistoon. Vastaajat anonymisoidaan, eikä yksittäisen vastaajan henkilöllisyyttä voi selvittää tutkimuksesta.

Monet kiitokset jo etukäteen, Emi Maeda

Lisätietoja: emi.maeda@ayy.fi 044 577 4761

7. Lähde järjestämään Kehy-viikkoa syksylle 2013

Kehitysyhteistyöviikko on SYL:n ja ylioppilaskuntien yhteinen hanke, jonka tarkoituksena on lisätä kehitysyhteistyötietoutta opiskelijoiden keskuudessa. Tänä vuonna lokakuussa (7.-10.10.) järjestettävän kehy-viikon teemana on ”työllisyys ja kehitys” ja AYY on viikolla mukana. Kehy-viikkoa meillä koordinoi Sini Hakkarainen.

Mitä kevään ja syksyn aikana siis tapahtuisi? Nyt keväällä kerätään aiheesta kiinnostunut porukka, jonka kanssa teemme alustavat päätökset siitä, minkälaisia tapahtumia haluamme viikon aikana tehdä. Teemme alustavat tilavaraukset, suunnittelemme budjetin ja viestinnän, sovimme yhteistyötahojen kanssa sponsseista, esiintyjistä ja markkinoinnista jne. Syksylle jää varausten ja sopimusten varmistaminen, mainostaminen ja itse viikon järjestelyt. Työtä löytyy niin roudaamisesta, kahvittelusta, budjetoinnista, rahastuksesta ja vaikka esiintymisestäkin kiinnostuneille, niin isoja kuin pieniä nakkeja. Ota yhteyttä koordinaattori Siniin (sini.hakkarainen@aalto.fi) ja lähde mukaan tekemään kehy-viikkoa 2013.

8. Keskustelutilaisuus: Moderni Mongolia

Tšingis-kaani on ainakin nimenä monille tuttu, mutta mitä muuta tiedämme Mongoliasta? Miltä mongolialainen elämänmeno näyttää, mikä on perinteisten paimentolaisten tulevaisuus, ja millaisten haasteiden edessä Mongolia on globalisaation aikakaudella?

KEPA ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry toivottavat sinut tervetulleeksi Mongolia-iltaan keskiviikkona 15.5.2013 klo 17.30. Kepan Dialogi-salissa osoitteessa Töölöntorinkatu 2 A. Tilaisuudessa mongolialaisen Information, Education & Communication Centre –järjestön edustaja Odno kertoo maastaan sekä järjestön tekemästä työstä yhteisöryhmien kouluttamiseksi yhteisöjen taloudellisen kehityksen ja aloitekyvyn edistämiseksi. Tilaisuuden kieli on englanti. Tarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumiset 13.5 mennessä sähköpostilla osoitteeseen jasenpalvelut@kepa.fi

Lisätietoja antaa järjestösihteeri Johanna Harjunpää, 050 3176 714, johanna.harjunpaa@kepa.fi

9. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut

Asia Exchangen haku on käynnissä useisiin Aasian vaihtokohteisiin.

Asia Exchangen lukukausimaksulliset vaihdot ovat tarkoitettu freemovereille, jotka eivät lähde oman korkeakoulunsa vaihtokohteisiin. Vaihdoissa ei ole paikkakiintiöitä. Opetuskieli on englanti. Haku tapahtuu Asia Exchangen kautta: www.asiaexchange.fi

Hakuajat päättyvät: Syyslukukaudet 2013: 31.5. / 30.6. | Kevätlukukaudet 2014: 30.9. / 31.10.

Työharjoittelupaikat: Asia Exchangen kautta voi hakea myös työharjoitteluun Kiinaan, Indonesiaan ja Thaimaahan. Tarjolla on satoja paikkoja useiden eri alojen

opiskelijoille. Lisätietoa ja haku: www.asiaexchange.fi

10. Koe maailma AIESECin ”Global citizen” -ohjelman kautta

Haluaisitko kohdata uuden ja eksoottisen kulttuurin? Haluatko kansainvälisiä ystäviä? Haluaisitko vain vaihtaa maisemaa? Tai miten olisi uuden kielen opettelu?

AIESECin ”GlobalCitizen” vapaaehtoisohjelma Brasiliassa, Taiwanissa, ja Malesiassa tarjoaa tähän kaikkeen mahdollisuuden. Opintotaustalla, kansalaisuudella, opintomenestyksellä, tai aikaisemmalla työkokemuksellasi ei ole merkitystä. Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseäsi, sekä vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan. Tee tästä kesästä seikkailu ja ota osaa ohjelmaan!

Tällä kertaa avaamme toisen kierroksen hakemuksille! Uusi takaraja hakemuksen jättämiselle on nyt toukokuun 10 päivä. Mitä siis enää odotat? Tartu tilaisuuteen ja käytä loistava mahdollisuus hyödyksi! Voit myös vierailla sivuillamme: aiesec.fi/globe, tai ottaa yhteyttä:zhe.zhai@aiesec.net

11. Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi

Oletko työtä vailla? Kiinnostavatko turvallisuusalan järjestyksenvalvojan tehtävät? Haluatko työllistyä opintojen ohella tai ensi kesänä? Suorita järjestyksenvalvojan peruskurssi! Kurssin suorittamisen jälkeen voi hakea poliisilta järjestyksenvalvojakorttia, joka oikeuttaa toimimaan järjestyksenvalvojana koko maassa.

Turvakerroin OY järjestää ERITTÄIN EDULLISEN järjestyksenvalvojan peruskurssin. 32 tuntisen kurssin voi suorittaa tänä keväänä viiden päivän kuluessa 13.-17.5. Kyseisinä arkipäivinä tulee varata aikaa noin klo 16-22. Kurssi järjestetään kokonaisuudessaan Kampissa, Hämäläis-osakunnan tiloissa (Urho Kekkosen katu 4-6 D). Jokaiseen päivään on osallistuttava!

Kurssin hinta on Aalto-yliopiston opiskelijoille ainoastaan 80 euroa! Tämänkaltainen hinta on murto-osa hinnasta, jonka joutuisit maksamaan muualla. Kurssi järjestetään, mikäli järjestäjän vaatima osallistujamäärä täyttyy. Ilmoittautumiset osoitteeseen: anna-stiina.koivula@helsinki.fi

12. Haluatko kesäksi piukat pakarat? Tule FC Kissojen fudistreeneihin

FC Kissojen (kauppiksen tyttöjen fudisjengi) ulkotreenit alkavat tänään ma 6.5. Lisää treenaajia kaivataan! Kaikki uudet ja uusvanhat Aallon naispuoliset opiskelijat ovat tervetulleita taitotasoon katsomatta – tärkeintä on innostus jalkapalloon 🙂

Treeniaika ja -paikka: ma (alk. 6.5) klo 18:45-20:00 Herttoniemenrannan liikuntapuisto (Paasivaarankatu 9). Paikalle pääsee kätevästi esim. metrolla tai pyörällä. Ilmoittautu etukäteen doodlessa!

Katso lisää www.fckissat.fi’ tai laita meiliä fckissat@gmail.com

13. Invitation: Bit Bang Seminar on global competition

May 15th, 2013 at 12:30-17:00, TUAS Building, auditorium AS1 (Otaniementie 17, 02150 Espoo)

Bit Bang 5, the fifth Aalto-wide and multidisciplinary post-graduate course, invites you to attend the presentations of the semester’s team work assignments on May15th. The event takes place at Aalto University TUAS Building.

The post graduate students have spent the spring discussing global competition for leadership in innovation, policy-making, business and technology.

Come and hear what they’ve found out!

Register to elina.karvonen@aalto.fi by May 13th. More information about the course.

14. Startup Sauna ja Aaltoes etsivät uusia tiimiläisiä syksyllä järjestettävän Slush teknologiakonferenssin organisaatioon

Slush on Pohjois-Euroopan johtava teknologiakonferenssi, joka kokoaa yhteen lupaavimmat kasvuyritykset Pohjoismaista, Baltiasta ja Venäjältä tapaamaan kansainvälisiä sijoittajia ja mediaa. Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan noin 5000 kävijää 1000 alkuvaiheen yritystä, sekä 500 sijoittajaa ja median jäsentä. Tapahtuma pidetään 13.-14. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Etsimme parhaillaan uusia tiimiläisiä. Slushiin tarvitaan tekijöitä useille eri osa-alueille. Hakijoilta edellytämme ennen kaikkea uskallusta pistää itsensä likoon, kykyä oppia koko ajan uutta ja erityisesti halua tehdä Slushista yksi maailman parhaista startuptapahtumista. Aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta plussaa.

Täyttämällä hakulomakkeen voit päästä mukaan järjestämään Suomen suurinta ja kansainvälisintä teknologiakonferenssia. Otamme sinuun yhteyttä!

Lisätietoja: markus@slush.fi tai slush.fi

15. Masters of Aalto -tapahtuma esittelee toteutuneita unelmia Sörnäisissä

Aalto-yliopiston vastavalmistuneet esittäytyvät Masters of Aalto -tapahtumassa Helsingin Sörnäisissä 8.−26.5. Esillä on 80 opinnäytettä taiteen maistereilta, ekonomeilta ja diplomi-insinööreiltä. Masters of Aalto tarjoaa kävijälle elämyksellisen näyttely- ja tapahtumakokonaisuuden, joka esittelee Aalto-yliopiston opintoja ja yhteiskunnallista tehtävää. Vuosittain uusiutuvan tapahtumakokonaisuuden teemana on tänä vuonna Dreams Made Real.

Tapahtuman tilana on entinen valtion viljamakasiini ja pitkään varastona toiminut Kruununmakasiini-tiilirakennus Hämeentien ja Lautatarhankadun risteyksessä. Helsingin kaupungin hallinnoima 121-vuotias tila avataan nyt ensimmäistä kertaa yleisölle.

Masters of Aalto -tapahtuma 8.−26.5.2013, Kruununmakasiini, Hämeentie 39, Helsinki. Näyttely on avoinna ma–pe klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–18. Vapaa pääsy.

Seuraa Masters of Aallon etenemistä osoitteessa moa.aalto.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *