Viikkotiedote 20/2013

Tämä on AYY:n viikkotiedote 20/2013

Tämän vuoden Masters of Aalto -näyttely on käynnissä Sörnäisissä Kruunumakasiinissa. Käy tutustumassa, mitä aaltolaiset ovatkaan saaneet aikaan. Lisätietoa moa.aalto.fi

Tämän kevään viimeinen viikkotiedote ilmestyy viikolla 23, eli 3.-4.6. Aurinkoista toukokuuta kaikille!

  1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu
  2. Otaniemen palvelupiste suljettu 27.-28.5.
  3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014
  4. Masters of Aalto -tapahtuma esittelee toteutuneita unelmia Sörnäisissä
  5. Mikä on opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkitys sinulle? Vastaa kyselyyn.
  6. Taistelu Otaniemen Herruudesta 2.0
  7. Liity Aalto-yliopiston yhteisötorille
  8. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!
  9. Akavan opiskelijoiden Opiskelija vai työvoimaa? -seminaari ke 22.5.
  10. Startup Weekend Helsinki 24.-26.5 @ Open Innovation House
  11. IDBM opiskelijoiden Inspire 2013 -tapahtuma pe 24.5.
  12. Vierailuluento – Jay B. Barney: What is Strategic Management
  13. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut
  14. Invitation: Bit Bang Seminar on global competition
  15. Startup Sauna ja Aaltoes etsivät uusia tiimiläisiä syksyllä järjestettävän Slush teknologiakonferenssin organisaatioon
  16. Learn to Think BIG – Open Aaltoes trip to Silicon Valley September 2013
  17. OtaKopin Kaudenavajaiset, to 16.5. klo 17:00

1. Tällä ja ensi viikolla tapahtuu

Viikko 20

2. Otaniemen palvelupiste suljettu 27.-28.5.

Otaniemen palvelupiste on suljettuna 27.-28.5. (ma-ti) koulutuksen vuoksi.

3. Ilmoita tapahtumasi AYY:n lukuvuosikalenteriin 2013-2014

AYY:n piirissä toimivilla yhdistyksillä ja toimijoilla on mahdollista ilmoittaa tärkeitä tapahtumapäivämääriään ylioppilaskunnan lukuvuosikalenteriin. Tapahtumia voi ilmoittaa alle linkitettyn google docs –tiedoston kautta sunnuntaihin 26.5.2012 saakka. Lisätkää tapahtumanne oikean kuukauden alle aikajärjestyksessä. Kirjoittakaa teksti, jonka haluatte kalenteriin, ”Event name/Text” –sarakkeeseen (taustaväriltään keltainen). Huomioikaa ystävällisesti, että yhdelle riville mahtuu maksimissaan 25 merkkiä tekstiä, välit mukaan lukien. Mieti kirjoittaessasi, montako riviä omasta kalenteristasi haluat ”tuhlattavan”. Kalenterista tulee kolmikielinen, joten ota myös tämä huomioon tekstiä suunnitellessasi.

Jos samalla päivälle samaan aikaan on merkattu useita tapahtumia, kalenteriin päätyy se, joka koskettaa suurinta osaa opiskelijoista. Tiedosto on muokattavissa annettuun deadlineen 26.5.2013 asti, johon saakka voitte käydä tekemässä tapahtumiinne muutoksia. Täyttäkää sarakkeet huolellisesti, ja tarkistakaa ja tuplatarkistakaa, että tiedot ovat oikein. Muistakaa täyttää taulukkoon myös tieto siitä, kuka tapahtuman järjestää.

Http://tinyurl.com/ayycalendar2013

Kysymyksiä ja kommentteja ottaa vastaan AYY:n tiedottaja Henna Lahti (henna.lahti@ayy.fi tai 050 5209440).

4. Masters of Aalto -tapahtuma esittelee toteutuneita unelmia Sörnäisissä

Aalto-yliopiston vastavalmistuneet esittäytyvät Masters of Aalto -tapahtumassa Helsingin Sörnäisissä 8.−26.5. Esillä on 80 opinnäytettä taiteen maistereilta, ekonomeilta ja diplomi-insinööreiltä. Masters of Aalto tarjoaa kävijälle elämyksellisen näyttely- ja tapahtumakokonaisuuden, joka esittelee Aalto-yliopiston opintoja ja yhteiskunnallista tehtävää. Vuosittain uusiutuvan tapahtumakokonaisuuden teemana on tänä vuonna Dreams Made Real.

Tapahtuman tilana on entinen valtion viljamakasiini ja pitkään varastona toiminut Kruununmakasiini-tiilirakennus Hämeentien ja Lautatarhankadun risteyksessä. Helsingin kaupungin hallinnoima 121-vuotias tila avataan nyt ensimmäistä kertaa yleisölle.

Masters of Aalto -tapahtuma 8.−26.5.2013, Kruununmakasiini, Hämeentie 39, Helsinki. Näyttely on avoinna ma–pe klo 12–20 ja viikonloppuisin klo 12–18. Vapaa pääsy.

Seuraa Masters of Aallon etenemistä osoitteessa moa.aalto.fi.

5. Mikä on opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkitys sinulle? Vastaa kyselyyn.

Teen AYY:n toimeksiannosta folkloristiikan pro gradu -tutkimusta opiskelijakulttuurista ja -perinteistä Aalto-yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa opiskelijakulttuurin ja -perinteiden merkityksiä opiskelijoille. Auta tutkijaa ja vastaa kyselyyn opiskelijaperinteistä! Vastauksia kaivataan vielä erityisesti taiteiden ja taloustieteiden opiskelijoilta. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia.

Kyselylomake löytyy täältä.

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja arkistoidaan AYY:n arkistoon. Vastaajat anonymisoidaan, eikä yksittäisen vastaajan henkilöllisyyttä voi selvittää tutkimuksesta.

Monet kiitokset jo etukäteen, Emi Maeda

Lisätietoja: emi.maeda@ayy.fi, 044 577 4761

6. Taistelu Otaniemen Herruudesta 2.0

Ensi syksynä. 3.10.2013 Taistelu Otaniemen Herruudesta palaa takaisin keskuuteemme kovempana, isompana ja realistisempana kuin koskaan. Toista vuotta Suomessa oleskeleva, entisestäänkin kehittynyt Megazone Outdoor -kalusto tuo eeppisen ulkotaistelukonseptin Otaniemeen – toista kertaa.

16 kymmenen hengen joukkuetta taistelee infrapunalaserasein, uusituilla säännöillä, yhteensä kahdeksan tunnin turnauksessa, voittaakseen arvostetun Otaniemen Herruuden. Yksittäinen ottelu kestää noin puoli tuntia ja yksikin häviö on riittävästi tiputtamaan joukkueen pelistä.

Kuvia viime vuoden koitoksesta löytyy täältä.

Osallistumismaksu on 100€/joukkue eli 10€/henkilö. Ennakkoilmoittautuminen aukeaa 15.5. klo 15:15 osoitteessa http://lomake.ayy.fi/aalto-liike/toh-2/

Lisätietoja oliver.heinonen@ayy.fi

7. Liity Aalto-yliopiston yhteisötorille

Sharetribe (entiseltä nimeltään Kassi) on Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön tarkoitettu ilmainen yhteisötori, jossa voit muun muassa ostaa, myydä, lainata, vuokrata ja antaa pois tavaroita, etsiä asuntoja, tarjota ja pyytää apua muilta, etsiä asuntoa sekä järjestää kimppakyytejä. Kassin kautta hoituu kätevästi muun muassa asunnon ja sen kalusteiden hankinta, vanhoista koulukirjoista eroon pääsy sekä poran lainaaminen naapurilta. Palvelussa voit myös tarjota ja pyytää apua tietokonepulmista muuttolaatikoiden kantamiseen. Tutustu yhteisötoriin osoitteessa https://aalto.sharetribe.com/

8. Haku opiskelija-alumni-mentorointiohjelmaan on taas käynnissä!

Maisteriopiskelija, lähestyykö valmistuminen, mutta tulevaisuus ja työelämään siirtyminen mietityttävät? Haluatko kehittää työelämätaitojasi ja saada uusia näkökulmia kokeneemmalta alan osaajalta? Kiinnostaako verkostoituminen monitieteisessä asiantuntijajoukossa?

Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hae mukaan: http://alumninet.aalto.fi/mentorointi.

Haku päättyy 31.5.2013

9. Akavan opiskelijoiden Opiskelija vai työvoimaa? -seminaari ke 22.5.

  • Mitä: Opiskelija vai työvoimaa? -seminaari
  • Paikka: Lasipalatsi/ Palmu (Helsinki)
  • Aika: 22.5.2013 klo 14:00 – 17:00
  • Järjestäjä: Akavan opiskelijat

Tilaisuudessa kahvitarjoilu

Akavan opiskelijat kutsuvat Sinut keskustelemaan korkeakouluopiskelijoiden työelämäasioista ja harjoitteluista yhdessä sidosryhmien kanssa. Tilaisuudessa syvennytään kysymykseen opiskelun ja työelämän suhteesta sekä yhteistyöstä korkeakoulun, työpaikkojen ja opiskelijan välillä.

Aihetta valottavien puheenvuorojen lisäksi tilaisuudessa julkaistaan Akavan opiskelijoiden kriteerit laadukkaaseen korkeakouluharjoitteluun.

Mukana keskustelua herättämässä ja kommentoimassa:

  • Juhani Saari, tutkija, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö (OTUS)
  • Toni Asikainen, hallituksen jäsen, Suomen opiskelijakuntien liitto (SAMOK)
  • Tuomas Telkkä, elinkeinopoliittinen asiamies, Suomen yrittäjät
  • Joel Kuuva, hallituksen jäsen, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Pyydämme ilmoittautumisia pe 17.5. klo 16 mennessä täällä.

10. Startup Weekend Helsinki 24.-26.5 @ Open Innovation House

Startup Weekend rantautuu Suomeen 24.-26.5! Se on kansainvälinen 54-tunnin hackathon, jonka tarkoituksena on koota eri taustoiltaan ja osaamisalueilta olevia ihmisiä yhteen ideoimaan ja kehittämään uusia liikeideoita. Tähän mennessä tapahtumaa on järjestetty jo lähes 500 kaupungissa yhteensä yli 1000 kertaa.

Kiinnostaako sinua oman kasvuyrityksen perustaminen? Onko sinulla liikeidea, jota haluaisit kehittää, mutta ei tarvittavaa osaamista tai tiimiä?

Osallistu Startup Weekendiin joko yksin tai tiimisi kanssa ja pääset kehittämään omaa ideaasi menestyneiden mentorien avustuksella.

Lisätietoja: http://helsinki.startupweekend.org/ ja facebookista.

11. IDBM opiskelijoiden Inspire 2013 -tapahtuma pe 24.5.

International Design Business Management eli IDBM-ohjelman opiskelijat järjestävät jälleen inspiroivan tapahtuman perjantaina 24.5.2013 klo 14:00-22:00 Tulli- ja Pakkahuoneella, Helsingin Katajanokalla.

Tapahtuman kantavana teemana toimii muotoilu ja sen merkitys menestyvien yritysten liiketoiminnassa. Luvassa on kiinnostavaa keskustelua juontaja André Noël Chakerin johdattamana sekä innostavia puheenvuoroja mm. IBM:n innovaatiojohtaja Ville Peltolalta ja Fazerin brändi- ja markkinointijohtaja Blanca Jutilta. Lisäksi järjestämme workshoppeja ja iltaohjelmaa, jonka aikana lavalle nousevat upeat dj-naiset – Imitating Dj! Tapahtuma on englanninkielinen.

Tutustu ohjelmaan ja varaa liput tästä.

12. Vierailuluento – Jay B. Barney: What is Strategic Management

What is Strategic Management?

Tervetuloa kuulemaan professori Jay Barnesin luento strategisesta johtamisesta. Tilaisuus järjestetään keskiviikkona 29.5. klo 15.00-17.30 Kauppakorkeakoulun päärakennuksen juhlasalissa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen täällä.

13. Aasian opiskelijavaihdot ja työharjoittelut

Asia Exchangen haku on käynnissä useisiin Aasian vaihtokohteisiin.

Asia Exchangen lukukausimaksulliset vaihdot ovat tarkoitettu freemovereille, jotka eivät lähde oman korkeakoulunsa vaihtokohteisiin. Vaihdoissa ei ole paikkakiintiöitä. Opetuskieli on englanti. Haku tapahtuu Asia Exchangen kautta: www.asiaexchange.fi

Hakuajat päättyvät: Syyslukukaudet 2013: 31.5. / 30.6. | Kevätlukukaudet 2014: 30.9. / 31.10.

Työharjoittelupaikat: Asia Exchangen kautta voi hakea myös työharjoitteluun Kiinaan, Indonesiaan ja Thaimaahan. Tarjolla on satoja paikkoja useiden eri alojen

opiskelijoille. Lisätietoa ja haku: www.asiaexchange.fi

14. Invitation: Bit Bang Seminar on global competition

May 15th, 2013 at 12:30-17:00 TUAS Building, auditorium AS1 (Otaniementie 17, 02150 Espoo)

Bit Bang 5, the fifth Aalto-wide and multidisciplinary post-graduate course, invites you to attend the presentations of the semester’s team work assignments on May15th. The event takes place at Aalto University TUAS Building.

The post graduate students have spent the spring discussing global competition for leadership in innovation, policy-making, business and technology. Come and hear what they’ve found out!

Register to elina.karvonen@aalto.fi by May 13th. More information about the course.

15. Startup Sauna ja Aaltoes etsivät uusia tiimiläisiä syksyllä järjestettävän Slush teknologiakonferenssin organisaatioon

Slush on Pohjois-Euroopan johtava teknologiakonferenssi, joka kokoaa yhteen lupaavimmat kasvuyritykset Pohjoismaista, Baltiasta ja Venäjältä tapaamaan kansainvälisiä sijoittajia ja mediaa. Tänä vuonna kuudetta kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan noin 5000 kävijää 1000 alkuvaiheen yritystä, sekä 500 sijoittajaa ja median jäsentä. Tapahtuma pidetään 13.-14. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Etsimme parhaillaan uusia tiimiläisiä. Slushiin tarvitaan tekijöitä useille eri osa-alueille. Hakijoilta edellytämme ennen kaikkea uskallusta pistää itsensä likoon, kykyä oppia koko ajan uutta ja erityisesti halua tehdä Slushista yksi maailman parhaista startuptapahtumista. Aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mutta plussaa.

Täyttämällä hakulomakkeen voit päästä mukaan järjestämään Suomen suurinta ja kansainvälisintä teknologiakonferenssia. Otamme sinuun yhteyttä!

Lisätietoja: markus@slush.fi tai slush.fi

16. Learn to Think BIG – Open Aaltoes trip to Silicon Valley September 2013

Facebook, Dropbox, GoPro, Eventbrite, etc… Ever wonder why Silicon Valley is THE hub of tech startups? Now you have a chance to experience the entrepreneurial atmosphere and Californian climate as Aaltoes is organizing an open trip to Silicon Valley. In addition to visiting startups and meeting seasoned entrepreneurs the program will include visiting TechCrunch Disrupt conference and Stanford University.

Our goal is to gather active and enthusiastic students and create a unique opportunity to get to know Silicon Valley, understand it’s entrepreneurial spirit and bring back some of the success formula to fuel entrepreneurial growth in Finland.

Subscribe for more info and spread the word by sharing the page: http://thinkbig.aaltoes.com

17. OtaKopin Kaudenavajaiset, to 16.5. klo 17:00

OtaKoppi avaa kesäpesiskautensa torstaina 16.5. Tuuliniityn hiekkakentällä (Tuulikuja 10, Espoo). Kaikki pesäpallosta kiinnostuneet tervetuloa pelaamaan hyvässä seurassa! 🙂 OtaKopin toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikentasoiset pelaajat ja harrastelijat. Katso lisätietoja OtaKopin toiminnasta yhdistyksen nettisivuilta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *